Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Lake District - A Tóvidék

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Látványosságok, kiránduló helyek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 14. Péntek, 11:18    Hozzászólás témája: Lake District - A Tóvidék Hozzászólás az előzmény idézésével

A Lake District Anglia lenyűgözően szép tája. A tavak nagy romantikus költője, aki elsőként tört zászlót a Tóvidék érintetlenségének megőrzése mellett, William Wordsworth írta , hogy "aFöldön nincs ennél szebb hely".
Délről, a Moremble-öböl partjáról nyílik a legszebb kilátás a Lake Districtre, innen szinte az összes csúcs kiválóan látszik.Ne ijedjünk meg azonban, ha odaérkezésünkkor borongós, esős idő fogad.
A Tóvidéken sokat esik az eső, de mindenképpen ajánlatos több napot ott tölteni, mert pár nap elteltével mindíg akad egy-egy napos délután, amikor a tavak felszine csodaszép kék.Leginkább ősszel, októberben csodaszép a természet amikor a tóparti lejtők fái ezer színben pompáznak.Igen ritka, de feledhetetlen amikor télen kisüt a nap, s a hegyek ormán sokáig megmaradó hó még szikrázóbbá teszi a vizeket. A legsejtelmesebbek a szírtek igen változatos nevei. Az Úr trónusán (Lord's Seat), a Kirkstone-i "Kéményen" (Chimney), a "Szénakazlon" (Haystacks) és a Conistoni "Öreg emberen" (Old Man) kívül vannak sehol máshol meg nem található nehezen értelmezhető nevek.
Nagyon sok, főként a kelta hitvilágból származó monda, ősi ballada kötődik a Tóvidékhez, sok történet szól a tavak isteneiről, a hegyek mögött lakozó tündérvilágról.

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Archangel
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. November 22. Csütörtök, 16:58    Hozzászólás témája: ... Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Enci! Keszitek egy kis bemutatot a Lake Districtrol, es keresgelek. Nem teljesen igaz, az hogy nem talaltam eddig semmit, de nagyon keveset talaltam. A forumot is a Google-ben talaltam.Vicces Arra gondoltam, hogy hogyha esetleg lenne neked valami infod a tovidekrol kicsit kisegithetnel... Elore is kosz.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Látványosságok, kiránduló helyek Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban