Elküldve: 2006. Június 11. Vasárnap, 13:51 Hozzászólás témája: szállás nélkül bszámla
Sziasztok!
Nem szívesen rabolnám időtöket, de kérek vkit, hogy lécci válaszoljatok a kérdésemre, köszönöm.
A követség honlapján azt találtam, hogy a bankszámla nyitásnál a helyi, kinti lakcímemet kelll bizonyítanom a személyazonosságom mellett.
Na most. Én amikor kimegyek, költség megtakarítás céljából, amig nincsen munkám, a régi itthoni szomszéd néninél laknék, aki pár éve kinn él már, szóval neki meg addig nem fizetek hivatalosan a szállásért.
Akkor nincs bérleti szerződés sem, és közüzemi számla sem.
Szerintetek ebben az esetben megoldhatatlan a bszámla nyitás?
Remélem nem hülye kérdés, és fontos lenne választ kapnom.
Szép napot mindenkinek!
Elküldve: 2006. Június 11. Vasárnap, 14:30 Hozzászólás témája:
Szia!
A megoldás: jogsicsere.
Beküldöd a magyar jogsid, jó 2 hét múlva megérkezik az általad megadott címre az angol jogsid, azaz a szomszédnéni címére és rajta lesz a szomszédnéni címe is, ami így a Te hivatalos lakcímeddé válik. (Aztán már indulhatsz is számlát nyitni.)
itt: www.dvla.gov.uk és a fórumon is bőséggel találsz infót ezzel kapcsolatban.
Csatlakozott: Feb 25, 2006 Hozzászólások: 164 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2006. Augusztus 2. Szerda, 6:09 Hozzászólás témája:
London utcain uj poszterek hirdetik hogy az HSBS nyit bankszmalt amihez eleg az utlevel. Ez kimondottan az ujonan erkezo kulfodieknek van, a feleteleket nem tudom, kepzlem hogy nem ad credited, vagy debitet, csak olyan szamlat amire be lehet fizteni.... kell mas is???
Csatlakozott: Jan 15, 2006 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2006. Szeptember 2. Szombat, 10:24 Hozzászólás témája: szállás nélkül bszámla
bkriszta írta:
London utcain uj poszterek hirdetik hogy az HSBS nyit bankszmalt amihez eleg az utlevel. Ez kimondottan az ujonan erkezo kulfodieknek van, a feleteleket nem tudom, kepzlem hogy nem ad credited, vagy debitet, csak olyan szamlat amire be lehet fizteni.... kell mas is???
Szia
HSBS vágy HSBC, a HSBC website-on nincs erről infó ha HSBS akkor mi a Web cím?
Köszi
Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 797 Tartózkodási hely: Farnborough
Elküldve: 2006. Szeptember 2. Szombat, 10:39 Hozzászólás témája: Re: szállás nélkül bszámla
fedik írta:
bkriszta írta:
Szia
Köszi
A feltetelek pedig sokkal, de sokkal rosszabbak, mint a normalis current account-e. Viszont azoknak keszult, akik tervezik, hogy jonnek vagy max 4 honapja vannak itt.
Csatlakozott: Jan 15, 2006 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2006. Szeptember 2. Szombat, 15:49 Hozzászólás témája: Re: szállás nélkül bszámla
seci írta:
fedik írta:
bkriszta írta:
Szia
Köszi
A feltetelek pedig sokkal, de sokkal rosszabbak, mint a normalis current account-e. Viszont azoknak keszult, akik tervezik, hogy jonnek vagy max 4 honapja vannak itt.
Elküldve: 2006. Szeptember 2. Szombat, 22:20 Hozzászólás témája: PAssport számla
Hát igen, átböngészve a PAssport számla leírását, van, ami szivatós benne. Pl., hogy a subscription charge az igényléskor vagy egy összegben 50 font, vagy havonta 5 font. És 12 hónapos szerződés...
Viszont ha onnan közelítem meg, hogy pikk-pakk megvan, nem kell 37-40 fontot kiadni a jogsicserére (már akinek van), várni heteket, hogy aztán nemet mondjanak... És munkakeresésnél sem akadály a NINCS...
Köszönöm a tippet, jövő hét kedden indulunk, megpróbálunk rendes számlát nyitni, de jó tudni, hogy ez a lehetőség is nyitva áll.
Üdv!
jenő
P.S.
Ja, és online is meg lehet rendelni előre a számlát.
Elküldve: 2006. Szeptember 2. Szombat, 23:30 Hozzászólás témája: igen, de
úgy látom, a az Abbey basic accountjához nem jár a debit card. Viszont ingyenes, hm, ha meg már megy a szekér, nyitok másikat... Bocs, hangosan írok.
MÁS:
Valamelyőtöknek van tippe, milyen SIM kártyát érdemes venni (pre-paid-et, ha lehet)? Főleg arra használnám, hogy
1., Legyen mit megadni munkakeresésnél.
2., Tudjak kommunikálni akármikor a feleségemmel, ő szintén UK-ben, velem (van-e esetleg a Pannonhoz hasonló "Páratlan szám" szolgáltatás, vagy free sms-küldés)... Vagy valami nagyon akció...
Elküldve: 2006. Szeptember 3. Vasárnap, 9:22 Hozzászólás témája:
Hahó
SIM kártyában tudok ajánlani egyet: most épp 5 fontba kerül csak a kártya és 15 font a lebeszélhető róla. Ha kettő ilyet vesztek, akkor egymást 3 pennyért tudjátok hívni míg az SMS 1 pennybe kerül. Minden egyéb helyre másodperc alapon 15 penny a hívás ára és 5 penny az SMS. Érdekel? Írj emailt engem@fogadj.be és elintézzük a rendelést!
Amúgy: minden basic accounthoz csak CASH kártya jár sajnos. Amihez már jár más kártya is, az nem basic account
Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 797 Tartózkodási hely: Farnborough
Elküldve: 2006. Szeptember 3. Vasárnap, 21:39 Hozzászólás témája:
webberke írta:
Amúgy: minden basic accounthoz csak CASH kártya jár sajnos. Amihez már jár más kártya is, az nem basic account
Ne haragudj, de ez marhasag. Terjesen gyalog HSBC szamlank van, es az elso pillanattol kezdve van hozza debit kartya. Sot adtak egy honap utan hitelkartyat is...
Igaz:
Bank Account
Key features and benefits
...
Free HSBC Bank International Debit Card (subject to status).
Azaz visszajutunk az elso mezore: ahhoz, hogy normalis kartyat kapj, teljesiteni kell bizonyos felteteleket.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban