| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
bacsi Újonc

|
Elküldve: 2006. Augusztus 27. Vasárnap, 16:19 Hozzászólás témája: nemzetközi diákigazolvány?!?! |
|
|
Sziasztok!
Itthon egyetemre járok, de most megyek ki egy évre Londonba au-pairnek. a kérdésem az lenne, hogy ha van nemzetközi diákigazolványom, akkor kint is minden olyan kedvezményt megkapok, mint az angol diákok?
Például a tömegközlekedésben?
köszönöm: Bacsi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bkriszta Mester

Csatlakozott: Feb 25, 2006 Hozzászólások: 168 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Augusztus 27. Vasárnap, 18:11 Hozzászólás témája: |
|
|
nem, csak pl YMSA nel alhatsz par napot.
Tobbre ne szamits! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bacsi Újonc

|
Elküldve: 2006. Augusztus 27. Vasárnap, 18:36 Hozzászólás témája: |
|
|
| Kössze a választ.. és ha kint járok nyelvsuliba? vagy az semmi? és az tényle gnem számít, hogy EU tagok vagyunk mi is? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Augusztus 27. Vasárnap, 18:49 Hozzászólás témája: |
|
|
| Itt nem létezik olyan, mint diákigazolvány, legalábbis nem hallottam olyat. Vannak olyan kártyák, amikre adnak néhány boltban csekély kedvezményt, de olyat, mint MO-n, én nem láttam, pedig én is jártam iskolába. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bkriszta Mester

|
Elküldve: 2006. Augusztus 28. Hétfő, 17:59 Hozzászólás témája: |
|
|
| kartya letzik, de csak diakszallasoknal tudod hasznani, ha jol tudom max 3 vagy 4 ejszaka........kulon lanyszoba-fiuszoba 1-12fo/mosdo....nem jo korulmeny. Meg diakkent hasznaltam, ma mar nem mennek be. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Frenky Mester

|
Elküldve: 2006. Augusztus 28. Hétfő, 18:05 Hozzászólás témája: |
|
|
Diákigazolványról én sem hallottam ............. bár
Volt olyan eset hogy egy ismerősömmel aki kint nyaralt London-ban ...kapott kedvezményt a nemzetközi diákigazolványára a London eye-ra meg asszem még elég sok helyre .
Úgy tudom az itthoni igazolványát "honositatta" nemzetközire
Na ..magyarul ...tehát a magyar igazolványból csináltatott nemzetközit , asszem még MO-ágon de ez nembiztos úgyhogy nézz utána!
Meg olyan van hogy photocard amit az utazási irodáknál lehet kérni de az iskolákban lehet igényelni ....nyelvsuli , stb .
Nekem "csak" sima utazási igazolványt állitott ki az illetékes hatóság , arra időre amíg oskolába jártam! 33 % kedvezmény az utazásra....azé az is valami .........a valami az meg nem semmi .... ugye na komolyan így volt |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
Elküldve: 2006. Augusztus 28. Hétfő, 22:30 Hozzászólás témája: |
|
|
| Frenky írta: | Diákigazolványról én sem hallottam ............. bár
Volt olyan eset hogy egy ismerősömmel aki kint nyaralt London-ban ...kapott kedvezményt a nemzetközi diákigazolványára a London eye-ra meg asszem még elég sok helyre .
Úgy tudom az itthoni igazolványát "honositatta" nemzetközire
Na ..magyarul ...tehát a magyar igazolványból csináltatott nemzetközit , asszem még MO-ágon de ez nembiztos úgyhogy nézz utána!
Meg olyan van hogy photocard amit az utazási irodáknál lehet kérni de az iskolákban lehet igényelni ....nyelvsuli , stb .
Nekem "csak" sima utazási igazolványt állitott ki az illetékes hatóság , arra időre amíg oskolába jártam! 33 % kedvezmény az utazásra....azé az is valami .........a valami az meg nem semmi .... ugye na komolyan így volt |
Vagy 3-4 eve en is eloszor nemzetkozi diakkal a zsebemben jottem ki es tudtam hasznalni a diakot erre-arra. Kedvezmenyesen tudtam bemenni helyekre, es ugy emlekszem, hogy a buszon is adtak diakkedvezmenyt, amikor pl. Oxfordba mentem.
Arra azonban ne is szamits, hogy olyan kedvezmenyekben reszesulsz egy diakkal,mint otthon, ha kijossz. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bkriszta Mester

|
Elküldve: 2006. Augusztus 29. Kedd, 7:16 Hozzászólás témája: |
|
|
Viszont vannak olyan nyelviskolak vagy egyeb intezmenyek peldaul az en programjaim amelyek adnak buszkedevzmenyet vagy eppen teljes vissza teritest.
A munaknekuli fiatal is gyerekjegyet hasznal ..... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Frenky Mester

|
Elküldve: 2006. Augusztus 29. Kedd, 14:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Én is pont arról beszélek (tem) mint Kriszta ...én is kaptam kedvezményt az iskolámtól ...ha jól tudom ez minden tanulónak jár a U.K. -ban akár diákképzés akár felnőtt oktatás....iskola az iskola .. ennyi .
Ettől függetlenül ha van bármilyen nemzetközi diákod csak próbálkozzatok szorgalmasan van ahol elfogadják és ugye ahogy mondja az öreg szatócs fia :
Klájne fise gute fise
De ezt az angoloknak ne árrujátok el ....vagy ha mégis .... maradjatok a németnél ......annak már a szagától is kivannak ... az angolok
üdv neketek |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
zsofie Újonc

Csatlakozott: Sep 03, 2006 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Magyarország/Vác
|
Elküldve: 2006. Szeptember 3. Vasárnap, 19:35 Hozzászólás témája: |
|
|
üdv, hát én eddig kéccer jártam Angliában, de eccer se váltottam ki a nemzetközit. Lazán diák jegyet vettem mindenre, amire tudtam.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bkriszta Mester

|
Elküldve: 2006. Szeptember 4. Hétfő, 7:27 Hozzászólás témája: |
|
|
| mazlid volt, de oszinten egy volt kollegam hat honapig egy fonots metrojeggyel jart pedig at kellet mennie kapun is kozben....nem bukott le ..volt egy trukkje. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Frenky Mester

|
Elküldve: 2006. Szeptember 4. Hétfő, 10:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Gyerekek !
Most én kérnék némi infót !
Tudja e valaki , hogy az (ingyenes) EU-s londoni nyelviskolákban ugyanúgy jár az utazási kedvezmény .... vagy csak a fizetős iskolákban ?
kössz
üdv |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Messi Haladó

Csatlakozott: Feb 27, 2007 Hozzászólások: 36 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007. Március 23. Péntek, 17:09 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ez a nemzetközi diák mit takar? amit itthon kapunk? én voltam kinn és a bérletemet diákként vettem meg.A magyarországi diákról van szó? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
Elküldve: 2007. Március 23. Péntek, 18:22 Hozzászólás témája: |
|
|
| Messi írta: | | Ez a nemzetközi diák mit takar? amit itthon kapunk? én voltam kinn és a bérletemet diákként vettem meg.A magyarországi diákról van szó? |
ISIC card a nemzetkozi diak, egy naptari evre lehet kiallitatni utazasi irodakban. 2000 ft alatti osszegbe kerul a kiallitasa.
http://www.isic.org/sisp/index.htm |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|