Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge éjszaka
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - megélhetés költségei
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

megélhetés költségei
Ugrás oldalra 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
zslevi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 5. Péntek, 18:21    Hozzászólás témája: megélhetés költségei Hozzászólás az előzmény idézésével

Mennyiből lehet kint kijönni étkezés tekintetében? Kínai büféknek milyenek az árai?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Cyberbird
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 5. Péntek, 18:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha magadnak csinálod a kaját olcsón kijösz itt is vannak lidl, tesco, iceland amiko elég olcsó boltok és ha jó akciókat találsz olcsón kijösz Mosoly
de ha máshol kajálsz nap 10-15 fontot is elkölthetsz ami azért nem olyan kis összeg, és napi 4 fontot költök el ebéd és reggeli a gyárban, plusz szoktam vinni szendvicset magamal 1.5 fontos tescos sonka 19 pennys kenyér, stb stb
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 6. Szombat, 11:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ez igy nagyon tag kerdes. Fugg hogy mit eszel, mennyit es hol.
A kinai bufe eddig 5-6 font volt a legolcsobb amit talaltam egy fore.
De altalaban dragabb.
Ha fozol ugy a legolcsobb. Odafigyelessel mi most (harman vagyunk) olyan 70 font korul jovunk ki. De ha nem figyelek annyira oda akkor 100-120 is lehet.
zslevi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 6. Szombat, 12:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi az infót!

Az áruházakban az alapélelmiszerek (kenyér, tej , krumpli stb.; yoghurt Mosoly ) mennyivel drágábbak, mint itthon?
Vissza az elejére
hadnagy
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 6. Szombat, 13:43    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

Ezt nehéz így kategorizálni szerintem. Részben azért mert nagyon függ attól milyen terméket veszel (típustól technológián keresztül a csomagolásig), másrész meg nagyon sokminden nem olyan mennyiségi kiszerelésben van mint amit mi otthon megszoktunk.
Nekem leginkább a TESCO Extrás kiruccanásaim alkalmával támadt az az érzésem, hogy a legalapvetőbb dolgokat az otthonihoz közelítő (persze felűlről és nagyon messziről) árakon be tudom szerezni. Mondjuk ha nagyon olcsón vásárolsz, akkor forintra átszámítva kétszeres árakat is ki tudsz fogni. De ez már eleve sántít, mert itt nem forintban kapod a fizetésedet... Nevető
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 6. Szombat, 14:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az otthoni arakat nem ismerem, igy viszonyitasi alapom most mar nincsen. De...Kenyer: Attol fugg milyen. A zacskos tartos az 25 penny-tol indul de van 98 pennyert is. A hazikenyer az itt nalunk 73 penny a 70-80 dekas.
Tej a legolcsobb 1 font vagy 99 penny ez a 4 pintes verzio, ami kicsit tobb mint ket liter. Krumpli. A "rendes" krumpli mar amelyik leginkabb hasonlit az otthonira (mert kaphato vagy nyolc fele) az olyan 1 font 60 penny a masfel-ket kilos csomag. Ennel van olcsobb is, de az csak tort krumplinak valo szerintem. A sutni valo fagyasztott hasab burgonya az 1,20-tol indul a legolcsobb 2 kg-os csomag.
Yoghurt. A natur az olyan 53 penny-tol kezdodik az 500g-os. A gyumolcsosbol szinten 40-50 penny-tol indul a negy darabos csomag.
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 6. Szombat, 16:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én annyit tennék hozzá,hogy sainsburry,bio kenyér,félbarna félkiló,kb. 62 pí,az már ehető,jóizű ha van piac a közelben, zárás előtti órában mennyél ki, lehet hogy olcsón kapsz mindenféle zöldséget, stb.... Nem javaslom hogy mindig a legolcsóbb kaját edd, mert hosszútávon egügyi kihatásai lehetnek, ha van méltányos árú biozöldség, stb. néha vállald be! Nagyon boldog
Vissza az elejére
zslevi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 6. Szombat, 19:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

The Wong Kei is without a doubt the best chinese food house in London.
[...]
I regularly drive 70 miles just to eat here instead of a place that is local to me.

Rumour has it that in a survey by Time Out, this restaurant has been voted the one in London with the rudest waiters. It's not good karma to be picky about the menu, but it can be quite entertaining watching the staff dealing with other customers. Kacsintó

http://london.openguides.org/index.cgi?Wong_Kei,_W1D_6PX
Vissza az elejére
rohamka
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Január 9. Kedd, 14:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

én most megyek ki jövő héten..teljesen biztosba..van állás,szállás stb..
1100 fontot fogok keresni/hó..
szállás: 200 font/hó
megélhetésZavart
egyéb kint tartózkodási költségek: ?

na szóval szerintetek így mennyit fogok tudni kb megtakarítani havonta?tudok egyátalán félretenni?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
hadnagy
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 9. Kedd, 14:18    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

Az csak tőled függ. Elsősorban attól, hogy mire költesz. Én kb a felét félre tudnám tenni. Deén nagyon a fogamhoz verem a garast. Mosoly
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 9. Kedd, 14:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

rohamka írta:
én most megyek ki jövő héten..teljesen biztosba..van állás,szállás stb..
1100 fontot fogok keresni/hó..
szállás: 200 font/hó
megélhetésZavart
egyéb kint tartózkodási költségek: ?

na szóval szerintetek így mennyit fogok tudni kb megtakarítani havonta?tudok egyátalán félretenni?

Ha nem vagy nagyon bulizos tipus es odafigyelsz a kiadasokra valamint tenyleg a fenti penzt megkeresed es ilyen olcso szallasod van akkor majdnem a penz felet el tudod tenni.
rohamka
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Január 9. Kedd, 14:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sajna 22 éves vagyok és bulizós típús.. Mosoly amúgy ez jó vagy nem túl jó keresetnek számít kint?
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 9. Kedd, 15:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hmm. Eleg sokaig laktunk "kozossegi" hazban ott gyakorta cserelodtek a lakok sok sracot megismertem. Az egyedul allo bulizos sracok legtobbszor egyik hetrol a masikra elnek(tisztelet a kivetelnek!!!), mert hetvegen rendszeresen el szorjak amit hetkozben kerestek. Sokszor a kajara valot is. A fizetes attol fuggoen jo vagy rossz hogy mit kell erte csinalnod. Szakmunkaert keves. Raktari pakolos, betanitott munkaert egesz jo.
rohamka
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Január 9. Kedd, 16:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

amúgy nem ide tartozik de ha kint vagyok akkor könyveket/regényeket hogy tudok odakint magyar nyelven beszerezni...mert szertek olvasni.. Szomorú
Vissza az elejére
hadnagy
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 9. Kedd, 17:57    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

"Gerekek" borzasztóra elmentünk a témától. Szomorú
Ez itt így már nem az OKOSKA speciális orvosi rovata, hanem a CSEVELY BÁRMIRÖL. És ebből már megint csak a gubanc lesz. Zavart
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Következő
1 / 20 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban