Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 305 Tartózkodási hely: Chesham/Buckinghamshire
Elküldve: 2007. Január 10. Szerda, 14:00 Hozzászólás témája:
Magyar TB es angol NI number nelkul is nagyon szivesen ellatnak teged barmelyik surgery-ben ahova beregisztralod magad. De ha nagyon faj nyugodtan menj a surgossegire. Nem csak haldoklokat latnak am el. _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon.
Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2007. Január 11. Csütörtök, 11:47 Hozzászólás témája:
bagoj írta:
Huh, koszi szepen. Igy mar biztos nem halok meg tudatlansagbol fakadoan. A Walk-in-centre-ben kernek valamit ? (utlevel, ID, NI, xyz)
Vagy menj be a legkozelebbi korhaz Ambulanciara. Engem is ott lattak el amikor meghuztam a hatam. Valszeg varni kell, de nem kuldenek el.
Akkor meg NI numberem sem volt, csak a cimem felirtak.
Azert nem akarlak ijesztegetni, de ha bedagadt, meg bekekult es meg roszz szogben is all, akkor valoszinuleg, ha nem is eltort, de megrepedt. Nekem egyszer a kezkozep csontom tort el. vagyis a kis ujjam felett. Az mondjuk 10 perc alatt ugy feldagat, meg bebekult, hogy orom volt nezni. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?!
Elküldve: 2007. Január 11. Csütörtök, 20:11 Hozzászólás témája:
bagoj írta:
Huh, koszi szepen. Igy mar biztos nem halok meg tudatlansagbol fakadoan. A Walk-in-centre-ben kernek valamit ? (utlevel, ID, NI, xyz)
Ugorj fel Elelfant&Castle-nel a 12-es vagy a 148-as buszra, a Westminster hidnal van 1 korhaz kb. 5 megallo, szerintem hozzad az van a legkozelebb.
Egyebkent a tores az surgossegi ellatasnak minosul (rontgennel, gipszelessel egyutt. De ha mar a gipszet veszik le az nem, azert pl. otthon aprilistol fizetni kell, nem tudom itt hogy van.
Elküldve: 2007. Január 14. Vasárnap, 14:29 Hozzászólás témája:
Hello mindenki!
Fogaszati ellatas ugyeben erdeklodnek, mert azt alltalaban nem veszik egy kalap ala az egyebb orvosi ellatassal.
Uniosok szamara az is ingyenes, (egy konkret fogtomes) vagy azert melyen a zsebembe kell nyulnom?
Ha igen mibe kerul kb.? Koszi elolre is.
Elküldve: 2007. Január 14. Vasárnap, 15:29 Hozzászólás témája:
cercis írta:
Hello mindenki!
Fogaszati ellatas ugyeben erdeklodnek, mert azt alltalaban nem veszik egy kalap ala az egyebb orvosi ellatassal.
Uniosok szamara az is ingyenes, (egy konkret fogtomes) vagy azert melyen a zsebembe kell nyulnom?
E szerint a dokumentum szerint, ha van E111-ed az OEP allja a fogorvosi kezeles 80%-at. Nezz bele!
Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 827 Tartózkodási hely: Farnborough
Elküldve: 2007. Január 14. Vasárnap, 18:24 Hozzászólás témája:
avnire írta:
cercis írta:
Hello mindenki!
E szerint a dokumentum szerint, ha van E111-ed az OEP allja a fogorvosi kezeles 80%-at. Nezz bele!
Az otthoni E-111-ed akkor ervenyes csak Angliaban, ha te itt TURISTA vagy. Ha itt elsz es itt dogozol, akkor az NI/NHS szabalyok vonatkoznak rad.
Masreszt hol van az a fogorvos, aki surgosseggel elorevesz? Nem is nez rad, ha nem vagy regisztralva nala. Maganklinika esetleg. Kifizeted azt a 200 fontot, aztan othon megprobalhatod visszaszerezni. Kivancsian varom, hogy ez hogy sikerul!
-seci
Elküldve: 2007. Január 14. Vasárnap, 23:52 Hozzászólás témája:
Idézet:
De ha nem fizeted otthon a TB-t akkor egy ido utan ervenytelen a kartyad,
hiaba van. Es allitolag a jovoben ezt is ellenorizni fogjak. Merthogy sokan nem fizetnek TB-t csak a regi kartya birtokaban hasznaljak/kihasznaljak az ellatast
"A potyautasokat már nem látják el
A tervek szerint április 1-jétől csak az kaphat egészségügyi ellátást, aki jogosultsággal rendelkezik, adja hírül az inforadio.hu.
Index (ugyelet@mail.index.hu)
2007. január 14., vasárnap 13:26
Király Gyula, az Országos Egészségbiztosítási pénztár főigazgatóhelyettese elmondta, nagyjából 400 ezer potyautas van a rendszerben, de arra számítanak, ez a szám az év végére a felére csökken.
Hozzátette: ha valakinek van munkaviszonya, a járulékot mégsem fizették meg utána, akkor az APEH a munkáltatóval szemben lép fel. Ha valakinek nincs munkaviszonya, de jogosultságot akar szerezni az egészségügyi ellátásra, az szerződést köthet az adóhivatallal. Ekkor mindazokra a hónapokra, amikor befizeti a megállapított összeget, jogosult lesz az ellátásra. Visszamenőleg nem lehet jogosultságot szerezni. "
Elküldve: 2007. Január 24. Szerda, 13:33 Hozzászólás témája:
Helló mindenkinek.
Csak tájékoztatnák mindenkit, hogy olyan, mint E-111 már nem létezik ennek a megfelelője az EU kártya (Európai Egészségbiztosítási Kártya) lett, amit ugyan ott lehet intézni, nem kerül pénzbe egy munkáltatói igazolás, kell hozzá és a Tb kártyád és ott helyben meg is, kapod a kártyát. A kártya 1 évig érvényes utána ugyanazokkal a feltételekkel újból meghosszabbítható.
A kártya feljogosít az adott tagállamban való átmeneti tartózkodás során orvosilag szükségessé, válnak.
Az egészségügyi szolgáltatás orvosilag szükséges jellegét a kezelőorvos bírálja el. A kártyával közvetlenül az adott tagállam társadalombiztosítási szervével szerződéses kapcsolatban álló egészségügyi szolgáltatóhozkell fordulni, akinek a kártya alapján úgy kell ellátnia a magyar biztosítottat, mintha az adott tagállamban lenne biztosított.
Az adott tagállamban biztosítottak által is fizetendő önrészekre/kötelező hozzájárulásokra a kártya nem nyújt fedezetet.
Nagyjából ennyi. További felvilágosítás:
www.oep.hu honlapon az „ellátások az EU-ban” menüpontban található vagy 06 (40) 200-347, vagy a (+36) 1 412-0431 telefonszámokon állnak a rendelkezésre.
Csatlakozott: Oct 27, 2006 Hozzászólások: 77 Tartózkodási hely: South Norwood, London
Elküldve: 2007. Január 26. Péntek, 8:49 Hozzászólás témája: orvosi reg
Ez egy okos ötlet volt hogy itt össze van gyűjtve a fontos dolog.
Egy kérdésem lenne, hogy regisztrálok kint a dokinál körzetinél?
kimegyek, elmegyek a helyi dokihoz vagy telefonon?
Valahol már olvastam róla de nem találom sehol.
Elküldve: 2007. Január 26. Péntek, 12:07 Hozzászólás témája: Re: orvosi reg
Londonb0y írta:
Ez egy okos ötlet volt hogy itt össze van gyűjtve a fontos dolog.
Egy kérdésem lenne, hogy regisztrálok kint a dokinál körzetinél?
kimegyek, elmegyek a helyi dokihoz vagy telefonon?
Valahol már olvastam róla de nem találom sehol.
Üdv
Ha megvan a NI szamod akkor tudsz csak regisztrálni. Mi felmentunk az NHS oldalára, kikerestük a hozzánk legközelebb eső rendelőt (irányítószámra lehet keresni), odamégy vagy telefonon felhívod őket és kb. 1-2 hét múlva kapsz időpontot, amikor max. 5 percre fogad a doki, megméri a vérnyomásod, magasságod, súlyod, megkérdezi milyen betegségeid voltak, vannak és felvesz a betegei közzé. Minket fogadott az első, de itt olvastam másoktól, hogy néha elküldenek túlterhetlségre hivatkozva - nekem ebben nincs tapasztalatom.
Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 305 Tartózkodási hely: Chesham/Buckinghamshire
Elküldve: 2007. Január 27. Szombat, 6:13 Hozzászólás témája: Re: orvosi reg
Finsbury írta:
Ha megvan a NI szamod akkor tudsz csak regisztrálni.
NI szam nelkul is beregisztralnak. Legalabbis tolem meg egyik rendeloben sem kertek. Es nem is volt. _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban