Csatlakozott: Feb 08, 2007 Hozzászólások: 27 Tartózkodási hely: New Malden
Elküldve: 2007. Február 13. Kedd, 21:35 Hozzászólás témája: londoniszallas
Sziasztok!
Miutan az elmult napokban eleg sok aggaszto, atveros hirt hallottam, igy inkabb kerdezek, mint megjarjam. Talaltam egy rovid tavu alberletet (3-4 hetre) jo aron (65p/w) Londonban, 3-as zonaban; meglepetesre egy magyar citromailes e-mail cimmel - londoniszallas neven futnak.
ki hallott roluk? megbizhatoak? holnap kuldenem vissza a kitoltott formot, bar ott is meglepodtem, hogy minek kell nekik pl. az utlevelszamom? tudom, parazok, de miutan egyszer mar nagyon megszivattak, jo sokba is kerult, inkabb bizalmatlankodom egy sort
koszi elore is
Elküldve: 2007. Február 13. Kedd, 22:39 Hozzászólás témája: Re: londoniszallas
Cintia írta:
Sziasztok!
Miutan az elmult napokban eleg sok aggaszto, atveros hirt hallottam, igy inkabb kerdezek, mint megjarjam. Talaltam egy rovid tavu alberletet (3-4 hetre) jo aron (65p/w) Londonban, 3-as zonaban; meglepetesre egy magyar citromailes e-mail cimmel - londoniszallas neven futnak.
ki hallott roluk? megbizhatoak? holnap kuldenem vissza a kitoltott formot, bar ott is meglepodtem, hogy minek kell nekik pl. az utlevelszamom? tudom, parazok, de miutan egyszer mar nagyon megszivattak, jo sokba is kerult, inkabb bizalmatlankodom egy sort
koszi elore is
En ket cegrol tudok, akik magyarok es foleg magyaroknak adnak ki lakasokat, az egyik a GP Lettings, es ok a www.londonimagyarok.hu-t uzemeltetik, a masik ceg nevet nem tudom, de az O weboldaluk a www.iranylondon.hu. Ezek egyike, akinel meg akarsz szallni? Vagy masvalaki?
Elküldve: 2007. Február 13. Kedd, 22:59 Hozzászólás témája: Re: londoniszallas
En ket cegrol tudok, akik magyarok es foleg magyaroknak adnak ki lakasokat, az egyik a GP Lettings, es ok a www.londonimagyarok.hu-t uzemeltetik, a masik ceg nevet nem tudom, de az O weboldaluk a www.iranylondon.hu. Ezek egyike, akinel meg akarsz szallni? Vagy masvalaki?[/quote]
Nem, egy masiknal. nem igazan magyaroknak hirdet, a gumtreen volt fent a hirdetese; Tottenham, Leyton and Walthamstow helyeken van szallasuk, weblapjuk nincs, vagy legalabbis nincs rola infom. az e-mailcim es nev, cim, telefonszam amit tudok
Csatlakozott: Feb 13, 2006 Hozzászólások: 321 Tartózkodási hely: budapest
Elküldve: 2007. Február 16. Péntek, 14:56 Hozzászólás témája:
A londonimagyarok.hu-ról (szabólászló féle cég) én 3Xi mailes megkeresésre se kaptam választ, visszajelzést, egy haverom rájuk csörgött kinntről, neki igértek választ...
Amúgy walthamstowban laktam, nekem elég normálisnak tűnt a környék.Ha oda akarsz menni csináld azt, hogy a hígh streeten, ahol a piac van, a boltokat végignézed, kinnt lesz egy csomóranda kis cetlin lakás, szoba hírdetés. teelfonon hivva lehet lenézni (metrón valamelyik vonalon walthamstow a északivégálomás, tehát reptérről, pl. heathrow egy átszállásssal megvan....) Énannak idejején nemtudtam fix szobátfoglalni előre de volt 2 ismerős,akik egy éjjelre beengedtek volna! délben kiestem a reptéren,(szombaton, akkorállitólag jobban otthon vannak a landlordok,lehet nézni kecót) du. 15-től kezdtünk landlordokathivogatni 4ből 1nek nagyonkellett a bérlő, este költöztem, megnézés után! Viszont: 4 hétre kellett bérletet fizetni single roomért 300Łés ugyanennyi letét! tehát 75Ł a szólószoba! Ja és eznemolyankarakteres környék, ,,ézet" nélkül meghalsz! nagylondon térképenvan már csak rajta (sima belvárostérkép nem jó)azt ahogy leszállsz vegyél,kb. 5 Ł ujságosnál, stb. Ha megoldható legalább 1-2 ismerős kellene, hogy elsőnapokban ezeket a telefonálásokat segítsék,mert pl.indiai, stb. landlorddal elején beszélni nagyon mélyvíz! és ők tudnak esetleg alkudni, stb. sok sikert!startlap: http://anglia-munka.lap.hu/ vannak ingatlanos linkek! költséged lesz a közlekedés, teelfonkártya stb.ne feledd a kápé miatt!
Elküldve: 2007. Február 16. Péntek, 16:50 Hozzászólás témája:
Szia,
Koszonom a valaszt; most 2 lakashirdetes volt; az egyik kozelebb a metrohoz (es csak 1x-i atszallas) a masik a 2-es zonaban, de kb. 10 perc seta; mivel a csomagokkal nem annyira preferalom a sok maszkalast, igy az elso mellett dontottem;
Elobb ugyis a munkaval kezdem, talan addigra a mostani folyamatban levok kozul egy osszejon, ha nem akkor ezen ugynoksegekkel veszem fel eloszor a szemelyes kapcsolatot; mert utana a munkahelyhez keresnek alberletet; addig a rovid tavu alberlet tokeletesen megfelel; az angol nem gond, legutobb a bankomtol egy arab anyanyelvu uriember hivott, es az o megertese sem volt gazos ; raadasul a skot angol utan mar nem nagyon erhetnek meglepetesek
Ismerosok pedig Londonban nincsenek, csak Angliaban es Skociaban.
A terkep jo otlet, arra ugyis szuksegem lesz
telefonkartyara nem lesz szuksegem, 3 kinti telefonom/Sim kartyam van
Csatlakozott: Feb 13, 2006 Hozzászólások: 321 Tartózkodási hely: budapest
Elküldve: 2007. Február 18. Vasárnap, 19:39 Hozzászólás témája:
Hajrá,akkor kened-vágod a témát, mint látszik..írjál majd mi lett!!!!!!!!Vigyázz. az árak nem átszálláshoz, hanem zónához kötöttek!!!!!A metróálomáson vegyél el tájékoztatót, a pénztártól,azon rajta lesz a z árszabás....
Elküldve: 2007. Február 23. Péntek, 23:08 Hozzászólás témája: Meg 1 kis bizalmatlankodás
Hali!
Tud valaki valamit mondani Varga Zoltán féle lakásokrol. Meg úgy a tevénykaedéseiról ugy álatalában. Régen elég sokta irkált. Írtak róla jó is rosszat is. Szeretném az igazat tudni!
Varga Zoltántol előre is élnézés!
Csatlakozott: Feb 27, 2007 Hozzászólások: 36 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2007. Február 27. Kedd, 21:50 Hozzászólás témája:
sziasztok,szerintetek az iranylondon.hu megbízható? a 78font/hét mennyire számít olcsónak? van ennél hasonló körülmények között olcsóbb is? mert már láttam 40-50fontért,de félek ismeretlenül belevágni mindenfélébe tájékozódás nélkül...
Elküldve: 2007. Február 27. Kedd, 22:42 Hozzászólás témája:
Messi írta:
sziasztok,szerintetek az iranylondon.hu megbízható? a 78font/hét mennyire számít olcsónak? van ennél hasonló körülmények között olcsóbb is? mert már láttam 40-50fontért,de félek ismeretlenül belevágni mindenfélébe tájékozódás nélkül...
Nem tudom hogyhol lattal 40-50 fontert szobat. Az vagy valami nagyon troger helyen lehet, vagy kb ezren osztoztok a szoban is es a hazon is. Vagy mind a ketto
Csatlakozott: Aug 11, 2006 Hozzászólások: 51 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2007. Február 28. Szerda, 0:05 Hozzászólás témája:
avnire írta:
Messi írta:
Nem tudom hogyhol lattal 40-50 fontert szobat. Az vagy valami nagyon troger helyen lehet, vagy kb ezren osztoztok a szoban is es a hazon is. Vagy mind a ketto
Hali!
Mi Charltonban fogunk berelni egy szobat fejenkent 50 font/het (ebben benne van a tax is) plusz rezsiert amely telen 65 font volt 3 honapra fejenkent.A magyar srac, aki szolt nekunk, hogy uresedik a szoba mar egy eve ott lakik, tehat tapasztalat.Egy 4 lakasos tarsashaz, nyugodt kornyek, 4-en leszunk egy 3 szobas lakasba, mind magyarok! A mi szobank kb 20 negyzetmeteres, tehat nem egy lyuk, a lakas tiszta, igenyes, a landlord uj agyakat butorokat fog nekunk venni, mert az elozo lakonak voltak sajat butorai!
Szerintem ez egesz jo!
Ugyhogy ne ijedj meg Messi, talalhatsz olcsobbat is es nem feltetlenul egy "troger" helyen!
Elküldve: 2007. Február 28. Szerda, 19:15 Hozzászólás témája:
Zsuzskamuzska írta:
Mi Charltonban fogunk berelni egy szobat fejenkent 50 font/het (ebben benne van a tax is) plusz rezsiert amely telen 65 font volt 3 honapra fejenkent.A magyar srac, aki szolt nekunk, hogy uresedik a szoba mar egy eve ott lakik, tehat tapasztalat.Egy 4 lakasos tarsashaz, nyugodt kornyek, 4-en leszunk egy 3 szobas lakasba, mind magyarok! A mi szobank kb 20 negyzetmeteres, tehat nem egy lyuk, a lakas tiszta, igenyes, a landlord uj agyakat butorokat fog nekunk venni, mert az elozo lakonak voltak sajat butorai!
Zsuzska
Mi 1 ketháloszobas lakasban lakunk, annak a rezsije (gáz, villany, víz, internet, telefon - tax nelkul) mindennel egyutt kb. 130-180 font havonta, ha ezt meg hozzaadod az otven fontos berleti dijhoz, akkor siman kijon a 80 - sajnos nincsenek csodak....
Oszinten kivanom, hogy minden amit leirtal igaz legyen, de azert legyel ovatos. Nekem nagyon olcsonak tunik ez a lakas. Ha jol szamolom, akkor 4*50 azaz 200 font hetente a lakas, amibol meg le kell vonni aaz adot, ami egy ekkora laksanal legalabb 30-40 font hetente - marad 160-170 font. Ennyi penzert Londonban nem szokatk kiadni 3 haloszobas lakasokat! Vagy ez egy igaza bargain vagy atveres. Oszinten kivanom, hogy az elobbi legyen.
Csatlakozott: Aug 11, 2006 Hozzászólások: 51 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2007. Március 1. Csütörtök, 23:10 Hozzászólás témája: Rezsi...
Szia Finsbury!
Koszonom szepen az aggodast , de hidd el korultekintoen jartam el! Azaz, elkertem a szamlakat, kalkulaltam, es ugy van, ahogy mondtam. A lakas berleti dija 700 GBP/ho, (termeszetesen szerzodesbe foglalva az ugynokseg altal ) tax 99 GBP/ho a viz,villany,gaz pedig kijon kb 5-6 GBP-re fejenkent hetente!
Telefon nem kell, ha van internet, ami viszont mar nem a lakas fenntartasi koltsegeibe tartozik bele, hanem egyeni igenytol fuggo. De ha azt is bekottetjuk, havi 30 fonttal szamolva (jelenleg ennyit fizetunk, korlatlan netert) heti 7,5 font plusz, azaz osszeszamolva igy is max 62,5-63,5 GBP hetente.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban