Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge éjszaka
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - au-pair, babysitter
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

au-pair, babysitter

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Hajnal28
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 7. Szerda, 18:56    Hozzászólás témája: au-pair, babysitter Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

A segítségeteket kérném. Ősszel készülök ki London környékére au-pair-ként. Érdekelne kinek milyen tapasztalata volt ezzel kapcsolatban. Már napok óta keresgélek a fórumok között, de sehol semmi. Eddig csak jót olvastam, persze azok az ügynékség oldalán voltak. Naná, hogy csak a jókat közlik, különben nem menne hozzájuk senki. Jó lenne néhány véleményt olvasni az au-pair munkával kapcsolatban, mert az ügynökségek csak az előnyöket közlik.

Azért persze a jó tapasztalatokat is szívesen olvasom, sőt...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Suti
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 8. Csütörtök, 22:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Hajnal28
Igaz en nem bebysitterkent dolgozom de sok lanyt ismerek akik igy keztek. Van aki szereti van aki utalja. Legtobbje azert mindig csak panaszkodik. Ehesek, nem furodhetnek, a haziasszony nem elegedett a hazimunkaval. Kiszolgaltatott rabszolgak. Persze van aki szereti, csak a zsebpenz keves, ez pedig egy draga orszag.
Azert fogadj el egy jo tanacsot. Probalj meg rendes munkat tallalni.

Sok sikert. Suti
Vissza az elejére
alliL
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 8. Csütörtök, 22:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ohh...bocsi de ehhez muszáj hozzászólnom...azért ennyire nem rossz a helyzet...természetesen ki lehet fogni rossz családot is ha nem vagy elővigyázatos...de ajánlani tudom neked az au-pair közvetítők közül azt amelyik nem akar tőled pénzt lenyúlni a szolgáltatásért. Pl. a Vigi Au-pair ha esetleg még nem hallottál róla. Mert ott ha valamiért nem tetszik a család akkor elvileg csak szólnod kell és kiközvetítenek másikhoz.
Amúgy meg szerintem ha van nyilt őszinte kommunikáció az au-pair és a család közt akkor nem lehetnek ekkora gondok, mert ők is azt szeretnék hogy jól érezd magad, családtagként kezelnek (természetesen megint az extrém eseteket kivéve).
A zsebpénz...tényleg nem sok, de ki lehet belőle jönni...nem rosszul...átlagosan a legkevesebb amit kaphatsz 60-70 font. Ennél kevesebbért ne vállald el Mosoly Ebből végülis max. az utazásra kell költened, ami például 13 font (heti busz bérlet) meg a telefonálásra.
Nagyjából ennyi a tapasztalatom Mosoly

Lilla
Vissza az elejére
Melcsi00
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 29. Csütörtök, 23:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!

Én aupairként dolgozok jelenleg már majdnem egy éve (szóval lassan abba is hagyom:) és el kell mondanom, hogy annyira nem rossz meló, de iszonyat nagyban függ a családtól. A pénz hát nem valami sok, na de lesz egy csomó szabad időd míg a gyerekek suliban vannak hogy vállalj pluszmelókat (amelyik család ezt nem engedi onnan lépni kell, de gyorsan) illetve, hogy eljárj suliba. Ha nem beszélsz jól angolul szerintem a legjobb formája, hogy megtanulj. És egyébként 1 év után kereshetsz magadnak más melót, sőt van hol laknod amíg keresed a melót, már persze ha itt akarsz maradni. Még a pénzről annyit, hogy az rajtad áll, hogy mennyi mindenre elég ill. hogy tudsz-e spórolni.
Gyerekek: jobban jársz, ha olyan családhoz mész, ahol nagyobbak a gyerkőcök:
1. kevesebb hiszti
2. kevesebb meló, hiszen a nagyobb gyerekek elvannak a tv-vel, számítógép, stb... és nem kell állandóan társasoznod (persze, ha te erre vágysz hajrá)
Szóval szerintem megéri!
Ha még van kérdésed akkor írj és igyekszem válaszolni.

Üdv.

Melcsi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Jessicaaa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Július 5. Szombat, 17:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én is au-pair vagyok, 2 hete Londonban. Nagyon kedves családot sikerült kifognom! Ha jó a család már te sem érezheted magad olyan rosszul, úgyhogy ne hamarkodd el a döntést!! Én kb 3 hétig leveleztem velük, majd még folyamatosan, miután eldőlt, hogy hozzájuk megyek. Ismerd meg őket rendesen, beszéljetek telefonon, bátran tegyél fel 1000 kérdést, kérj képket róluk, a házról, szobádról, stb. Sok szerencsét!
Vissza az elejére
timo
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Július 10. Csütörtök, 11:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Én is au-pairkedéssel szeretnék próbálkozni.
Tudna nekem mondani valaki arról véleményt, hogy kevés nyelvtudással milyenek az esélyeim? Csak 1 éve tanulok angolul, de szeretném fejleszteni. Van ehhez általában türelme a családnak?
Én most a Vigi au-pair szervezettel próbálkozom. Elég szinpatikusak, nincs közvetítési díj, csak azt mondták, gyenge nyelvtudással necces.
Egyébként most vasárnap akarnak egy angol nyelvű interjút csinálni skipe-on. Eléggé parázom. Esetleg volt már valakinek dolga ilyesmivel? Hogy mégis mire lehet számítani egy ilyen interjún?
Ha valaki ismeri ezt a szervezetet légyszi írjon.
És bármilyen véleményt, tapasztalatot szívesen fogadok.
Köszi
Vissza az elejére
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Július 23. Szerda, 13:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Engem az érdekelne, hogy ezt a munkát milyen módon tartják számon. Én is csináltam, de ezt nem kell regisztrálni vagy valmi hogy hivatalosan menjen? Vagy ezt az ügynökség intézi vagy nekem kell?
Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 23. Szerda, 14:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Cita írta:
Sziasztok!

Engem az érdekelne, hogy ezt a munkát milyen módon tartják számon. Én is csináltam, de ezt nem kell regisztrálni vagy valmi hogy hivatalosan menjen? Vagy ezt az ügynökség intézi vagy nekem kell?

Ezt nem munkaként tartják számon, a szó klasszikus értelmében, hanem egy család vendégeként, a házimunka segítsége ellenében szállást, zsebpénzt, esetleg béretet, ill. nyelvtanulási támogatást kapsz. (megállapodás függvénye)
Tehát nem kell NI szám, és Home Office regisztráció sem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Angelique
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 14. Csütörtök, 23:46    Hozzászólás témája: :) Hozzászólás az előzmény idézésével

timo írta:
Sziasztok!
Én is au-pairkedéssel szeretnék próbálkozni.
Tudna nekem mondani valaki arról véleményt, hogy kevés nyelvtudással milyenek az esélyeim? Csak 1 éve tanulok angolul, de szeretném fejleszteni. Van ehhez általában türelme a családnak?
Én most a Vigi au-pair szervezettel próbálkozom. Elég szinpatikusak, nincs közvetítési díj, csak azt mondták, gyenge nyelvtudással necces.
Egyébként most vasárnap akarnak egy angol nyelvű interjút csinálni skipe-on. Eléggé parázom. Esetleg volt már valakinek dolga ilyesmivel? Hogy mégis mire lehet számítani egy ilyen interjún?
Ha valaki ismeri ezt a szervezetet légyszi írjon.
És bármilyen véleményt, tapasztalatot szívesen fogadok.
Köszi

Szia !

Olvastam a forumodat hogy szerinted lehet-e nyelvtudás nélkül au-pair munkát találni. LEHET:)
Én itt Magyarországon is babysitterként dolgoztam és így már volt referenciám most vasárnap megyek ki Londonba au-pair-nek.
2-3 hétig elég intenzíven böngésztem a netet és végül sikerült.
Ki lehet fogni csak keresgélni kell.Nyelvtudásom meg még nincs.
Jó 10 évvel ezelőtt tanítotak angolul.
Szóval akkor gondolhatod milyen a nyelvtudásom angol=0 Mosoly
NE ADD FEL!
Ügynökséghez én nem is mennék!
Vagy referencia kell vagy minimális angol.

Angi
Vissza az elejére
FLilu111
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 15. Péntek, 11:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Angelique!

De hogy fogsz kint kommunikálni a gyerekekkel akikre vigyázol, ha null angolod van? Nagyon boldog
Megkérdezhetem, hogy hol kerestél Te családot ha nem ügynékségen keresztül, na meg hogy szerevezted le ha nem tudsz velük beszélni? Mosoly
amúgy sok szerencsét kívánok neked! Kacsintó
Vissza az elejére
alliL
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 15. Péntek, 17:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát igen, elég nehéz ezt elképzelni...nekem két fiam volt, 5 és 7 évesek...elég jól beszélek angolul (azt mondják Nagyon boldog) de nem volt egyszerű...folyamatosan magyarázni kell nekik mert nem csinálnak semmit...és naponta 100x-or meg kell küzdenem velük hogy elhiggyék hogy nem én vagyok a hülye Nagyon boldog

Ettől eltekintve...valószínűleg lehet és ha olyan családot fogsz ki akkor türelmesek is - persze ha jársz nyelvsuliba és gyorsan fejlődsz! A lány aki előttem volt a családnál ő is hasonló helyzetben jött ki, egy évig itt volt, suliba járt és sikerült neki!
Vissza az elejére
Rekuh
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 16. Szombat, 11:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Angi!

Meg tudnád adni, hogy milyen oldalakon keresgéltél? A hirdetéshez oda volt írva, hogy angol nem feltétel? Vagy, hogy működik ez ?Egyébként jó helyre kerültél, hogy megy a dolog, nyelvtudás nélkül boldogulsz? Én nem bentlakásost keresek, ilyet is lehet találni?

Húúú de sok kérdés, bocsi...a választ előre is köszi!
Réka
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban