| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Mit gondolsz meddig birod az itteni életet? |
| 3 hónap |
|
11% |
[ 2 ] |
| 1 év |
|
11% |
[ 2 ] |
| 5 év |
|
17% |
[ 3 ] |
| végleg |
|
58% |
[ 10 ] |
|
| Összes szavazat : 17 |
|
| Szerző |
Üzenet |
Evvi Mester

Csatlakozott: Oct 01, 2006 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Crawley
|
Elküldve: 2007. Április 28. Szombat, 17:03 Hozzászólás témája: Életutak Angliában |
|
|
Sziasztok!
Sokáig gondolkodtam, hogy milyen topikot lehetne nyitni, aztán kiötlöttem ezt, remélem érdekes lessz. Mivel sokan kérdezgetnek, hogyan kezdödött az itteni életem, hogy alakul a sorsom igy leirom. Szeretném ha a többiek is csatlakoznának és ez főleg a régebbi tagoknak szól. Sértődés ne essék, persze az újak is írhatnak, de.....
Nem kell litániákat irni, csak a lényeget.
Evvi
Szerencsésnek mondhatom magam, mert én a barátaimhoz jöttem ki, de nem pénzszerzés céljából, hanem nyelvet tanulni. Elég tetemes összeggel, mert biztos, ami biztos. Feladva addig elért eredményeimet, diplomámat, életemet. Igen kevés angol tudással, de nagy akaraterővel. Nagyon sok helyre beadtam a kérvényemet, de sajnos negativ válaszok érkeztek. Később kaptam egy angency cimet, felutaztam Londonba és másnap mehettem dolgozni. Igaz takaritó munka volt egy hotelben, de legalább volt munkám. Pár hónapig dolgoztam itt és nem mondhatom, hogy olyan rossz volt, igaz a takaritók 99%-a lengyel volt. Később áthelyeztek a Hiltonba, na ez volt kemény 2 hónap. Most az LSG flight services-nél a producion dolgozom, más közvetitő által, a munka nagyon jó- a repülőgépeken felszolgált ételeket pakoljuk, csak az a baj, hogy mindig éjjel dolgozom.Sok a lengyel és a litván, de nemzetiségemnél fogva, mivel én szlovákiai magyar vagyok megértem őket oda-vissza, ők nemigen beszélik az angolt. Nyelvtudásom, amióta kijöttem sokat fejlődött. Röviden ennyi, ja és nagyon jól érzem magam kint. Anglia a lehetőségek országa, mindent ki kell próbálni, azt mondogatom,hogy itt a madarak is angolul csiripelnek. Sok sikert kivánok az idevándorlóknak és azt üzenem mindenkinek, ha valami nem sikerül nem szabad feladni, addig kell próbálkozni ameddig nem jön össze valami. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tdaniel Mester

Csatlakozott: Feb 13, 2006 Hozzászólások: 321 Tartózkodási hely: budapest
|
Elküldve: 2007. Máj 9. Szerda, 18:45 Hozzászólás témája: |
|
|
Gratulálok, és sok sikert! Én sajnos az újrakezdő kategória leszek, és mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy:
1: nagyon-nagyon sokan nem maradnak elsőre kinnt tartósan... ez nem ciki, betegség, családi okok, stb. közbeszólhat... stb.csak mi tudjuk megítélni, hogy jól döntöttünk-e??
2:mindíg lehet újra kezdeni,máshol, máshogy.... sokan 35-38 évesen, vagy még ,,öregebben" is sikeresek lehetnek..... amíg valaki képes megújulni,addig szerintem nincs gond...
3. szerintem, nem szabad feladni ha valakinek vmi speciális álma van... kell azt is nézni.. lehet,hogy nem azonnal, de ha szakmát követi/figyeli előbb-utóbb be tud jutni...
mindenkinek sok sikert! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
huncsi Újonc

|
Elküldve: 2007. Máj 10. Csütörtök, 17:43 Hozzászólás témája: Evvi |
|
|
| Bocsi,akkor is tudsz segiteni,ha gyengen beszelek angolul? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
FecaCanterbury Újonc

|
Elküldve: 2007. Július 16. Hétfő, 23:39 Hozzászólás témája: |
|
|
angliai eletut? ok, akkor pontokba foglalva:)
1:
29 es fel evesen 10 nappal az EU csatlakozas ( plusz egy katasztrofalis kapcsolat, es fel vagy eladott uzleti erdekeltsegek) utan megkertem a fater vigyen mar el Becsbe. Az elso kocsi aki megallt eszakta ment , szal irany Svedorszag.
2: 4 nap stoppolas, ferryzes utan Malmo. Majd rajottem nem beszelek semmit svedul Uj gondolat a minimalis angolom jobb mint a 0 svedem, szal 24 ora Euroline-ozas London.
3: A leheto legcsumpibb tomegszallas, tele lengyelekkel, minden sarkon kiirva: No recruitment today. Meg utcasepronek sem kellettem, a neger sracot vittek el mellolem a sorbol. Ezert keltem reggel 5kor:) 3 het eszetment melokereses, szinte semmi siker.
4: -600 font ( telefonallgatasok, terkepek, busz , metro, tudjatok hogy megy a penz az elejen) es semmi eredmeny. Akkor irany a kontinens. maradek 20 fontombol Canterburyig futotta:)
5: 1 het a vasutallomason, kaja csak bagette es tej, mindennnap Jobcenter, mire egy jotet lelek elohuzott egy fiokot, es mutatott egy allast a korhaz konyhajan. Megcsinaltam az interjut, ne kerdezd hogy en sem tudom:) See you on Monday 7 oclock.
6: 4. evemet huzom a cegnel, azota gyakorlatilag teljesen atszerveztem a konyhat kitchen porterkent, NVQ level 2 in support services, angolom 8 a 10 es skalan kollegaim szerint, megmentettem egy munkatarsam melojat, mert le akartak szabalytalanul epiteni, es csak en vettem eszre a formai hibat, atszervezesekkel maximalizaltam a fizetesem a bandemen belul, szal elvagyok:)
7: Aug 1el elindul a takarito cegem. Barclays altal realisnak mondott uzleti tervem szerint 2. mukodesi evem vegere elerhetem a 100k annual turnovert.
tanulsag: ha nagy tokeid vannak, es tudod mit miert csinalsz ez a lehetosegek vilaga. Ha nyafogsz, sirdogalsz, meg parnat kuncsorogsz mindenkitol akkor elhajtalak meg a pub asztaltol is barmennyire is magyar vagy. ( 2 napja tortent, szegenysorsu magyar baratom kuldtem el melegebb eghajlatra nyafogni 8 (!!! ) napos angliai tartozkodasa utan.)
Sok szerencset mindenkinek, es egy nagy zsak kitartast. Kifizetodik.
ha van ertelmes kerdesed, ( ne kerdezd hogy van NI number, nezd meg a neten ) nagyon szivesen valszolok, csak dobj egy mail a ferencbedo@tiscali.co.uk-ra |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|