Elküldve: 2006. December 15. Péntek, 10:56 Hozzászólás témája: Home Office Regisztráció
Ez egy olyan dolog amit 70 fontod bán, de a munkába állásodat követendő 30 napon belül kötelező.
Egyszerű statisztika, a Belügyminisztériumnak van rá szüksége.
A formanyomtatványt töltsd le a a www.workingintheuk.gov.uk weboldalról /WRS form azaz Worker Registration Scheme/.
Töltsd ki, mellékelj hozzá egy 70 fontos postal ordert, munkáltatói igazolást két személyigazolványképet, a személyid vagy az útleveled.
Postán küldik vissza először a dokumentumentumaidat, majd pár hét mulva a kártyát.
Legutóbb Enci szerkesztette (2007. Szeptember 13. Csütörtök, 12:59), összesen 2 alkalommal
Elküldve: 2006. December 28. Csütörtök, 18:22 Hozzászólás témája:
Szia! Én igazából arra lennék kíváncsi, hogy mi történik, vagy mi történhet akkor, ha már több, mint 3 hónapja dolgozom, de elfelejtettem elintézni a regisztrációt. Mentségem nincs ugyan rá, egyszerűen csak amikor elkezdtem dolgozni, akkor másra is jó volt az a 70 font, aztán pedig elfelejtettem.
Csatlakozott: Oct 01, 2006 Hozzászólások: 7 Tartózkodási hely: Newport, UK
Elküldve: 2006. December 29. Péntek, 17:09 Hozzászólás témája:
Szia!
Komolyabb probléma nincs belőle, intézd el mielőbb, bár neked elvileg semmi bajod nem lehet belőle de a munkáltatódat csúnyán megbüntetik ha enélkül foglalkoztat és lebukik az ellenőrzésen, és mivel el akarja ezt kerülni valsz kirúg a bünti után. De intézd el szerintem nem lesz belőle semmi gond énis 2 hónap után intéztem el, szintén nem ártott az a pénz máshol, aztán meg időt kellett szakítani
Annyi hogy nem feltétlen kell 70 fontos postal orderrel intézni bankkártyával is fizethetsz, azaz a homeoffice papírom megadod a Debit card adataid és arról vonják majd le a 70 fontot, a két módszer tudtommal egyenértékű úgyhogy amelyik kényelmesebb, nekem a bankkártyás volt az
remélem segítettem.
Üdv.:Laci
Elküldve: 2006. December 30. Szombat, 22:51 Hozzászólás témája:
Szia! Köszönöm, hogy segítettél! Igaz, hogy én ügynökségen keresztül dolgozom, de sosem kérdezték még, hogy elintéztem-e a regisztrációt. Igazából egy szó sem esett még soha róla. És abból sem lehet baj, hogy munkábaállás dátumának szeptembert írok? Vagy írjak inkább decembert? Csak azért, hogy a munkáltatómnak ne legyen ebből baja...
Csatlakozott: Oct 01, 2006 Hozzászólások: 7 Tartózkodási hely: Newport, UK
Elküldve: 2007. Január 3. Szerda, 20:41 Hozzászólás témája:
Énis ügynökségen keresztól dolgozok, és nekem a tőlük kért papírra be is írták a munkakezdést és ott az eredeti dátumot adták meg ami szerint több mint 2 hónapja kezdtem, de nemhiszem hogy ebből bajuk lenne
Biztos van valami figyelmeztetés előtte szerintem meg azért ez nem olyan mintha évekig így melóznál
Elküldve: 2007. Január 8. Hétfő, 0:30 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Nem is tudjatok milyen halas vagyok a fentiekben leirtakert!
En is ket honapja dolgozom mar, de ma jutott eloszor az eszembe,hogy ugyan nem kellene-e valamit lepni reg. ugyben...
Kicsit be is ijedtem, mert fogalmam nem volt, hogy milyen datumot irjak munkakezdesnek: valosat vagy vagy "javitottat".Illetve, holnap megyek NI interjura es kicsit aggasztott, hogy felmerul-e ez a kerdes.
Ezek utan holnap megyek es elintezem, valos datummal foleg mert a fonokom nagyon szimpatikus es nem szeretnek neki se problemat. (itt megjegyzem, hogy egyszer se kerdezte senki a regisztracio megletet, pedig a munkahelyemen mar elottem dolgozott magyar)
Megegyszer koszi az infokat (remelem Jan.1-tol ezek nem szigorodnak:) )
Csatlakozott: Feb 01, 2007 Hozzászólások: 137 Tartózkodási hely: Wimbledon Park
Elküldve: 2007. Március 7. Szerda, 17:42 Hozzászólás témája:
Utlevel helyett, ha jol ertettem a magyar szemelyi igazolvanyt is elfogadjak? Nem igazan szeretnenk, ha az utlevelunk eltunne... Irom ezt azert, mert akikkel most eppen lakunk (lengyelek) azokbol ki is nezem, hogy eltuntetnek, nagyon aljasok.
Elküldve: 2007. Március 7. Szerda, 21:35 Hozzászólás témája:
WinneTWO írta:
Utlevel helyett, ha jol ertettem a magyar szemelyi igazolvanyt is elfogadjak? Nem igazan szeretnenk, ha az utlevelunk eltunne... Irom ezt azert, mert akikkel most eppen lakunk (lengyelek) azokbol ki is nezem, hogy eltuntetnek, nagyon aljasok.
Koltozz mar el onnan Winnie, az Isten szerelmere
Lenyeg a lenyeg, IGEN a szemelyit is elfogadjak. En is azt kuldtem. Egyszerubb egy kis katyat postazni, velemenyem szerint, mint egy kiskonyvet. Eleg hamar elintezodott egyebkent a dolog, kb 2 heten belul mar vissza is kuldtek a szemelyimet, es meg is kaptam azt a bizonyos WRS igazololapot.
Csatlakozott: Feb 01, 2007 Hozzászólások: 137 Tartózkodási hely: Wimbledon Park
Elküldve: 2007. Március 8. Csütörtök, 15:47 Hozzászólás témája:
avnire írta:
Koltozz mar el onnan Winnie, az Isten szerelmere
Aprilis 18.-an jar le a feleves szerzodesunk, addig talalni is kellene valami jo wigwamot, indianbarat sappadtarcokkal a belsejeben...
Egyebkent kosz a segitseget, akkor a szemelyi lesz postazva. A baratnomnek kell regiznie magat, mert lassan 1 honapja van munkaja... Nekem meg az sem jutott. Orommel csengetnem mar en is kifele azt a 70£-ot!
Nekem angol adatlapom volt, es az ahhoz valo tajekoztatoban az utobbi cim szerepelt ( Durnham), en erre kuldtem es OK volt minden.
Winnie: Ha nincs munkad, ne jelentkezz le addig! Ez az egesz WRS, olyan mintha egy muka vizum lenne, persze nem az, de ha az ember megkapja az igazolo lapot, akkor arra az van rairva, hogy jogosan dolgozhatsz XY munkaltatonak ettol es ettol a datumtol, eddig es eddig. Szoval, ha nincs munkad, nem erdemes leregisztralni!! Majd, ha lesz, akkor!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban