Elküldve: 2008. Január 31. Csütörtök, 16:15 Hozzászólás témája: CIS és Home Office
Sziasztok!
Közvetítő cégen keresztül mennénk ki Londonba dolgozni. A közvetítő azt mondta, hogy nekünk nem kell fizetnünk közvetítési díjat, mert a munkaadó fizeti és amúgy is törvénytelen lenne. Ezért nem is tűnik átverésnek a kiközvetítés. Viszont van olyan dolog, ami nem teljesen tiszta még. Élelmiszer raktárba dolgoznánk magyarokkal, így nyelvtudás se szükséges. CIS kiváltása kötelező, de sokan azt mondják, hogy csak építőiparban alkalmazzák. A közvetítő úgy tájékoztatott, hogy 2007. májusától minden fizikai munkát végzőnél alkalmazható a CIS, és a cég fizetné az adót és a járulékokat, nem egyénileg kellene. Másoktól is kérdeztem, ők úgy tudják építőiparban kell csak és egyénileg kell adózni. A közvetítő szerint 100 font lenne a Home Office és a CIS kiváltása összesen.
Csatlakozott: Dec 15, 2007 Hozzászólások: 24 Tartózkodási hely: Edinburgh
Elküldve: 2008. Február 20. Szerda, 22:01 Hozzászólás témája:
üdv,
nekem is foszlányos a tudásom, de amit tudni vélek elmondom.
a CIS elvileg a construction industry scheme rövidítése ami ugyebár építőiparra utal, még nem hallottam hogy máshol alkalmazták volna, pláne nem élelmiszerraktárban. 2007 árpilisában változott a CIS, elképzelhető hogy kiterjesztették fizikai munkára. szerintem csak azért akarják ráhúzni az élelmiszerraktáros munkára mert CIS esetén kevesebb pénzt kell utánad befizetniük mintha alkalmazott lennél. a cég fizeti az adót, de a járulékokat te fizeted, ezért is olcsóbb a cégnek. hogy most mennyibe kerül azt nem tudom, de két éve teljesen ingyen volt a CIS kiváltása. a home office mintha 35 font lett volna, nem biztos ez sem. lehet hogy drágultak, de az is lehet hogy a 100 fontban már benne van a közvetítési díj is
nem biztos hogy helytállóak az infók, de annyira igen, mint amiket felsoroltál
csak azért írtam mert tudom milyen amikor senki nem válaszol
üdv _________________ Ez itt a hozzászólások végére kerülő szöveg.
Csatlakozott: Dec 15, 2007 Hozzászólások: 24 Tartózkodási hely: Edinburgh
Elküldve: 2008. Február 20. Szerda, 23:04 Hozzászólás témája:
megint üdv,
kitsit utánanéztem a CIS-nek, a következő felsorolás a most érvényben levő szabályok alapján készült, ezek tartoznak a CIS alá:
The Scheme covers all construction work carried out in the
United Kingdom (UK), including jobs such as
· site preparation
· alterations
· dismantling
· construction
· repairs
· decorating
· demolition
hát nem úgy tűnik mintha a konzervpakolás közte lenne.
üdv _________________ Ez itt a hozzászólások végére kerülő szöveg.
Elküldve: 2008. Április 28. Hétfő, 10:44 Hozzászólás témája:
sziasztok! Segitséget szeretnék kérni home office és cis ügyintézésében. 2007 aug. óta vagyok kint, és eddig egy magyar építőipari vállalkozónál dolgoztam hivatalosan,(vonta az adómat, és kaptam havonta a fizetési elszámolásokat is)de a home office-t nem intéztem, mert szerinte nem kell. Én meg mindenhol azt olvasom,hogy kötelező! Augusztus már nem most volt. Ha most intézném, akkor lehet belőle valami bajom? Munka kezdésnek jó ha aug.-t írom? Ráadásul el akarok innen menni, mivel a munka elég akadozó. Ha valaki tud valamit írni a cis-el kapcsolatban(hol kell intézni, és hogy pontosan hogy is müködik) azt is megköszönném. Sorry, a tudatlanságomért és várnám a segítségeteket!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban