| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Augusztus 27. Vasárnap, 18:35 Hozzászólás témája: |
|
|
| snowflake írta: | | sziasztok!tudna-e valaki abban segiteni,hogy a kisfiam 5eves mult juniusban,2hete jottunk ki es,hogy mikor kell a gyereket beiratni a suliba.vagy hogyan mukodik ez az egesz dolog?koszi elore is a segitsegeteket!erika |
Nagyon egyszerűen. Bemész a legközelebbi általános iskolába gyerekestől, és beszélsz az igazgatóval. Ha oda nem veszik fel, felveszik egy másikba. Érdemes megemliteni, hogy egy másik iskola túl messze lenne. Valahová kötelesek felvenni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
AgnesToth Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 8. Hétfő, 0:35 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Regen jartam ezen az oldalon,akkor rengeteget kerdeztem es mindig segitokesz;pontos-hasznalhato infokat kaptam!!
Koszonet mindenkinek!!!
mar fel eve sikerul itt megelnunk valahogy...nem konnyu ket kicsi gyerekkel(3,5 és1,5 evesek);ferjemmel mindketten dolgozunk,de sokszor nem eleg...
Kerdesem : Milyen tamogatasok jarnak esetleg nekunk?
(jelenleg nem kapunk semmit!!)
Koszi Ági |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 927 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. Január 8. Hétfő, 8:12 Hozzászólás témája: |
|
|
| AgnesToth írta: | Sziasztok!
Koszi Ági |
Ha bejelentett munkahelyetek van, akkor a Child Benefit mindenkeppen jar, lasd itt: http://www.hmrc.gov.uk/childbenefit/index.htm
Ez az elso gyerekre heti 17, a masodikra 11 font, nem egy egetrengeto osszeg, de a "kajapenz" kijon belole.
Egyeb tax-credit is jarhat, attol fuggoen, hogy mekkora az osszevont keresetetek. Bar szvsz aki el tud tartani 2 gyereket es nem a sajat hazaban el, az keres annyit, hogy semmi masra ne legyen jogosult...
http://www.taxcredits.inlandrevenue.gov.uk/Qualify/DIQHousehold.aspx
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Christine Mester

Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 317 Tartózkodási hely: United Kingdom
|
Elküldve: 2007. Január 8. Hétfő, 8:38 Hozzászólás témája: |
|
|
| AgnesToth írta: |
Koszi Ági |
Azert a csaladi potlekon kivul amit mindenkepp megkaptok megprobalhatjatok a Child Tax Credit illetve a Work Tax Credit beadasat. Vesziteni valotok nincsen. Semmibe nem kerul a beadas. Aztan vagy megkapjatok vagy nem. Egy probat meger mindenkepp. _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
AgnesToth Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 8. Hétfő, 18:00 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Nagyon koszonom a gyors valaszotokat!
Biztato is egyben!
A C.Benefitet megprobaljuk,a Tax Creditet is, de mi a harmadik pontosan :a Work Tax Credit? Mi a jo,ebben az esetben,ha sokat dolgozol(oraszamban)vagy ha nem. A keresetunk nem verdesi az eget...epp a min. v. picivel folotte! Talan jar valami ...
Abban nem voltam biztos,hogy mennyi ideje kell itt lenni ezekhez(fel ev-1 ev)?Van-e egyaltalan ilyen kikotes?
Lenne meg egy fontos kerdesem:
-Childminder...... ??????
Szeretnenk keresni egy regisztralt gyerekvigyazot,mert talan erre is jar tamogatas.
Tudtok errol valami pontosabbat????Mik ennek a feltetelei?
Mert,ha nem fizetnek belole vissza semmit,akkor mas (olcsobb)megoldast kell talalnom surgosen!
Koszonom hogy valaszoltatok-megegyszer-!
Ági /Southampton/ |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Christine Mester

Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 317 Tartózkodási hely: United Kingdom
|
Elküldve: 2007. Január 9. Kedd, 14:12 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Igazabol szerintem mindent megtalalsz itt ha ezt a forumot vegig olvasod.
A work tax creditet egyutt tudod igenyelni a child tax credittel. Ezek lenyegeben allami csalad tamogatasi formak. En nem is igenyeltem csak a child tax creditet megis megkaptuk a masikat is. Mindketto fizetes fuggo. Nem tudom mennyire fugg az itt toltott idotol. Mi mar itt voltunk egy eve mikor beadtam. De hosszu tortura volt majdnem fel ev, mert nekem nem volt NI szamom.
A Childminder illetve nursery dijjakbol 80%-ot igenyelhetsz vissza es ha jol remlik ugyanazon a papiron kerheted amin a child tax creditet is.
Udv
Christine _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2007. Január 9. Kedd, 19:47 Hozzászólás témája: |
|
|
Az, hogy mennyit kapsz childcare támogatásra, attól függ, mennyi a kereseted. Én nem kaptam egy fillért sem, és havi 600 fölött fizettem óvodára. És csak akkor igényelheted, ha a childminder vagy óvoda regisztrálva van az OFSTED-nél.
A working tax credit-et a child tax credittel együtt számolják, és attól függ, heti hány órát dolgoztok (meg persze mennyi a keresetetek).
Legújabb dolog: hallottam valakitől, hogy igényelt housing benefit-et, nem sokkal azután, hogy megérkezett, és megkapta. Keresetigazolás kell hozzá, és bérleti szerződés, igazolva, mennyit fizettek havonta. Érdemes megpróbálni, a helyi önkormányzatnál kell igényelni. Bár ez abba az állami juttatás kategóriába esik, ami elvileg nem jár egy évig. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kishalacska Haladó

Csatlakozott: Jan 15, 2007 Hozzászólások: 61 Tartózkodási hely: Waterlooville
|
Elküldve: 2007. Január 15. Hétfő, 0:18 Hozzászólás témája: bolcsi |
|
|
Sziasztok!
A bolcsi, akar allami, akar magan 125-150 font kozott van hetente, amibol elvileg 80 szazalekot visszaigenyelhetsz. (Senki ne ringassa magat a 40 font/het osszegbe!!) AZONBAN! Ha van annyi penzed, hogy ezt kifizesd, akkor nem fogsz ennyi tamogatast kapni. (Nekunk 40 szazalekot teritettek vissza). Szerintem egy minimalberbol viszont nem tudod kifizetni.
Udv:
Zsuzsa |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kishalacska Haladó

|
Elküldve: 2007. Január 15. Hétfő, 22:43 Hozzászólás témája: |
|
|
Ha bejelentett munkahelyetek van, akkor a Child Benefit mindenkeppen jar, lasd itt: http://www.hmrc.gov.uk/childbenefit/index.htm
Ez az elso gyerekre heti 17, a masodikra 11 font, nem egy egetrengeto osszeg, de a "kajapenz" kijon belole.
Egyeb tax-credit is jarhat, attol fuggoen, hogy mekkora az osszevont keresetetek. Bar szvsz aki el tud tartani 2 gyereket es nem a sajat hazaban el, az keres annyit, hogy semmi masra ne legyen jogosult...
http://www.taxcredits.inlandrevenue.gov.uk/Qualify/DIQHousehold.aspx
Jol mondta az elottem szolo!
Ha el tudsz tartani itt ket gyereket, akkor valoszinuleg tul sokat keresel ahhoz, hogy megkapjad a tamogatasokat.
Viszont! En most voltam a helyi Inland Revenue-ban, ahol ingyenes telefonok voltak telefonszamokkal. Ott felhivhattal mindenfele szamokat a Child Tax Credittel, vagy pl a Working Tax Credittel, vallalkozasinditassal....... kapcsolatban. Ott megmondjak mi jar. Legyen elokeszitve keresetkimutatas, begyujtve info a lehetseges gyerekvigyazokrol... En epp hogy csak egy evet dolgoztam, de nekunk ahogy kijottunk onnantol jart Child Benefit. Tanacsihaz, ill. tamogatas a Council Tax-ra nem, mert tul sokat kerestunk (szerintuk). |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kishalacska Haladó

|
Elküldve: 2007. Január 15. Hétfő, 22:49 Hozzászólás témája: |
|
|
Ha valakinek meg nincs elege belolem.
Ma nagyon segitokesz hangulatomban vagyok.
Itt egy link, ahol iranyitoszam, vagy varosnev alapjan, talalhatsz iskolat a gyerkednek vagy barmilyen gyerekvigyazasi format (nursery, playgroup, nanny...) ugyanigy iranyitoszam alapjan.
http://schoolsfinder.direct.gov.uk/
Zsuzsa |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
AgnesToth Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 18. Csütörtök, 8:34 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Zsuzsa!
Koszi neked is a segitsegedet!
Azt hiszem sikerult mindent beadnunk...most varunk...
Lassan mar semmi papirunk nincs,mert mindenhova mindent el kellett kuldeni,se persze a copy nem jo...
De varunk...
Csak a varakozas kozben mar eljutottunk a csod szelere,ezert a gyerekeim mennek haza 5 hetre (((((((((
azota sirok....
Nem tudtam tovabb fizetni a childmindert,tobb orankent a ket gyerek,mint amennyit keresek!
Ezert nem volt mas megoldas. Nem tudom tulelem-e ezt az idoszakot?
Most uj hazat kell berelnunk,ami kisebb,es olcsobb,es masik varosban,kozelebb a munkahelyeinkhez(talan igy idot es penzt is sporolunk)
Mik akoz a dolgok,amik csak 1 ev utan jarnak?
Hogy ertendo az egy ev?
Folyamatos munkaviszony?(Megszakitas nelkuli?)
Vagy eleg igazolni,mikortol volt az elso,es nyilvan azota vagyok itt...?..
Vagy valamilyen regisztraciohoz kotik?
Ezekkel meg nem vagyok teljesen tisztaban! ? !
Ági |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

|
Elküldve: 2007. Január 19. Péntek, 23:15 Hozzászólás témája: |
|
|
| Erről az egy évről én nem tudtam értelmes infót találni. Elvileg itt-tartózkodást takar. Nem hiszem, hogy regisztrációhoz kötött. Elsősorban segélyekre vonatkoznik, pl. jövedelemkiegészitő támogatás, munkanélküli támogatás, meg egy csomó olyan, amiket nem is tudok, mert nekünk sosem járt semmi segély. Housing benefit ide tartozna elvileg. Gyakorlat azt mutatja, nem minden esetben nézik ezt az egy évet. Javaslom, menj be a Citizens Advice Bureau-ba, és kérdezd meg az illetékest, mit kaphatsz, ők fogják tudni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
alma1 Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 21. Vasárnap, 11:44 Hozzászólás témája: Angol magan ovi magyar tanarral |
|
|
Ha barkit erdekelne, a Hitchini Toad Hall Nursery (Ovodaba) meg van par hely 2.5-5 eves gyerekek szamara.
Ez egy angol magan ovoda anglia egyik legszebb kisvarosaban Hitchinben.
A gyermekek es a ovonok nagytobbsege angol igy a gyerekek konyen megtanuljak es gyakoroljak az angol nyelvet.
En fel eve dolgozom ebben az ovodaban es mint magyar, szivessen segitseget nyujtok magyar gyerekeknek, hogy a csoportba valo beilleszkedesuk zokkenomentesebb legyen, illetve az angol oktatason kivul a magyar dalokat, mondokakat, szokasokat is megtanulhassak a gyerekek.
3 eves kortol minden gyermek heti 12.5 orai ingyenes okatatasban reszesul.
Az ovi minden nap (kiveve hetvegen es unnepnapokon) reggel 8.00-tol este 6-ig nyitva van.
Ha barkit erdekelne es szertne megnezni az ovodankat idopontot Lindatol ( aki csak angolul tud) lehet kerni a kovetkezo szamon:
01462 450354
Toad Hall Nursery
23-25 Bury Mead Road
Hitchin
SG5 1RT |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
babucika Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 24. Szerda, 12:44 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!! Rendesen elment a kedvem attól, hogy a kisfiamat (3,5éves) beírassam itt oviba! Mi 3 hónapja vagyunk kinn de eddig azt hittem az itteni rendszer sokkal jobb, mint az otthoni! Ez most kiderült, hogy nem!! Mi Colindaleben lakunk és a környék tele van ovikkal! Tényleg nincs egész napos ovi? Tényleg (számomra) csillagászati összegeket kérnek az egész napos ovikért?? Akkor mi értelme van??
Azért egy pár hasznos infóval gazdagabb lettem!! Köszönöm Nektek!!
Üdv Évi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 927 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. Január 24. Szerda, 13:38 Hozzászólás témája: |
|
|
| babucika írta: | Sziasztok!! Rendesen elment a kedvem attól, hogy a kisfiamat (3,5éves) beírassam itt oviba! Mi 3 hónapja vagyunk kinn de eddig azt hittem az itteni rendszer sokkal jobb, mint az otthoni! Ez most kiderült, hogy nem!! Mi Colindaleben lakunk és a környék tele van ovikkal! Tényleg nincs egész napos ovi? Tényleg (számomra) csillagászati összegeket kérnek az egész napos ovikért?? Akkor mi értelme van??
Azért egy pár hasznos infóval gazdagabb lettem!! Köszönöm Nektek!!
Üdv Évi |
Az angol rend/szokasjog szerint a mama dolga a gyerekneveles. Azaz maradjon otthon, a ferj jarjon dolgozni.
Ha meg a mama (is) karriert akar, akkor fizesse meg az ovodat.
Ez lehet, hogy furan hangzik, de ez van!
Az otthoni ovoda/bolcsode rendszer az attol olyan, amilyen, hogy Magyarorszagon a ket-keresos csaladmodell az elfogadott rendszer (hogy ez jo vagy sem, arrol most ne nyissunk vitat, ugysem tudjuk eldonteni)
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|