Londoni Magyarok
Keresés     
Stonhenge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - London-ban !?
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

London-ban !?
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bérletek, jegyárak
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Babe45
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 18. Csütörtök, 20:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Olvasgattam, de nem találtam ami minket érdekelne. Nyáron 4 hétre megyünk Londonba. A nyelviskola az 1-es zónában van, a lakás meg a 4-esbe. Hogy reggel ne késsünk el, gyorsan kéne közlekedni (aludni meg szeretünk), ezért a havi metróbérlet árát ha valaki meg tudná mondani 1-4-ig. Előre is köszi!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Faresz
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 19. Péntek, 13:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

havi metrobérlet (1-4zónába):127,5font
http://www.tfl.gov.uk/tfl/fares-tickets/2007/season/travelcard-adult.asp

Idézet:
Olvasgattam, de nem találtam ami minket érdekelne. Nyáron 4 hétre megyünk Londonba. A nyelviskola az 1-es zónában van, a lakás meg a 4-esbe. Hogy reggel ne késsünk el, gyorsan kéne közlekedni (aludni meg szeretünk), ezért a havi metróbérlet árát ha valaki meg tudná mondani 1-4-ig.
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 19. Péntek, 22:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Babe45 írta:
Olvasgattam, de nem találtam ami minket érdekelne. Nyáron 4 hétre megyünk Londonba. A nyelviskola az 1-es zónában van, a lakás meg a 4-esbe. Hogy reggel ne késsünk el, gyorsan kéne közlekedni (aludni meg szeretünk), ezért a havi metróbérlet árát ha valaki meg tudná mondani 1-4-ig. Előre is köszi!

Hallod jobban jarsz, ha valami kozelebbi szallast, vagy kozelebbi nyelviskolat valasztasz. Ez igy piszok draga lesz neked.
Vissza az elejére
Babe45
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 20. Szombat, 14:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ez tényleg sok, köszi az infót! Sajnos a szállást a nyelviskola intézi, benne van a kurzus árában. Nyilván ezért kerül "csak" félmillióba, a 800 ezer helyett.Szomorú Utazási hozzájárulást bezzeg nem adnak! De ahogy nézegetem a londoni megélhetési, szállás, stb. költségeket, kezdem elfogadni ezeket az árakat. Hiába, nem a mi fizetésünkhöz van mérve.
Vissza az elejére
hadnagy
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 20. Szombat, 14:25    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

Esetleg próbálkozhatsz kerékpárral, azt jó esetben már egy ötvenesért kapsz használtan. Mosoly
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Syrus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 20. Szombat, 19:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

helló mindenki:-)

Akérdésem az lenne hogy olvastam valahol és kérlek erősitsetek meg vagy épp nem hogy ha 1-2 zónára veszek metro heti jegyet az az 1-4 zonára a buszra is jo. Azt hiszem ez a travel card nem? Ez az ami jo még néhány vonatra is vagy nem? - ha nem akkor melyik?

Köszönom a segitséget előre is

Syrus
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 20. Szombat, 23:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Syrus írta:
helló mindenki:-)

Akérdésem az lenne hogy olvastam valahol és kérlek erősitsetek meg vagy épp nem hogy ha 1-2 zónára veszek metro heti jegyet az az 1-4 zonára a buszra is jo. Azt hiszem ez a travel card nem? Ez az ami jo még néhány vonatra is vagy nem? - ha nem akkor melyik?

Köszönom a segitséget előre is

Syrus

London egész területén jó a buszokra és az 1-2-es zónában a vonatokra is használhatod. Travel card=metrobérlet, buspass=buszbérlet - csak, hogy egyszerű legyen.

Legutóbb Finsbury szerkesztette (2007. Január 20. Szombat, 23:47), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 20. Szombat, 23:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

AnitaS írta:
Finsbury: a 2es zónában lesz a szállásunk, közel a Queens Park Station illetve a Kensal Green Stationhöz. A lutonra érkezik a repülönk, és a fórumban már korábban írták nekem, hogy akkor onnan a Greenline-nal vagy az easybussal jöjjek be a Baker streetig és onnan metrózzak. De gondolom a Baker streetről busszal is eljuthatok a szállás közelébe, vagy nem? Sajna a busztérképek számomra nem voltak olyan világosak a neten, mint a metrotérkép, és így bajban vagyok egy kicsit. Szóval ezért kérdeztem, hogy elég e a buszbérlet vagy inkább metrobéletet vegyek. Egyébként valószinü, hogy csak az 1-es és 2-es zónában maradok.

Szóval szívesen várok újabb/további választ, hogy buszbérlet, vagy metrobérlet ? (nem baj, ha hosszabb a menetidő, városnézésre készülök, nem marathonra)

Saját tapasztalatom szerint a metroval kb. negyed annyi idő alatt lehet eljutni valahova, mint busszal. Ha nem zavar, hogy reggelenként másfél órát fogsz buszozni, hogy megnézz valamit, akkor válaszd a buszbérletet, ha viszont előre tudod, hogy a második órában már a hajadat fogod tépni a buszon a dugóban ülve akkor inkabb szanj meg egy tizest a metroberletre. A buszok útvonala valóban nem olyan jól áttekinthető, mint a metro - egyszerű az ok, sokkal több van belőlük. De 5-6 járatnál többet úgysem fogsz használni.

Lutonról befelé a Greenline 20-30 percenként jár, ha easyjettel jöttök 12 font a returjegy fejenként, de szólni kell, hogy esyjettel jöttetek, mert különben 15.
Vissza az elejére
Syrus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 21. Vasárnap, 15:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Finsbury

Köszönöm az információt ez fontos volt mert akkor ezek szerint elég csak az 1-2 zónára vennem metro heti jegyet és akkor tudok utazni mertoval ott illetve busszal a tobbi zónában is ha jól értem ugye? mert én a 4 zonában laknák és akkor nekem ez lenne a legmegfelelőbb és gondolom koltséghatékonyabb is.

Akkor viszont még egy kérdésem lenne hogy azt tudom hogy az 1-4 zona metro jegy az 127,5 font /ho mert ezt már itt olvastam de akkor megmondaná valaki hogy az 1-2 zonás travel card menyibe kerül egy hétre vagy honapra.

előre is koszönöm az ismételt segitséget.
Vissza az elejére
AnitaS
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 22. Hétfő, 13:04    Hozzászólás témája: :-) Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi Finsbury!!!!!!!!!!!!
Vissza az elejére
AnitaS
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 22. Hétfő, 13:05    Hozzászólás témája: :-) Hozzászólás az előzmény idézésével

Artin: neked is köszi! Mosoly
Vissza az elejére
Babe45
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 22. Hétfő, 14:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Syrus írta:
Szia Finsbury

Köszönöm az információt ez fontos volt mert akkor ezek szerint elég csak az 1-2 zónára vennem metro heti jegyet és akkor tudok utazni mertoval ott illetve busszal a tobbi zónában is ha jól értem ugye? mert én a 4 zonában laknák és akkor nekem ez lenne a legmegfelelőbb és gondolom koltséghatékonyabb is.

Akkor viszont még egy kérdésem lenne hogy azt tudom hogy az 1-4 zona metro jegy az 127,5 font /ho mert ezt már itt olvastam de akkor megmondaná valaki hogy az 1-2 zonás travel card menyibe kerül egy hétre vagy honapra.

előre is koszönöm az ismételt segitséget.

A nyitóoldal baloldalán vannak linkek, köztük "Közlekedés". Ott megtalálod. Minden le van írva, csak a havi bérlet ára nem.
Vissza az elejére
Syrus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 22. Hétfő, 23:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia BABE 45

Köszi a segitséget megnéztem és igy sokkal olcsobban kitudom majd hozzni az utazást. Kösz mégegyszer.

Syrus
Vissza az elejére
Trudika
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 23. Kedd, 16:06    Hozzászólás témája: közlekedés Londonban Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Biztosan lesz aki tud nekem segíteni: Mi a legolcsóbb közlekedési kártya, ticket Londonban? Én azt hiszem, hogy az Oyster, de ha tudtok olcsóbbat, akkor segítsetek légyszi! Az Oysterről pedig az a kérdésem, hogy: csúcsidőben és csúcsidőn kívül hány fontba kerül? És mennyi naponta?

Köszi!
Vissza az elejére
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Február 22. Csütörtök, 19:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Oysterre add hozzá a egyszeri kiállítási költséget!!nekem szeptemberben 2 Ł volt, azóta több????? Ja és veygél a-z london térképet, ez 5Ł de enélkül meghalsz... amúgy metróval elmészegy fix helyre, ha nem gázos környék, 2-4 buszmegállót simán legyalogolsz 20 percen belül!!!!!!!!!!!
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bérletek, jegyárak Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
4 / 8 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban