Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge éjszaka
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Jó és rossz tapasztalatok
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Jó és rossz tapasztalatok
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Nodrkap
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 16. Szombat, 16:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia ee-nn!

Az hogy szerencséd van és felvesznek csak az első fejezett, be is kell illeszkedni a munka környezetbe, ami már nehezebb. A fórumon olvastam, hogy a gyerekek iskolai beilleszkedésről, nehézségeiről panaszkodnak a szülők ez a többi területen is igaz.
Ha olyan helyre mész, ahol nem kell angol ott 1szerű emberek lehetnek… Én pl. though f..g-k hangzásún ejtetem ki, rám is szálltak annyi szerencsém volt hogy észrevettem hogy ők is hibáznak soap –ot mondtak a soup helyett az ebédlőben, így vissza vághattam, új téma lett és békén hagytak.
Ha vállalkozó lennél itthon és 1 tőlünk keletebbi, pl. 1 normálisabb kinézetű bulgár szeretne nálad dolgozni és az ő magyarja = lenne a mostani angol szinteddel, hogy reagálnál? Mert kellene neked 1 ember. Őt választanád? Vagy csak személyzetis, megkockáztatnád? Tdanielen is nevetek kint ahogy olvasható, a tapasztalatunkat mondjuk, gyenge angollal sebzett vad leszel kint.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Nodrkap
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 17. Vasárnap, 12:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia ee-nn!

Van 1 ötletem, talán működik. Ha kimész megint dolgozni és pénzt keresel, akkor a férjednek tudsz szállást bérelni 1 nyelviskola mellett, így minden feltud gyorsulni. Hamarabb és jobban fog beszélni a férjed angolul, ráadásul pihenés és spórolás képen gyalogol a városban, közben bekopoghat álláshirdetéseknél, amik ki vannak téve. Rosszabb esetben is gyakorolja az állás interjút. Olvasd el Enci beírásait végig (az összest) pl. milyen szállásokat tanácsol másoknak, de a mások véleményei is fontosak. Ha jól emlékszem vannak ingyenes sulik is, de néz utána itt a fórumon.
Vissza az elejére
ee-nn
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 17. Vasárnap, 12:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Nodrkap!
Ezzel csak eggy probléma van, a házunkat sajnos nem olyan egyszerü itthagyni( a cigányok között). Másrészt a párom se menne bele mert én kb:150000eft-ot kerestem mert a takaríto cég levonta a fél fizetésem és az kevés 3-rom ember szállására étkezésére.Amugy minden tovabbi nélkül vissza vennének. Ez alapjába véve egy nagyon jó ötlet, köszönöm.
Ha érdekel valakit a teljes sztori röviden leírhatom, tanúlságos!!?
Üdv mindenkinek: en
Vissza az elejére
Nodrkap
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 20. Szerda, 16:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia ee-nn

A történeted engem érdekelne, most nincs internetem (pénteken várható). Vannak nekem is történeteim ha érdekel, mesélek majd csak nem szeretnék Off-ot és vitákat a fórumba. Pénteken elküldöm privibe, ha érdekel?(csak legyen internet!?!)

(A cigányok közti problémát ismerem (tapasztalatból) ).

Üdv. Nodrkap
Vissza az elejére
ee-nn
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 21. Csütörtök, 14:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Nodrkap!
Az én történetem azzal kezdődik, hogy anyagi gondok miatt elkezdtem külföldi állás ajánlatokat keresni az aproban.( úgy gondoltuk 3-rom hónap alatt megkeresem a pénzt ami kell. én naív.) Találtam egy hírdetést amiben az állt, hogy takarítókat keresnek Londonba, szállodákba. Fel vettem a kapcsolatot egy nővel (a neve Andrey Zsuzsa) aki elmondta a részleteket és 30Eft-ért adott egy címet meg egy magyar szállás adó telefon számát. Azt mondta, a lánya elintézi a munkaadóval, hogy megyünk. Mert összesen 10-en jelentkeztünk és fizettünk neki. Meg adta még egy hozzám közel lakó lány telefon számát aki nagyon jól beszél angolul és hogy majd ő segít a kinti dolgokban( ez a lány is ő álltala akart kimenni). Fel vettem a lánnyal (Timivel) a kapcsolatot, megismerkedtünk .
Közben én kicsaltam a legjobb barátnömet is magammal. Mivel ők egy korábbi géppel mentek, megbeszéltük, hogy a szállásadonál megvárnak.
Miután elfoglaltuk szálláshelyünk másnap elmentün (az előre lebeszélt napon, időben) a megadott címre, hogy felvegyük a munkát. 10 órára kellet volna oda mennünk de mi fél órával korábban értünk oda. A másik 6 embernek is akkorra kellet jönniük. Nem vártuk meg őket, felmentünk.
Egy bizonyos Mirellát kellet keresni. Negyed óra múlva kijött. Elmondtuk kik vagyunk és, hogy munkáért jöttünk. Fel vett minket és hozott egy szerzödést. Már akkor rájöttünk, hogy ez egy takaritó cég aki kiközvetít szállodákba. Nem a minimál bért kapjuk hanem szobánként 2 fontot.
Akkor még nem tudtuk de egy nap 10 leg jobb esetben 13 szobát kaptunk. Aláírtuk a szerzödést, meg kaptuk a szálloda nevét címét és másnap ott kellet 8-kor kezdeni. Mire mi végeztünk a többiek akkor érkeztek meg. Mivel köztük sem volt jó angolos Timi vissza ment velük, hogy tolmácsoljon. Fél óra múlva lejöttek és ketten zokogtak. Timi elmondta, Mirella azt kérdezte mit keresnek itt? mire mondták, hogy ők fizettek a munkáért. Mirella erre megkérdezte, hogy kinek, és hogy nállunk ezért fizetni kell? Nem vette fel őket. Egy pár hétig még kint voltak aztán sajnos csak a nagykövetség segítségével jutottak haza.
Mi négyen elhelyezkettünk de Timi (az angolos) már a trening második napján nem jött, úgyhogy magunkra voltunk utalva 3-man. Az én angol nyelvtudásom volt a legjobb közzülünk, pedig az max: 50szóból állt.
Az első 2 hét maga volt a pokol, mert azt még nem is említettem, hogy a cég Román volt, a szállodai fönökünk is. Gondolom mindenki tudja, hogy a románok gyülölik a Magyarokat. CSak ,hogy ezek nem beszéltek egy szót sem magyarul, csak mindent angolul. A bank kártyát 2honapon keresztül csináltattuk mire a 40-edik bankban megcsinálták. addig pénzt sem kaptunk csak csekken amit ugyszintén nem tudtunk beváltani. Naggyából ez az én kinti tapasztalatom. Még annyit, hogy velem mindenki nagyon rendes és segítőkész volt, mind az angolok, mind más nemzetiségüek. Nagyon boldog
Üdv. mindenkinek: en
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. December 21. Csütörtök, 15:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ee-nn írta:
Találtam egy hírdetést amiben az állt, hogy takarítókat keresnek Londonba, szállodákba. Fel vettem a kapcsolatot egy nővel (a neve Andrey Zsuzsa)

NA ehhez csak annyit, hgy az a bizonyos Andrei Zsuzsa mar az ujsagokban is szerepelt, mint munkakozvetito. Persze nem a jo referenciai miatt. Sok embert becsapott mar, nem csak titeket.
Vissza az elejére
ee-nn
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 21. Csütörtök, 18:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tudom, hogy szerepelt. Mi mondtuk a többieknek,hogy ha hazaérnek
keressenek egy újságot és tegyék címlapra a sztorit. Rolluk beszélek az elözö hozzászólásomban!
Üdv: en
Vissza az elejére
goalkeeper
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. December 22. Péntek, 15:43    Hozzászólás témája: Jo es rossz tapasztalatok Hozzászólás az előzmény idézésével

ee-nn írta:
Szia Hadnagy!
Hogy keressek állást ha nem beszélek angolul csak minimálisan?
Egyébként ha tudnék akkor se tudnám hogy hol lehet állásajánlatokat nézni, keresni. Nem tudom merre induljak ha már valamennyire megérteném az angolt?! Ördögi körforgás ez! Szomorú

Kedves ee-nn !
En valami hasonlo cipoben jartam,mint te,de en mindenaron intenziven tanultam az angolt ugy,hogy egy igazi angol - magyarul nem tudo - tanarhoz jartam meg is lett az eredmenye.mikor azt hittem,hogy mar tudok angolul,itt kint radobbentam,hogy ez keves.Nosza,potlas.Ha neked
nincs ilyen lehetoseged,hogy tanarhoz jarjal,ott az internet,vagy nyelvkonyvek,szotarak,allits ossze magyarul mondatokat a mindennapi elettel kapcsolatban es ejjel nappal ismetelgessed.

- milyen gyakorlatod van
- miert jottel A.-ba
- mennyi ideig akarsz maradni
- munkat keresek
- milyen referenciaid vannak
- mondj el egy tortenetet a munkaval kapcsolatban ami azt bizonyitja,
hogy mennyire vagy jo munkaero
- milyen munkat szeretnel
- hoigy jutok el az Oxford streetre
- jo e ez a busz az X.Y/streetre
- hol kell atszallnom,hogy eljussak Stratfordba
- hol talalom a legkozelebbi postahivatalt
- milyen messze van az X.Y.megallo
stb,stb,stb.

Ha megerted a valaszokat,es el tudsz mondani hasonlo mondatokat
akkor mar megfelelo esellyel kijohetsz dolgozni,de addig en sem tanacsolom barmilyen is a helyzet odahaza.

Udv: goalkeeper
Vissza az elejére
Nodrkap
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 22. Péntek, 18:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia ee-nn!

Egy ide illő történet: tavasszal 1 ismerősöm mesélte nekem, hogy az egyik barátnője (kb 50 körüli nő) indul ki Angliába dolgozni (takarítani). Nem tud angolul, de ismeri a rokonait itthon annak, aki kint intézi a munkát és a szállást. 1 másik barátnőjét is kicsalta magával hogy neki is könnyebb legyen (jó indulatból!). Utána ezt mesélték: kiutazása után 2-3 hét múlva tudtak velük beszélni otthonról, mert a telefonjukat rögtön ellopták, munka nem volt, a szállás pedig borzalmas volt. Otthon azt se tudták mi történt velük kint.

Van igazság, amit goalkeeper mond az itthoni magyar anyanyelvű tanárokról, mert nem angolul gondolkoznak órán, hanem magyarul. (Lásd az én 6 évemet.)
Vissza az elejére
Nodrkap
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 22. Péntek, 18:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A fenti példámhoz csatolnám.

Nem tudom le van-e írva itt a fórumon, lehet hogy csak én nem olvastam még. R-beszélgetés "collect call", ajánlom mindenkinek mert nagyon jó amikor bajban vagy. Fülkéből nem biztos hogy lehet, de ha az R-beszélgetéseden 1 fülke számot meg adsz, akkor utána azon vissza hívhatnak később.

Az egyes országokkal igénybe vehető szolgáltatásokról Budapesten a nemzetközi központ kezelői (190-es telefonszámon), vidéken a helyközi, illetve a helyi központ kezelői (191--es telefonszámon) adnak díjmentes felvilágosítást.
Hungary Direct

Külföldről Magyarországra R-beszélgetéssel

AUS 0014 881 360
B 11*00 36
CDN 1 800 463 8810
D 0130 80 00 36
F 19*00 36
GB 0800 890036
HK 008 0036
I 172 0036
J 0039 361
NL 06*0220236
NZ 000 936
N 050 19936
SF 9800 1 03600
SGP 800 3600
S 020*799 036
USA (AT&T) 1 800 352 9469

Itt található néhány információ:
http://mek.oszk.hu/00000/00056/html/164.htm
http://www.monortel.hu/index.php?pageid=108
Vissza az elejére
ee-nn
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 22. Péntek, 19:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Nodrkap!
Örülök, hogy kész lett a géped! Nagyon boldog
Én is úgy jártam, de hálisten minket meg szerettek és az én barátnőm még most is ott dolgozik (most itthon van az ünnepekre). Kicsit féltem kinnt hagyni de itthon se lenne munkálya, ott viszont jól elvan, iskolába jár. Te mivel foglalkoztál kinnt? Most is kinnt vagy?
Vissza az elejére
Nodrkap
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 22. Péntek, 19:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia ee-nn!

Ha elküldesz 1 mail címet, akkor leírom, mert nem szeretném ide írni az off –os gondokat.
nodrkap@freemail.hu
Vissza az elejére
Nodrkap
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 22. Péntek, 19:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia ee-nn!

Én csak 3 napot voltam Londonban (Angliában), de más fele, amikor járkáltam a világban hasonló eseteket tapasztaltam, mint amit itt a fórumon olvasgattam idáig. Amúgy valóban olyan információk vannak itt a fórumon, amik régebben máshol nagyon nagy segítség jelentettek volna. Szóval próbálom minimalizálni a kockázatokat, amik biztos hogy várhatók lesznek (ha sikerül kijutnom). Egyébként 2 éve felvettek 1 bristoli gyárba, csak utolsó pillanatban lemondtam (én hülye 1szerelem miatt Zavarban levő ).

Üdv. Nodrkap
Vissza az elejére
ee-nn
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 22. Péntek, 20:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Nodrkap!
Már elküldtem az e-mail címem a tiedre!
Egyébként nem próbálkoztál azóta annál a cégnél.
Bizonyára fiatalabb vagyok tölled, de én úgy gondolom, hogy sajnos manapság a szerelem kevés, ha pénz nincs (elég)!!!! Síró vagy nagyon szomorú
Vissza az elejére
Nodrkap
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 22. Péntek, 20:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia ee-nn!

Nem is akartam utána, mert mit mondhatnék? Mégis csak szeretnék.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Következő
2 / 11 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban