| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Kalmar Haladó

|
Elküldve: 2011. Február 5. Szombat, 19:02 Hozzászólás témája: Asszertív dühöngő |
|
|
Nem is tudom hogy kezdjem.... Egy ideje érlelődik bennem ez a dühöngés, de írásban nehéz hangsúlyozni, és az olvasó saját maga habitusát alkalmazva értelmezi a mondatokat, és ez félreértésekre adhat okot.
Azonkívül nem kenyerem a dühöngés, mert az életemet nem teszi sem szebbé sem jobbá, de mediterrán temperamentummal születtem, vagy neveltettem tehát néha kitör. Igyekszem ellesni az (idősebb) angolok hidegvérét és udvariasságát, és remélem jól haladok.
(Dühöngőtársaknak jelzem, bármilyen témájú, indíttatású dühöngésre nyitott a téma, de ha lehet ne bíráljunk, mellőzzük a felkiáltó jeleket, inkább kérdő, és természetesen a szavainkat megválogatva, tehát igyekezzünk kulturáltan tenni a dolgot.)
Köszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kalmar Haladó

|
Elküldve: 2011. Február 5. Szombat, 19:09 Hozzászólás témája: |
|
|
Tehát:
Azt hallottam Magyarországon meleg van, odaköltöznék de nincs nyelvtudásom, keresek valakit aki segít elintézni a munkanélküli segélyt, és ingyen lakhatást. SEGÍTSETEK |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
sanyabtd Guru

|
Elküldve: 2011. Február 5. Szombat, 19:18 Hozzászólás témája: |
|
|
| Kalmar írta: | Tehát:
Azt hallottam Magyarországon meleg van, odaköltöznék de nincs nyelvtudásom, keresek valakit aki segít elintézni a munkanélküli segélyt, és ingyen lakhatást. SEGÍTSETEK |
HA fizetsz 300 Ł regisztrációs díjat, már intézem is, mert a munkanélküli hivatal,csak az én nyilvántartásomban lévőknek ad segélyt.
Ingyen szállást biztosítok:
Belvárosi, panorámás, jól felszerelt, frissen felújított......( Margit híd )  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kalmar Haladó

|
Elküldve: 2011. Február 5. Szombat, 19:33 Hozzászólás témája: |
|
|
Az angol oktatási módszerekben szerepel (nem tudom a tanrendeket, de amit én végzek angol tanfolyamot azt angol anyanyelvűek is végzik)
- szövegértés, -értelmezés,
-kulcsszavak keresése címben, szövegben
-a számunkra szükséges információ kinyerése különböző szövegkörnyezetből sőt, hogy hol találhatsz infót, és hogyan állapíthatod meg annak hitelességét, akár csak a megfogalmazásból.
És persze azt is oktatják, hogy mi hogyan tudunk hitelesen és hatékonyan kommunikálni.
Egy része józan paraszti ésszel felmérhető, de mint tudjuk azt sem egyenlően mérik. Kinek több tanulni valója van, kinek kevesebb.
Hozzáteszem, én is csak tanulom.
És hogy rendkívül hasznos.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kalmar Haladó

|
Elküldve: 2011. Február 5. Szombat, 19:36 Hozzászólás témája: |
|
|
| sanyabtd írta: | | Kalmar írta: | Tehát:
HA fizetsz 300 Ł regisztrációs díjat, már intézem is, mert a munkanélküli hivatal,csak az én nyilvántartásomban lévőknek ad segélyt.
Ingyen szállást biztosítok:
Belvárosi, panorámás, jól felszerelt, frissen felújított......( Margit híd )  |
Köszönöm a gyors választ, mindjárt megkérdezem a fórumozókat elhiggyem-e.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kalmar Haladó

|
Elküldve: 2011. Február 5. Szombat, 19:39 Hozzászólás témája: |
|
|
Asszem ennyi. Kicsit jobban vagyok  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Guru

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 1452 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2011. Február 6. Vasárnap, 3:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Megerkezett a hianyzo gyogyszeretek a BOOTs-ba, indulhattok  _________________ A vér nem válik VAZZE!™ |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bertie Guru

|
Elküldve: 2011. Február 6. Vasárnap, 10:21 Hozzászólás témája: |
|
|
| Kalmar írta: | Az angol oktatási módszerekben szerepel (nem tudom a tanrendeket, de amit én végzek angol tanfolyamot azt angol anyanyelvűek is végzik)
- szövegértés, -értelmezés,
-kulcsszavak keresése címben, szövegben
-a számunkra szükséges információ kinyerése különböző szövegkörnyezetből sőt, hogy hol találhatsz infót, és hogyan állapíthatod meg annak hitelességét, akár csak a megfogalmazásból.
És persze azt is oktatják, hogy mi hogyan tudunk hitelesen és hatékonyan kommunikálni.
Egy része józan paraszti ésszel felmérhető, de mint tudjuk azt sem egyenlően mérik. Kinek több tanulni valója van, kinek kevesebb.
Hozzáteszem, én is csak tanulom.
És hogy rendkívül hasznos.  |
öcsém, kalmár, de szépen beszélsz...
politikusi pálya nem vonz? vagy minimum egy szövegíró politikusok mellé? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bertie Guru

|
Elküldve: 2011. Február 6. Vasárnap, 10:37 Hozzászólás témája: |
|
|
| Tovi írta: | Megerkezett a hianyzo gyogyszeretek a BOOTs-ba, indulhattok  |
most mit reklámozod ŐKET???  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kalmar Haladó

|
Elküldve: 2011. Február 6. Vasárnap, 17:37 Hozzászólás témája: |
|
|
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bertie Guru

|
Elküldve: 2011. Február 10. Csütörtök, 7:52 Hozzászólás témája: |
|
|
nem kifejezetten dühöngésre okot adó, inkább csak bosszúságot és értetlenséget kiváltó dolog:
levél UK-ből Magyarországra 60p, ami 192 forint hivatalos árfolyamon. Ugyanez Magyarországról feladva 370 forint, ami majdnem a duplája. Ugyanolyan levél, boríték, súly, légiposta stb... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pola12 Haladó

|
Elküldve: 2011. Február 10. Csütörtök, 17:50 Hozzászólás témája: |
|
|
| bertie írta: | nem kifejezetten dühöngésre okot adó, inkább csak bosszúságot és értetlenséget kiváltó dolog:
levél UK-ből Magyarországra 60p, ami 192 forint hivatalos árfolyamon. Ugyanez Magyarországról feladva 370 forint, ami majdnem a duplája. Ugyanolyan levél, boríték, súly, légiposta stb... |
ilyenből 100 000 van nemcsak postai dolgok  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bertie Guru

|
Elküldve: 2011. Február 11. Péntek, 21:35 Hozzászólás témája: |
|
|
| ja, azt még el is felejtettem odaírni, UK-ból Magyarországra 2 nap alatt odaért, míg ellenkező irányba pont egy hétbe tellett... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Blobzang Mester

Csatlakozott: Jan 17, 2008 Hozzászólások: 262 Tartózkodási hely: London, Beckton
|
Elküldve: 2011. Február 12. Szombat, 15:59 Hozzászólás témája: |
|
|
Egy gyakorlati példa:
Szerdán 11-kor Veszprémben feladott csomag elsőbbségi címkével péntek reggel 9-kor Észak-Írország, Omagh, ajtóban a postás kezében
Ja és mindez 4400 Ft _________________ Menj, az úton menj tovább... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bertie Guru

|
Elküldve: 2011. Február 13. Vasárnap, 9:08 Hozzászólás témája: |
|
|
most látom csak, új tartózkodási hely  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|