Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

tanulni és dolgozni
Ugrás oldalra 1, 2, 3  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
sbali
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Január 11. Szerda, 14:29    Hozzászólás témája: tanulni és dolgozni Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Én egy 26 éves srác vagyok.A haverommal szeretnénk kimenni Angliába dolgozni,de az az igazság a nyelvet csak alapszinten beszéljük.Ki is néztünk egy nyelviskolát Londonba,arra gondoltunk 2 hónapra beiratkozunk.Ez talán elég lesz arra,hogy nyugodtabb szívvel jelenjünk meg egy állásinterjún.Mi a véleményetek?Baromság?
Előre is kössz a hozzászólásokat!
Üdv.: Balázs
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Agnes
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Január 11. Szerda, 14:47    Hozzászólás témája: Nyelvtanfolyam Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Nem hülyeség a nyelvtanfolyam, érdemes beiratkozni egy intenzívre (6 ora naponta), ha tényleg csak két hónapot szeretnétek tanulni. Elég kemény, de ha otthon kevésbé tudtok rátanulni, akkor a 3 órás naponta nem sok.
Meg kell érdeklődni, hogy hányan lesztek kb. egy csoportban, mert amikor én voltam, nyári időszakban, akkor nagyon sokat voltak, és 14-18 fő csoportlétszámig simán bevállalják a sulik az oktatást, ami viszont kevésbé hatékony.
Persze mindez csak akkor fog többet érni, ha mellette megcsináljátok a házifeladatot, fordítotok cikkeket otthon, és kihasználtok minden olyan lehetőséget, amivel a csoporttársakat az órák után még tudjátok aktivizálni, mert nagy a valószínűsége, hogy utána egymással csak magyarul fogtok beszélni. Egyébként vannak olyan sulik, ahol szerveznek különböző programokat, amelyeken ingyenesen részt lehet venni, nyelvgyakorlás céljából.

Talán ez a legjobb időszak a nyelvtanuláshoz idekint, kevesebben jönnek, mint nyáron.
Vannak olyan otthoni cégek, ahol be lehet fizetni nyelvtanfolyamra, és ők intézik a helyeteket idekint, ami biztosítja, hogy ha megérkeztek, szinte már másnap mehettek a tanfolyamra.

üdv.
Ági
Vissza az elejére
sbali
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Január 11. Szerda, 15:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hellóó!

Köszi Ági a gyors válasz!
Mi a Lagunaaupairs irodán keresztül mennénk,ők a 2 hónapos tanfolyamot 480£-ér hirdetik,elsõ 2-heti szállás-150£.
Ezek az árak szerinted megfelelnek a kinti átlagnak,vagy esetleg olcsóbbat is találhatnánk?
Vissza az elejére
Zsuzsa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Január 11. Szerda, 15:15    Hozzászólás témája: Sbali Hozzászólás az előzmény idézésével

Én ezt az összeget nagyon soknak találom.Vannak jóval olcsóbb nyelvsulik is, havi 200Ł .Sőt, ingyenes sulik is. De intenziv iskolák is akadnak bőven sokkal olcsóbban.A szállás is drága szerintem, mert heti 60Ł ért már tudsz szerezni.Én a helyedbe kijönnék és itt jeresnék iskolát.Ha csak kicsit beszélsz angolul, akkor sokkal jobban járnál ha beíratkoznál egy heti 5 alkalmas napi 2 órás iskolába, ( konkrétan tudok olyat ami havi 200 Ł ) és mellette elmennél akár pizza futárnak, vagy hasonló nagy7 nyelvtudást nem igénylő munkába.Pénzy is keresel mellette és a nyelv is ragad rád a munkahelyen.Ha magyarországrol mész suliba, levesznek egy csomo pénzel, suli meg minden utcasarkon van.
Vissza az elejére
acsgergelyer
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Január 11. Szerda, 15:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok Magyarok Mosoly

Jelenleg csak magyarul tudok, de lassan tanulom az angolt.
Egészségügyben dolgozom,ápolónőként egy szeretetotthonban.
Szeretnék Angliában dolgozni,de tudni szeretném a lehetőségeket.
Írjatok pár biztató szót,hogy van erre lehetőség.
Szívesen gondoznék idős embereket, de a gyermekgondozást is szakszerüen szeretettel vállalnám.
Izgatottan várom válaszotokat: Üdv.Erika
Vissza az elejére
sbali
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Január 11. Szerda, 15:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Erre már én is gondoltam,csak egy-két gondom van ezzel.
1. Hol találok ilyen sulit?
2. Picit beszélek angolul,de fogalmam sincs,hogy megy egy ilyen beiratkozás.
Tudnál segíteni?
Mit érdemesebb először keresni,sulit, vagy szállást?
Vissza az elejére
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Január 11. Szerda, 16:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sbali írta:
Erre már én is gondoltam,csak egy-két gondom van ezzel.
1. Hol találok ilyen sulit?
2. Picit beszélek angolul,de fogalmam sincs,hogy megy egy ilyen beiratkozás.
Tudnál segíteni?
Mit érdemesebb először keresni,sulit, vagy szállást?

Először minden képpen a szállást kell megoldanod.Hisz ha megérkezel is kell valahol laknod.Mi foglalkozunk szobakiadással itt Croydonban, de minimum 3 héttel előtte tudnom kell ha jossz és ha erdekel.Suli itt Croydonban van egy csomo, 1 intenziv, ahol fizetnek erte ha jársz, de arra le kell szerzödnöd. ( én ezt nem ajánlanám) sok ingyenes és olyan is ahol havi 160Ł heti 3x2 óra.Szerintem az elég is, ha dolgozik mellette az ember.Ez a 160Ł os úgy működik, hogy hétfőnként lehet kezdeni, ha új vagy. Bemész, kézzel-lábbal elmutogatod, hogy suliba akarsz járni Nagyon boldog , viszed az utlevelet meg a zsozsot, ki töltetik az űrlapot és ennyi.Maradsz is órára, vagy ha ezt délelőtt elintézed, meg mondják hányra gyere vissza órára.
Vissza az elejére
sbali
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Január 11. Szerda, 16:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ez egész jól hangzik!Szállás nálatok mennyibe kerül,és milyen?
Croydon hol van?Tudnátok segíteni,ha hozzátok mennénk?

Jaaj!Azt akartam még megkérdezni,hogy mit jelent az,hogy leszeződni a sulival?
Vissza az elejére
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Január 11. Szerda, 16:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A szállás nálunk heti 60Ł körül mozog.Ez nagyon jo ár.Két hét kauciot és 2 hét lakbert kérünk előre.Segítek amiben tudok, elmondom hol az iskola, meg ilyesmi.De menned neked kell mindenhová egyedül.Kb mikor érkeznél?
Vissza az elejére
sbali
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Január 11. Szerda, 17:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kb. február közepe-vége körül érkeznénk.
A szerinted legmegfelelőbb suli költségeiről tudnál valamit mondani?Mit vigyünk,mire lehet szükségünk kint?
Vissza az elejére
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Január 11. Szerda, 18:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sbali írta:
Kb. február közepe-vége körül érkeznénk.
A szerinted legmegfelelőbb suli költségeiről tudnál valamit mondani?Mit vigyünk,mire lehet szükségünk kint?

Először is a jegyet időben foglaljátok le valamelyik fapados légitársaságnál.Annál olcsobb minél hamarabb megveszitek.Itt a lapon is fent vannak a légitarsaságok linkjei.
Ha meg van a jegy akkor már meg van a tuti időpont. Akkor letudjátok foglalni a szállást két hét kaucióval.Ez minimum az érkezesetek előtt 3 héttel legyen.Ha kell kimegyek értetek a reptérre 30Ł-ért.Ha nem akarjátok akkor leirom pontosan hogy tudtok ide jönni közlekedési eszközökkel.Mit hozzatok? RuhátMosoly Esetleg 1-2 szál hazai kolbászt, meg ilyesmit.Ágynemű huzatot+lepedőt .Agyneműt adunk. Törölközöt. Arrol mindenki magának gondoskodik.
Vissza az elejére
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Január 11. Szerda, 18:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ja, bocsi. Croydon Dél-London, a Viktoria 10 perc vonattal.Amit tudok nyelvsulit és hallottam hogy jó. az heti 3 nap, napi 2 óra és havi 160Ł. Ez 3 hónappal ezelőtti ár, azóta sokat nem változhatott.
Vissza az elejére
sbali
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Január 11. Szerda, 19:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi!
Akkor,ha valami biztosat tudok,szólok.
Van esetleg e-mail címed,ahol elérhetlek biztosan?
Vissza az elejére
Agnes
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Január 11. Szerda, 19:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem Croydon környéke mindenképpen jobb, mint a belváros, iskolát is talán olcsóbban lehet találni. Mindenesetre, ha azonnal dolgozni szeretnétek, akkor tényleg nem jó a napi 6 órás tanfolyam, képtelenség ennyi tanulás után vagy előtt még dolgozni is egy fél napot.

Viszont az iskolák színvonala között biztos van különbség. A magansuli mellett beiraktoztam egy ingyenes, államilag támogatott tanfolyamra is, amit az EU tagországok hallgatóinak tartanak. Kb. a 3. óra után hagytam ott, mert akkor kaptam munkát, de több mint 20 embert beengedtek az órára, nem volt hatékony. Akkor már a munkahelyen tényleg sokkal többet tanul az ember.

Kereshetitek az olcsó vagy ingyenes kurzusokat az ESOL English as a Second Language néven a keresőkben, lehet találni egyetemeket, főiskolákat, akik indítanak kurzust ingyen. Talán erre mondják, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát...
Vissza az elejére
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Január 11. Szerda, 20:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sbali írta:
Köszi!
Akkor,ha valami biztosat tudok,szólok.
Van esetleg e-mail címed,ahol elérhetlek biztosan?

Mindig itt vagyok a lapon.Keress itt nyugodtan.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3  Következő
1 / 3 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban