| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2006. Június 29. Csütörtök, 17:22 Hozzászólás témája: |
|
|
| robertkiss írta: | Az ISIC Kártyát nem tudjátok, lehet használni
Mondjuk kinnt Diák bérletet veszek, vagy vann itt Bérlet részleg?? |
Egyes helyeken elfogadjak, de ne nagyon taplalj vérmes remenyeket a kedvezmenyeket illetoen (mondjuk olyan 10-15%-ban bizhatsz...)
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
robertkiss Újonc

|
Elküldve: 2006. Június 29. Csütörtök, 18:09 Hozzászólás témája: |
|
|
Igen ez az ISIC kártya ha várost akarok látogatni, akkor biztosan jól jön az embernek, de én sem naygon találtam oylat amit ki tudok fele használni, de Remény hal meg utoljára.
Mondjuk aGatwick reptérnél nézegettem, hogy a gatwick expressre kapok 25 % kedvezményt, de amikor megnéztem, (lehet rosszul) akkor a sima vonattal olcsobban bejutok a városba.
De hogy mi a különbség.......fogalmam sincs.
A számitügépet meg a gumtree odalán keresgéljek igaz:)
Köszönöm |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
benojeno Újonc

|
Elküldve: 2006. Június 29. Csütörtök, 18:17 Hozzászólás témája: Régi vagy új? |
|
|
Cserélt-e mostanában (vagy akármikor) valaki régi, "rózsaszín" magyar jogsit? Elég ellentmondó, ahogy olvasgatom a fórumokat. Valaki bizton állítja, hogy a régit is kicserélik, valaki pedig épp az ellenkezőjét bizonygatja. Szóval, hogy van ez, szeptemberben indulunk, ha jó a régi, akkor nem csináltatnék újat, hadd vesszen a régi. De ha nem jó, akkor nem akarnék ott szívni.
Köszi a válaszokat!
jenő |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Június 30. Péntek, 6:54 Hozzászólás témája: |
|
|
| Nyugodtan hozd a rózsaszín jogsid, becserélik, annyi a lényeg hogy érvényes legyen. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bandhi Újonc

|
Elküldve: 2006. Július 1. Szombat, 13:11 Hozzászólás témája: |
|
|
Friss, alig egy honapos tapasztalataim:
Del Angliaban elek. Hoztam magammal a regi, rozsaszin papir jogsimat. Csinaltam egy fotoautomataban 4 db igazolvanykepet magamrol. Ebbol egy kell a jogsicserehez, a tobbi meg jo lesz mashova. Megkerestem a helyi DVLA irodat Portsmouthban. Felmentem, kitoltottem a megfelelo nyomtatvanyt, ami a D1 nevre hallgat. D9 nincs mar, legalabbis en mar nem talaltam. Ollot vigyel, hogy a fenykepedet meretre tudd vagni. A nyomtatvanyon van egy ontapados hely a jobb also sarokban a fenykepnek. 38 Font a dija a cserenek, ott helyben kp-ben az ugyintezonek. Az utlevelemet bevontak, ezert kenytelen voltam varni ra 3 es fel hetet. Az ugyintezo mondta, hogy hozzak a postarol special delivery boritekot, hogy abban kuldjek vissza az utlevelet. Ez azert jo, mert ha netan elveszik valahol, akkor kapsz 500 Fontot karteriteskent, de ha akarod, akar 2000 Fontra is biztosithatod a csomagot es drukkolhatsz, hogy vesszen el : ) Ja es az interneten (royalmail.com) tudod kovetni az utleveled utjat, amint a dvla feladta. Szoval leszaladtam, megvettem: 4,5 Font volt. Aztan vissza. Rozsaszin jogsitol elbucsuztam, kaptam egy bizonylatot, hogy atvettek az utlevelem. Ennyi, mar csak varni kell ra.
Szoval mindenki hozza a regi jogsijat. Ja es NEM kell senkinek sem alairnia a papirodat, aki mar ket eve ismer itt!
Par napja kaptam meg a brit jogsimat (rozsaszin plasztik kartya) es ma vettem fel a postan az utlevelemet.
Bonusz info: a friss jogsimmal es az utlevellel ma reggel siman nyitottak nekem Classic bankszamlat a Lloyds-ban, debit kartyaval. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Július 1. Szombat, 18:48 Hozzászólás témája: |
|
|
| De kell aláirás, ha postán keresztül intézed a dolgot. A különbség annyi, hogy a DVLA irodájában beazonositanak, és akkor már nem kell aláirás. Egyszerűbb, csak egy icipicivel drágább, de megéri.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
benojeno Újonc

|
Elküldve: 2006. Július 2. Vasárnap, 19:54 Hozzászólás témája: jó ezt olvasni |
|
|
Köszönöm a válaszokat!
jenő |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Initiale Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 13. Péntek, 9:24 Hozzászólás témája: Re: megint jogsi |
|
|
Szia, akkor tényleg nem értem ezt az egészet,itt mindenki mindent mond.
Szóval ha frissen kiutazok angliába akkor kivel fogom aláíratni?
Mert erről az aláírás dologról nem említett senki semmit.
| Frenky írta: | | dtibi írta: | Sziasztok!
Az angol jogsival kapcsolatban a kovetkezo lenne a kerdesem: a cserehez ugye kell egy londoni lakcim. Ezt mivel kell igazolnom? Vagy eleg csak bemondani egy lakcimet, merthogy majd ugyis oda kuldik a papirokat?
koszi |
Válaszom !
A cseréhez végülis nem kell , mert bármit ráirhatsz a papirra !
( de ezt csak megsúgtam , mert én is mindent legálisan csináltam )
viszont :
Az aplication form-ra rá kell ragasztanod a fényképedet , azt pedig alá kell irni valakinek aki legalább 3 éve ismer , így igazolva a lakcímedet !
De vigyázz nem lehet azonos a lakcím a tieddel , ez nagyon fontos , mert rögtön visszadobják!
( nekem is aláirták , de persze hogy nemismert 3 éve ,...ez bocsánatos "bűn" ) |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Initiale Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 13. Péntek, 9:29 Hozzászólás témája: |
|
|
| Lenne egy kérdésem, hogy a beazonosítás az mit takar? tehát a személyemet vagy a jogosítványt azonosítják be hogy tényleg van e jogsim? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Initiale Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 13. Péntek, 10:34 Hozzászólás témája: |
|
|
Te és az a debit kártya az mi, mire jó?
| bandhi írta: | Friss, alig egy honapos tapasztalataim:
Del Angliaban elek. Hoztam magammal a regi, rozsaszin papir jogsimat. Csinaltam egy fotoautomataban 4 db igazolvanykepet magamrol. Ebbol egy kell a jogsicserehez, a tobbi meg jo lesz mashova. Megkerestem a helyi DVLA irodat Portsmouthban. Felmentem, kitoltottem a megfelelo nyomtatvanyt, ami a D1 nevre hallgat. D9 nincs mar, legalabbis en mar nem talaltam. Ollot vigyel, hogy a fenykepedet meretre tudd vagni. A nyomtatvanyon van egy ontapados hely a jobb also sarokban a fenykepnek. 38 Font a dija a cserenek, ott helyben kp-ben az ugyintezonek. Az utlevelemet bevontak, ezert kenytelen voltam varni ra 3 es fel hetet. Az ugyintezo mondta, hogy hozzak a postarol special delivery boritekot, hogy abban kuldjek vissza az utlevelet. Ez azert jo, mert ha netan elveszik valahol, akkor kapsz 500 Fontot karteriteskent, de ha akarod, akar 2000 Fontra is biztosithatod a csomagot es drukkolhatsz, hogy vesszen el : ) Ja es az interneten (royalmail.com) tudod kovetni az utleveled utjat, amint a dvla feladta. Szoval leszaladtam, megvettem: 4,5 Font volt. Aztan vissza. Rozsaszin jogsitol elbucsuztam, kaptam egy bizonylatot, hogy atvettek az utlevelem. Ennyi, mar csak varni kell ra.
Szoval mindenki hozza a regi jogsijat. Ja es NEM kell senkinek sem alairnia a papirodat, aki mar ket eve ismer itt!
Par napja kaptam meg a brit jogsimat (rozsaszin plasztik kartya) es ma vettem fel a postan az utlevelemet.
Bonusz info: a friss jogsimmal es az utlevellel ma reggel siman nyitottak nekem Classic bankszamlat a Lloyds-ban, debit kartyaval. |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
leaster Újonc

|
Elküldve: 2006. December 13. Szerda, 20:21 Hozzászólás témája: Tudna nekem valaki ebben a jogositvanytemaban segiteni? |
|
|
Sziasztok!
En kamionvezetokent szeretnek Januarban kimenni Londonba,megtudnatok nekem mondani hogy ha elobb kimegyek es beadom a jogositvanyomat aDVLA- hivatalba cserere,majd hazajovok,
lehetseges hogy a hivatalt megkerjem hogy Magyarorszagra postazza ki vagy hogy kint felvehessem nehany het mulva amikor elkeszul?
Az egeszre csak azert lenne szuksegem mert amig nincs ugye lecserelve nem igen kaphatok ra munkat sem.
Szoval ha meg nincs kint lakcimem csak leakarom cserelni majd hazajovok es visszamegyek lehetseges ez szerintetek?
Elore is koszonom a segitsegeteket Zoli |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
LittleJohn Újonc

Csatlakozott: Oct 18, 2006 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Romford
|
Elküldve: 2006. December 13. Szerda, 22:43 Hozzászólás témája: Re: Tudna nekem valaki ebben a jogositvanytemaban segiteni? |
|
|
| leaster írta: |
En kamionvezetokent szeretnek Januarban kimenni Londonba,megtudnatok nekem mondani hogy ha elobb kimegyek es beadom a jogositvanyomat aDVLA- hivatalba cserere,majd hazajovok,
lehetseges hogy a hivatalt megkerjem hogy Magyarorszagra postazza ki vagy hogy kint felvehessem nehany het mulva amikor elkeszul? |
Sajnos angol lak cím az mindenképpen kell ahová kiküldik a jogsit. Addig amíg megjön nem kell feltétlenül itt (Londonban) lenned, mert a postás bedobja a postaládába és kész. Nem kell átvenni vagy ilyesmi. Sima levélben jön. Amikor megjött szólnak neked és jöhetsz munkát keresni.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
leaster Újonc

|
Elküldve: 2006. December 14. Csütörtök, 18:04 Hozzászólás témája: |
|
|
Koszonom a valaszt Little John,szoval beadom kint cserere es hazajovok majd a lakcimre ki kuldek es kesz.ehhez semmilyen mas irat nem szukseges csak a jogositvany(Magyar). a beazonositas + 4 pound es akkor az utlevelet vagy mas iratomat sem kell othhagynom?
A lakcim :akinel majd lakni fogok ad valami hivatalos papirt majd hogy nalla lakok vagy csak egy cetlire felirom a lakascimet es azt irom a nyomtatvanyokra?
Tudomasod(otok) szerint melyik hivatalba cserelik ki a leggyorsabban a jogositvanyt ,ha van ilyen eggyaltalan? vagy mindenhol 3-4 het?
Biztos volt mar tobb hasonlo kerdes ,elnezest de nem olvastam vegig az egesz topicot.
Koszonettel Zoli |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
babi77 Újonc

|
Elküldve: 2006. December 17. Vasárnap, 11:28 Hozzászólás témája: jogsi |
|
|
| sziasztok!egy kérdésem lenne,mivel kettős állampolgár vagyok(most kaptam meg a magyart)van plasztik jogsim ,ezelőtt két évvel szereztem meg itt mo-n de a román állampolgárságom van rajta !ezt le kell cseréln em mo-n vagy így jo angliában is? válaszotok köszi előre is ! üdv mindenkinek: |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2006. December 17. Vasárnap, 12:55 Hozzászólás témája: Re: jogsi |
|
|
| babi77 írta: | | sziasztok!egy kérdésem lenne,mivel kettős állampolgár vagyok(most kaptam meg a magyart)van plasztik jogsim ,ezelőtt két évvel szereztem meg itt mo-n de a román állampolgárságom van rajta !ezt le kell cseréln em mo-n vagy így jo angliában is? válaszotok köszi előre is ! üdv mindenkinek: |
Ha a jogositvany magyar (ott szerezted), akkor az egy EU jogsi. Fuggetlenul az allampolgarsagodtol. De jan 1-tol Romania is EU tag lesz, ugyhogy a roman jogsi is jo lenne.
Nekunk is van angol jogsink, amit magyar allampolgarkent szereztunk, pont ugy ervenyes, mint a magyar.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|