Londoni Magyarok
Keresés     
Stonhenge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - London (etnikumok + egyéb)
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

London (etnikumok + egyéb)

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Bonham
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 28. Csütörtök, 22:12    Hozzászólás témája: London (etnikumok + egyéb) Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello.

A neten találtam ez a 3 hasznos linket, amit ha elolvastok segíthet akár a szálláshely kiválasztásánál is.

http://www.ukstudentlife.com/Life/Accommodation/London.htm#Maps

http://www.guardian.co.uk/graphic/0,5812,1395103,00.html

http://www.cre.gov.uk/diversity/map/london/index.html

Ezen az utolsó linken részletes infókat lehet találni mind a 32 London borough etnikai összetételéről.

Zoli
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Bonham
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 31. Vasárnap, 19:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

További segítség Londoni szálláskereséshez:

Google keresőbe beírjátok ezt:

www.lse.ac.uk/collections/BSPS/ppt/May06_BB.ppt

letöltitek......majd Power Pointban megnyitjátok. Aki lusta végigolvasni az egészet annak ajánlom a 23., 39., 52., 53. oldalakat. (Mivel én geográfia-kartográfiát tanulok engem alapban érdekelt is és én végigböngésztem).

Ezzel a linkkel + a másikkal már nagyon nagy pontossággal meg tudja bárki határozni, hogy kb. milyen etnikai összetételű helyre kap majd szállást.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 1. Hétfő, 20:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen,ez mind szép, köszi,egy apró megjegyzés:amikor kinnt voltam, láttam fehér embert úgy élni, mint itthon se... (Ír és lengyel, akik a leégetett sütőlapot elmosás helyett szimplán kitették a ház mellé, ahol a macska szokott....... nekem walthamstow-ban egy fekete nő adot ki szobát, abszolut korrekten, irta szó , kérés nélkül a kis papirt a pénzátvételről,stb... ) Tehát ne abból induljatok ki,hogy mi a bőrszín, lakáskeresésnél fontos a közlekedés (metrótáv, nemhelyibusz táv, és ha van éjszakaibuszjárat... táv..) aztán lakótársak, céljaik, stb. az etnikum amúgy is teljesen kevert, lehet hogy a statisztikában nem is jelzett 1-2% egy kisebbségből pont a szomszéd házban fog lakni... ja és ha nagyjából udvariasan betartja vki a környék szokásait nagy baj nem érheti... (ahogy láttam, mindenkia sajátjai irányába érdeklődik...) azért kösz a hasznos linkeket, megnézem!!! Nagyon boldog ha gáz van,mwenj ki a legközelebbi főutcába, nézzd meg a kirakatokban kitett cetliket, és hivdd fel őket!!! egy napalatt egy kerületben lehet találni szállsát, ha rászánsz 2-3 órát!!!!!!!!!!!!!!!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Bonham
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 2. Kedd, 18:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Azt én is tudom, hogy az mind szép és jó, hogy helyben kell megnézni mert minden utca más lehet.....de én ezt arra írtam, hogy ez már egy jelentős kindulási pont, hogy milyen borough melyik wardjában nézzen valaki szállás után + találtam linkeket crime ratere is az is fontos lehet száláskeresésnél. Pl. ha valaki átnézi ezeket a linkeket rájön, hogy pl. Brent borough Wembley Central, Tokyngton, Alperton, Stonebridge wardjaiban a nem fehér lakosság száma 60+%. Tehát aki nem akarja helyi szinten tanulmányozni a fekete és Ázsiai (főleg indiai) emberek szokásait az messze elkerüli ezeket a helyeket.

Tower of Hamlets-ben és azon belül is Spitalfields, Bethnal Green és Mile End környékén ha valaki akar, akkor közelebbről megismerkedhet a Bangladesiek szokásaival:-))

stb....stb....
Vissza az elejére
Bonham
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 3. Szerda, 9:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Különben meg vannak más indikátorok is pl. a 2004-es deprivation index. Ez nem etnikai szempontokat vesz figyelembe hanem:

Income, employment, healt deprivation, education skills and training, barriers to housing and services, crime, living enviroment.
Itt már nem csak ward-ok szinten hanem 2-3000 ember szintjére vannak lebontva az adatok. Itt már szinte utcára pontosan tudsz keresni ha összekombinálod az etnikai adatokat a deprivation index adataival + ha akarod létezik csak crime rate index is. - mondjuk ezek olyan dolgok amik engem érdekelnek, de másokat nem biztos:-))

itt van pl. Barnet Deprivation indexére a link:

http://www.barnet.gov.uk/eng-ind-deprivation-2004.pdf
Vissza az elejére
Tide
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Március 3. Szombat, 12:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy Barnet (north-london) mennyire veszélyes környék?
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 3. Szombat, 16:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tide írta:
Sziasztok!

Barnet nem rossz hely. A 4-es zonaban van, Northern-line. Kellemes, biztonsagos, sok kelet europai van arrafele (koztuk magyarok is). En regen Finchley Centralban laktam, teljesen jo hely. Ugyanugy jo East-, Noth- es West Finchley is. Azt hiszem Hendon es Golders Green is Barnet, itt eleg nagy a zsido nepesseg, de teljesen kellemes es biztonsagos resze ez Londonnak, es ki tudsz fogni szobat egeszen jo aron.

En csak ajanlani tudom, kellemes, szep es biztonsagos kornyek, hozza sem lehet hasonlitani Finsbury Parkhoz, Seven Sistershez, meg hasonlokhoz.
Vissza az elejére
Tide
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Március 4. Vasárnap, 10:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

avnire írta:
Tide írta:
Sziasztok!

Barnet nem rossz hely. A 4-es zonaban van, Northern-line. Kellemes, biztonsagos, sok kelet europai van arrafele (koztuk magyarok is). En regen Finchley Centralban laktam, teljesen jo hely. Ugyanugy jo East-, Noth- es West Finchley is. Azt hiszem Hendon es Golders Green is Barnet, itt eleg nagy a zsido nepesseg, de teljesen kellemes es biztonsagos resze ez Londonnak, es ki tudsz fogni szobat egeszen jo aron.

En csak ajanlani tudom, kellemes, szep es biztonsagos kornyek, hozza sem lehet hasonlitani Finsbury Parkhoz, Seven Sistershez, meg hasonlokhoz.

Köszi szépen a választ! Ha minden jól megy akkor áprilistól ott fogok élni. Habár azt még pontosan nem tudom, hogy Barnet melyik részén.
Vissza az elejére
spirit
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 26. Csütörtök, 10:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Lakik vki. London Newham részében? Milyen terület ez? Vagy nagyon rosszakat, vagy jókat lehet róla olvasni, így nem tudom eldönteni, hogy mennyire milyen. Azt olvastam, hogy a 4. legrosszabb a bűnözés, légszennyezettség és az iskolai eredmények alapján. Vki. tud saját tapasztalatot írni???

Köszi!!!
Vissza az elejére
Timike75
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Június 29. Péntek, 6:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv mindenkinek!

Brighton-ról mit tudtok? Úgy néz ki mi oda megyünk. A képeken szép, de két gyermekkel azért többet szeretnék róla megtudni. Ha tudtok valamit osszátok meg velem is.

Puszi mindenkinek Nagyon boldog

Timi
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Június 30. Szombat, 18:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Timike75 írta:
Üdv mindenkinek!

Brighton-ról mit tudtok? Úgy néz ki mi oda megyünk. A képeken szép, de két gyermekkel azért többet szeretnék róla megtudni. Ha tudtok valamit osszátok meg velem is.

Puszi mindenkinek Nagyon boldog

Timi

Én eddig csak jót hallotam, nyáron tele van üdülökkel, ősztől tavaszig egyetemistákkal. A legtobb infot - igaz iranyitoszam alapjan - de itt talatam: http://neighbourhood.statistics.gov.uk/dissemination/LeadPage.do?pageId=1001&tc=1183131110906&a=3&c=
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban