Londoni Magyarok
Keresés     
Stonhenge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Motorkerékpár szerviz Londonban
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Várak, műemlékek, történelmi örökség
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Várak, műemlékek, történelmi örökség

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagy Britannia más területei
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Indyjoe
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Június 3. Szombat, 21:58    Hozzászólás témája: Várak, műemlékek, történelmi örökség Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok !

Bízom benne hogy vannak még a fórumon rajtam kívül olyanok, akiket nemcsak a munkalehetőségek meg a gyakorlati tudnivalól érdekelnek Angliából, hanem a műemlékek, múzeumok, várak stb - az ország történelmi öröksége !

Engem egyszerűen lenyűgöz ahogyan ez az ország megbecsüli a történelmi és kultúrális örökségét. Nem tudom ki látta például Nelson admirális teljesen rekonstruált hajóját Portsmouth-ban - egyszerűen fantasztikus. Az ember belép és tényleg úgy érzi, hogy kétszáz évet visszalépettt az időben, elképesztően élethű. Na persze van is nekik miből költeni ilyesmire - de itt a szemlélet is más mint otthon.

Lenne egy konkrét kérdésem is - volt már valaki Avebury környékén, Wiltshire-ban ? Én most készülök oda. A térképem szerint az a környék tele van őskori emlékekkel - földvárak, megalitok, őskori sírhalmok lépten-nyomon. Nem tudom mennyit tudok egy nap alatt bejárni és megnézni ezek közül - hálás lennék ha valaki tudna tanácsot adni, hogy mit érdemes megnézni ott egy nap alatt.

Üdvözlettel

József
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. Június 4. Vasárnap, 14:59    Hozzászólás témája: Re: Várak, műemlékek, történelmi örökség Hozzászólás az előzmény idézésével

Jééééé... Van egy ember, akit nem csak a bankszamlanyitas rejtelye erdekel

Mi tobb, mint 5 eve tagjai vagyunk az English Heritage-nek:
http://www.english-heritage.org.uk/

Nagyon sok altaluk gondozott muemlek van (Londonban szinte semmi), es a tagoknak ingyenes a belepes. Ha egy evben ket helyre ellatogatsz, akkor mar megeri.

Barangolj az interaktiv terkepukkel - aztan latogasd meg oket szemelyesen. Mi nagyon sok helyen voltunk, most olyan szepen sut a nap, hogy nincs kedvem irni roluk Mosoly

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Indyjoe
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Június 4. Vasárnap, 20:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Seci !

Ezt a szép időt én is kihasználtam - kocsiba vágtam magam és meg sem álltam Avebury-ig. Földvár, kőkörök, sírkamrák, a rejtélyes Silbury Hill, sírhalmok - pár mérföldes gyalogtúrával annyi őskori emléket láttam, mint itthon 20 év alatt ! Az English Heritage kártyát egyébként már én is megszereztem, de itt fabatkát sem ért - ezt a helyet a National Trust gondozza. Igaz, csak a parkolásért kértek pénzt meg múzeumi belépőért.

Mindesetre megérte - nem akármiket építettek a brittek ősei. A Silbury Hill legalább akkora munka volt nekik, mint az egyiptomiaknak a piramis. Az pedig továbbra sem fér a fejembe, hogy hogyan maradhattak meg ezek az emlékek ilyen épen 5-6000 ezer elteltével is ? Mázlista angolok ...

Te öt év alatt sok mindent megnézhettél. Mi tetszett a legjobban ?

Üdv

József
Vissza az elejére
gabris
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Június 8. Csütörtök, 21:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Néhány napot fogunk párommal Londanban tölteni munkaügyben, viszont a hétvégénk szabad és lesz autónk is. Mindenképp szeretnénk kimozdulni a városból, valami szép, hangulatos és nyugis helyre. Nem túl messzire, mert sok időnk nincs. Milyen helyeket javasolnátok.

Persze a kötlező látnivalókon kívül, mert azok egyrészét már vagy láttuk, vagy mert kerülnénk a tömeget.

Köszi,
Gábris
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Június 11. Vasárnap, 9:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gabris írta:
Sziasztok,

Néhány napot fogunk párommal Londanban tölteni munkaügyben, viszont a hétvégénk szabad és lesz autónk is. Mindenképp szeretnénk kimozdulni a városból, valami szép, hangulatos és nyugis helyre. Nem túl messzire, mert sok időnk nincs. Milyen helyeket javasolnátok.

Persze a kötlező látnivalókon kívül, mert azok egyrészét már vagy láttuk, vagy mert kerülnénk a tömeget.

Köszi,
Gábris

Greenwich. Hajoval le a Temzen, es DLR-ral vissza. Foleg most, amikor ilyen szep ido van.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. Június 11. Vasárnap, 19:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gabris írta:
Mindenképp szeretnénk kimozdulni a városból, valami szép, hangulatos és nyugis helyre. Nem túl messzire, mert sok időnk nincs. Milyen helyeket javasolnátok.

Leeds castle - gyonyoru kastely es park http://www.leedscastle.org.uk/

Dover es a partvidek tole eszakra, tobb kisebb varkastellyal

Hampton Court (ugyan még Londonban) VIII. Henrik palotaja: http://www.historicroyalpalaces.org/webcode/hampton_home.asp

Oxford mellett van ugyan (Woodstockban), de nem nagyon ismert a Blenheim Palace http://www.blenheimpalace.com/

Mindegyikre szanhatsz egy teljes napot.
Varak ugyeben nezd meg a www.english-heritage.org.uk -t

-seci

Legutóbb seci szerkesztette (2006. Június 12. Hétfő, 6:17), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Indyjoe
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Június 11. Vasárnap, 22:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gabris,

Az elöttem szólókhoz csatlakozva tudom ajánlani a Lee Valley Regional Parkot, ha valami zoldre és a természet közelségére vágytok - a folyó völgye Hertfordtól Londonig eredeti állapotában megőrzött természetvédelmi terület, séta és biciklitutakkal sűrűn behálózva. Itt-ott hajót vagy csónakot is lehet bérelni. Műemlékek itt nem nagyon vannak, de csend, nyugalom, madárfütty és sok-sok zöldterület az igen.

Másik javaslatom St Albans, amennyiben érdekel titeket a római Anglia története. Pompás római múzeuma van, egy hatalmas római színház, és persze a város is hangulatos
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Július 5. Szerda, 7:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Egyik kedvenc eldugott kirandulohelyem a Bodiam Castle.
Es aki eloszor jar Angliaban annak szerintem kar kihagynia Brighton-t.
http://www.visitbrighton.com/default.asp
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagy Britannia más területei Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban