| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
AnitaS Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 8. Hétfő, 13:51 Hozzászólás témája: Reptérről szállásra |
|
|
Sziasztok!
A segítségeteket kérném: februárban 5-6 napra kiutazunk Londonba. Lutonra érkezünk, és a szállásunk a Queens Park Station és a Kensal Green Station környékén lesz (csak a metroállomásokat tudom,buszokét em). Kérdés: hogy juthatunk el a reptérről a legolcsóbban a szállásra? Olvastam neten, hogy van ez az easybus a Lutonról a Baker streetre, vagy van vmilyen Greenline is! Segítenétek? És természetesen érdekelne, hogy erre az időszakra milyen bérletet vegyünk? Elég ha csak buszbérletünk lesz, vagy használjuk csak az Oyster kártyát?
Mivel a szállásunk a 2es zónában lesz és az érdekességek az 1esben vannak, gondolom elég csak erre a két zónára jegyet/bérletet venni, igaz?
Előre is köszi a segítségeteket! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Január 8. Hétfő, 22:15 Hozzászólás témája: Re: Reptérről szállásra |
|
|
| AnitaS írta: | Sziasztok!
A segítségeteket kérném: februárban 5-6 napra kiutazunk Londonba. Lutonra érkezünk, és a szállásunk a Queens Park Station és a Kensal Green Station környékén lesz (csak a metroállomásokat tudom,buszokét em). Kérdés: hogy juthatunk el a reptérről a legolcsóbban a szállásra? Olvastam neten, hogy van ez az easybus a Lutonról a Baker streetre, vagy van vmilyen Greenline is! Segítenétek? És természetesen érdekelne, hogy erre az időszakra milyen bérletet vegyünk? Elég ha csak buszbérletünk lesz, vagy használjuk csak az Oyster kártyát?
Mivel a szállásunk a 2es zónában lesz és az érdekességek az 1esben vannak, gondolom elég csak erre a két zónára jegyet/bérletet venni, igaz?
Előre is köszi a segítségeteket! |
Akkor a legegyszerubb, ha vagy a Green Linenal, vagy az altalad emlitett Easy Busszal bejottok, de a Baker Streetig vegyetek a jegyet. A Baker Streetnel megall a Bakerloo Line, ami pont az altalad emlitett megallokon keresztul megy. A Queens Park 7 metromegallo a Baker Streettol eszak fele.
HA 5-6 napra jottok, akkor max 2 zonas heti metrojegyet vegyetek, ha nem mentek masik zonaba. A metrojegy araban a teljes londoni buszhasznalat is benne van. Hasznaljtatok az Oyster cardot, ha mar van nektek, ha nincs akkor is erdemes kivaltani, mert akarmikor visszajottok, azt tudjatok hasznalni. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
AnitaS Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 9. Kedd, 11:55 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszönöm szépen a segítséget, azért így tényleg egyszerűbb lesz utazni, hogy tudjuk mit keressünk!
Szép napot nektek! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
Elküldve: 2007. Január 10. Szerda, 19:36 Hozzászólás témája: |
|
|
| Idézet: | akkor végülis áremelés nélkül számolva 3+14 = 17 fontból csak busszal közlekedve meg lehet oldani a közlekedést Londonban egy hétre bérlettel.
Amit még kérdeznék (bocsi)
hogy a bérletet is meg lehet venni így turistaként? És a bérlettel kell pittyegtetni vagy az csak nálad van, és ha kérik felmutatod? |
Igen, ennyibe kerul.
Igen, a berletet is kell pittyegtetni, ha Oysterre van feltoltve.
Nem hiszem, hogy kotekednenek veletek,ha Oystert akartok venni, senkit nem erdekel, hogy turista vagy e vagy sem, amig rendesen kifizeted a viteldijat. Itt rugalmasabbak az emberek, mint otthon. Egyszerubb az egesz. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Daniel_ Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 11. Csütörtök, 21:58 Hozzászólás témája: |
|
|
| avnire írta: | | Idézet: | akkor végülis áremelés nélkül számolva 3+14 = 17 fontból csak busszal közlekedve meg lehet oldani a közlekedést Londonban egy hétre bérlettel.
Amit még kérdeznék (bocsi)
hogy a bérletet is meg lehet venni így turistaként? És a bérlettel kell pittyegtetni vagy az csak nálad van, és ha kérik felmutatod? |
Igen, ennyibe kerul.
Igen, a berletet is kell pittyegtetni, ha Oysterre van feltoltve.
Nem hiszem, hogy kotekednenek veletek,ha Oystert akartok venni, senkit nem erdekel, hogy turista vagy e vagy sem, amig rendesen kifizeted a viteldijat. Itt rugalmasabbak az emberek, mint otthon. Egyszerubb az egesz. |
Köszi, akkor a közlekedés már világos.
Ha jól tudom, akkor immáron személyi igazolvánnyal is lehet utazni útlevél helyett, ezzel kapcsolatban annyi lenne a kérdésem, hogy azonkívül, hogy a "határon" átmehet valaki személyivel, az országon belül is ekvivalens a magyar személyi igazolvány az útlevéllel? Ha mondjuk valahol ID-t kell igazolni.
Daniel_ |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
Elküldve: 2007. Január 11. Csütörtök, 22:47 Hozzászólás témája: |
|
|
| Idézet: | | az országon belül is ekvivalens a magyar személyi igazolvány az útlevéllel? Ha mondjuk valahol ID-t kell igazolni. |
Itt nem kerik el az igazolvanyt. Ez egy berogzott szocko csokeveny, emlekszem engem is megmosolygtak az angolok egyszer, amikor eppen ezt a kerdest tettem fel nekik. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Christine Mester

Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 317 Tartózkodási hely: United Kingdom
|
Elküldve: 2007. Január 12. Péntek, 8:19 Hozzászólás témája: |
|
|
Hat en nem tudom gyerekek. Nekunk a bankban, az orvosnal es az iskolaban is kimondottan utlevelet kertek. _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
AnitaS Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 12. Péntek, 14:58 Hozzászólás témája: köszi |
|
|
Sziasztok!
Artin után Avnire neked is köszi a segítséget, már kutakodtam a közlekedésről, így remélhetőleg simán bejutunk a Lutonról a szállásunkig!
Köszi mégegyszer!!!!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
Elküldve: 2007. Január 12. Péntek, 17:50 Hozzászólás témája: |
|
|
| Christine írta: | | Hat en nem tudom gyerekek. Nekunk a bankban, az orvosnal es az iskolaban is kimondottan utlevelet kertek. |
Te itt elsz, ok pedig egy hetre jonnek turistakent. Azert ez nagy kulonbseg. Nem hiszem, hogy toluk akarholis erkernek az utleveluket. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. Január 12. Péntek, 20:07 Hozzászólás témája: |
|
|
| avnire írta: | | Christine írta: | | Hat en nem tudom gyerekek. Nekunk a bankban, az orvosnal es az iskolaban is kimondottan utlevelet kertek. |
Te itt elsz, ok pedig egy hetre jonnek turistakent. Azert ez nagy kulonbseg. Nem hiszem, hogy toluk akarholis erkernek az utleveluket. |
Legfeljebb ha a kozertben alkoholt vesz es piszkosul fiatalnak neznek ki
Jaj, de jo lenne, ha kernek azt az ID kartyat tolem is!
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Frenky Mester

|
Elküldve: 2007. Január 12. Péntek, 20:20 Hozzászólás témája: |
|
|
| radika írta: | Amit még elfelejtettem megkérdezni, hogy valahol azt írták, hogy az áramellátás más mint, pl. M.o.-n, és az aljzathoz nem illeszkednek közvetlenül az itthon vett berendezések. Erre mi a megoldás, tehát pl. hogy magyar mobiltelefon vagy aksi töltőt lehessen kinti -pl. a szálláson lévő- konnektorba helyezni?
Üdv,
Daniel_ |
Bármit lehet ........ha veszel hozzá Eu kompati bilis átalakítót !
Nagyobb londoni barkácsáruházakban ...... elektro szaküzletekben tonnaszám vágják utánnad ..... " filléreké"
hajráf radika |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Daniel_ Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 13. Szombat, 12:31 Hozzászólás témája: |
|
|
Üdv,
köszi, köv. kérdésem -ha még nem értem el a maximumot -
valamelyikőtök szokott esetleg néha Premier League meccsre menni?
Mert mi terveztük, hogyha már úgyis ott vagyunk, akkor egy ilyen akciót is megejtünk, de a jegyrendelés online eléggé korlátozott, azon a 7végén, ami nekünk beleesik, ha jól emléxem a Charlton, a Watford, a Fulham és a Tottenham játszik hazai pályán, s így Londonban, viszont online a Fulham meccs kivételével különböző membership és season ticket nélküli "tourist" nem tud rendelni. A Fulham meg nem a legjobb, mert a Tottenham a Manchester Uniteddel, a Charlton meg a Chelseavel játszik.. Ja igen, és amit kérdezni szerettem volna , hogy akinek van ilyen tapasztalata, a meccset megelőző 2-3 napon van esély a helyszínen jegyet venni? Mert mivel online nem tudunk, így előbb nem fog menni.
Üdv,
Daniel_ |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Christine Mester

Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 317 Tartózkodási hely: United Kingdom
|
Elküldve: 2007. Január 13. Szombat, 16:08 Hozzászólás témája: |
|
|
| avnire írta: | | Te itt elsz, ok pedig egy hetre jonnek turistakent. Azert ez nagy kulonbseg. Nem hiszem, hogy toluk akarholis erkernek az utleveluket. |
Csak tudnam akkor miert van hogy a hataron meg egyszer se jutottam at szemelyivel. Sott legutobb a ferjemet meg utlevellel se akaroztak be engedni. Csak mikor neki allt eloszedegetni az angol igazolvanyokat jogsit, vallalkozi igazolvanyt, stb. akkor mondtak hogy rendben atmehet. Es konkretan nem akaroztak elarulni megis mi a fene volt a gond. Szoval en a hataratlepeshez viszem meg keresztlevelet is.  _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
Elküldve: 2007. Január 13. Szombat, 17:27 Hozzászólás témája: |
|
|
| Idézet: | Csak tudnam akkor miert van hogy a hataron meg egyszer se jutottam at szemelyivel. Sott legutobb a ferjemet meg utlevellel se akaroztak be engedni. Csak mikor neki allt eloszedegetni az angol igazolvanyokat jogsit, vallalkozi igazolvanyt, stb. akkor mondtak hogy rendben atmehet. Es konkretan nem akaroztak elarulni megis mi a fene volt a gond. Szoval en a hataratlepeshez viszem meg keresztlevelet is.  |
En sosem probaltam a szemelyimet hasznalni, az utlevelem van nalam, ha utazom, az pont arra valo. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|