Elküldve: 2006. December 20. Szerda, 15:19 Hozzászólás témája: Housing Benefit
Hello.
Most olvastam a neten a housing benefitről (szállásbérletre támogatás). Még nem vagyok Londonban csak januárban érkezem. Erről szeretnék bővebben is tudni, hogy én is jogosult leszek rá azonnal mikor megérkezem Londonba?
Ha valakinek van saját tapasztalata ebben és meg is osztaná velem azt megköszönném.
Most olvastam a neten a housing benefitről (szállásbérletre támogatás). Még nem vagyok Londonban csak januárban érkezem. Erről szeretnék bővebben is tudni, hogy én is jogosult leszek rá azonnal mikor megérkezem Londonba?
Ha valakinek van saját tapasztalata ebben és meg is osztaná velem azt megköszönném.
Zoli
Amikor 2004-ben Anglia kinyitotta a munkaeropiacat az uj EU tagallamok polgarai elott, akkor egy dolgot fogalmazott meg kristalytisztan: MUNKAEROT varunk, nem SEGELYKEROKET. Abbol ugyanis van eppen eleg a szigeten!
Azaz ne is szamits semmire sem! Majd ha permanent resident leszel, 5 ev igazolt munkaviszony utan. Akkor beallhatsz a sorba, ami mar igy is olyan hosszu, hogy csak na. Es persze meg az utan is olyan keveset kell keresned, hogy jogosult legyel ra. Nem kivanom!
Elküldve: 2006. December 21. Csütörtök, 20:07 Hozzászólás témája:
Hello.
Azóta megkaptam a levelet az egyik cseh sráctól aki ott adminisztrátor. Ő azt mondta, hogy a városházán kérdezzek majd rá + írt egy CAB (Citizens Advice Bureau) nevezetű szervezetről is akiktől szintén kaphatok ingyenesen tanácsot akár ebben a témában is. Azt mondja, hogy permanent szállás nem kell hozzá csak be kell mutatnom a payslipjeimet miután munkába álltam. Ő egy 40 oldalas dokumentumot töltött ki. (neten már megtaláltam ezt a formanyomtatványt). Állítólag visszamenőlegesen is kifizetik attól a pillanattól fogva, hogy a landlordnál lakom.
Még jópár embernek elküldtem ezt a levelet ott is meg itt is. Egy próbát azért majd mindenképpen megér szerintem. Az szép és jó, hogy nem segélyre hívják az embereket, de ha esetleg lehet valami kedvezményre jogosultsága valakinek miért ne használná ki?
Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 827 Tartózkodási hely: Farnborough
Elküldve: 2006. December 22. Péntek, 8:46 Hozzászólás témája:
Bonham írta:
Hello.
Azóta megkaptam a levelet az egyik cseh sráctól aki ott adminisztrátor. Ő azt mondta, hogy a városházán kérdezzek majd rá + írt egy CAB (Citizens Advice Bureau) nevezetű szervezetről is akiktől szintén kaphatok ingyenesen tanácsot akár ebben a témában is. Azt mondja, hogy permanent szállás nem kell hozzá csak be kell mutatnom a payslipjeimet miután munkába álltam. Ő egy 40 oldalas dokumentumot töltött ki. (neten már megtaláltam ezt a formanyomtatványt). Állítólag visszamenőlegesen is kifizetik attól a pillanattól fogva, hogy a landlordnál lakom.
Még jópár embernek elküldtem ezt a levelet ott is meg itt is. Egy próbát azért majd mindenképpen megér szerintem. Az szép és jó, hogy nem segélyre hívják az embereket, de ha esetleg lehet valami kedvezményre jogosultsága valakinek miért ne használná ki?
Akkor rajta. Ahogy elnezem a linkeket (alabb), nem sok helyen lehetsz ra egyaltalan jogosult...
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban