Elküldve: 2006. Június 6. Kedd, 9:16 Hozzászólás témája: hosszútávú szerződések..
Üdv mindenkinek!
A kérdésem a következő: hogy ha közvetítő irodán keresztül megyek ki Angliába, és pl 6 hónapos szerződést iratnának velem alá, de nekem időközben kiderül, hogy nem maradhatok, hogyan lehet azt megoldani, hogy ne okozzon problémát a papír? (hogy ne tarthassanak ott, vagy fizettessenek büntetést.)
Elküldve: 2006. Június 6. Kedd, 20:07 Hozzászólás témája: szerződések
Szia Henrietta!
Hogy mi van a papírokon, azt még nem tudom, csak a jövő héten megyek. De az angol cég minimum fél évre keresett munkaerőt, nekem meg függőben van egy ösztöndíj szeptembertől, amit ha megkapok, már jövök is haza. Tehát ha elém tesznek egy 6 hónapra szóló szerződést, szeretnék tisztában lenni a lehetőségeimmel.
Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
Elküldve: 2006. Június 7. Szerda, 10:43 Hozzászólás témája:
Általában van egy olyan paragrafus, hogy hogy lehet felbontani a szerződést mindkét fél részéről. Általában egy hónap felmondási idő van részedről, részükről általában egy hét.. Ha az van a szerződésben, hogy nem bontható fel, akkor bajban vagy. Mindenképpen olvasd el, mit iratnak veled alá. Bár akkor sem tarthatnak ott, csak biróságra visznek szerződésszegésért, ami nem kevés pénzedbe kerül majd.
Elküldve: 2006. Június 7. Szerda, 10:52 Hozzászólás témája: re
Henriettának.
Köszi a segítséget, remélem a bíróságra nem kerül sor:)-. Mindazonáltal belevetem magam az angol jogi nyelv szépségeibe, nehogy olyan szakszót biggyesszenek oda, amit pont nem értek.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban