Elküldve: 2007. Június 3. Vasárnap, 18:29 Hozzászólás témája: Irodai munkák: administrator,receptionist,office junior etc.
Sziasztok!
Én most augusztusban megyek Londonba. Érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak az irodai munkák terén. Már kinéztem vagy 1000 irodai munkára specializálódott job site-ot, meg agency-t. Addigra lesz egy közgazdász diplomám, és felsőfokon beszélek angolul, tehát ez nem jelenthet akadályt.
Van esetleg valaki, aki el tudott helyezkedni ilyen területen? Nagyon érdekelne bármilyen hozzászólás.
Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
Elküldve: 2007. Június 4. Hétfő, 20:03 Hozzászólás témája:
A saját tapasztalatom a következő volt 8 évvel ezelőtt, mikor ide érkeztem. Folyékony nyelvtudással, titkárnői tapasztalattal, dolgoztam külföldön is előtte.
Sima adminisztrátori állást kerestem. Először Londonban laktunk, ott kb. 3 hónapba telt, mire kaptam állást. Aztán megszületett a kislányom, közben kiköltöztünk Essex-be, Basildon nevű városba. Na ott 7 hónapba telt, mire találtam adminisztrátori állást, 17 interjún voltam, és nem tudom megszámolni, hány állásra adtam be a jelentkezési lapot.
Angol munkatapasztalat nélkül nehéz lesz elkezdeni, hiába van felsőfokú nyelvtudásod. Közgazdász diplomával nem sokra fogsz menni, könyvelésen kaphatsz állást, de tapasztalat nélkül nem fog menni. Talán ügynökségnél kell kezdeni, de annak idején engem az Office Angels ügynökség elküldött, hogy nincs megfelelő tapasztalatom.
Elküldve: 2007. Július 13. Péntek, 22:26 Hozzászólás témája:
Én is már egy ideje itt élek, mindenféle gürizős munkát csináltam kezdetben, amíg a hátamnak annyi nem lett.
3 évig jártam egy AAT nevű tanfolyamra (nem olcsóság), ami itt egy nagyon jól elfogadott képesítés. Az első év elvégzése után végre kaptam egy minimum bér felett fizető állást amit 1 évig bírtam. Nem a munka volt a baj hanem a klikkes környezet.
Aztán 1.5 évet lehúztam egy másik helyen kicsit több pénzért, de az emberek nem sokkal voltak jobbak ott sem.
Ez év elején végre találtam egy megfelelő állást, jó fizetésért, és úgy érzem hogy el lettem fogadva.
A legnehezebbnek a telefonos kommunikálást találtam, pedig kitűnően beszélek és értek angolul, de néha nehéz megértetnem magam a vonalon keresztül.
Én olyan helyzetben vagyok hogy többé nem azt nézem mennyi fizetést kaphatok (persze segít), hanem hogy el fognak e fogadni a kollégáim, ugyanis több időt fogok velük tölteni, mint a párommal!!!
Csatlakozott: Feb 13, 2006 Hozzászólások: 321 Tartózkodási hely: budapest
Elküldve: 2007. Július 18. Szerda, 10:33 Hozzászólás témája:
Szia! Tudnál erről az elfogadásról többet írni??Esetleg más?? Pl. rájöttél, hogy hülyének,baleknak, stb. néznek??? Vagy hogy lehet rájönni, meglátni, hogy a munkatársak klikkesek...??? (Kicsit a többiek miatt is kérdezem, sok sok közgazdász végzettségűember nem tud megindulni angliában, de ettől még érdeklődik,stb..) kb. 6-ból 5 hazajön...
Egyetértek magyarandival,nagyon fontos, kik között töltjük a napunkat, mert ez kihat az egészségünkre stb....
Elküldve: 2008. Február 28. Csütörtök, 14:40 Hozzászólás témája:
Igen, ezzel én is egyetértek! Igaz, én most csak egy egyszerű csapos vagyok, meg pincérnő, de az idegeim kivannak az egyik kollégám miatt, aki ráadásul az ujja köré csavarta a managert, és akkor hangolja ellenem őt, amikor csak akarja! Így nem lehet dolgozni!!! Éppen ezért is fogok váltani, meg persze azért is, mert valami komolyabb munkát kéne találnom, végülis egyetemet végeztem, nem egy bárpult mögött képzeltem el az életemet...
Elküldve: 2008. Július 7. Hétfő, 22:15 Hozzászólás témája:
Másfél éve élek Bristoltól 2 órányira egy unalmas faluban. Az angolom közel sem kezdő, viszont csak magyar irodai tapasztalatom és közgáz diplomám van. Még butikba sem kellek, nemhogy irdába. Mindenhol azzal hajtanak el, hogy küldjem el a CV-m emailbe. A létező összes álláskereső oldalt és ügynökséget bejártam Bath, Bristol, Swindon környékén. A férjem detto, csak azt tudom mondani, hogy nagyon nehéz!!!!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban