| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Hanna Újonc

|
Elküldve: 2006. Március 19. Vasárnap, 0:04 Hozzászólás témája: Jaj csajok, en is talakozni szeretnek!!! ne hagyjatok ki! |
|
|
Hello,
Hannanak hivnak, es rettentoen maganyos vagyok, magyar baratokat keresek, de mindhiaba. Ferjem Ir, nemreg koltoztunk Londonba, es lassan megorulok, mert senkivel nem tudok magyarul beszelni. Legyszi ertesitsetek, ha tudtok barmilyen osszejovetelrol vagy bulirol.
Koszi
Hanna |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Johnny Újonc

Csatlakozott: Mar 17, 2006 Hozzászólások: 18 Tartózkodási hely: Bookham
|
Elküldve: 2006. Március 19. Vasárnap, 11:59 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Barátokat keresünk mi egy kis család vagyunk 32/27/6 kislányunk és szeretnénk kiköltözni Angliába!
Szeretnénk ismerkedni gyermekes családokkal,párokkal és bárkivel!Én dolgoztam Angliában szakácsként de a csajok még nem voltak kint és szeretnénk érdeklödni a kinti iskolákrol ha van valakinek tapasztalata!De ha csak tudsz egy dinamikus családnak munkát és/vagy szállásban segiteni kérlrk jelenkezz:meszes.janos@freemail.hu
Köszi elöre is!
Üdv:Jani,Erzsi és Timi! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
eva79 Haladó

Csatlakozott: Jan 12, 2006 Hozzászólások: 30 Tartózkodási hely: Gilligham Kent
|
Elküldve: 2006. Március 20. Hétfő, 15:37 Hozzászólás témája: ildiko11 |
|
|
Szia Ildiko11!!!
Jó messze vagy. Vonattal fél óra Gillingham?
Mit csinálsz kint??
Hány éves vagy??
és még ezer más kérdésem lenne de mennem kel a gyerköcömért:
Puszoka!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
iceberg Újonc

|
Elküldve: 2006. November 24. Péntek, 18:27 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok,
Joco vagyok, lehet, hogy mar lemaradtam a nagy baratkozasrol, csak most lattam a topicot. En is itt lakom, Chathamben (Loordswood), de Gillinghambe jarok jegkorongozni. Egy honapja vagyok kint, en is keresek angol sulit delkelet londonban vagy a kornyeken, meg baratokat.
T.:07842770261
E:mail:wagnerjozsef@freemail.hu |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Indyjoe Haladó

Csatlakozott: May 21, 2006 Hozzászólások: 39 Tartózkodási hely: Ware, Herts
|
Elküldve: 2006. November 25. Szombat, 1:03 Hozzászólás témája: Re: gillingham |
|
|
| eva79 írta: | Szia mindenkinek!
Elöször is szeretném megköszöni Encinek ,hogy ráűzent a mobilomra.
Szeretnék bemutatkozni.Évának hívnak,augusztosban jöttünk ki a kisfiammal.Én még sajnos nem dolgozon,mert nem nagyon beszélek angolul.Egyenlöre nyelvsulit keresek.A kisfiam 6 éves és már suliba jár.
A férjem egy éve él itt,autoszerelöként dolgozik egy márkaszervizbe.
Eleinte nagyon féltem.De inkább attol, hogy mien lessz a fiamnak a suli.
De szerencsére minden simán ment. Ezen a környéken nem sok magyar lakik.És sajnos az a tapasztalatom,hogy akik itt élnek elég zárkozottak. Ahogy meghalják hogy mi is magyarul beszélünk,végig néznek rajtunk,aztán amien gyorsan csak lehet kimennek az üzletböl!!!! Pedig elhihetitek hogy nem vagyunk csunyák!!! Legalábbis azt hiszem.
Lenne egy pár kérdésem az iskolákrol!
Mit szoltok az ingyenes nyelvtenfolyamokrol?
És ha van tapasztalat akkor a Primary School-okrol is .
Elöre is köszi mindent!
Sziasztok!!!!
"eva79" |
Szia Eva79 !
Érdekelne hogyan sikerült a fiadnak beilleszkedni a suliban ? Az én fiam 7 éves, szeptember óta ő is jár a suliba (Year3) de nem nagyon tud beilleszkedni. Inkább magába zárkózik, nem próbál barátokra szert tenni, és így persze nem halad az angollal, hiába ragad rá egyre több szó. A te fiad már jól beszél angolul ?
Üdv
József |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
eva79 Haladó

|
Elküldve: 2006. November 29. Szerda, 17:17 Hozzászólás témája: Szia Jozsef ! |
|
|
Szia József!
Hát nagyon sajnálom a kisfiadat!
Ez az elsö éve,a suliban?
Az én fiam már nagyon jól beszél,de ö már a második évét tölti ott.
Ö most 3.-os ugy mint a te fiad. Gondolom ök is már tanulnak rendessen.
Matek ,írás ,olvasás. Az elsö év, katasztrofa volt.Tiszta ideg voltam
ösem akart beileszkedni,össze ,vissza teték öt az osztályokban.
Volt mikor megverték,de szerencsére nagyon jó suli. Az év végére elég jól felzárkozott. Most annyira jó a kapcsolata a gyerekekkel, és a tanárokkal ,hogy ö tanitja öket magyarul .
Ha van skype-tok akkor felvehetjük a kapcsolatot,hátha jóbb ha beszélnek a fiuk egymással. lehet hogy segitene egy kicsit a fiadnak.
A suliba nincs neki külön orája? Ahol tanul beszélni ,írni ,olvasni.
A fiam ( Roland ) még mindig jár,olvasás ,és írás orákra.
Most ennyi,bocsi hogy csak most írtam de nem szoktam nézni a forumot mostanában.
Örülök hogy írtál,remélem még jelentkezel.
Üdv : Éva |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
eva79 Haladó

|
Elküldve: 2006. November 29. Szerda, 17:33 Hozzászólás témája: Szia iceberg! |
|
|
Szia iceberg!
Huu nagyon szép helyen laksz!
Örülök hogy írtál,mert nagyon sok magyar jóember lakik itt a
környéken. Mi is szeretünk korizni,de sajna itt még nem volt rá lehetöség ,pedig sokszor beszéltük a haverokkal.
Most egyenlöre én nem is tudnék menni.
Most épp a 7. hónapos terheségemel küzdök
Szoval esetleg utána.
Honnan írogatsz , van géped?
Mit csinálsz errefelé?
Látom írtál telcsi számot.
Ha nem zavarok ,lehet hogy űzenek.
Most vége,mert nyuz a nagyfiam.
Várom válaszod.
Üdv :Éva |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Indyjoe Haladó

|
Elküldve: 2006. November 29. Szerda, 23:37 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Eva79 !
Tényleg ritkán nézel be erre a fórumra !
Amit írtál a fiadról, az tulajdonképpen megnyugtat. Eddig csak olyan külföldi gyerekekről hallottam, akik pár hónap után már be tudtak illeszkedni. De ezek szerint vannak akiknek csak hosszabb idő után sikerül. Az én fiam is ilyen lenne, de neki nem lesz erre egy teljes éve, a jövő nyáron alighanem hazamegy a párommal, a következő tanévet már otthon fogja kezdeni.
Az én szerződésem elvileg 2008 márciusig szól, de lehet hogy lecsípek belőle egy két hónapot, nekem is honvágyam van
A suliban egyébként nincsenek olyan gondjai, mint amit említettél, őt nem rakosgatják ide-oda, nem volt még verekedés, elég békés az egész iskola. Különórái nem nagyon vannak, legfeljebb literacy órákon néha külön ültetik őt a másik külföldi osztálytársával ( egy koreai kislány) és az assistant próbál segíteni nekik.
De hát ettől még nem érzi jól magát a suliban - különösen a tanítási szünetek után nehét őt rávenni reggel, hogy bemenjen a suliba...
A Skype nevem "terepjaro", én is szívesen felvenném a kapcsolatot. (egyébként merre van az a Gillingham ?) Estéként gyakran leülök a gép elé, a párom is néha, próbálj egyszer bejelentkezni.
A korizásról meg annyit, hogy most próbáltuk ki vasárnap a Lee Valley Ice Centre-t - szuper volt, 7 fabatkáért 2 órát lehetett korizni tökéletes minőségű jégen, és alig volt fél ház (talán a Chelsea-MU meccs miatt - a 2. félidőre mi is igyekeztünk haza, nálam csak fiam nagyobb futballdrukker
Jó éjt !
József |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
eva79 Haladó

|
Elküldve: 2006. December 1. Péntek, 14:27 Hozzászólás témája: szia |
|
|
Sziasztok!
Inkább az Msn-re veszlek fel titeket jó ??
Majd ott dumálunk.
Ja egyépként Gillingham Kent megyéhez tartozik.
Nincs messze Maidston-hoz.
Na Kereslek titeket.
Puszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Indyjoe Haladó

|
Elküldve: 2006. December 2. Szombat, 19:38 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Eva,
Küldj e-mailt privibe, az a legjobb : melegj@btinternet.com
József |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Viktoria_ Újonc

Csatlakozott: Oct 01, 2007 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Westcliff
|
Elküldve: 2007. Október 4. Csütörtök, 17:44 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok
Szeretnek erdeklodni, hogy Gillingham-ben mennyi lehetoseg van, marmint munka szempontjabol. A baratnoimmel tervezzuk hogy elkoltozunk innen Cromerbol es valamerre arrafele neznenk valami jo helyet, de szeretnek eloszor mindent felmerni. Nagyon megkoszonnem ha segitenetek: lakas, allas, suli es egyebb teruletekben, hogy mire szamithatunk.
Elore is koszonom
Mindenkit udvozolunk |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|