| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Január 11. Szerda, 17:03 Hozzászólás témája: Szállás infó |
|
|
Heti 60Ł /fő/hét ért tudtok nálunk dupla kétágyas szobában lakni.A házak Croydon és környékén vannak.Dél-London.A Victoria station 10 perc vonattal.Bármi kérdésetek van ezzel kapcsolatban itt tegyétek fel pls.
Enci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
aTOM82 Haladó

Csatlakozott: Jan 08, 2006 Hozzászólások: 48 Tartózkodási hely: Pécs
|
Elküldve: 2006. Január 12. Csütörtök, 12:03 Hozzászólás témája: |
|
|
(Gondoltam ide is beteszem, hátha nem olvasnád a másik forumot.)
Hali!
Május 8-ára tervezem az érkezésem. A héten veszem meg a repjegyet. Azt hiszem, betalálok egyedül is és főpróbának jó lesz, hogy meg tudom-e értettni magyam a helyiekkel.
Csak oda veszem a jegyet. Ha gáz lenne, ott is tudok fapadosra visszajegyet venni olcsón, nem?
Inkább kinn váltsam be a forintomat fontra, vagy itthon éri meg jobban?
Az lenne még a kérdésem, hogy milyen papírokat kell, érdemes vinni. Pl. vigyem ki az összes bizonyítványomat (érettségi, szakképző, oklevelek)?
Mennyi időt számítsak a reptértől a lakhelyig? Ugye azért számíthatok rátok? Csak hogy ne érezzem magam olyan nagyon egyedül abban a nagy országban.
Mégis milyen munkákról hallottál, hallotatok? Szóval csak mosogatás, és takarítás melót találhatok elsőre?
Sz. Tamás |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
petroccelli Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 12. Csütörtök, 21:21 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Tom!
A forint nem kell az angoloknak ha jól tom! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Vendég

|
Elküldve: 2006. Január 13. Péntek, 11:23 Hozzászólás témája: |
|
|
ENCI irta:
Hali!
Mi is foglalkozunk lakás kiadással, de február közepe-vége előtt már nm lesz szabad helyunk.Ha akkoriban jönnétek akkor itt a forumban a szállásinfo alatt megbeszélhetjuk.
Bankszámla nyitás, nem a legegyszerübb dolog az indulásnál. Az a legjobb, ha amikor kijössz, kicserélteted a jogsidat angolra azt 2-3 hét alatt megküldik.Avval már egyszerü a számlanyitás.Angoljogsi, útlevel és mehetsz a bankba.Ha szerencséd van már az elsőben meg tudod nyitni.Ha nem, akkor minden utadba eső bankba bemész.Én mikor nyitottam az első Barclays bankban azt mondták nem tudnak nyitni, be mentem 500 méterrel arrébb ugyancsak ebbe a bankba, csak egy nagyobb fiókjába és azonnal nyitottak credit es debit kártyát is. Ha nincs jogsid nehezebb.Akkor le kell köttetned vagy telefont, vagy gáz vagy villanyszámlát a nevedre íratnod.
Köszönöm a válaszod!
Sokat segítettél a Bankszámlával kapcsolatban.
Szerintem jan. végén érkezünk.
Különben merre vannak a szállásaitok?
Mi van benne?Mennyibe kerül?Deposit,...stb.
Köszönöm válaszod
üdv.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Vendég

|
Elküldve: 2006. Január 13. Péntek, 11:24 Hozzászólás témája: |
|
|
| Vendég írta: | ENCI irta:
Hali!
Mi is foglalkozunk lakás kiadással, de február közepe-vége előtt már nm lesz szabad helyunk.Ha akkoriban jönnétek akkor itt a forumban a szállásinfo alatt megbeszélhetjuk.
Bankszámla nyitás, nem a legegyszerübb dolog az indulásnál. Az a legjobb, ha amikor kijössz, kicserélteted a jogsidat angolra azt 2-3 hét alatt megküldik.Avval már egyszerü a számlanyitás.Angoljogsi, útlevel és mehetsz a bankba.Ha szerencséd van már az elsőben meg tudod nyitni.Ha nem, akkor minden utadba eső bankba bemész.Én mikor nyitottam az első Barclays bankban azt mondták nem tudnak nyitni, be mentem 500 méterrel arrébb ugyancsak ebbe a bankba, csak egy nagyobb fiókjába és azonnal nyitottak credit es debit kártyát is. Ha nincs jogsid nehezebb.Akkor le kell köttetned vagy telefont, vagy gáz vagy villanyszámlát a nevedre íratnod.
Köszönöm a válaszod!
Sokat segítettél a Bankszámlával kapcsolatban.
Szerintem jan. végén érkezünk.
Különben merre vannak a szállásaitok?
Mi van benne?Mennyibe kerül?Deposit,...stb.
Köszönöm válaszod
üdv.  | Csacsa |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Január 13. Péntek, 12:39 Hozzászólás témája: Csacsának |
|
|
| Január vége az már itt van azonnal, nem tudok segiteni.Nekem minimum 3 héttel előtte tudnom kell ha szállásra van szükséged.Most is veszunk ki uj házakat, de abbol február közepe vége elött nem lesz semmi.Egyébként Croydon és környékén vannak, ez dél-London. Victoria 10 perc vonattal.60Ł/fő/hét. Két ember van egy szobában. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
noemoncina Vendég

|
Elküldve: 2006. Január 13. Péntek, 13:06 Hozzászólás témája: noemoncina@yahoo.com |
|
|
Sziasztok!
A jogsi leadással kapcsolatban érdeklődnék, hogy tulajdonképpen ha leadom a magyar jogsimat és azt becserélik angolra akkor a magyartól el is búcsúzhatok...úgy értem azt nem kapom vissza?
Köszönöm a segítő információkat előre is!
Noemoncina |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Bazsa Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 13. Péntek, 14:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok,
A szállással kapcsolatban lenne egy kérdésem. Amikor azt írják, hogy: 2 bedroom flat Price: Ł265pw - az azt jelenti hogy fejenként 265GBP/week, tehát 2 személynek 1 hétre összesen 560 Gbp, vagy a lakás kerül 265gbp-be 2 főnek. (szerintem az első ).
Üdv,
Balázs |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Agnes Haladó

|
Elküldve: 2006. Január 13. Péntek, 14:50 Hozzászólás témája: |
|
|
Osszesen kerul 265-be hetente. Durva lenne, ha a duplaja lenne, annak mar nagyon luxus lakasnak kellene lennie. Ez is draga szerintem kisse.
Erre meg rajon altalaban a rezsi, az kulon meg kell beszelni, hogy az alberleti dijon kivul valami benne van-e meg az arban. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Január 13. Péntek, 15:19 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ez a heti össz valóban , de ebben az esetben még rá megy a councill tax, háza helye válogatja, de durván havi 100 Ł és a rezsi.Ha az egesz házat adja berbe a tulaj és nem csak szobát vagy ágyat akkor ezekkel a plussz koltségekkel számolnod kell. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Bazsa Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 13. Péntek, 15:34 Hozzászólás témája: havi 200 pengő fixxel az ember könnyen viccel! |
|
|
Hali!
Köszi az infót a 265GBP-re!
Úgy néz ki, hogy nem egyedül mennék. Egy ismerősöm jönne velem. Ez talán csökkenti is a szállás árát. Szerintetek 2 személy nem túl nagy igénnyel, mennyiért tud szállást bérelni? A külön szoba, magyarul 2 szoba gondolom már luxus. London külvárosa sokkal olcsóbb, vagy nincs igazán különbség? Ha az ember a külvárosban lakik és be kell utaznia a városaba dolgozni, az utazási költség nagyon magas?
Bocsi a sok kérdésért , de nagyon jó ez az oldal és nagyon örülök, hogy ilyen segítőkészek vagytok!
Balázs |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Január 13. Péntek, 18:52 Hozzászólás témája: Re: noemoncina@yahoo.com |
|
|
| noemoncina írta: | Sziasztok!
A jogsi leadással kapcsolatban érdeklődnék, hogy tulajdonképpen ha leadom a magyar jogsimat és azt becserélik angolra akkor a magyartól el is búcsúzhatok...úgy értem azt nem kapom vissza?
Köszönöm a segítő információkat előre is!
Noemoncina |
A jogsidat elkuldik magyarországra. Ha haza mész végleg akkor ott kikérheted az okmányirodábol. Ha csak ideiglenesen hazalátogatsz, tokéketesen megteszi az angol jogsi. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Január 13. Péntek, 19:00 Hozzászólás témája: Re: havi 200 pengő fixxel az ember könnyen viccel! |
|
|
| Bazsa írta: | Hali!
Úgy néz ki, hogy nem egyedül mennék. Egy ismerősöm jönne velem. Ez talán csökkenti is a szállás árát. Szerintetek 2 személy nem túl nagy igénnyel, mennyiért tud szállást bérelni? A külön szoba, magyarul 2 szoba gondolom már luxus. London külvárosa sokkal olcsóbb, vagy nincs igazán különbség? Ha az ember a külvárosban lakik és be kell utaznia a városaba dolgozni, az utazási költség nagyon magas?
Bocsi a sok kérdésért , de nagyon jó ez az oldal és nagyon örülök, hogy ilyen segítőkészek vagytok!
Balázs |
Ha neked jo Croydon ( dél-London, Victoria vonattal 10 perc ) akkor ha időben szolsz tudunk Nektek szállást adni. Ha ketten vagytok 1 szobában akkor 60Ł / hét per fő a szoba.Ebben benne van a rezsi is. (Ha csak nem csináltok valami kimagasló nagy számlát. Meg van adva, hogy mennyi a credit. Ritkán van hogy tullépik. Akkor azt szétdobja a ház. Pl : napokon keresztül nyitott ablakok, a fütés meg megy ezerrel )
Ha minden nap utazol akkor kb heti 10Ł-al drágább a travel cardod, mig a szállásod sokkal többre jönne ki.Nem akarok árakat írni mennyivel, de lényegesen több. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Krisz972 V.I.P.

Csatlakozott: Jan 09, 2006 Hozzászólások: 272 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Január 13. Péntek, 23:18 Hozzászólás témája: Re: havi 200 pengő fixxel az ember könnyen viccel! |
|
|
| Bazsa írta: | Hali!
Balázs |
Szia !
En is azt tanacsolom,maradj kicsit kijjebb,mert itt nagyon draga minden.En Bayswateren lakom,1100 fontot fizetek a lakasomert havonta plusz rezsi.
Tobbek kozt ingatlanozunk is,ugyhogy tudom,errefele ha 80 fontert talalsz szobat(lakhatot,nem patkanylyukat egy raklap india suhanccal),akkor nagyon nagy szerencsed van.Nalunk a double room olyan 140-tol felfele van,ha van.De most nincs... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
beno Haladó

Csatlakozott: Jan 13, 2006 Hozzászólások: 37 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Január 16. Hétfő, 19:56 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Enci !
légyszives írd meg kb mit tudsz arról ,hogy milyen a szociális helyzet kint ha kiviszem a családomat is.
Feleségem gyesen van 5 hónapos kicsi fiunkkal.
Én mindenképp kimegyek tavasszal de szeretném később őket is kivinni.
Nem tudom kint támogatják e a gyermekes anyákat vagy neki is dolgoznia kell.
Cris írta ,hogy te otthon vagy a témában
Légyszives írj ha tudsz valamit .
Köszönettel :BENO |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|