Csatlakozott: May 21, 2006 Hozzászólások: 39 Tartózkodási hely: Ware, Herts
Elküldve: 2006. Június 3. Szombat, 21:58 Hozzászólás témája: Várak, műemlékek, történelmi örökség
Sziasztok !
Bízom benne hogy vannak még a fórumon rajtam kívül olyanok, akiket nemcsak a munkalehetőségek meg a gyakorlati tudnivalól érdekelnek Angliából, hanem a műemlékek, múzeumok, várak stb - az ország történelmi öröksége !
Engem egyszerűen lenyűgöz ahogyan ez az ország megbecsüli a történelmi és kultúrális örökségét. Nem tudom ki látta például Nelson admirális teljesen rekonstruált hajóját Portsmouth-ban - egyszerűen fantasztikus. Az ember belép és tényleg úgy érzi, hogy kétszáz évet visszalépettt az időben, elképesztően élethű. Na persze van is nekik miből költeni ilyesmire - de itt a szemlélet is más mint otthon.
Lenne egy konkrét kérdésem is - volt már valaki Avebury környékén, Wiltshire-ban ? Én most készülök oda. A térképem szerint az a környék tele van őskori emlékekkel - földvárak, megalitok, őskori sírhalmok lépten-nyomon. Nem tudom mennyit tudok egy nap alatt bejárni és megnézni ezek közül - hálás lennék ha valaki tudna tanácsot adni, hogy mit érdemes megnézni ott egy nap alatt.
Nagyon sok altaluk gondozott muemlek van (Londonban szinte semmi), es a tagoknak ingyenes a belepes. Ha egy evben ket helyre ellatogatsz, akkor mar megeri.
Barangolj az interaktiv terkepukkel - aztan latogasd meg oket szemelyesen. Mi nagyon sok helyen voltunk, most olyan szepen sut a nap, hogy nincs kedvem irni roluk
Elküldve: 2006. Június 4. Vasárnap, 20:20 Hozzászólás témája:
Szia Seci !
Ezt a szép időt én is kihasználtam - kocsiba vágtam magam és meg sem álltam Avebury-ig. Földvár, kőkörök, sírkamrák, a rejtélyes Silbury Hill, sírhalmok - pár mérföldes gyalogtúrával annyi őskori emléket láttam, mint itthon 20 év alatt ! Az English Heritage kártyát egyébként már én is megszereztem, de itt fabatkát sem ért - ezt a helyet a National Trust gondozza. Igaz, csak a parkolásért kértek pénzt meg múzeumi belépőért.
Mindesetre megérte - nem akármiket építettek a brittek ősei. A Silbury Hill legalább akkora munka volt nekik, mint az egyiptomiaknak a piramis. Az pedig továbbra sem fér a fejembe, hogy hogyan maradhattak meg ezek az emlékek ilyen épen 5-6000 ezer elteltével is ? Mázlista angolok ...
Te öt év alatt sok mindent megnézhettél. Mi tetszett a legjobban ?
Elküldve: 2006. Június 8. Csütörtök, 21:40 Hozzászólás témája:
Sziasztok,
Néhány napot fogunk párommal Londanban tölteni munkaügyben, viszont a hétvégénk szabad és lesz autónk is. Mindenképp szeretnénk kimozdulni a városból, valami szép, hangulatos és nyugis helyre. Nem túl messzire, mert sok időnk nincs. Milyen helyeket javasolnátok.
Persze a kötlező látnivalókon kívül, mert azok egyrészét már vagy láttuk, vagy mert kerülnénk a tömeget.
Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2006. Június 11. Vasárnap, 9:57 Hozzászólás témája:
gabris írta:
Sziasztok,
Néhány napot fogunk párommal Londanban tölteni munkaügyben, viszont a hétvégénk szabad és lesz autónk is. Mindenképp szeretnénk kimozdulni a városból, valami szép, hangulatos és nyugis helyre. Nem túl messzire, mert sok időnk nincs. Milyen helyeket javasolnátok.
Persze a kötlező látnivalókon kívül, mert azok egyrészét már vagy láttuk, vagy mert kerülnénk a tömeget.
Köszi,
Gábris
Greenwich. Hajoval le a Temzen, es DLR-ral vissza. Foleg most, amikor ilyen szep ido van.
Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 827 Tartózkodási hely: Farnborough
Elküldve: 2006. Június 11. Vasárnap, 19:43 Hozzászólás témája:
gabris írta:
Mindenképp szeretnénk kimozdulni a városból, valami szép, hangulatos és nyugis helyre. Nem túl messzire, mert sok időnk nincs. Milyen helyeket javasolnátok.
Elküldve: 2006. Június 11. Vasárnap, 22:28 Hozzászólás témája:
Gabris,
Az elöttem szólókhoz csatlakozva tudom ajánlani a Lee Valley Regional Parkot, ha valami zoldre és a természet közelségére vágytok - a folyó völgye Hertfordtól Londonig eredeti állapotában megőrzött természetvédelmi terület, séta és biciklitutakkal sűrűn behálózva. Itt-ott hajót vagy csónakot is lehet bérelni. Műemlékek itt nem nagyon vannak, de csend, nyugalom, madárfütty és sok-sok zöldterület az igen.
Másik javaslatom St Albans, amennyiben érdekel titeket a római Anglia története. Pompás római múzeuma van, egy hatalmas római színház, és persze a város is hangulatos
Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 306 Tartózkodási hely: Chesham/Buckinghamshire
Elküldve: 2006. Július 5. Szerda, 7:16 Hozzászólás témája:
Egyik kedvenc eldugott kirandulohelyem a Bodiam Castle.
Es aki eloszor jar Angliaban annak szerintem kar kihagynia Brighton-t.
http://www.visitbrighton.com/default.asp
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban