Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Újoncok kifelé :D
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. November 18. Szombat, 23:09    Hozzászólás témája: Re: Újoncok kifelé Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:
Tudod,hogy működik az összetartás itt a fórumon ?Megjelenik egy újonc,föltesz egy csomó kérdést,amennyiben nem hízelgő,vagy válasz
nem az általa elvárt, kritizál és lebaltázza a válaszolót.Egyben általánosak: csak a legritkább esetben köszönik meg a választ.
Utána kijelentik,nincs összetartás a magyarok között,mert nem szereznek neki azonnal szállást és jól fizető munkát.

Ja, azt en is eszrevettem, hogy igen ritka a koszonom. De en ezt mar nemzeti sajatossagnak tudom be.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
goalkeeper
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. November 19. Vasárnap, 8:56    Hozzászólás témája: Re: Újoncok kifelé Hozzászólás az előzmény idézésével

avnire írta:
Idézet:
Tudod,hogy működik az összetartás itt a fórumon ?Megjelenik egy újonc,föltesz egy csomó kérdést,amennyiben nem hízelgő,vagy válasz
nem az általa elvárt, kritizál és lebaltázza a válaszolót.Egyben általánosak: csak a legritkább esetben köszönik meg a választ.
Utána kijelentik,nincs összetartás a magyarok között,mert nem szereznek neki azonnal szállást és jól fizető munkát.

Ja, azt en is eszrevettem, hogy igen ritka a koszonom. De en ezt mar nemzeti sajatossagnak tudom be.

Hi Avnire !

Sajnos a nemzeti sajátosságokkal az a baj,hogy legtöbb esetben negatívak.Ha valaki úgy akar egy számára idegen országban élni és dolgozni,vihar gyorsasággal vetkőzze le ezeket a negatív tulajdonságokat,mert ellenkező esetben nem terem számára sok
babér.
Azzal kellene kezdenie,hogy itt a fórumon már gyakorolna,hogy az
esetleges kinti élete minél gördülékenyebben kezdődjön.
Angliában viselkedj úgy,mint egy angol,Németországban mint egy német,
......stb.
Esetleg a gyakorlást el lehetne kezdeni egy köszönöm-mel. Kacsintó Kacsintó

Üdv: goalkeeper

Repülőgépen:
- Ideges ?
- Igen..
- Először ?
- Nem,már voltam ideges.....
Vissza az elejére
Csapesz
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 19. Vasárnap, 12:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Űdvözlet
Tanácsot szeretnék kérni tőletek....
Az alábbi feltételekkel mehetnék ki Angliába dolgozni, mint telefonszerelő:5,35-ős nettó órabér,200 font levonás szállásra(közös nappali, több hálószoba) elvileg 500 marad megélhetésre.Évente egyszeri ingyenes hazautazás, 21 nap szabadság....túlóra lehetöség van.....
Amitől tartok az a megélhetés (fözni tudok,sőt szeretek). Mennyiből lehet megélni egy hónapban? (fözéssel, átlagossan)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
goalkeeper
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. November 19. Vasárnap, 13:25    Hozzászólás témája: Újoncok kifelé Hozzászólás az előzmény idézésével

Csapesz írta:
Űdvözlet
Tanácsot szeretnék kérni tőletek....
Az alábbi feltételekkel mehetnék ki Angliába dolgozni, mint telefonszerelő:5,35-ős nettó órabér,200 font levonás szállásra(közös nappali, több hálószoba) elvileg 500 marad megélhetésre.Évente egyszeri ingyenes hazautazás, 21 nap szabadság....túlóra lehetöség van.....
Amitől tartok az a megélhetés (fözni tudok,sőt szeretek). Mennyiből lehet megélni egy hónapban? (fözéssel, átlagossan)

Hi Csapesz !

