Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Lakasok,szobak,stb..
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4, 5  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Krisz972
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Február 2. Csütörtök, 22:39    Hozzászólás témája: Lakasok,szobak,stb.. Hozzászólás az előzmény idézésével

Ezuton szeretnek ertesiteni minden kedves Angliaba indulo szallaskeresot,hogy matol modositottam kicsit a szokasaimon az eddigi,MAGYAR SZALLASKERESOKKEL-LAKOKKAL kapcsolatos tapasztalatok alapjan.Tehat:

-- rovid es hosszutavra egyarant SZERVEZEK-KOZVETITEK szallast barkinek.

-- Sajat nevere lefoglalva kapja a szallast,otthonrol is elintezheti,akar ket nappal az erkezes idopontja elott is.

-- Erkezeskor sajat maga kotheti a szerzodest sajat nevere,kozvetlenul a landlorddal,nem kell gyanakodnia,hogy esetleg 20-30 fonttal tobbet fizet hetente,mint amennyi a valodi berleti dij,mert nem nekem fizeti a dijat,hanem egybol a hazigazdanak.

--Tovabbra is MINDEN segitseget megadok INGYEN,ami az elindulashoz kell.

DE!
Ezentul csak akkor hivjatok-irjatok,ha:

Hajlandoak vagytok otthon befizetni fontban a font-alapu szamlamra a foglalo oszeget (ami ahhoz kell,hogy ne adjak ki a szobat masnak,amig ideertek),amit itt leveszek es kifizetem belole a szoba foglalojat,valamint egy meghatarozott osszeget,ami az en koltsegeimet fedezi.Ugyanis en nem vagyok lusta felhivni benneteket otthon,hogy megvan a szallasotok,utazgatok mindenfele,hogy normalis,europai ember szamara lakhato szobat talaljak.Ezert minimum elvarnam,hogy bekoltozzetek,vagy legalabb telefonaljatok,emilezzetek,ha megoldottatok maskepp.Ma tortent meg negyedszer ebben az evben,hogy az elore lefoglalt szobaba nem erkezett meg a magyar lako,telefonon sem lehetett elerni.Ha nem haragszotok,senki miatt nem csinalok tobbet segget a szambol,de foleg:nem fizetek foglalot senki helyett.

De tovabbra is maradok tisztelettel:

Krisz

krisz972@yahoo.com +44 79 6254 7669
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
amonserrano
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Február 5. Vasárnap, 11:09    Hozzászólás témája: Re: Lakasok,szobak,stb.. Hozzászólás az előzmény idézésével

megkérdezhetem, hogy mennyi aza font összeg amit átkéne utalnom előre a bankszámládra?

és hogy mi a véleményed arról a népszabis cikkről? pontosabban hogy pénzt kérsz előre?
persze érthető hogy nem akarod hogy téged is átverjenek...kell neked is valami biztosíték.. de hát a cikk után az ember sokszor meggondolja kinek ad pénzt előre ... és nekünk mi a biztosíték?

koszi

Krisz972 írta:
Ezuton szeretnek ertesiteni minden kedves Angliaba indulo szallaskeresot,hogy matol modositottam kicsit a szokasaimon az eddigi,MAGYAR SZALLASKERESOKKEL-LAKOKKAL kapcsolatos tapasztalatok alapjan.Tehat:

-- rovid es hosszutavra egyarant SZERVEZEK-KOZVETITEK szallast barkinek.

-- Sajat nevere lefoglalva kapja a szallast,otthonrol is elintezheti,akar ket nappal az erkezes idopontja elott is.

-- Erkezeskor sajat maga kotheti a szerzodest sajat nevere,kozvetlenul a landlorddal,nem kell gyanakodnia,hogy esetleg 20-30 fonttal tobbet fizet hetente,mint amennyi a valodi berleti dij,mert nem nekem fizeti a dijat,hanem egybol a hazigazdanak.

--Tovabbra is MINDEN segitseget megadok INGYEN,ami az elindulashoz kell.

DE!
Ezentul csak akkor hivjatok-irjatok,ha:

Hajlandoak vagytok otthon befizetni fontban a font-alapu szamlamra a foglalo oszeget (ami ahhoz kell,hogy ne adjak ki a szobat masnak,amig ideertek),amit itt leveszek es kifizetem belole a szoba foglalojat,valamint egy meghatarozott osszeget,ami az en koltsegeimet fedezi.Ugyanis en nem vagyok lusta felhivni benneteket otthon,hogy megvan a szallasotok,utazgatok mindenfele,hogy normalis,europai ember szamara lakhato szobat talaljak.Ezert minimum elvarnam,hogy bekoltozzetek,vagy legalabb telefonaljatok,emilezzetek,ha megoldottatok maskepp.Ma tortent meg negyedszer ebben az evben,hogy az elore lefoglalt szobaba nem erkezett meg a magyar lako,telefonon sem lehetett elerni.Ha nem haragszotok,senki miatt nem csinalok tobbet segget a szambol,de foleg:nem fizetek foglalot senki helyett.

De tovabbra is maradok tisztelettel:

Krisz

krisz972@yahoo.com +44 79 6254 7669
Vissza az elejére
Krisz972
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Február 5. Vasárnap, 20:19    Hozzászólás témája: Re: Lakasok,szobak,stb.. Hozzászólás az előzmény idézésével

[quote="amonserrano"]megkérdezhetem, hogy mennyi aza font összeg amit átkéne utalnom előre a bankszámládra?

és hogy mi a véleményed arról a népszabis cikkről? pontosabban hogy pénzt kérsz előre?
persze érthető hogy nem akarod hogy téged is átverjenek...kell neked is valami biztosíték.. de hát a cikk után az ember sokszor meggondolja kinek ad pénzt előre ... és nekünk mi a biztosíték?

koszi

Talan hadd kezdjem azzal: Szia !

A fontosszeg igy nez ki:ha lakast akar a kliens berelni,egyheti berleti ALTALABAN dij foglalokent.De ezt nem en allapitom meg,hanem a landlord.Szobanal 50 font ALTALABAN,szinten a landlord allapitja meg.Amint ki van fizetve a foglalo,papirt kapok errol a BERLO nevere kiallitva,amit akar faxon,akar mas uton tovabbitok a berlonek.Miutan remelhetoleg jovo heten elkeszul a web-site-om,rajta az itteni valalkozoi regisztracios szamommal,ott mindent reszletesen elolvashatsz majd,a szallaskereses felteteleivel egyutt.Az en dijazasom valtozo,szemelyes megbeszeles targya.Talan garancianak ez is megfelel majd,ennel tobbet mas ceg sem tesz.Teszem hozza,nem a magyarokbol elek.CSAK beloluk NEM LEHET tisztessegesen.

A nepszabis cikkrol mi a velemenyem...?

Hat ha mar igy rakerdeztel,megmondom.

Azt gondolom,hogy mondjuk Varga Zoltan megiscsak egyuttmukodott a cikkben emlitett ceggel,viszont a ceg egy ido utan nem tudott-akart annyi lakot "szallitani" Varganak,hogy neki megerje,tehat elkezdett a sajat szakallara dolgozni.Tegyuk fel,Varga tenyleg elkovette azokat a dolgokat,amikkel a cikk vadolja.
Akkor azt gondolom,kellemetlen lett a ceg szamara a Vargaval valo kapcsolatnak meg a leghalvanyabb gyanuja is,mossa kezeit es tagad mindent.

Vagy gondoljam azt,hogy a cikk minden szava igaz?
Nem Vargat vedem,viszont mukavallassal es a Marks & Spencerrel kapcsolatosan semmi sincs a lapjan.
Akkor mit gondoljak?

Ha a penzt elore kero cegeknel tartunk (tegyuk hozza az otthon mukodoket is),akkor hadd mondjam el helyettuk is:

NEM VAGYUNK SEM VOROSKERESZT,SE MALTAI SZERETETSZOLGALAT,

hogy minden OLYAN magyar (es sokan vannak),aki azt hiszi,hogy mert van 500 font a zsebeben(de referencia semmi),o mar itt tokeeros,megbizhato berlo es azt csinaljon,amihez kedve van,nekunk kotelessegunk hozza igazodni,hameg atb@asz,akkor majd jol lenyeljuk neki,mert ra vagyunk szorulva.

Tajekoztatasul kozlom:

Messze nem igy van...

Es nem en voltam az,aki atverte az ideerkezo magyarokat,velem tettek meg a magyarok.Azt is kerdezzuk meg talan,errol mit gondolok...

Azt pedig tudtad-e,hogy van egy szobam fenntartva azoknak a magyaroknak,akiket itt atvertek-kisemmiztek a regota itt mukodo MAGYAR szallasadok...?Sajnos most is laknak benne ketten.Mielott azt gondolnad,milyen karitativ is vagyok,hadd mondjam meg:egy altalam kiadott lakas egyik szobajarol van szo,ahol a masodik szoba nagyritkan van csak hasznalva es van erre lehetoseg.
Szal mielott nekemugrunk,talan tajekozodjunk egy kicsit...

Ha van meg kerdesed,varom.Szerintem meg fogom tudni valaszolni oket.

SZIA...

Krisz

U.I. : Idokozben szerkesztesre szorult a hozzaszolasom,mert meglett az emliett cikk,csak a NSZ keresoje nem dobja ki,maskepp kell kozeliteni...
Vissza az elejére
amonserrano
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Február 5. Vasárnap, 22:17    Hozzászólás témája: Re: Lakasok,szobak,stb.. Hozzászólás az előzmény idézésével

akkor szia..

pont azert kerdetem toled a dolgokat, hogy tajekozodjak... hol mashol tehettem volna ezt meg?Mosoly ... a rendorsegi aktakban?Mosoly)) tehat nem neveznem neked ugrasnak...

es milyen jo hogy leirtad a velemenyed... maris mindneki tobbet tud... marmint az ar kialakitasrol...

a népszabis cikknek én nem néztem annyira utána.... de mivel a neten olvastam tudom hol találod... http://www.nol.hu/cikk/393043

de hasonló véleményen vagyok én is...
nem kell minden szavat készpénznek venni... kicsit szerintem felvannak nagyítva a dolgok ott.. és pont hasonlót írtam egy másik topicban is... hogy ez a varga nem biztos hogy az a varga...de még az is lehet... ezt sztem sose tudjuk meg mi... egy ilyen cikket konnyu osszeirni a netrol..

a pénz előre kérésről meg...

igazad van .. nem vagytok máltai szeretetszolgálat... kell valami biztositék... neked is... hogy ne verjenek át..
csak hat az ilyen cikk kapcsan meg az ember pont azt fogja gondolni, hogy aki elore kér pénzt... az csaló lehet...

tehát nehéz kérdés... mert ha nem kérsz pénzt ..ők verhetnek át... ha meg kérsz akkor ők gyanakodhatnak átveréssel...

de hát az lenne a legjobb ha tisztességesek lennének az emberek:)

amúgy mi találkoztunk rendes magyarokkal is... ugyanis mi nálluk laktunk egy másfél két hónapot....
a sztori roviden az, hogy a cikkben pozitivan beállított cég.. (Szabó úr és Boross Andrea) ígérgettek hogy így lesz szállás meg úgy lesz... és hát indulásunk előtt két nappal még semmi konkrétat nem kaptunk... csak hogy lesz valami ha megyunk...és hivnak.. mi meg nem vágtunk úgy neki hogy nincs konkrét cim....
tehát kerestünk máshol .... és óriási szerencsénk volt... emailben egy magyar párral leegyeztuk hogy megyunk... semmi foglaló nélkul... és mentunk... és jo volt a lakás... olyan amit igértek... szal azért még van pozitiv példa...

persze három nappal érkezésunk után felhivott az emlitett holgy, hogy most van egy nagyon szép hely... addig aludhattam volna az állomáson gondolom... és azt a nagyon szép helyet megnézuk kivancsiságbol.... ááldom a sorsot azóta is hogy igy tortent ahogy... és nem oda mentunk

bocss ha elkalandoztam kicsit...

Krisz972 írta:

Talan hadd kezdjem azzal: Szia !

A fontosszeg igy nez ki:ha lakast akar a kliens berelni,egyheti berleti ALTALABAN dij foglalokent.De ezt nem en allapitom meg,hanem a landlord.Szobanal 50 font ALTALABAN,szinten a landlord allapitja meg.Amint ki van fizetve a foglalo,papirt kapok errol a BERLO nevere kiallitva,amit akar faxon,akar mas uton tovabbitok a berlonek.Miutan remelhetoleg jovo heten elkeszul a web-site-om,rajta az itteni valalkozoi regisztracios szamommal,ott mindent reszletesen elolvashatsz majd,a szallaskereses felteteleivel egyutt.Az en dijazasom valtozo,szemelyes megbeszeles targya.Talan garancianak ez is megfelel majd,ennel tobbet mas ceg sem tesz.Teszem hozza,nem a magyarokbol elek.CSAK beloluk NEM LEHET tisztessegesen.

A nepszabis cikkrol mi a velemenyem...?

Hat ha mar igy rakerdeztel,megmondom.
Bar magat a Nepszabadsag weboldalat is atneztem,nem talaltam az emlitett cikket.Rakerestem szerzo szerint,de erdekes modon Meszaros Antonia nevu cikkiro nincs a szerzok nevenek listajan.
Akkor most mit gondoljak?
Gondoljam azt,hogy csak nyomtatasban jelent meg,a netre nem kerult fel?Jo.
Akkor azt gondolom,hogy mondjuk Varga Zoltan megiscsak egyuttmukodott a cikkben emlitett ceggel,viszont a ceg egy ido utan nem tudott-akart annyi lakot "szallitani" Varganak,hogy neki megerje,tehat elkezdett a sajat szakallara dolgozni.Tegyuk fel,Varga tenyleg elkovette azokat a dolgokat,amikkel a cikk vadolja.
Akkor azt gondolom,kellemetlen lett a ceg szamara a Vargaval valo kapcsolatnak meg a leghalvanyabb gyanuja is,mossa kezeit es tagad mindent.

Vagy gondoljam azt,hogy a cikk minden szava igaz?
Akkor hogy lehet az,hogy magat a szerzot nem lehet megtalalni a cikkirok listajan?
Nem Vargat vedem,viszont mukavallassal es a Marks & Spencerrel kapcsolatosan semmi. sincs a lapjan.
Akkor mit gondoljak?

Ha a penzt elore kero cegeknel tartunk (tegyuk hozza az otthon mukodoket is),akkor hadd mondjam el helyettuk is:

NEM VAGYUNK SEM VOROSKERESZT,SE MALTAI SZERETETSZOLGALAT,

hogy minden OLYAN magyar (es sokan vannak),aki azt hiszi,hogy mert van 500 font a zsebeben(de referencia semmi),o mar itt tokeeros,megbizhato berlo es azt csinaljon,amihez kedve van,nekunk kotelessegunk hozza igazodni,hameg atb@asz,akkor majd jol lenyeljuk neki,mert ra vagyunk szorulva.

Tajekoztatasul kozlom:

Messze nem igy van...

Es nem en voltam az,aki atverte az ideerkezo magyarokat,velem tettek meg a magyarok.Azt is kerdezzuk meg talan,errol mit gondolok...

Azt pedig tudtad-e,hogy van egy szobam fenntartva azoknak a magyaroknak,akiket itt atvertek-kisemmiztek a regota itt mukodo MAGYAR szallasadok...?Sajnos most is laknak benne ketten.Mielott azt gondolnad,milyen karitativ is vagyok,hadd mondjam meg:egy altalam kiadott lakas egyik szobajarol van szo,ahol a masodik szoba nagyritkan van csak hasznalva es van erre lehetoseg.
Szal mielott nekemugrunk,talan tajekozodjunk egy kicsit...

Ha van meg kerdesed,varom.Szerintem meg fogom tudni valaszolni oket.

SZIA...

Krisz
Vissza az elejére
Krisz972
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Február 6. Hétfő, 12:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csak igy hozzatoldom,mert ha idezlek,kilog a monitorol a kettonk egyuttes irasa...Mosoly

Szoval:

Ha egy magyar nekiindul Europanak,van annyira elelmes,hogy megtalalja a modjat,hogy jusson a legolcsobb szallashoz es van annyira mebizhatatlan,hogy semmit ne adjon az ember a szavara.Mert ha van ket lehetosege,oda megy,ahol szebbet igernek,a masikrol nemhogy elfeledkezik,meg buszke is magara,hogy milyen ugyes volt,mert szallaskereseshez krealt egy uj "eldobhato" e-mail-cimet,meg eloszedte a regen lecserelt mobiltelefonszamat,amit aztan megint nem fog hasznalni,miutan bekoltozott.
Ezt en inkabb pitianersegnek hivnam.

Az emlitett ceg majd vagy tonkremegy onalloan,esetleg egy (vagy tobb) olyan magyar,aki tisztaban van a jogaival,szepen feljelenti oket,aztan megoldodik az ugy a birosag altal.Vagy ugy,hogy karteritesre kotelezik oket,vagy ugy,hogy perkoltsegre-ugyvedre kifizetik a hasznot.Vagy tovabbra is biznak benne az emberek,aztan jovore a Bahamakra koltoznek.:)Az en alapelvem elni es elni hagyni.Ez szokott mukodni.

A mediaban olvasottak engem nemigen erdekelnek,mert szemelyes tapasztalat alapjan itelem meg az embereket,nem aszerint,hogy mit irnak rola a vagy fizetett,vagy szemelyes ismeretseg alapjan irodott,vagy kello adat-informacio hijan kozzetett cikkek.Nem akarom kisebbiteni a cikkiro erdemeit,de semmi mast nem csinalt,mint amit barhol mashol a forumokon is olvashatsz:egyoldalu beszamolok alapjan kozzetett egy iromanyt.Ennyi es nem tobb.Nem hiszem,hogy szemelyes tapasztalata lett volna az ugyben,vagy akar megkerdezte volna a szoban forgo Vargat,mi a velemenye.

Maradtam tisztelettel:

Krisz
Vissza az elejére
Melinda
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Február 9. Csütörtök, 14:27    Hozzászólás témája: Valaki Segitsen! Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Mindenki!Sziasztok!Nem is tudom hogy irjam le, sok is,meg soha nem voltam jo eloado.Lehet hosszu lesz, de olvassatok el kerlek. 1,5 eve lakunk itt (ferjem 40,gyermek 18,en39).3 szobas hazat berlunk a kezdetek ota, mi marhak nem tudtuk,hogy ez itt milyen draga a fizetesekhez kepest, na mindegy nincsenek veletlenek.Laktak velunk baratok, akiknek aztan nem jott be az itteni elet es vissza mentek.Tavaly nyaron elhataroztuk,hogy kiadunk ket szobat,mert hat nem birjuk maskeppen eltartani magunkat.(Mi rendes ugynoksegtol berlunk,nagyon aranyos a landlordunk)Egyik szobaban a kezdetek ota a mai napig velunk el egy aranyos lany,vele nincsen semmi baj.Na most jon a bajunk.Most kb.egy honapja uj lakonk lett.Itt mindenki megprobal a masikra figyelni,eleg baj az mindenkinek,hogy igy kell elni.Este kb.10 utan,mar senki nem hallgat hangosan zenet,nem fozunk ejszaka,nem megyunk a lepcson duborogve stb.Szerintem ez igy a normalis,mi koran kelunk a tobbiekhez kepest,mi sem zajongunk reggel.
De jott ez az uj lako..., ja...es kerte,hogy irjunk szerzodest,adott egy regebbit mintanak.
Persze nem egyben masoltuk le (gyermekunk csinalja ezeket a dolgokat,mert o perfekt angolul tud,mi meg nem...(Mosoly) ) A szerzodesben az all,hogy ha o mond fel,akkor 2 hettel elobb kell szolnia.Ha mi mondunk fel,na ez egyertelmuen nincsen benne (elbasztuk),de az benne van,hogy barmikor felmondhatjuk,ha megszegi a szabalyokat.Ilyenek vannak,hogy este ne zajongjon,figyeljen masok nyugalmara,ne hasznalja mas dolgait,ha jon hozza valaki akkor szolnia kell,allandoan nem johet hozza aludni senki,mivel egyedul berli a szobat,a lepcson ne rohanjon,mert hangos es oreg es ezaltal veszelyes is lehet.Le kell vennie a cipojet, mert a tisztasagra is figyelnie kell,ne csapkodja az ajtot.Ha elmegy be kell csuknia mindent(ablakat),mert volt mar betoresunk ablakon keresztul.
Na o ezeket mind megszegte.Ejszakai eletet el,ugy jon be az ajton,mint egy barom,mindenki hallja,erdekes modon mindenki mas halkan be tud jonni.Ugy megy fel a lepcson,hogy beremeg az uveg a nappaliban,uvolteti a zenet,este 10-kor all neki fozni,pedig napkozben is fozhetne,mert tobb orat van itthon felkeles utan,nem pakol el,nem mosogat el maga utan mindig a konyhaban,van amikor szaros csik marad a WC-n utana.A kavenkat,cukrunkat hasznalta tobb alkalommal.Nem szolt,hogy kell neki,mert neki elfogyott.Mikor mondtam neki,adott 1 fontot,en meg uvoltottem vele magyarul(sajnos angolul meg nem megy)Ez nalam elvi kerdes,nem penz.Benyitottam a szobajaba,mert az ablakot ellenoriztem,meg mert mar nem biztam meg benne,persze nyitva hagyta, es meg mit lattam?:poharba pisilt!!!!ott volt a pisi napokig,le is fenykepeztuk,persze a mi poharunkba,most szerdan dobtam ki a poharral egyutt.A padloszonyeg tele volt csikkekkel,ezt is lefenykepeztuk.Persze felmondtunk neki(szoban).Ferjem kerdezte tole hany het kell neki,hogy elkoltozzon,azt mondta 2.Na azota gyilkoljuk egymast.Tegnap este 10 korul beviharzott az egyik baratjaval es kozolte,hogy beszelni akar a ferjemmel.A lenyeg az volt,hogy fizessunk neki 2 het depositot(ez rendben isvan,ennyit fizetett)es ket het rentet es akkor mar holnap elkoltozik.Szerintem ez egyertelmuen zsarolas.Mert ha nem akkor marad,mert 2 honapot kell nekunk adni felmondasi idot es egy Waltham Forestes papirt mutogatott.(ezt azota megtalaltam a neten,most varom,hogy kislanyom leforditsa,mert nem mindent ertek
)
Meg hozza tartozik az esethez,hogy ferjem szerint ***,ezert en elkezdtem keresgelni a neten,meg is talaltam a hirdeteset amiben ketto lany hirdeti magat,mind 4 kezes maszirozo es 30 font/fo.A telefonszama es a neve amit hasznal megegyezik.Na e miatt is meg a tortentek miatt is (ez meg a zsarolas elott volt) kislanyunk a baratjaval elmentek a rendorsegre.Sajnos a rendorseg nem csinal semmit,birosaghoz fordulhatunk.A kurvasag miatt meg "eljarnak". Nem voltak segitokeszek.Sajnos.
A tegnap "esti beszelgetes"-hez meg hozzatartozik...Persze hogy nem fizetunk neki plusz nem jaro penzt! Kislanyunknal itt van franciabol a baratja,tehat o beszel franciaul, a "kedves" lakonk meg francia es nem tudom milyen keverek,de o nem tudja hogy a baratja is francia.NA a lenyeg hogy a gyerekek kihallgattak a beszeduket.Olyanokat mondott tegnap a "holgy",hogy itt marad 2 honapig es nem fog fizetni,minden nap masik emberrel fog haza jonni stb.Na most ilyenkor mi van?
Mik a jogaink?Kirakhatjuk?Kihez forduljunk?Csereljuk le a zarakat?Koltoztessunk be hozza valakit?Ki vallalna ilyet?Mit csinaljunk?Most hogy irtam e sorokat,most kelt fel kora delutan,ugy jott le a lepcson,mint aki nem is tudom...Bele all a gyomrunkba az ideg.Mi egy normalis atlagos csaladnak tartjuk magunkat,estenkent csak szeretnenk aludni,mert masnap koran kell felkelni,nem tisztasag maniasok vagyunk,de tobben elunk egyutt,figyeljunk mar mit hagyunk magunk utan.Itt kinek van tobb joga?Neki?
Segitsen valak,valami otlet,tanacs,kiut ebbol a szarbol.Koszonom! Varom valaszotokat.NEm szoktam ilyet irni,mert hulyen hangzik,meg sajnos nem tapasztaltam,de Magyarok!Tartsunk ossze!Segitsuk egymast...amiben tudjuk.Koszonom!Sziasztok!
Vissza az elejére
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Február 9. Csütörtök, 17:48    Hozzászólás témája: Re: Valaki Segitsen! Hozzászólás az előzmény idézésével

Melinda írta:
Kedves Mindenki!Sziasztok!Nem is tudom hogy irjam le, sok is,meg soha nem voltam jo eloado.Lehet hosszu lesz, de olvassatok el kerlek. 1,5 eve lakunk itt (ferjem 40,gyermek 18,en39).3 szobas hazat berlunk a kezdetek ota, mi marhak nem tudtuk,hogy ez itt milyen draga a fizetesekhez kepest, na mindegy nincsenek veletlenek.Laktak velunk baratok, akiknek aztan nem jott be az itteni elet es vissza mentek.Tavaly nyaron elhataroztuk,hogy kiadunk ket szobat,mert hat nem birjuk maskeppen eltartani magunkat.(Mi rendes ugynoksegtol berlunk,nagyon aranyos a landlordunk)Egyik szobaban a kezdetek ota a mai napig velunk el egy aranyos lany,vele nincsen semmi baj.Na most jon a bajunk.Most kb.egy honapja uj lakonk lett.Itt mindenki megprobal a masikra figyelni,eleg baj az mindenkinek,hogy igy kell elni.Este kb.10 utan,mar senki nem hallgat hangosan zenet,nem fozunk ejszaka,nem megyunk a lepcson duborogve stb.Szerintem ez igy a normalis,mi koran kelunk a tobbiekhez kepest,mi sem zajongunk reggel.

De jott ez az uj lako..., ja...es kerte,hogy irjunk szerzodest,adott egy regebbit mintanak.
Persze nem egyben masoltuk le (gyermekunk csinalja ezeket a dolgokat,mert o perfekt angolul tud,mi meg nem...(Mosoly) ) A szerzodesben az all,hogy ha o mond fel,akkor 2 hettel elobb kell szolnia.Ha mi mondunk fel,na ez egyertelmuen nincsen benne (elbasztuk),de az benne van,hogy barmikor felmondhatjuk,ha megszegi a szabalyokat.Ilyenek vannak,hogy este ne zajongjon,figyeljen masok nyugalmara,ne hasznalja mas dolgait,ha jon hozza valaki akkor szolnia kell,allandoan nem johet hozza aludni senki,mivel egyedul berli a szobat,a lepcson ne rohanjon,mert hangos es oreg es ezaltal veszelyes is lehet.Le kell vennie a cipojet, mert a tisztasagra is figyelnie kell,ne csapkodja az ajtot.Ha elmegy be kell csuknia mindent(ablakat),mert volt mar betoresunk ablakon keresztul.
Na o ezeket mind megszegte.Ejszakai eletet el,ugy jon be az ajton,mint egy barom,mindenki hallja,erdekes modon mindenki mas halkan be tud jonni.Ugy megy fel a lepcson,hogy beremeg az uveg a nappaliban,uvolteti a zenet,este 10-kor all neki fozni,pedig napkozben is fozhetne,mert tobb orat van itthon felkeles utan,nem pakol el,nem mosogat el maga utan mindig a konyhaban,van amikor szaros csik marad a WC-n utana.A kavenkat,cukrunkat hasznalta tobb alkalommal.Nem szolt,hogy kell neki,mert neki elfogyott.Mikor mondtam neki,adott 1 fontot,en meg uvoltottem vele magyarul(sajnos angolul meg nem megy)Ez nalam elvi kerdes,nem penz.Benyitottam a szobajaba,mert az ablakot ellenoriztem,meg mert mar nem biztam meg benne,persze nyitva hagyta, es meg mit lattam?:poharba pisilt!!!!ott volt a pisi napokig,le is fenykepeztuk,persze a mi poharunkba,most szerdan dobtam ki a poharral egyutt.A padloszonyeg tele volt csikkekkel,ezt is lefenykepeztuk.Persze felmondtunk neki(szoban).Ferjem kerdezte tole hany het kell neki,hogy elkoltozzon,azt mondta 2.Na azota gyilkoljuk egymast.Tegnap este 10 korul beviharzott az egyik baratjaval es kozolte,hogy beszelni akar a ferjemmel.A lenyeg az volt,hogy fizessunk neki 2 het depositot(ez rendben isvan,ennyit fizetett)es ket het rentet es akkor mar holnap elkoltozik.Szerintem ez egyertelmuen zsarolas.Mert ha nem akkor marad,mert 2 honapot kell nekunk adni felmondasi idot es egy Waltham Forestes papirt mutogatott.(ezt azota megtalaltam a neten,most varom,hogy kislanyom leforditsa,mert nem mindent ertek
)
Meg hozza tartozik az esethez,hogy ferjem szerint ***,ezert en elkezdtem keresgelni a neten,meg is talaltam a hirdeteset amiben ketto lany hirdeti magat,mind 4 kezes maszirozo es 30 font/fo.A telefonszama es a neve amit hasznal megegyezik.Na e miatt is meg a tortentek miatt is (ez meg a zsarolas elott volt) kislanyunk a baratjaval elmentek a rendorsegre.Sajnos a rendorseg nem csinal semmit,birosaghoz fordulhatunk.A kurvasag miatt meg "eljarnak". Nem voltak segitokeszek.Sajnos.
A tegnap "esti beszelgetes"-hez meg hozzatartozik...Persze hogy nem fizetunk neki plusz nem jaro penzt! Kislanyunknal itt van franciabol a baratja,tehat o beszel franciaul, a "kedves" lakonk meg francia es nem tudom milyen keverek,de o nem tudja hogy a baratja is francia.NA a lenyeg hogy a gyerekek kihallgattak a beszeduket.Olyanokat mondott tegnap a "holgy",hogy itt marad 2 honapig es nem fog fizetni,minden nap masik emberrel fog haza jonni stb.Na most ilyenkor mi van?
Mik a jogaink?Kirakhatjuk?Kihez forduljunk?Csereljuk le a zarakat?Koltoztessunk be hozza valakit?Ki vallalna ilyet?Mit csinaljunk?Most hogy irtam e sorokat,most kelt fel kora delutan,ugy jott le a lepcson,mint aki nem is tudom...Bele all a gyomrunkba az ideg.Mi egy normalis atlagos csaladnak tartjuk magunkat,estenkent csak szeretnenk aludni,mert masnap koran kell felkelni,nem tisztasag maniasok vagyunk,de tobben elunk egyutt,figyeljunk mar mit hagyunk magunk utan.Itt kinek van tobb joga?Neki?
Segitsen valak,valami otlet,tanacs,kiut ebbol a szarbol.Koszonom! Varom valaszotokat.NEm szoktam ilyet irni,mert hulyen hangzik,meg sajnos nem tapasztaltam,de Magyarok!Tartsunk ossze!Segitsuk egymast...amiben tudjuk.Koszonom!Sziasztok!

Szia Melinda!
Nem akarlak elkeseriteni, de jó nagy slamasztikába kerültetek. Sose menj bele olyasmibe, hogy a szerződést ne te ird.
Ha adhatok egy jó tanácsot add vissza neki a két heti kauciot és a két heti bérletet és meg ma dobd ki.Ha hajlando igy elmenni. Ugyanis valoban el tudja huzni 2 honapig úgy hogy nem fizet berleti dijat, és közben meg fog örjiteni. Mehetsz biroságra, rendörségre, magaddal tolsz ki. Nagyon sajnálom, hogy igy jártatok.
Vissza az elejére
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Február 9. Csütörtök, 18:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Még valami....most esett le, hogy ugynokségtől bérled a lakást.Mi áll benne? Ki adhatod másnak tovább? Mert ha nem ( és ez a valoszinü) akkor csak vendégként tartozkodhat a hölgyemény nálad, tehát turot nem ér a szerzödése amit lobogtat. Tedd ki....vége a vendégségnek Mosoly
Vissza az elejére
Krisz972
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Február 10. Péntek, 14:38    Hozzászólás témája: Re: Valaki Segitsen! Hozzászólás az előzmény idézésével

Melinda írta:
)

Szerintem is fizesd ki,mikor mar kivitte a cuccat az utcara,aztan zarcsere.Ha a ferjednek van valami belevalo,nagydarab kollegaja,menjen oda,hogy o az uj lako es holnap koltozik,tehat tessek elhagyni a fedelzetet.A rendorsegre meg ne elmenjetek,hanem hivjatok ki,mikor all a bal.Ha kell,egy heten haromszor.Ha roszfiu,akkor hamar pucolosra veszi onalloan.Valszeg drogozik is,tehat a rendorseg hallatara menekulni fog.Csak nem feljelentgetni kell,hanem odahivni a rendorseget,aztan kesz.Hol is laktok egyebkent...?
Vissza az elejére
Melinda
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Február 10. Péntek, 14:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Krisz! Koszonom,hogy irtal,meg Encinek is egyuttal koszonom!!Leytonban lakunk (E10).
Gyilkoljuk egymast.Ma reggel 9-kor porszivoztam,aztan meg zene hallgatas kovetkezett,fel is kelt,keltek,felvettem a telefonommal videora a baratjat,nem tudom ez szamit-e valamit.Este ha hoz valakit magaval nem engedjuk be a plussz szemelyt es hivjuk a rendorseget.Estenkent 10 korul elrakjuk a gazrozsakat meg a racsokat,nem tud fozni,fozzon nappal,az edenyeket is elraktuk,vegyen maganak.Van rola kepunk,ha valakit erdekel,hogy ne hogy felvegye valaki alberlonek.Ez az otleted mar nekem is eszembe jutott,csak nem tudom ki vallalna ilyet.Meg en mar azt sem tudom,hogy nekunk mit szabad es mit nem.A szerzodesunkmsot vagy jo,vagy nem,ha jo akkor mivel az osszes szabalyt megszegte,azzonnali felmondas jar,de igy is adtunk neki egy hetet,most jar le vasarnap este.Ha nem jo a szerzodesunk,akkor Enci irta,hogy vendeg es kitehetjuk,de hat van neki papirja,hogy hetente fizette a rentet.Tiszta remalom.
A jonak kell gyoznie!!!
Vissza az elejére
Krisz972
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Február 10. Péntek, 18:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Melinda írta:
Szia Krisz! Koszonom,hogy irtal,meg Encinek is egyuttal koszonom!!Leytonban lakunk (E10).
Gyilkoljuk egymast.Ma reggel 9-kor porszivoztam,aztan meg zene hallgatas kovetkezett,fel is kelt,keltek,felvettem a telefonommal videora a baratjat,nem tudom ez szamit-e valamit.Este ha hoz valakit magaval nem engedjuk be a plussz szemelyt es hivjuk a rendorseget.Estenkent 10 korul elrakjuk a gazrozsakat meg a racsokat,nem tud fozni,fozzon nappal,az edenyeket is elraktuk,vegyen maganak.Van rola kepunk,ha valakit erdekel,hogy ne hogy felvegye valaki alberlonek.Ez az otleted mar nekem is eszembe jutott,csak nem tudom ki vallalna ilyet.Meg en mar azt sem tudom,hogy nekunk mit szabad es mit nem.A szerzodesunkmsot vagy jo,vagy nem,ha jo akkor mivel az osszes szabalyt megszegte,azzonnali felmondas jar,de igy is adtunk neki egy hetet,most jar le vasarnap este.Ha nem jo a szerzodesunk,akkor Enci irta,hogy vendeg es kitehetjuk,de hat van neki papirja,hogy hetente fizette a rentet.Tiszta remalom.
A jonak kell gyoznie!!!

Hat azt kell mondani,hogy nem fizette. Nevető Ott a felvetel,hogy egy mocsoklada a pali,szemetdomb a szoba,stb...Nektek fognak hinni,aztan kesz.Mosoly
Vissza az elejére
Melinda
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 9:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Orommel tudatom,hogy tegnap delutan fel 1-kor elkoltozott magatol!!!!
Tanulsag:jol nezd meg, hogy kivel koltozol ossze! Jol nezd meg, hogy mit irsz ala, mind a ket fel!
Vissza az elejére
Krisz972
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 11:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Melinda írta:
Orommel tudatom,hogy tegnap delutan fel 1-kor elkoltozott magatol!!!!
Tanulsag:jol nezd meg, hogy kivel koltozol ossze! Jol nezd meg, hogy mit irsz ala, mind a ket fel!

Biztos gondolt ra,hogy elobb-utobb rendorseg lesz a vege,aztan nem hianyzott annyira neki.Szal inkabb vagy magyart vegyel oda,vagy olyat,aki fel tud mutatni egy munkahelyet...Mosoly
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 15:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Inkabb ne vegyel oda senkit sem Mosoly

Egyreszt majdnem biztos, hogy ellentetes a szerzodeseddel, masreszt a berleti dij adokoteles (lenne, ha bevallanad), harmadreszt (ha jol sejtem) a council tax aranyos a hazban lakok szamaval.

Szoval nehany helyen megserted a torvenyt.

Szerintem egyszerubb es tisztabb helyzet egy kisebb hazba koltozni, de vegul is ez a te eleted, te tudod mit csinalsz, nem vagy mar gyerek Mosoly

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Melinda
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 16:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Seci!

A council tax nem a hazban lakok szamatol fugg.
Miota Angliaban elunk, nem sertjuk meg a torvenyt.
Nem a bevetelunket noveljuk, hanem a kiadasunkat csokkentjuk.
Jo kepet valasztottal magadnak...
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4, 5  Következő
1 / 5 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban