Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

London-ban !?
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bérletek, jegyárak
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
AnitaS
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 8. Hétfő, 13:51    Hozzászólás témája: Reptérről szállásra Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

A segítségeteket kérném: februárban 5-6 napra kiutazunk Londonba. Lutonra érkezünk, és a szállásunk a Queens Park Station és a Kensal Green Station környékén lesz (csak a metroállomásokat tudom,buszokét em). Kérdés: hogy juthatunk el a reptérről a legolcsóbban a szállásra? Olvastam neten, hogy van ez az easybus a Lutonról a Baker streetre, vagy van vmilyen Greenline is! Segítenétek? És természetesen érdekelne, hogy erre az időszakra milyen bérletet vegyünk? Elég ha csak buszbérletünk lesz, vagy használjuk csak az Oyster kártyát?
Mivel a szállásunk a 2es zónában lesz és az érdekességek az 1esben vannak, gondolom elég csak erre a két zónára jegyet/bérletet venni, igaz?

Előre is köszi a segítségeteket!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Január 8. Hétfő, 22:15    Hozzászólás témája: Re: Reptérről szállásra Hozzászólás az előzmény idézésével

AnitaS írta:
Sziasztok!

A segítségeteket kérném: februárban 5-6 napra kiutazunk Londonba. Lutonra érkezünk, és a szállásunk a Queens Park Station és a Kensal Green Station környékén lesz (csak a metroállomásokat tudom,buszokét em). Kérdés: hogy juthatunk el a reptérről a legolcsóbban a szállásra? Olvastam neten, hogy van ez az easybus a Lutonról a Baker streetre, vagy van vmilyen Greenline is! Segítenétek? És természetesen érdekelne, hogy erre az időszakra milyen bérletet vegyünk? Elég ha csak buszbérletünk lesz, vagy használjuk csak az Oyster kártyát?
Mivel a szállásunk a 2es zónában lesz és az érdekességek az 1esben vannak, gondolom elég csak erre a két zónára jegyet/bérletet venni, igaz?

Előre is köszi a segítségeteket!

Akkor a legegyszerubb, ha vagy a Green Linenal, vagy az altalad emlitett Easy Busszal bejottok, de a Baker Streetig vegyetek a jegyet. A Baker Streetnel megall a Bakerloo Line, ami pont az altalad emlitett megallokon keresztul megy. A Queens Park 7 metromegallo a Baker Streettol eszak fele.

HA 5-6 napra jottok, akkor max 2 zonas heti metrojegyet vegyetek, ha nem mentek masik zonaba. A metrojegy araban a teljes londoni buszhasznalat is benne van. Hasznaljtatok az Oyster cardot, ha mar van nektek, ha nincs akkor is erdemes kivaltani, mert akarmikor visszajottok, azt tudjatok hasznalni.
Vissza az elejére
AnitaS
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 9. Kedd, 11:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm szépen a segítséget, azért így tényleg egyszerűbb lesz utazni, hogy tudjuk mit keressünk!

Szép napot nektek!
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 10. Szerda, 19:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:
akkor végülis áremelés nélkül számolva 3+14 = 17 fontból csak busszal közlekedve meg lehet oldani a közlekedést Londonban egy hétre bérlettel.

Amit még kérdeznék Mosoly (bocsi)
hogy a bérletet is meg lehet venni így turistaként? És a bérlettel kell pittyegtetni vagy az csak nálad van, és ha kérik felmutatod?

Igen, ennyibe kerul.
Igen, a berletet is kell pittyegtetni, ha Oysterre van feltoltve.
Nem hiszem, hogy kotekednenek veletek,ha Oystert akartok venni, senkit nem erdekel, hogy turista vagy e vagy sem, amig rendesen kifizeted a viteldijat. Itt rugalmasabbak az emberek, mint otthon. Egyszerubb az egesz.
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 10. Szerda, 19:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

AnitaS írta:
Köszönöm szépen a segítséget, azért így tényleg egyszerűbb lesz utazni, hogy tudjuk mit keressünk!

Szép napot nektek!

Itt van a Greenline 757 menetrendje, ez kell nektek:
http://www.arrivabus.co.uk/__80256E280053B5B6.nsf/vWeb/D409885AE4B4697F80256FC000625D8A/$File/ln757se0406.pdf?Open
Vissza az elejére
Daniel_
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 11. Csütörtök, 21:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

avnire írta:
Idézet:
akkor végülis áremelés nélkül számolva 3+14 = 17 fontból csak busszal közlekedve meg lehet oldani a közlekedést Londonban egy hétre bérlettel.

Amit még kérdeznék Mosoly (bocsi)
hogy a bérletet is meg lehet venni így turistaként? És a bérlettel kell pittyegtetni vagy az csak nálad van, és ha kérik felmutatod?

Igen, ennyibe kerul.
Igen, a berletet is kell pittyegtetni, ha Oysterre van feltoltve.
Nem hiszem, hogy kotekednenek veletek,ha Oystert akartok venni, senkit nem erdekel, hogy turista vagy e vagy sem, amig rendesen kifizeted a viteldijat. Itt rugalmasabbak az emberek, mint otthon. Egyszerubb az egesz.

Köszi, akkor a közlekedés már világos. Mosoly
Ha jól tudom, akkor immáron személyi igazolvánnyal is lehet utazni útlevél helyett, ezzel kapcsolatban annyi lenne a kérdésem, hogy azonkívül, hogy a "határon" átmehet valaki személyivel, az országon belül is ekvivalens a magyar személyi igazolvány az útlevéllel? Ha mondjuk valahol ID-t kell igazolni.

Daniel_
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 11. Csütörtök, 22:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:
az országon belül is ekvivalens a magyar személyi igazolvány az útlevéllel? Ha mondjuk valahol ID-t kell igazolni.

Itt nem kerik el az igazolvanyt. Ez egy berogzott szocko csokeveny, emlekszem engem is megmosolygtak az angolok egyszer, amikor eppen ezt a kerdest tettem fel nekik.
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 12. Péntek, 8:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hat en nem tudom gyerekek. Nekunk a bankban, az orvosnal es az iskolaban is kimondottan utlevelet kertek.
AnitaS
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 12. Péntek, 14:58    Hozzászólás témája: köszi Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Artin után Avnire neked is köszi a segítséget, már kutakodtam a közlekedésről, így remélhetőleg simán bejutunk a Lutonról a szállásunkig!
Köszi mégegyszer!!!!!
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 12. Péntek, 17:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:
Hat en nem tudom gyerekek. Nekunk a bankban, az orvosnal es az iskolaban is kimondottan utlevelet kertek.

Te itt elsz, ok pedig egy hetre jonnek turistakent. Azert ez nagy kulonbseg. Nem hiszem, hogy toluk akarholis erkernek az utleveluket.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Január 12. Péntek, 20:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

avnire írta:
Christine írta:

Te itt elsz, ok pedig egy hetre jonnek turistakent. Azert ez nagy kulonbseg. Nem hiszem, hogy toluk akarholis erkernek az utleveluket.

Legfeljebb ha a kozertben alkoholt vesz es piszkosul fiatalnak neznek ki Mosoly
Jaj, de jo lenne, ha kernek azt az ID kartyat tolem is!
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Frenky
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 12. Péntek, 20:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

radika írta:
Amit még elfelejtettem megkérdezni, hogy valahol azt írták, hogy az áramellátás más mint, pl. M.o.-n, és az aljzathoz nem illeszkednek közvetlenül az itthon vett berendezések. Erre mi a megoldás, tehát pl. hogy magyar mobiltelefon vagy aksi töltőt lehessen kinti -pl. a szálláson lévő- konnektorba helyezni?

Üdv,
Daniel_

Bármit lehet ........ha veszel hozzá Eu kompati bilis átalakítót !

Nagyobb londoni barkácsáruházakban ...... elektro szaküzletekben tonnaszám vágják utánnad ..... " filléreké" Nevető

hajráf radika
Vissza az elejére
Daniel_
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 13. Szombat, 12:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv,
köszi, köv. kérdésem -ha még nem értem el a maximumot Kacsintó -
valamelyikőtök szokott esetleg néha Premier League meccsre menni?
Mert mi terveztük, hogyha már úgyis ott vagyunk, akkor egy ilyen akciót is megejtünk, de a jegyrendelés online eléggé korlátozott, azon a 7végén, ami nekünk beleesik, ha jól emléxem a Charlton, a Watford, a Fulham és a Tottenham játszik hazai pályán, s így Londonban, viszont online a Fulham meccs kivételével különböző membership és season ticket nélküli "tourist" nem tud rendelni. A Fulham meg nem a legjobb, mert a Tottenham a Manchester Uniteddel, a Charlton meg a Chelseavel játszik.. Ja igen, és amit kérdezni szerettem volna Mosoly , hogy akinek van ilyen tapasztalata, a meccset megelőző 2-3 napon van esély a helyszínen jegyet venni? Mert mivel online nem tudunk, így előbb nem fog menni.

Üdv,
Daniel_
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 13. Szombat, 16:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

avnire írta:

Csak tudnam akkor miert van hogy a hataron meg egyszer se jutottam at szemelyivel. Sott legutobb a ferjemet meg utlevellel se akaroztak be engedni. Csak mikor neki allt eloszedegetni az angol igazolvanyokat jogsit, vallalkozi igazolvanyt, stb. akkor mondtak hogy rendben atmehet. Es konkretan nem akaroztak elarulni megis mi a fene volt a gond. Szoval en a hataratlepeshez viszem meg keresztlevelet is. Nagyon boldog Nagyon boldog Nagyon boldog
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 13. Szombat, 17:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:
Csak tudnam akkor miert van hogy a hataron meg egyszer se jutottam at szemelyivel. Sott legutobb a ferjemet meg utlevellel se akaroztak be engedni. Csak mikor neki allt eloszedegetni az angol igazolvanyokat jogsit, vallalkozi igazolvanyt, stb. akkor mondtak hogy rendben atmehet. Es konkretan nem akaroztak elarulni megis mi a fene volt a gond. Szoval en a hataratlepeshez viszem meg keresztlevelet is. Nagyon boldog Nagyon boldog Nagyon boldog

En sosem probaltam a szemelyimet hasznalni, az utlevelem van nalam, ha utazom, az pont arra valo.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bérletek, jegyárak Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
2 / 8 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban