Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Ételtapasztalatok
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Indyjoe
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. November 28. Kedd, 20:57    Hozzászólás témája: Re: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

bagoj írta:
avnire írta:
Ma olvastam:
"... ja es meg eredeti magyar gulyaslevest is arulnak. Ajanlani tudom mindenkinek."

Gulyásleves.... Sokkolt
IGEN ! Már szállok is a tube-ra ! Nagyon boldog
hadnagy írta:
A pirospaprikáról nem kell lemondanod, mert minden nagyobb szupermarkecben lehet kapni (pölö Morisons, vagy Budgens).
A zsemlemorzsa pedig itt "kenyérmorzsa" = bread-crumbs. Mosoly

Kösz a tippet. Kacsintó
Így, hogy a szememet jobban kinyitottam, mégiscsak megláttam. És rögtön olyan malacpörköltet főztem, hogy csak na !
Egyébként, - még egy kérdés - a magyar hagyományos, általánosabban alkalmazott köménymagnak mi a megfelelője ? A cumin, a caravay vagy a felden sead ? (Breadcrubs-t egyébként még így se leltem. Legalábbis a Morrinsonsban.)

Szia Bagoj,

Breadcrumb-ot még én sem leltem egy üzletben sem, de egy kis péküzletben szívesen adtak egy kilónyit ingyen is. Igaz, az azért nem teljesen olyan mint az otthoni zsemlemorzsa, de azért jól helyettesíti. Próbáld meg, biztos adnak ott is haol te élsz

Üdv

József
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. November 28. Kedd, 21:48    Hozzászólás témája: Re: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

avnire írta:

Errol jut eszembe, hogy a mult heten a munkatersaimmal elmentunk a hiresen "magyar" Louis Hungarian Patissery-be a Swiss Cottige-nal ebedelni..

Az egyik lany gulyas levest evett.. Hat elegge elszornyulkodtem azon a gulyas levesnek mondott valamin, kepzeljetek: paradicsomos volt az egesz.. olyan suru volt, mint ezek a tipikus angol levesek. Ilyet meg nem lattam..El is kezdtem szabadkozni, hogy ez nem teljesen olyan , mint a gulyas Mosoly

Az egyik munkatarsam megkerdezte, hogy miert nem hasznalom a nyelvemet a pincerekkel, hat azt is eltartott egy darabig elmagyarazni, hogy sajnos lengyel kezben van az egesz, es lengyel a staff, nem sok koze van ott semminek a magyar konyhahoz, meg ugy egyaltalan...

Nem te irtad, vagy valaki mas, hogy egy masik helyen levo Louise cukraszda az igazi magyar? Valaki emlitette itt a forumon.

Amugy a paradicsomos gulyasleves miatt en bezaratnam a ettermet jo hirnev megsertese miatt. Marmint a gulyasleves johirnevenek megsertese miatt. De minimum penzbuntetes. Laza Őrült
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hadnagy
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. November 28. Kedd, 23:04    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

Nos feleim, itt egy konkrét link:

[url]ezt inkább kiszedtem, mert nagyon megszélesítette a fórumot[/url] Mosoly

Próbáltam szerkesztgetni, de a javat sehogy se lehet linkelni. Szomorú
A lényeg az hogy pölö az ASDA-ban kapni morzsát, kb negyedkilós, papírdobozos kiszerelésben. Aki felmegy a weboldalukra és rákeres, az többet, pontosabbat is megtudhat róla.

Legutóbb hadnagy szerkesztette (2006. November 30. Csütörtök, 20:47), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Magic
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 29. Szerda, 22:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tudom ajánlani mindenkinek a Lengyel,ill. kelet európai boltokat:zsemlemorzsa és normál ízű mustár ügyében,ha valakit érdekel. Különböző füstölt dolgokért is érdemes benézni (csülök,szalonna,kolbász)Mosoly Forgó szemek
Vissza az elejére
hadnagy
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. November 30. Csütörtök, 20:45    Hozzászólás témája: morzsa Hozzászólás az előzmény idézésével

Drága sziveim! (ahogy szegény Sinkovics Imre mondaná) A kedvetekért, a mai TECSÓ Extrás portyámon vettem morzsát is, méghozzá minkét kapható fajtából. Nem mondom, hogy egyszerű volt rátalálni abban a nagy hodájban, dehát magyar honfitársaimért mindent. Nevető

Íme itt vannak, így néznek ki:

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. November 30. Csütörtök, 20:52    Hozzászólás témája: Re: morzsa Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:
Drága sziveim! (ahogy szegény Sinkovics Imre mondaná) A kedvetekért, a mai TECSÓ Extrás portyámon vettem morzsát is, méghozzá minkét kapható fajtából. Nem mondom, hogy egyszerű volt rátalálni abban a nagy hodájban, dehát magyar honfitársaimért mindent. Nevető

Íme itt vannak, így néznek ki:

Halali vagy Hadnagy ezekkel a kepekkel. De eddig a zsemlemorzsas kep mindent felulmult Nagyon boldog Nagyon boldog Nagyon boldog
Vissza az elejére
hadnagy
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. November 30. Csütörtök, 20:55    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

Most mi bajod van a képeimmel? Sokkolt

Mosoly Nagyon boldog Nevető
kurjakrisztina
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 3. Vasárnap, 16:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! ha nagyon szenvedtek a borzalmas angol/indiai és egyéb nemzetek konyháitól, és hiányoznak az igazi fincsi HAZAI ÍZEK, akkor látogassatok el a www.onlidefoodstore.co.uk honlapra. lehet online otthoni kajákat (pick szalámi, sajt ilyesmi) rendelni. én már kipróbáltam és tök jó. egy magyar csajszi csinálja az üzletet, Lexi.
próbáljátok ki!
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. December 3. Vasárnap, 19:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kurjakrisztina írta:
Sziasztok! ha nagyon szenvedtek a borzalmas angol/indiai és egyéb nemzetek konyháitól, és hiányoznak az igazi fincsi HAZAI ÍZEK, akkor látogassatok el a www.onlidefoodstore.co.uk honlapra. lehet online otthoni kajákat (pick szalámi, sajt ilyesmi) rendelni. én már kipróbáltam és tök jó. egy magyar csajszi csinálja az üzletet, Lexi.
próbáljátok ki!

Elirtad veletlenul a linket:
http://www.onlinefoodstore.co.uk/
Vissza az elejére
hadnagy
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. December 7. Csütörtök, 21:59    Hozzászólás témája: gombócok Hozzászólás az előzmény idézésével

"Arany szíveim"! Mosoly
A Ti figyelmes hadtáptisztetek újabb megszokott(hoz közeli) ízekkel színesíti az itteni, eléggé foghíjas palettát. Nevető

Ma sikeresen előállítottam egy-egy adag szilvás- és túrógombócot, viszonylag könnyen hozzáférhető alapanyagokból.
A szilvásgombóc mondhatni pofonegyszerű, hiszen szilvát frisset tudtam venni most is, mégha nem is az otthon megszokott fajtát, és az előzőekben bőségesen kitárgyalt morzsa is rendelkezésre állt. Egyébként azóta láttam morzsát, kisebb, teljesen átlagos Co-op boltban is.
A túrógombóc esetében a következő módon jártem el. Vettem túrót, amit a TESCO-ban Natur cottage cheese-nek csúfolnak. Ez ízre és közelítőleg állagra is hozza egy gyengébb túró ismérveit. Aki jobb eredményt akar az leönti a kissé fölös mennyiségű levét és/vagy átküldi egy darabolós turmixoláson, hogy kissé homogénebb legyen a textúrája. Kacsintó Ezután beszereztem semolina-t, ami nagyjából a búzadara megfelelője, bár nem teljesen abban a minőségben amit otthon megszokhattunk, de megteszi. És végül a tetejére járó tejföl szintén TESCO-s Greek Style yogurt (ami egyébként máshol is kapható), ami mind állagra mind ízre nagyjából egy otthoni átlagos sovány tejfölnek felel meg.
Aki követi a példámat, annak jó étvágyat! Mosoly
Kate7
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 12. Kedd, 20:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Jo tapasztalatot szeretnek megosztani veletek. Diplomam hivatalos forditasara volt szuksegem es talaltunk egy ceget, aki nem oldallal kalkulalta az arat (volt olyan oldal ami csak par sor volt...), hanem leutessel, s igy eleg olcson leforditottak. E-mail-ben kommunikaltunk, a forditast elkuldtek e-mailben is es postan is, postai utalvannyal fizzettunk nekik (otthonrol edesanyam intezte). Korrektek, gyorsak es olcsok (es meg a forditas is jo volt...). Itt talalhatok: www.ferroxin.atw.hu Nagyon boldog
Napsuteses Karacsonyt! Vicces
Kata ferje, Zoli
Vissza az elejére
Babikaa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 21. Csütörtök, 0:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A berakott képen lévő zsemlemorzsát használtam én is (TESCO). Olyan mint ha itthon vennél Iglo halrudacskát,és annak a panírja. Nem rossz,csak fura. Sztem a Coca Cola Light bün rossz, az Orbit rágó kemény és íztelen. Tejfölnek én is a Creme Freche-t használtam. Nekem nagyon bejött a tesco-s fagyasztott Beef Lasagne (asszem 5Ł 4 db),bár én főztem és főzni is fogok,és mindenkinek ezt ajánlom,mert tényleg a mi szánk ízéhez ízetlenek az ételek. Forgó szemek
Én majdnem buktam a frankfurti levest,ugyanis csak egész köménnyel találkoztam (de aztán vettem egy fűszerlabdát,amibe beraktam az egész köményt,így ezt is megoldottam Nevető )Amit viszek az a paprika, vegeta, leveskocka,meg szoktam kolbászt vinni ha megyek ki,mert az angol az undorító!
Bár itthon nem vásárolok a Lidl-ben,de kint örültem egy kis csemege uborkának,ementáli sajtnak stb. onnan (hátulján van magyar felirat is Nevető )
Amin kibuktam,az a mentholos zöldborsó volt. Persze ez is csak a borsófőzelék elkészülte után derült ki. Nevető
Vissza az elejére
Babikaa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 21. Csütörtök, 0:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ja! És amit imádok: Tesco-s előre bepácolt csirkecombok v. szárnyak (hot&spicy) , garlic bread és saláta azzal a barna szósszal (ez is tesco-s) asszem Balsamic...
Ezt az összeállítást ajánlom mindenkinek!!!
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Január 21. Vasárnap, 12:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem tudom, hogy hozzatok mar eljutott e ez a hir. Az iwiw-en bejelolt a "Magyar Izek". Itt az info roluk:

"Üdvözöljük minden Londonban élő, székelő, vagy ideiglenesen itt tartózkodó Honfitársunkat!

„A legnagyobb Isten áldása a kukorica gombóc. Nem azért mert csövesen terem…” – tartja a klasszikussá vált mondás az Indul a bakterház -ban.
Ahogy ezen a remekművön is csak Mi Magyarok tudunk jókat röhögni, ugyan úgy nehezen tudjuk megérteni azokat a nációkat, akik mit sem törődnek azzal, hogy mi kerül az asztalukra.

Személyes tapasztalataink sarkalltak arra, hogy vegyük a bátorságot és nagyfába vágjuk a fejszénket. Talán vagyunk annyian, akiknek hiányoznak a hazai ízek, hogy érdemes legyen tenni valamit ezen a területen. Mi rettenetesen szeretünk jókat enni, és szívesen osztjuk meg az élményt másokkal.

Arra gondoltunk, hogy főzünk egy kis kóstolót, és ha megtiszteltek azzal, hogy elmondjátok a véleményeteket, esetleg még ízlik is, akkor kialakítunk valami házhozszállítós rendszert. Első lépésben a hétvégékre koncentrálnánk, aztán az igények szerint alakítjuk.

Hetente 5 lakóközösséget kérünk meg, hogy tesztelje produkciónkat.

A próba menü a következő:

Falusi marhahúsleves bőven zöldségelve
Veresboros marhapöri vajas galuskával
Pácolt csirkemell zöldséges rizzsel
Krumplifőzelék fasírttal

A menüt kiszállítjuk, fizetni nem kell érte.

Ezek mellett rengeteg ötletünk van még, de ne szaladjunk előre!
Ja! Vendéglátásban 15 éves szakmai múlttal rendelkezünk!

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, és részt vennél a kóstolásban,
úgy kérünk, hogy írd meg (E-MAIL-ben! magyarizek@googlemail.com) a címeteket, azt hogy hányan vagytok,
és várd jelentkezésünket! "
Vissza az elejére
lenoxa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Január 26. Péntek, 19:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szívesen segítek főzési tanácsokkal, vagy bármi mással itthonról bárkinek.
/kint lévő gyermekek anyukája/
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
5 / 8 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban