Elküldve: 2007. November 19. Hétfő, 8:43 Hozzászólás témája: Főiskolák
Hello mindenki
Barátnőmmel szeretnénk kimenni gimi után Angliába ő tanulni én dolgozni. Csak néztünk egyetemeket és mindegyik 8000 font fölött van az éves tandíj (portsmuths, Coventry, Norwich....) mindenhol ennyi? Ott van valamifajta támogatás amit akár igénybe vehetnénk(pl: diákhitel)? Nagyon fontos lenne. Mert amit nézegettünk azt csak ugy tudnánk kifizetni ha egész évben minden másra csak 1000fontunk maradna. Légyszives írjátok meg hogy ti milyen igénybevehető támogatásokról tudtok. Meg jó lenne ha tudnátok egyetemeket ahol törit lehet tanulni és ha tudtok légyszi tandíjjal eggyüt irjátok be.
Előre is köszönöm
U.I.: Sorry, hogy uj topicot nyitottam de sehova nem akartam bepofátlankodni.
Elküldve: 2007. November 19. Hétfő, 11:56 Hozzászólás témája:
Valamit nagyon rosszul olvastal, mert a tandij allamilag szabalyozott es 3000 font. Te Nem szamitasz overseas-nek, home student vagy! Aprobetut is tessek elolvasni, mert ott a lenyeg!
EU-s diakkent meg az is megoldhato, hogy csak a diploma utan fizesd vissza a tandijat. Sot egyes egyetemeken meg tamogatst is adnak - South Bank University, London - persze ezek nem a legjobb egyetemek. Olvasd vegig a tovabbtanulos topikokat, ahol mindezt mar leirtuk.
1000 fontbol nem lehet megelni. En azt tanacsolom, hogy kezdjetek el az egyetemet otthon es ha megvan az BA, akkor MA-re gyertek ki ide!
Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 310 Tartózkodási hely: Manchester
Elküldve: 2007. November 19. Hétfő, 12:33 Hozzászólás témája: Re: Főiskolák
Petishow írta:
Hello mindenki
Barátnőmmel szeretnénk kimenni gimi után Angliába ő tanulni én dolgozni. Csak néztünk egyetemeket és mindegyik 8000 font fölött van az éves tandíj (portsmuths, Coventry, Norwich....) mindenhol ennyi? Ott van valamifajta támogatás amit akár igénybe vehetnénk(pl: diákhitel)? Nagyon fontos lenne. Mert amit nézegettünk azt csak ugy tudnánk kifizetni ha egész évben minden másra csak 1000fontunk maradna. Légyszives írjátok meg hogy ti milyen igénybevehető támogatásokról tudtok. Meg jó lenne ha tudnátok egyetemeket ahol törit lehet tanulni és ha tudtok légyszi tandíjjal eggyüt irjátok be.
Előre is köszönöm
U.I.: Sorry, hogy uj topicot nyitottam de sehova nem akartam bepofátlankodni.
Először is a topik címről. Flejtsd el a főiskola kifejezést. Itt csak "egyetemek" vannak, ahol először undergraduate hallgató leszel és a BSC fokozatot szerzed meg. Ezért mindenkinek fizetni kell (lásd az előző hozzászólót). Erre az angolokkal megegyező módon te is vehetsz fel tanulmányi kölcsönt, aminek összege attól függ hol akarsz továbbtanulni, Londonba pl. magasabb kölcsönt adnak. A diploma megszerzését követően pályázhatsz (adigra már meg lesz a három év itt tartózkodás) postgraduate ösztöndíjra, ami a tanulmányi költségek felett havi 1000 font körüli ösztöndíjat is jelent adómentesen (nem számít jövedelemnek). Ebből már elég jól meg lehet élni, sőt egy keveset még akár félre is lehet tenni belőle.
Ha itt akarasz továbbtanulni minnál előbb jelentkezned kell. A UCAS jelentkezést (a Cambridge szintű egyetemek jelentkezési lapja) már lekésted. Ha pontos infókat akarsz tudni küldj egy e-mailt a lányomnak. Ő most felvételizik idekinnt és sokkal pontosabb infókat tud mint én. szszl@freemail.hu
Ja és a University of Manchesteren is tanul több magyar diák. Ma lesz egy összejövetelünk és megérdeklődöm, hogy megadhatom-e az elérési lehetőségét.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban