| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
avnire Mester

|
Elküldve: 2006. November 18. Szombat, 23:09 Hozzászólás témája: Re: Újoncok kifelé |
|
|
| Idézet: | Tudod,hogy működik az összetartás itt a fórumon ?Megjelenik egy újonc,föltesz egy csomó kérdést,amennyiben nem hízelgő,vagy válasz
nem az általa elvárt, kritizál és lebaltázza a válaszolót.Egyben általánosak: csak a legritkább esetben köszönik meg a választ.
Utána kijelentik,nincs összetartás a magyarok között,mert nem szereznek neki azonnal szállást és jól fizető munkát. |
Ja, azt en is eszrevettem, hogy igen ritka a koszonom. De en ezt mar nemzeti sajatossagnak tudom be. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
goalkeeper Haladó

|
Elküldve: 2006. November 19. Vasárnap, 8:56 Hozzászólás témája: Re: Újoncok kifelé |
|
|
| avnire írta: | | Idézet: | Tudod,hogy működik az összetartás itt a fórumon ?Megjelenik egy újonc,föltesz egy csomó kérdést,amennyiben nem hízelgő,vagy válasz
nem az általa elvárt, kritizál és lebaltázza a válaszolót.Egyben általánosak: csak a legritkább esetben köszönik meg a választ.
Utána kijelentik,nincs összetartás a magyarok között,mert nem szereznek neki azonnal szállást és jól fizető munkát. |
Ja, azt en is eszrevettem, hogy igen ritka a koszonom. De en ezt mar nemzeti sajatossagnak tudom be. |
Hi Avnire !
Sajnos a nemzeti sajátosságokkal az a baj,hogy legtöbb esetben negatívak.Ha valaki úgy akar egy számára idegen országban élni és dolgozni,vihar gyorsasággal vetkőzze le ezeket a negatív tulajdonságokat,mert ellenkező esetben nem terem számára sok
babér.
Azzal kellene kezdenie,hogy itt a fórumon már gyakorolna,hogy az
esetleges kinti élete minél gördülékenyebben kezdődjön.
Angliában viselkedj úgy,mint egy angol,Németországban mint egy német,
......stb.
Esetleg a gyakorlást el lehetne kezdeni egy köszönöm-mel.
Üdv: goalkeeper
Repülőgépen:
- Ideges ?
- Igen..
- Először ?
- Nem,már voltam ideges..... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Csapesz Újonc

|
Elküldve: 2006. November 19. Vasárnap, 12:56 Hozzászólás témája: |
|
|
Űdvözlet
Tanácsot szeretnék kérni tőletek....
Az alábbi feltételekkel mehetnék ki Angliába dolgozni, mint telefonszerelő:5,35-ős nettó órabér,200 font levonás szállásra(közös nappali, több hálószoba) elvileg 500 marad megélhetésre.Évente egyszeri ingyenes hazautazás, 21 nap szabadság....túlóra lehetöség van.....
Amitől tartok az a megélhetés (fözni tudok,sőt szeretek). Mennyiből lehet megélni egy hónapban? (fözéssel, átlagossan) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
goalkeeper Haladó

|
Elküldve: 2006. November 19. Vasárnap, 13:25 Hozzászólás témája: Újoncok kifelé |
|
|
| Csapesz írta: | Űdvözlet
Tanácsot szeretnék kérni tőletek....
Az alábbi feltételekkel mehetnék ki Angliába dolgozni, mint telefonszerelő:5,35-ős nettó órabér,200 font levonás szállásra(közös nappali, több hálószoba) elvileg 500 marad megélhetésre.Évente egyszeri ingyenes hazautazás, 21 nap szabadság....túlóra lehetöség van.....
Amitől tartok az a megélhetés (fözni tudok,sőt szeretek). Mennyiből lehet megélni egy hónapban? (fözéssel, átlagossan) |
Hi Csapesz !
Húzod a telefonkábelt a sárban,vagy kvalifikált munkaerő leszel a cégnél.
Egy electrician mate /aki csak segédmunkaerő egí villanyszerelő mellett/,az 8 pound -ot keres óránként.Szerény véleményem az,hogy Te ennél többet tudsz,bár ha megerősítenéd,akkor tudnék tanácsot adni Neked,talán munkát is.
Hát ezek az arányok,neked kell döntened.
Várom válaszod,üdv.:
goalkeeper |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Csapesz Újonc

|
Elküldve: 2006. November 19. Vasárnap, 14:27 Hozzászólás témája: |
|
|
Üdv goalkeeper
Elvileg telefonközpontbe mennék, átkötéseket csinálni, új előfizetöket csatlakoztatni, felmondottakat lekötni. Nem segédmunka, szakmunka.A cég neve Enterprise.ez a home-ja.http://www.enterprise.plc.uk/
Ami fontos hogy nem kérnek nyelvismeretet. Az itthoni ügyintéző Human Resource Service. Köszi hogy ilyen gyorsan reagáltál. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. November 19. Vasárnap, 14:58 Hozzászólás témája: |
|
|
| Csapesz írta: | http://www.enterprise.plc.uk/
Ami fontos hogy nem kérnek nyelvismeretet. Az itthoni ügyintéző Human Resource Service. |
Nem akarok szkeptikus lenni, de mi az, hogy nem kernek nyelvismeretet?? A telefonszereles nemzetkozi magyar nyelven folyik Azert mert Puskas Tivadar talalta fel a telefonkozpontot, azert meg angliaban sztem angolul beszelnek a telefonszerelok
Nem veletlen, hogy megint egy ugynokseg akad az utba. Ilyen dumaval, hogy nem kell angol, mar gyanus a dolog. A fent emlitett oraberrol mar ne is beszeljunk. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Csapesz Újonc

|
Elküldve: 2006. November 19. Vasárnap, 15:07 Hozzászólás témája: |
|
|
| 4-fős csoportokban dolgoznánk,ebből 1 embernek kell tudnia jól angolul. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Csapesz Újonc

|
Elküldve: 2006. November 19. Vasárnap, 15:17 Hozzászólás témája: |
|
|
| A közvetitő cégnek nem kell fizetni semmit,az angol cég rendezi a számlát. Ők fizetik a kiutazást is. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
goalkeeper Haladó

|
Elküldve: 2006. November 20. Hétfő, 8:29 Hozzászólás témája: Újoncok kifelé |
|
|
| Csapesz írta: | | A közvetitő cégnek nem kell fizetni semmit,az angol cég rendezi a számlát. Ők fizetik a kiutazást is. |
Hi Csapesz !
Majdnem elsikkadt az alapvető kérdésed,miszerint 500 pound-ból meg tudsz-e élni kint a szállás kifizetése után. Az a véleményem,hogy igen,abból még félre is tudsz tenni,hogy mennyit tőled függ,pláne,ha tudsz főzni.
Ha bedolgozod magad,nem lesz probléma a túlóra vállalás,annyit dolgozhatsz,amennyit akarsz.
A Matávnál nagy leépítések vannak - tudomásom szerint - és a fizetés sem az egeket veri.Talán ez azon cégek kevese,akik ki is fizetik a munkabéreket.Angliában is pontosan fogják fizetni a munkabéred.
A magánvéleményem az,hogy nem veszíthetsz az ügyön.
Üdv:
goalkeeper
Piroska és a Farkas találkozik az erdőben:
- Farkas 5.000 Ft.-ért megdughatsz.
- Már ez a mese sem a régi.......... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Csapesz Újonc

|
Elküldve: 2006. November 20. Hétfő, 8:48 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszönöm goalkeeper lenditettél az ügyön....
üdv csapesz |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
eraera Újonc

|
Elküldve: 2006. November 20. Hétfő, 11:48 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
bocsi hogy így betolakodtam, muszáj megkérdeznem hogy egy 1 éves babát hogyan tudok elhelyezni bölcsiben Felixstowe vonzáskörzetében. Ott dolgoznánk a férjemmel ha összejön.Előre is kösz |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
goalkeeper Haladó

|
Elküldve: 2006. November 20. Hétfő, 18:01 Hozzászólás témája: Újoncok kifelé |
|
|
| Artin írta: | | Csapesz írta: | http://www.enterprise.plc.uk/
Ami fontos hogy nem kérnek nyelvismeretet. Az itthoni ügyintéző Human Resource Service. |
Nem akarok szkeptikus lenni, de mi az, hogy nem kernek nyelvismeretet?? A telefonszereles nemzetkozi magyar nyelven folyik Azert mert Puskas Tivadar talalta fel a telefonkozpontot, azert meg angliaban sztem angolul beszelnek a telefonszerelok
Nem veletlen, hogy megint egy ugynokseg akad az utba. Ilyen dumaval, hogy nem kell angol, mar gyanus a dolog. A fent emlitett oraberrol mar ne is beszeljunk. |
Hi Artin !
Elgondolkoztam azon /meglepő: még gondolkozni is tud a paraszt/,
mi lenne,ha a találmányokat,akik használják az egész világon,csak
olyan nyelven beszélhetnének használat közben,amely nyelven a feltaláló is beszél./Micsod HÜLYESÉG,mi???/
Azt hiszem akkor a magyar világnyelv lenne.
Üdv: goalkeeper
A világ öt legkiválóbb atomtudósa összejön:
- Mr.Smith itt van ??
- Nincs.
- Akkor beszélhetünk magyarul !!!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hadnagy Mester

Csatlakozott: Feb 24, 2006 Hozzászólások: 310 Tartózkodási hely: Nottingham
|
Elküldve: 2006. November 20. Hétfő, 20:14 Hozzászólás témája: Re: Újoncok kifelé |
|
|
| goalkeeper írta: |
Hi Artin !
Elgondolkoztam azon,
olyan nyelven beszélhetnének használat közben,amely nyelven a feltaláló is beszél.
Azt hiszem akkor a magyar világnyelv lenne. |
Az lehet, hogy a magyar világnyelv lenne, de ugyanakkor sok jó magyar "szakinak" le kellene mondania jónéhány modern és praktikus szerszámróll, eszközről (mert ugye az idegennyel-ismeret szintje kis hazánkban nem túl dicsekvésre méltó).  _________________ "- Engem egy ilyen kis hadnagyocska, mint maga, nem tud megijeszteni.
- Voltam én már százados is fiacskám. Csak egyszer egy ilyen takonypócot, mint te, úgy vágtam szájon, hogy kiesett három foga és ezért lefokoztak." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. November 21. Kedd, 2:40 Hozzászólás témája: Re: Újoncok kifelé |
|
|
| hadnagy írta: | | goalkeeper írta: |
Hi Artin !
Elgondolkoztam azon,
olyan nyelven beszélhetnének használat közben,amely nyelven a feltaláló is beszél.
Azt hiszem akkor a magyar világnyelv lenne. |
Az lehet, hogy a magyar világnyelv lenne, de ugyanakkor sok jó magyar "szakinak" le kellene mondania jónéhány modern és praktikus szerszámróll, eszközről (mert ugye az idegennyel-ismeret szintje kis hazánkban nem túl dicsekvésre méltó).  |
Goalkeepernek es Hadnagynak is igaza van. Mar jo ideje torom a fejem, olyan konyvet keresek, amiben benne vannak a talalmanyok, a feltalalokkal egyutt. Mert olyan honlapot tudok, ahol a Nobel Dijasok vannak fennt, de ok kevesebben vannak.
Azt hiszem meglepodne nehany kollegam, ha megmutatnam nekik a konyvet a feltalalokrol. Mar igy is nehanyszor megleptem oket amikor szoba kerult valamilyen eszkoz, es kozoltem veluk, hogy magyar talalta fel. Sokat nem tudnak ezek az angolok, jo lene felnyitni a szemuket.
Azt tudja valaki, hogy az angol coach (busz) szo honnan szarmazik? Segedeszkoz nelkul! _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Frenky Mester

|
Elküldve: 2006. November 21. Kedd, 13:23 Hozzászólás témája: |
|
|
Gyerekek !
Az tény hogy nagyon sok találmány fűződik magyar névhez .
Viszont .......
Kiváncsi lennék pl arra , hogy más országok néppeségéhez viszonyítva hol , hanyadik helyen állunk a ranglétrán .
Mert azt se feledjük hogy nem a magyarok találták fel a világot , tehát .............. .
Én is büszke vagyok arra hogy sok mindent találtak fel magyar feltalálók ,
de ilyen statisztikáról még nem hallottam hogy pl Japán vagy más ország népességével eggyeztetve hol vagyunk ?!
Gondolom értitek hogy mire célzok . |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|