Londoni Magyarok
Keresés     
Stonhenge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Párban...
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Párban...

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
szmelinda
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 21. Kedd, 15:45    Hozzászólás témája: Párban... Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Január közepe-vége felé szeretnénk a párommal Angliában munkát vállalni. A közelmúltban (néhány nap) elkezdtük mélyebben feltérképezni a kiutazással kapcsolatos "helyzetet", majd vasárnap délután ittragadtunk a honlap előtt. Amiben eddig biztosak voltunk, az mára már mind bizonytalanná vált.

Elsősorban már kint lévő, vagy itthonról hamarosan utazó párok véleményére, tapasztalataira lennénk kíváncsiak, de természetesen minden ötletet szívesen fogadunk. Vicces

Egyrészt mindenképpen együtt szeretnénk kiutazni, másrészt pedig úgy lennénk nyugodtabbak Kérdés Kérdés , ha kint munka és szállás várna bennünket. Minél több véleményt hallunk, annál nagyobb a bizonytalanság. Az már körvonalazódik, hogy mivel teljesen más szakmánk van (párom autószerelő, én pedig az vendéglátóipar területén szeretnék elhelyezkedni) ezért annak a lehetősége, hogy ugyanabban a városban, pont ugyanabban az időben mindkettőnket munka várjon, teljesen = a nullával. Szomorú

Ezért szeretném a TI segítségeteket kérni:

1. Érdemes mondjuk vendéglátóiparban elhelyezkedni mindkettőnknek, és majd a páromnak adandó alkalommal továbblépni? Vagy inkább menjünk külön?

2. Ha már kint vagyunk érdemes ottani munkaközvetítők által biztosított szolgáltatásokat igénybe venni, vagy amolyan "vedd nyakadba a környéket és szórd szét az önéletrajzodat" akcióba fogni?

Sajnos az itthoni munkaközvetítőkkel abszolút bizalmatlanok vagyunk, a sok közül egyetlen egy lenne, aki nem kér pénzt előre - és ez szimpi - ők pedig a Laguna, Nagykanizsán.

Esetleg, ha van velük valakinek pozitív/negatív tapasztalata - a már másik témában megírtakon kívül - szívesen olvasnánk.

Hálás köszönet mindenféle segítségért!

M&R
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. November 21. Kedd, 23:57    Hozzászólás témája: Re: Párban... Hozzászólás az előzmény idézésével

szmelinda írta:

Ezért szeretném a TI segítségeteket kérni:

1. Érdemes mondjuk vendéglátóiparban elhelyezkedni mindkettőnknek, és majd a páromnak adandó alkalommal továbblépni? Vagy inkább menjünk külön?

2. Ha már kint vagyunk érdemes ottani munkaközvetítők által biztosított szolgáltatásokat igénybe venni, vagy amolyan "vedd nyakadba a környéket és szórd szét az önéletrajzodat" akcióba fogni?

Sajnos az itthoni munkaközvetítőkkel abszolút bizalmatlanok vagyunk, a sok közül egyetlen egy lenne, aki nem kér pénzt előre - és ez szimpi - ők pedig a Laguna, Nagykanizsán.

Esetleg, ha van velük valakinek pozitív/negatív tapasztalata - a már másik témában megírtakon kívül - szívesen olvasnánk.

Hálás köszönet mindenféle segítségért!

M&R

En ugyan nem par vagyok, de azert leirom a velemenyem.

1. Ha Londonba jottok, akkor van esely arra, hogy mindketten itt a azakmatokban talaljatok munkat, bar ha te az egyik feleben modjuk eszak a baratod meg delen talal munkat, nem tul jo, az is tavolsag, mert London hatalmas.
de ha a baratod nem talal a szakmajaban munkat, akkor keressen mast, mert kulonben ehen marad. Aztan ha van biztos allasa es fizetese, akkor lesz ideje munkat keresni a szakmajaban is. De addig vallaljatok el mindent.

2. Itt jobban megbizhattok az angol ugynoksegekben. A kulfoldiekeben mar nem annyira. Itt nem kerhetnek penzt toletek, ha kerni akarnak, hagyjatok ott oket. Mert itt ILLEGALIS penzt kerni. Az ugynokseg a munkaltatotol kapja a zsozsot.
Vissza az elejére
szmelinda
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 22. Szerda, 9:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Artin!

Köszi a gyors választ. Ha jól gondolom akkor Te is annak a híve vagy, hogy M.o-ról szállást kell foglalni, fel kell ülni a repülőre, kimenni és kint munkát keresni. Azt mondják, hogy 3 hét alatt lehet munkát találni.
Tehát: Bátraké a szerencse!?
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. November 22. Szerda, 22:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szmelinda írta:
Szia Artin!

Köszi a gyors választ. Ha jól gondolom akkor Te is annak a híve vagy, hogy M.o-ról szállást kell foglalni, fel kell ülni a repülőre, kimenni és kint munkát keresni. Azt mondják, hogy 3 hét alatt lehet munkát találni.
Tehát: Bátraké a szerencse!?

Szia. Szivessen, igen sztem ez jobb megoldas, marcsak azert is, mert ha behivnak interhura, akkor nehezkes es koltseges is az interjura ideutazni. Es ha nem sikerul, kidobott penz. Ilyet csak jo angollal es mar meglevo angol kapcsolattal erdemes, pl. ha mar egy ugynoksegnel bedolgoztad magad, es hazamesz 1-2 honapra, es mikor visszajonnel uj munka kell.
Vissza az elejére
szmelinda
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 23. Csütörtök, 12:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Azt hiszem, borzasztó kezdő vagyok a témában...
Akkor milyen munkák azok, amiket magyar ügynökségek közvetítenek? Az esetek - mondjuk - 80%-ban interjúra sem kell menni...

Csak úgy fénykép alapján, látatlanban elfogadják a jelentkezést? Hogyan győződik meg arról a munkáltató, hogy milyen az angolom? Vagy hogy szimpatikus vagyok-e neki? Vagy úgy egyáltalán... Vagy meglát, 2 napig dolgozom, aztán azt mondja: Bocs, nem rád gondoltam? Bejelent egyáltalán?
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. November 23. Csütörtök, 20:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szmelinda írta:
Azt hiszem, borzasztó kezdő vagyok a témában...
Akkor milyen munkák azok, amiket magyar ügynökségek közvetítenek? Az esetek - mondjuk - 80%-ban interjúra sem kell menni...

Csak úgy fénykép alapján, látatlanban elfogadják a jelentkezést? Hogyan győződik meg arról a munkáltató, hogy milyen az angolom? Vagy hogy szimpatikus vagyok-e neki? Vagy úgy egyáltalán... Vagy meglát, 2 napig dolgozom, aztán azt mondja: Bocs, nem rád gondoltam? Bejelent egyáltalán?

Ez atol fugg milyen ugynoksegrol beszelunk. Magyarrol, vagy angolrol.

En a magyar ugynoksegeket nem ismerem de ahogy itt a forumon is irjak, meg altalaban hallani lehet az otthoni ugynoksegek is altalaban a vendeglatasba kozvetitenek, vagy baby sitternek, esetleg epitoipar, mert ilyenrol mar hallottam, esetleg biztonsagi ornek. (errol itt a forumon volt tema)

A tobbi kerdesedre a magyar ugynoksegekrol nem tudom a valaszt sajnos. Az itteni ugy mukodik, hogy bemesz az agencykbe(ugynoksegekhez) CV-vel refeencia levelel, es mondod, hogy munkat keresel. At hiszem ezzel az osszes itt feltett kerdesedre valaszoltam.
Vissza az elejére
szmelinda
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 24. Péntek, 10:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Artin!

Hálás köszönet!

M&R
Vissza az elejére
David1969
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 9. Szombat, 0:17    Hozzászólás témája: Szia Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát, nem lehetetlen, amit Melinda akartok, de aztért meg fogtok lepődni Londonon, ha még nem voltatok...
Én szeptember-októberben jártam (jártuk a barátnőmmel) azt, amit ti akartok, itt van az élménybeszámolóm:

http://www.adventures.hu/23adv/23adv.html

Amit összességében javaslok: próbáljatok itthonról szállást foglalni, de ez is nagyon rázós, ahogy olvashatod a naplóban.
Aztán vigyetek legalább 5-600000 forintot (persze fontban), ez kb 2 hónapra elég, nem túl fényűző módban...
És sok szerencsét.
(Ja, január 7-én megyünk vissza, van 1-2 hely a kocsinkban, ha érdekel valakit. Így olcsóbb, mint repülve...)
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban