| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
ktamas Újonc

|
Elküldve: 2011. Máj 17. Kedd, 8:48 Hozzászólás témája: Pár kérdés |
|
|
Egy hét múlva indulok, lenne pár kérdésem.
Cigarettát mennyit lehet kivinni? Ezt az European Health Insurance Card-t érdemes kiváltani? Mennyibe kerül kint kontaktlencse, illetve lehet-e orvosi vizsgálat nélkül rendelni kinn/ mennyibe kerül az orvosi vizsgálat ha nem? Szeretek főzni, pirospaprikán kívül mit érdemes vinni amit kinn nem nagyon fogok megtalálni? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 1851 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2011. Máj 17. Kedd, 10:17 Hozzászólás témája: Re: Pár kérdés |
|
|
| ktamas írta: | Egy hét múlva indulok, lenne pár kérdésem.
Cigarettát mennyit lehet kivinni? Ezt az European Health Insurance Card-t érdemes kiváltani? Mennyibe kerül kint kontaktlencse, illetve lehet-e orvosi vizsgálat nélkül rendelni kinn/ mennyibe kerül az orvosi vizsgálat ha nem? Szeretek főzni, pirospaprikán kívül mit érdemes vinni amit kinn nem nagyon fogok megtalálni? |
a. 3200 szalat
b. ha lesz munkad, akkor nem. ha csak "majd valamikor" akkor esetleg erdemes, ingyen van otthon is, nem?
c. orvosi vizsgalat? viccelsz? minden szemuvegboltban van optikus, aki megvizsgal (pl ASDA, Specsavers), aztan ir receptet. es ott megcsinaljak a szemuveget vagy kontaktlencset is
d. fustolthust, az nincs. minden mas gyakorlatilag van.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
BigLacos Újonc

|
Elküldve: 2011. Június 27. Hétfő, 15:31 Hozzászólás témája: Még egy kérdés |
|
|
Sziasztok
Ma bementem egy pizzériába,mondta a főpincér, hogy keresnek embert, és akár lehet is kezdeni a közeljövőben.
Ez szép és jó. Viszont úgy akarják felvenni az új alkalmazottat (mondjuk engem), hogy az első heti fizetést visszatartják, mert mi van ha az új jövevény le akar lépni egy hét múlva.
Mennyire bevett gyakorlat ez?
Valahol nem tetszik ez nekem.....
Előre is köszi.
Üdv
Lacos |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
butch Haladó

|
Elküldve: 2011. Június 27. Hétfő, 16:46 Hozzászólás témája: Re: Még egy kérdés |
|
|
| BigLacos írta: | Sziasztok
Ma bementem egy pizzériába,mondta a főpincér, hogy keresnek embert, és akár lehet is kezdeni a közeljövőben.
Ez szép és jó. Viszont úgy akarják felvenni az új alkalmazottat (mondjuk engem), hogy az első heti fizetést visszatartják, mert mi van ha az új jövevény le akar lépni egy hét múlva.
Mennyire bevett gyakorlat ez?
Valahol nem tetszik ez nekem.....
Előre is köszi.
Üdv
Lacos |
én még csak olyan helyeken dolgoztam (mármint ha ügynökség volt), hogy az első fizetésemet a második hét végén kaptam meg. nem az adott héten fizetnek az azon a héten végzett munkádért, hanem egy héttel később!
ha csak egy hétig akarja visszatartani a fizudat, akkor szerintem abban semmi különös nincs! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
BigLacos Újonc

|
Elküldve: 2011. Június 27. Hétfő, 17:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Ezt tudom, nem is ezzel lenne a baj, hanem úgy gondolják, hogy majd ha felmondok, ezt a hetet akkor fizetik ki.
De ha én lelépek egy héten belül akkor nem fizetik ki. (ami nem fordulna elő, mert örülök, hogy dolgozok)
Ami nekem megfordult a fejemben, hogy egy hét után azt mondja "viszlát", akkor esetleg dolgoztam neki egy hetet ingyen.
Ezért furcsa ez nekem, de lehet csak a gyanakvó beidegződés, nem tudom. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Stello Újonc

|
Elküldve: 2011. Június 28. Kedd, 19:49 Hozzászólás témája: |
|
|
| Azt esetleg nem tudjátok, hogy a nemzetközi diákkal jogosult vagyok e valami kedvezményre az ottani vonatokon, buszokon?Mert irják itt is, ott is,h étterem meg múzeum, meg mittudjamén, de azt h konkrétan meik társaságoknál és mekkora kedvezménnyel, arról semmi értelmeset...köszi:) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
butch Haladó

|
Elküldve: 2011. Június 29. Szerda, 18:02 Hozzászólás témája: |
|
|
| BigLacos írta: | Ezt tudom, nem is ezzel lenne a baj, hanem úgy gondolják, hogy majd ha felmondok, ezt a hetet akkor fizetik ki.
De ha én lelépek egy héten belül akkor nem fizetik ki. (ami nem fordulna elő, mert örülök, hogy dolgozok)
Ami nekem megfordult a fejemben, hogy egy hét után azt mondja "viszlát", akkor esetleg dolgoztam neki egy hetet ingyen.
Ezért furcsa ez nekem, de lehet csak a gyanakvó beidegződés, nem tudom. |
ha jobban belegondolsz, akkor ez ugyanaz mint amit én írtam! mikor elkezdesz dolgozni, akkor csak a második hét végén kapsz fizetést, addig nem! majd mikor ott hagyod a munkahelyed, mondjuk pl 41 hét után, akkor a 42. héten is kapsz egy fizetést. csúsztatva van az egész. ha így nézed, akkor a legelső heti fizetésedet, egy héttel azután kapod meg, hogy kiléptél! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
BigLacos Újonc

|
Elküldve: 2011. Június 29. Szerda, 21:15 Hozzászólás témája: - |
|
|
Végül is igen.
Amitől én tartottam az az, hogy nem-e egy hét ingyen munkára van szükségük.
De végülis találtam mást, ami helyben van, nem kell bérletet vennem, úgyhogy jobb ez így. Mondhatni meg is oldódott.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|