Húzod a telefonkábelt a sárban,vagy kvalifikált munkaerő leszel a cégnél.
Egy electrician mate /aki csak segédmunkaerő egí villanyszerelő mellett/,az 8 pound -ot keres óránként.Szerény véleményem az,hogy Te ennél többet tudsz,bár ha megerősítenéd,akkor tudnék tanácsot adni Neked,talán munkát is.
Hát ezek az arányok,neked kell döntened.
Várom válaszod,üdv.:
goalkeeper
Vissza az elejére
Csapesz
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 19. Vasárnap, 14:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv goalkeeper
Elvileg telefonközpontbe mennék, átkötéseket csinálni, új előfizetöket csatlakoztatni, felmondottakat lekötni. Nem segédmunka, szakmunka.A cég neve Enterprise.ez a home-ja.http://www.enterprise.plc.uk/
Ami fontos hogy nem kérnek nyelvismeretet. Az itthoni ügyintéző Human Resource Service. Köszi hogy ilyen gyorsan reagáltál.
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. November 19. Vasárnap, 14:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csapesz írta:
http://www.enterprise.plc.uk/
Ami fontos hogy nem kérnek nyelvismeretet. Az itthoni ügyintéző Human Resource Service.

Nem akarok szkeptikus lenni, de mi az, hogy nem kernek nyelvismeretet?? Sokkolt Sokkolt Forgó szemek Forgó szemek A telefonszereles nemzetkozi magyar nyelven folyik Kérdés Kérdés Azert mert Puskas Tivadar talalta fel a telefonkozpontot, azert meg angliaban sztem angolul beszelnek a telefonszerelok Felkiáltás

Nem veletlen, hogy megint egy ugynokseg akad az utba. Ilyen dumaval, hogy nem kell angol, mar gyanus a dolog. A fent emlitett oraberrol mar ne is beszeljunk.
Vissza az elejére
Csapesz
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 19. Vasárnap, 15:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

4-fős csoportokban dolgoznánk,ebből 1 embernek kell tudnia jól angolul.
Vissza az elejére
Csapesz
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 19. Vasárnap, 15:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A közvetitő cégnek nem kell fizetni semmit,az angol cég rendezi a számlát. Ők fizetik a kiutazást is.
Vissza az elejére
goalkeeper
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. November 20. Hétfő, 8:29    Hozzászólás témája: Újoncok kifelé Hozzászólás az előzmény idézésével

Csapesz írta:
A közvetitő cégnek nem kell fizetni semmit,az angol cég rendezi a számlát. Ők fizetik a kiutazást is.

Hi Csapesz !

Majdnem elsikkadt az alapvető kérdésed,miszerint 500 pound-ból meg tudsz-e élni kint a szállás kifizetése után. Az a véleményem,hogy igen,abból még félre is tudsz tenni,hogy mennyit tőled függ,pláne,ha tudsz főzni.
Ha bedolgozod magad,nem lesz probléma a túlóra vállalás,annyit dolgozhatsz,amennyit akarsz.
A Matávnál nagy leépítések vannak - tudomásom szerint - és a fizetés sem az egeket veri.Talán ez azon cégek kevese,akik ki is fizetik a munkabéreket.Angliában is pontosan fogják fizetni a munkabéred.
A magánvéleményem az,hogy nem veszíthetsz az ügyön.

Üdv:
goalkeeper

Piroska és a Farkas találkozik az erdőben:
- Farkas 5.000 Ft.-ért megdughatsz.
- Már ez a mese sem a régi.......... Nevető Nevető Nevető Nevető Nevető
Vissza az elejére
Csapesz
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 20. Hétfő, 8:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm goalkeeper lenditettél az ügyön....
üdv csapesz
Vissza az elejére
eraera
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 20. Hétfő, 11:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
bocsi hogy így betolakodtam, muszáj megkérdeznem hogy egy 1 éves babát hogyan tudok elhelyezni bölcsiben Felixstowe vonzáskörzetében. Ott dolgoznánk a férjemmel ha összejön.Előre is kösz
Vissza az elejére
goalkeeper
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. November 20. Hétfő, 18:01    Hozzászólás témája: Újoncok kifelé Hozzászólás az előzmény idézésével

Artin írta:
Csapesz írta:
http://www.enterprise.plc.uk/
Ami fontos hogy nem kérnek nyelvismeretet. Az itthoni ügyintéző Human Resource Service.

Nem akarok szkeptikus lenni, de mi az, hogy nem kernek nyelvismeretet?? Sokkolt Sokkolt Forgó szemek Forgó szemek A telefonszereles nemzetkozi magyar nyelven folyik Kérdés Kérdés Azert mert Puskas Tivadar talalta fel a telefonkozpontot, azert meg angliaban sztem angolul beszelnek a telefonszerelok Felkiáltás

Nem veletlen, hogy megint egy ugynokseg akad az utba. Ilyen dumaval, hogy nem kell angol, mar gyanus a dolog. A fent emlitett oraberrol mar ne is beszeljunk.

Hi Artin !

Elgondolkoztam azon /meglepő: még gondolkozni is tud a paraszt/,
mi lenne,ha a találmányokat,akik használják az egész világon,csak
olyan nyelven beszélhetnének használat közben,amely nyelven a feltaláló is beszél./Micsod HÜLYESÉG,mi???/
Azt hiszem akkor a magyar világnyelv lenne.

Üdv: goalkeeper

A világ öt legkiválóbb atomtudósa összejön:
- Mr.Smith itt van ??
- Nincs.
- Akkor beszélhetünk magyarul !!!! Nevető Nevető Nevető Nevető
Vissza az elejére
hadnagy
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. November 20. Hétfő, 20:14    Hozzászólás témája: Re: Újoncok kifelé Hozzászólás az előzmény idézésével

goalkeeper írta:

Hi Artin !

Elgondolkoztam azon,
olyan nyelven beszélhetnének használat közben,amely nyelven a feltaláló is beszél.

Az lehet, hogy a magyar világnyelv lenne, de ugyanakkor sok jó magyar "szakinak" le kellene mondania jónéhány modern és praktikus szerszámróll, eszközről (mert ugye az idegennyel-ismeret szintje kis hazánkban nem túl dicsekvésre méltó). Nevető
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. November 21. Kedd, 2:40    Hozzászólás témája: Re: Újoncok kifelé Hozzászólás az előzmény idézésével

hadnagy írta:
goalkeeper írta:

Hi Artin !

Elgondolkoztam azon,
olyan nyelven beszélhetnének használat közben,amely nyelven a feltaláló is beszél.

Az lehet, hogy a magyar világnyelv lenne, de ugyanakkor sok jó magyar "szakinak" le kellene mondania jónéhány modern és praktikus szerszámróll, eszközről (mert ugye az idegennyel-ismeret szintje kis hazánkban nem túl dicsekvésre méltó). Nevető

Goalkeepernek es Hadnagynak is igaza van. Mar jo ideje torom a fejem, olyan konyvet keresek, amiben benne vannak a talalmanyok, a feltalalokkal egyutt. Mert olyan honlapot tudok, ahol a Nobel Dijasok vannak fennt, de ok kevesebben vannak. Mosoly

Azt hiszem meglepodne nehany kollegam, ha megmutatnam nekik a konyvet a feltalalokrol. Mar igy is nehanyszor megleptem oket amikor szoba kerult valamilyen eszkoz, es kozoltem veluk, hogy magyar talalta fel. Sokat nem tudnak ezek az angolok, jo lene felnyitni a szemuket. Nagyon boldog Laza

Azt tudja valaki, hogy az angol coach (busz) szo honnan szarmazik? Segedeszkoz nelkul!
Vissza az elejére
Frenky
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. November 21. Kedd, 13:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gyerekek !

Az tény hogy nagyon sok találmány fűződik magyar névhez .

Viszont .......

Kiváncsi lennék pl arra , hogy más országok néppeségéhez viszonyítva hol , hanyadik helyen állunk a ranglétrán .

Mert azt se feledjük hogy nem a magyarok találták fel a világot , tehát .............. .

Én is büszke vagyok arra hogy sok mindent találtak fel magyar feltalálók ,
de ilyen statisztikáról még nem hallottam hogy pl Japán vagy más ország népességével eggyeztetve hol vagyunk ?!

Gondolom értitek hogy mire célzok .
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
4 / 7 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban