| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
buffyka Újonc

|
Elküldve: 2011. November 4. Péntek, 22:30 Hozzászólás témája: Lakás bérlés feltételei, lehetőségek |
|
|
Jelenleg pontosan mire van szükség, ha lakást (1hálószobás) szeretnénk bérelni?
Férjem 5 hónapja dolgozik kint ,és jelenleg szobában lakik.
És esetleg tudnátok segíteni merre hol kinél érdemes érdeklődni, nézelődni ha kb. 1000fontot tudnánk lakásra kiadni rezsivel együtt!?
Köszönöm!
u.i.: több hete olvasgattam a témákat, forumokat, ezzel kapcsolatosan 2007-2009-es hozzászólásokat találtam. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
granuloman Haladó

|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Christine Mester

Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 437 Tartózkodási hely: Chesham
|
Elküldve: 2011. November 5. Szombat, 6:44 Hozzászólás témája: Re: Lakás bérlés feltételei, lehetőségek |
|
|
| buffyka írta: | Jelenleg pontosan mire van szükség, ha lakást (1hálószobás) szeretnénk bérelni?
Férjem 5 hónapja dolgozik kint ,és jelenleg szobában lakik.
És esetleg tudnátok segíteni merre hol kinél érdemes érdeklődni, nézelődni ha kb. 1000fontot tudnánk lakásra kiadni rezsivel együtt!?
Köszönöm!
u.i.: több hete olvasgattam a témákat, forumokat, ezzel kapcsolatosan 2007-2009-es hozzászólásokat találtam. |
Mire van szükség? Leginkább referenciákra. Na már persze a pénzen túl.
Tehát referencia a jelenlegi landlordtól. Referencia bankból hogy van rendszeres elegendő jövedelmed. Esetleg referencia a munkáltatótól. Hát nagyjából ennyi.  _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Reptyle79 Újonc

|
Elküldve: 2011. November 27. Vasárnap, 18:07 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Sokat olvastam és keresgéltem a fórumon, de sehogy nem találtam választ egy kérdésemre.
Ki szeretnénk menni párommal és 15 hónapos kislányunkkal Angliába.Az lenne a kérdésem: hogy kezdetben bérelhetünk-e pici babával szobát? vagy csak lakást, mert valahol azt olvastam, hogy babával nem lehet szobát bérelni(valami törvény írja elő)lakást meg csak 9 hónap igazolt munka után lehet? Így hol tudnánk lakni kiutazás után? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Christine Mester

|
Elküldve: 2011. November 28. Hétfő, 7:41 Hozzászólás témája: |
|
|
| Reptyle79 írta: | Sziasztok!
Sokat olvastam és keresgéltem a fórumon, de sehogy nem találtam választ egy kérdésemre.
Ki szeretnénk menni párommal és 15 hónapos kislányunkkal Angliába.Az lenne a kérdésem: hogy kezdetben bérelhetünk-e pici babával szobát? vagy csak lakást, mert valahol azt olvastam, hogy babával nem lehet szobát bérelni(valami törvény írja elő)lakást meg csak 9 hónap igazolt munka után lehet? Így hol tudnánk lakni kiutazás után? |
Szerintem a magyar szállás adók kiadnak szobát kisgyerekkel is. Csak meg kell beszélni. Kérdezz rá itt Enciékre vagy a konkurenciára máshol.... _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 1851 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2011. November 28. Hétfő, 9:34 Hozzászólás témája: |
|
|
| Reptyle79 írta: | Sziasztok!
A torveny szerint nem berelhetsz szobat - a gyakorlat persze mas is lehet. Azaz ugynokseg nem fog neked szobat kiadni (well, ugynokseg nem is foglalkozik szobak kozvetitesevel)
A 9 honap munka utan berelheto lakas/haz komplett hulyeseg. A kijoveteled napjan berelhetsz, ha teljesiteni tudod az ugynokseg (esetleg maganszemely) altal tamasztott kovetelmenyeket.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Christine Mester

|
Elküldve: 2011. November 28. Hétfő, 23:43 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: |
A 9 honap munka utan berelheto lakas/haz komplett hulyeseg. A kijoveteled napjan berelhetsz, ha teljesiteni tudod az ugynokseg (esetleg maganszemely) altal tamasztott kovetelmenyeket.
-seci |
Igen, de ezek a feltételek meg teljesithetetlenek. Mi kifizettük volna a bérleti szerződés teljes idejét mégsem adtak ki nekünk lakást, mert nem volt az előző landlordtól referenciánk. Ami friss érkezőként értelemszerű hogy nincs. Szóval fából vaskarika... _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
BabaBaba Guru

Csatlakozott: Dec 22, 2008 Hozzászólások: 905 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2011. November 29. Kedd, 7:22 Hozzászólás témája: |
|
|
| Christine írta: | | seci írta: |
-seci |
Igen, de ezek a feltételek meg teljesithetetlenek. Mi kifizettük volna a bérleti szerződés teljes idejét mégsem adtak ki nekünk lakást, mert nem volt az előző landlordtól referenciánk. Ami friss érkezőként értelemszerű hogy nincs. Szóval fából vaskarika... |
Nekunk csak surgos lett volna a berles es ezert kifizettuk volna a teljes berleti szerzodesben foglalt dijjat, de mivel nem volt meg a munkaltatotol a referencia, nem adtak ki addig a lakast,amig azt meg nem kaptak...megvolt minden igazolasunk, 3 evre visszamenoleges lakcimigazolas,payslipek,kozuzemi szamla, minden...es megsem...szal nem olyan egyszeru ez!!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Reptyle79 Újonc

|
Elküldve: 2011. November 29. Kedd, 18:03 Hozzászólás témája: |
|
|
| BabaBaba írta: | | Christine írta: | | seci írta: |
-seci |
Igen, de ezek a feltételek meg teljesithetetlenek. Mi kifizettük volna a bérleti szerződés teljes idejét mégsem adtak ki nekünk lakást, mert nem volt az előző landlordtól referenciánk. Ami friss érkezőként értelemszerű hogy nincs. Szóval fából vaskarika... |
Nekunk csak surgos lett volna a berles es ezert kifizettuk volna a teljes berleti szerzodesben foglalt dijjat, de mivel nem volt meg a munkaltatotol a referencia, nem adtak ki addig a lakast,amig azt meg nem kaptak...megvolt minden igazolasunk, 3 evre visszamenoleges lakcimigazolas,payslipek,kozuzemi szamla, minden...es megsem...szal nem olyan egyszeru ez!!! |
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Szóval amire jutottam:
-Akkor az igaz,hogy gyerekkel csak lakás vehető ki, megfelelő referenciákkal. Kezdésnek ez kilőve
-Keresgélni esetleg olyan hirdetőt aki nem ragaszkodik referenciához? Ez elég lutri.
-Férj kimegy előre és dolgozik, majd a család utána ha már meg vannak a referenciák.
-Vagy már csak Enci tudna segíteni?
Valakinek ötlet esetleg? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2011. November 29. Kedd, 20:48 Hozzászólás témája: |
|
|
Sajnálom, de ebben én sem tudok segíteni. Sajnos belefutottam egy olyan párocskába gyerekekkel, akik 5 hónapig nem fizettek lakbért és nem tudtam semmit kezdeni velük.
Nehéz lesz. Ha van tőkéd keress magán hirdetéseket a gumtree-n. Szerintem ott találsz, ha több havi kauciót leteszel.
Sok szerencsét! _________________ Elérhetőség:00442081506729
Mobil:00447854473574
vagy a fórum részben Encinél: http://www.magyaroklondonban.com/forum-6.html
e-mail: magyaroklondonban@hotmail.co.uk |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Reptyle79 Újonc

|
Elküldve: 2011. December 1. Csütörtök, 17:20 Hozzászólás témája: |
|
|
| Enci írta: | Sajnálom, de ebben én sem tudok segíteni. Sajnos belefutottam egy olyan párocskába gyerekekkel, akik 5 hónapig nem fizettek lakbért és nem tudtam semmit kezdeni velük.
Nehéz lesz. Ha van tőkéd keress magán hirdetéseket a gumtree-n. Szerintem ott találsz, ha több havi kauciót leteszel.
Sok szerencsét! |
Köszönöm a segítséget!
Sajnos ez mindig így van. A rendes ember szívja meg más hülyesége miatt.
Na majd utána nézünk a gumtree-n ha aktuális lesz.
Azért ha valakinek van még ötlete vagy tapasztalata, pici babás lakáskereséssel kapcsolatban az ne tartsa magában  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kivancsi Mester

|
Elküldve: 2011. December 2. Péntek, 8:56 Hozzászólás témája: |
|
|
Nem kell megmondani,hogy van egy kisgyerek.A szerzodesbe csak a Te es a parod neve szerepeljen.Olvashattad Encit,hogy meg nem fizetes eseten sem tudott mit csinalni egy gyermekes hazasparral.Kirakni a berlemenybol egyhamar nem fognak tudni.Pont a gyerkoc miatt.Meg az egy szobabol sem.
A huzavonaval eltoltott ido meg eleg arra,hogy osszekapjatok magatokat.
Azonban talan egyszerubb ha ugynevezett self contain studiot kerestek.
Ahhoz,hogy haladni tudjatok az elso idoben fifikasnak kell lenni. Nem hazudni kell,de csak akkor kell beszelni bizonyos dolgokrol ha kerdezik.Erdemes csak egyedul elmenni a megnezni a lakast.
Sok sikert. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Edit1986 Újonc

|
Elküldve: 2011. December 3. Szombat, 14:49 Hozzászólás témája: deposit vissza csekken |
|
|
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne:
Hazaköltözünk, felmondtuk a lakásbérletet, s a deposit visszafizetéssel kapcsolatban vannak aggodalmaim. A szerződésünk szerint a depositot csekken kapjuk vissza, a fennmaradó számlák rendezése után, illetve a csekket a következő megadott címre küldi ki az ügynökség. Mint azt már tapasztaltuk korábban is egy költözés alkalmával.
Mivel a következő címem magyar lesz, s ha oda kiküldik a csekket, hogyan tudom beváltani? Volt-e vki már hasonló helyzetben? Csak személyesen lehet-e beváltani a csekket, vagy meghatalmazással lehetséges-e?
Illetve ha ez nem járható út, van-e olyan magyar bank, amelyik bevált angol csekket, próbált vki már ilyet, s mennyi a költsége illetve az átfutási ideje?
Vagy azt javasoljatok jöjjek vissza a csekk beváltás miatt Angliába?
Előre is köszönöm!
Edit |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Reptyle79 Újonc

|
Elküldve: 2011. December 3. Szombat, 21:48 Hozzászólás témája: |
|
|
| kivancsi írta: | Nem kell megmondani,hogy van egy kisgyerek.A szerzodesbe csak a Te es a parod neve szerepeljen.Olvashattad Encit,hogy meg nem fizetes eseten sem tudott mit csinalni egy gyermekes hazasparral.Kirakni a berlemenybol egyhamar nem fognak tudni.Pont a gyerkoc miatt.Meg az egy szobabol sem.
A huzavonaval eltoltott ido meg eleg arra,hogy osszekapjatok magatokat.
Azonban talan egyszerubb ha ugynevezett self contain studiot kerestek.
Ahhoz,hogy haladni tudjatok az elso idoben fifikasnak kell lenni. Nem hazudni kell,de csak akkor kell beszelni bizonyos dolgokrol ha kerdezik.Erdemes csak egyedul elmenni a megnezni a lakast.
Sok sikert. |
Köszi szépen a tippet.
Az jutott még eszembe mi lenne ha először hotelban laknánk, néztem árakat kb annyit kérnek hetente mint egy lakásért. Esetleg ideiglenes lakcím félének nem lenne jó?
Ha nem fogadják el akkor laknánk a hotelban, egy ismerőstől aki bérel lakást/szobát tudnék kérni lakcím igazolást? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Reptyle79 Újonc

|
Elküldve: 2011. December 3. Szombat, 21:56 Hozzászólás témája: Re: deposit vissza csekken |
|
|
| Edit1986 írta: | Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne:
Hazaköltözünk, felmondtuk a lakásbérletet, s a deposit visszafizetéssel kapcsolatban vannak aggodalmaim. A szerződésünk szerint a depositot csekken kapjuk vissza, a fennmaradó számlák rendezése után, illetve a csekket a következő megadott címre küldi ki az ügynökség. Mint azt már tapasztaltuk korábban is egy költözés alkalmával.
Mivel a következő címem magyar lesz, s ha oda kiküldik a csekket, hogyan tudom beváltani? Volt-e vki már hasonló helyzetben? Csak személyesen lehet-e beváltani a csekket, vagy meghatalmazással lehetséges-e?
Illetve ha ez nem járható út, van-e olyan magyar bank, amelyik bevált angol csekket, próbált vki már ilyet, s mennyi a költsége illetve az átfutási ideje?
Vagy azt javasoljatok jöjjek vissza a csekk beváltás miatt Angliába?
Előre is köszönöm!
Edit |
Szia!
Mi ugyan nem Angliából hanem Canadából kaptunk csekket de gondolom az mellékes milyen országból van.A csekk páromnak szólt Ő Simán bement a bankba és beváltotta. Nekünk semmi extra teendő nem volt. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|