Londoni Magyarok
Keresés     
Stonhenge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Housing Benefit
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Housing Benefit

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Bonham
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 20. Szerda, 15:19    Hozzászólás témája: Housing Benefit Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello.

Most olvastam a neten a housing benefitről (szállásbérletre támogatás). Még nem vagyok Londonban csak januárban érkezem. Erről szeretnék bővebben is tudni, hogy én is jogosult leszek rá azonnal mikor megérkezem Londonba?

Ha valakinek van saját tapasztalata ebben és meg is osztaná velem azt megköszönném.

Zoli
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. December 21. Csütörtök, 19:46    Hozzászólás témája: Re: Housing Benefit Hozzászólás az előzmény idézésével

Bonham írta:
Hello.

Most olvastam a neten a housing benefitről (szállásbérletre támogatás). Még nem vagyok Londonban csak januárban érkezem. Erről szeretnék bővebben is tudni, hogy én is jogosult leszek rá azonnal mikor megérkezem Londonba?

Ha valakinek van saját tapasztalata ebben és meg is osztaná velem azt megköszönném.

Zoli

Amikor 2004-ben Anglia kinyitotta a munkaeropiacat az uj EU tagallamok polgarai elott, akkor egy dolgot fogalmazott meg kristalytisztan: MUNKAEROT varunk, nem SEGELYKEROKET. Abbol ugyanis van eppen eleg a szigeten!

Azaz ne is szamits semmire sem! Majd ha permanent resident leszel, 5 ev igazolt munkaviszony utan. Akkor beallhatsz a sorba, ami mar igy is olyan hosszu, hogy csak na. Es persze meg az utan is olyan keveset kell keresned, hogy jogosult legyel ra. Nem kivanom!

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Bonham
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 21. Csütörtök, 20:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello.

Azóta megkaptam a levelet az egyik cseh sráctól aki ott adminisztrátor. Ő azt mondta, hogy a városházán kérdezzek majd rá + írt egy CAB (Citizens Advice Bureau) nevezetű szervezetről is akiktől szintén kaphatok ingyenesen tanácsot akár ebben a témában is. Azt mondja, hogy permanent szállás nem kell hozzá csak be kell mutatnom a payslipjeimet miután munkába álltam. Ő egy 40 oldalas dokumentumot töltött ki. (neten már megtaláltam ezt a formanyomtatványt). Állítólag visszamenőlegesen is kifizetik attól a pillanattól fogva, hogy a landlordnál lakom.

Még jópár embernek elküldtem ezt a levelet ott is meg itt is. Egy próbát azért majd mindenképpen megér szerintem. Az szép és jó, hogy nem segélyre hívják az embereket, de ha esetleg lehet valami kedvezményre jogosultsága valakinek miért ne használná ki?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. December 22. Péntek, 8:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Bonham írta:
Hello.

Azóta megkaptam a levelet az egyik cseh sráctól aki ott adminisztrátor. Ő azt mondta, hogy a városházán kérdezzek majd rá + írt egy CAB (Citizens Advice Bureau) nevezetű szervezetről is akiktől szintén kaphatok ingyenesen tanácsot akár ebben a témában is. Azt mondja, hogy permanent szállás nem kell hozzá csak be kell mutatnom a payslipjeimet miután munkába álltam. Ő egy 40 oldalas dokumentumot töltött ki. (neten már megtaláltam ezt a formanyomtatványt). Állítólag visszamenőlegesen is kifizetik attól a pillanattól fogva, hogy a landlordnál lakom.

Még jópár embernek elküldtem ezt a levelet ott is meg itt is. Egy próbát azért majd mindenképpen megér szerintem. Az szép és jó, hogy nem segélyre hívják az embereket, de ha esetleg lehet valami kedvezményre jogosultsága valakinek miért ne használná ki?

Akkor rajta. Ahogy elnezem a linkeket (alabb), nem sok helyen lehetsz ra egyaltalan jogosult...

http://www.ukbenefits.org/housing_benefit.html
http://www.direct.gov.uk -> search for "Housing Benefit"
http://www.direct.gov.uk/Bfsl1/BenefitsAndFinancialSupport/BenefitsAndFinancialSupportArticles/fs/en?CONTENT_ID=10018926&chk=sKbn0P

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Bonham
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 24. Vasárnap, 16:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello.

A srác nekem ezt a linket mutatta: http://www.dwp.gov.uk/lifeevent/benefits/housing_benefit.asp

A housing benefitnek csak úgyis, akkor fogok utánanézni személyesen is, ha már belerázódok az Angliai életbe.

Zoli
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban