Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Újoncok kifelé :D
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Október 5. Csütörtök, 16:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hááát azért szerintem van miért tartani Tőlük.
Ugyanis így feketén is elég sokan vannak ( dolgoznak éttermekben, szállodákban, és az építőiparban ) akkor miért ne özönlenének ha nyitva az ajtó előttük. Arról nem beszélve, hogy ők is emberből vannak és megakarnak élni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Október 5. Csütörtök, 19:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Frenky írta:
Kriszta ( bár lehet hogy már nem fogod elolvasni )

Na és akkor mi van ha "jönnek" a románok ?!

Nem vagyok nacionalista de mindenki tudja hogy mennyire igényesek magukra nézve . ( biztos van kivétel köztük is , de az nem sok )

Azért azt megnézem majd hogy mit szólnak az angolok hozzájuk , itthon elég ha a metrón végignézel a román vendégmunkásokon , no comment .

Valószinüleg egy töredékük talál is munkát majd ( a normálisabb kinézetü ) de nemhinném hogy megrengetik a brit munkaerő piacot , a szakmai tudásukról nem is beszélve .

Szerintem ahogy jönnek úgy mennek is majd haza , nekik még magyarország is drága hely , London az komoly horror lessz nekik .

Aki akar hozzászólhat !

üdv nektek

Frenky, mar a lengyelek is megrengettek a munkaeropiacot!
Vissza az elejére
Frenky
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Október 6. Péntek, 11:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Na ja ......de Lengyelország az nem Románia ...... nembeszélve arról hogy a lengyelek nagyon jól beszélik az angolt ....én nem hinném hogy sok keresnivalója van a románoknak angolföldön .
Vissza az elejére
Severe
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Október 8. Vasárnap, 20:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

stanb írta:
bkriszta írta:
ok, nem akarsz milliomos lenni azonnal...........................leveszem akalapom elotted,

de varjal csak, amikor rajossz a lehetosgeidre, hogy itt idovel lehet jo penzt kerseni, meg fogod gondolni magad........a huzamosabban itt tartozkodok min azt csinaljak.....mert miert masert fektenenek pezt be peldaul lakasokba...miert csinalnak kurzosokat jobbmunakert...job munak=tobb penz, jobb munakido, nagyobb oraber...............foleg jo par ve alalt a karier letrajara is felkerulsz.....elkezdesz maszni...

itt ambitous szo nagy hatalmu...

ha azt monod valakinek hogy engem nem erdekel a pezn csak atapsztalat, akkor menj el oneknetes munkaba, kajaert..............
ugye nem errol, beszelunk

látom nem érted .
2 18 éves ember alap h nem világot megváltani megy ki hanem tapasztalatot szerzni. nem tom h hány éves vagy, de gondolom neked most csak a pénz jelent mindent. legalábbis a hozzászólásodból ezt olvasom ki.
nem azért megyünk ki h 2,5 hónap alatt összespóroljunk 150 00 HUF-t és azt hazautaljuk. csak azért H KIPRÓBÁLJUK AZ ANGLIAI ÉLETET.
majd ha ott tartok h a pénzzszerzés miatt megyek ki akkor alap h nem egy érettségivel vágok neki, hanem a technikusit is lerakom +elvégzem az egyetemet .

u.i.: köszönöm a hozzászólást

Én is így vagyok, mint a két srác... bár tisztában vagyok vele, hogy nem msot kell ott szerencsét próbálni, hanem, ha konkrét foglalkozásunk lesz, amivel ott komoly munkát tudunk vállalni és nem csak egy nyárra... srácok, igen, igaz az, hogy sajnos ott amit nyári munkával (pl) megkeresel, az nem marad meg, amíg ott vagy, szinte mind elköltöd. Odakinn tényleg csak kapcsolatokkal leeht alapozni ha pl van akinél ellakj és akkor csak a kajába kell beszállnod, tudsz spórolni. Ezért csinálom én azt, hogy pár bnőmmel összedobjuk a pénzt, nekem már saját magamra is van elegendő, és akkor hosszabb időre ki tudunk menni élvezni a kinti életet. Komolyabba csak akkor érdemes fognunk, ha szakmával, biztos nyelvtudással rendelkezünk, stb stb. De azért mindenképp érdemes kimenni, hogy azon az egészen más, csodálatos vidéken eltöltsetek pár hetet. Akár még össze is foghatunk;)
Vissza az elejére
Zita1010
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Október 9. Hétfő, 5:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Ami azt illeti a fórum címe rám is igaz valamint barátnőmre, mert most így ketten vágunk neki Londonnak.
Bár tény és való, hogy nem vagyok naiv és "szerencsére" elég bizalmatlan, így nem igazán tudnak bepalizni, de persze soha nem lehet tudni, hogy mi vár ránk kint.
Ami az összefogást illeti, bár magyaroknál még nem tapasztaltam Szomorú, de szívesen benne vagyok/vagyunk.
Legyünk mi a kivételek. Mosoly

Ja ha már itt irogatok, pontosabban pötyögtetek, tud valaki némi hasznos információval ellátni Nyugat-Londonról, azon belül is Wembley és Harrow érdekelne. Közbiztonság, valamint munka szempontjából - helyben is van rá esély, hogy ott találjon az ember, vagy onnan sokat kell utazni. Előre is köszike.
Zita.
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Október 9. Hétfő, 19:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Zita1010 írta:
Sziasztok,

Ami azt illeti a fórum címe rám is igaz valamint barátnőmre, mert most így ketten vágunk neki Londonnak.
Bár tény és való, hogy nem vagyok naiv és "szerencsére" elég bizalmatlan, így nem igazán tudnak bepalizni, de persze soha nem lehet tudni, hogy mi vár ránk kint.
Ami az összefogást illeti, bár magyaroknál még nem tapasztaltam Szomorú, de szívesen benne vagyok/vagyunk.

Ja ha már itt irogatok, pontosabban pötyögtetek, tud valaki némi hasznos információval ellátni Nyugat-Londonról, azon belül is Wembley és Harrow érdekelne. Közbiztonság, valamint munka szempontjából - helyben is van rá esély, hogy ott találjon az ember, vagy onnan sokat kell utazni. Előre is köszike.
Zita.

Hagyjatok mar abba ezt a magyar osszetartas dolgot! Senki nem fog nektek sem allast, sem szallast talalni, ha nektek ebbol allna az osszetartas, felejtsetek el. Fel kellene noni, es megprobalni a sajat labatokra allni. Bocsesz, de most mar ettol egy kicsit bepipultam! Ördögi vagy nagyon őrült
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Október 13. Péntek, 11:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Es nem csak a romanok jonnek, hanem majd a Macedonok is. az egyik angol naplabban olvastam, hogy a roman es bolgar bevandorlok szamat kb. 600 ezerre becsulik, enyien fognak joni a csatlakozas utan. Miutan a macedon alampolgarok egy torveny ertelmeben roman utlevelet kaphatnak igy ok is rendelkezni fgonak a roman utlevel birtokabana az osszes joggal, ami egy eu allampogarnak jar. Igy a 600 ezer bolgar es romant 1 miliora fogja felemelni a macedon bevandorlok szama. Ez csak joslat, de nem kicsi szam.
Vissza az elejére
stanb
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Október 15. Vasárnap, 10:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

avnire írta:
Zita1010 írta:
Sziasztok,

Zita.

Hagyjatok mar abba ezt a magyar osszetartas dolgot! Senki nem fog nektek sem allast, sem szallast talalni, ha nektek ebbol allna az osszetartas, felejtsetek el. Fel kellene noni, es megprobalni a sajat labatokra allni. Bocsesz, de most mar ettol egy kicsit bepipultam! Ördögi vagy nagyon őrült

nem tartom magam naívank, nem tudnak kihasználni ( pedig már próbálkoztak páran ), de ezt h hagyjuk az összetartást, picit furán értelmezem. lehet h ahol én lakok, (Veszprém) csak ott természetes h segítünk másoknak, vagy csak a neveltetésemből fakad, de ha már mint csepp a tengerben lennénk kint magyarok angliában, én biztosan minden tőlem telhetőt megtennék h segítsek, akár saját szabadidőmből.
de hát ezek szerint ezt csak én érzem természetesnek.
Vissza az elejére
Szandre
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 8. Szerda, 14:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Vicces

Újonc vagyok, és szeretnék kimenni. Vicces Örülnék ha megosztanátok velem hogy ti hogyan kezdtek hozzá a kiutazás megszervezéséhez.
Nem tudom hogy kezdjek hozzá, de szeretnék kimenni.
Elsődleges célom a nyelvtanulás, de szeretnék munkát vállalni.
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. November 8. Szerda, 21:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szandre írta:
Sziasztok! Vicces

Újonc vagyok, és szeretnék kimenni. Vicces Örülnék ha megosztanátok velem hogy ti hogyan kezdtek hozzá a kiutazás megszervezéséhez.
Nem tudom hogy kezdjek hozzá, de szeretnék kimenni.
Elsődleges célom a nyelvtanulás, de szeretnék munkát vállalni.

Megfordult a fejedben mar az au pairseg? Szerintem az a legegyszerubb modja a nyelvtanulasnak, es annak is, hogy kigyere. Lesz egy kis penzed, lesz fedel a fejed felett, lesz kajad. Es lesz eleg szabadidod, hogy megismerd Londont, megbaratkozz az itteni elettel, aztan pedig munkat es szallast keress magadnak, ha a sajat labra akarsz allni.
Vissza az elejére
Evvi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. November 8. Szerda, 22:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát igen, összetartás a gyakorlatban nincs, csak elméletben.
Vissza az elejére
Szandre
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 9. Csütörtök, 10:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Avnire,

Igen, megfordult már a fejemben az au-pair-ség.Remélem még beleférek a korhatárba.
Vissza az elejére
ignac
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. November 14. Kedd, 22:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Artin írta:
Es nem csak a romanok jonnek, hanem majd a Macedonok is. az egyik angol naplabban olvastam, hogy a roman es bolgar bevandorlok szamat kb. 600 ezerre becsulik, enyien fognak joni a csatlakozas utan. Miutan a macedon alampolgarok egy torveny ertelmeben roman utlevelet kaphatnak igy ok is rendelkezni fgonak a roman utlevel birtokabana az osszes joggal, ami egy eu allampogarnak jar. Igy a 600 ezer bolgar es romant 1 miliora fogja felemelni a macedon bevandorlok szama. Ez csak joslat, de nem kicsi szam.

En is ugy tudom, hogy az ujonann csatlakozo orszagoknak nem nyitjak ki a munkaeropiacot... Azert az angolok sem hulyek, rajottek, hogy a kb ketmillio lengyel is komoly felfordulast okozott...
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. November 15. Szerda, 17:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:
En is ugy tudom, hogy az ujonann csatlakozo orszagoknak nem nyitjak ki a munkaeropiacot... Azert az angolok sem hulyek, rajottek, hogy a kb ketmillio lengyel is komoly felfordulast okozott...
[/quote]

Igen, elvileg max 20 ezer romant engednenek be, es ennek nagy resze menne a mezogazdasagba, plusz beengednenek x szamu magasan kvalifikalt munkaerot.

De oszinten..ha be tudnak jonni mint turistak, akkor aztan teljesen mindegy..

Elvileg megbuntetnek azt a munkaltatot, aki feketen alkalmaz akarkit is, de oszinten, mikor derul ez ki? Semmikor.

Ha idejonnek, (mert johetnek) feketen dolgoznak majd, szarul keresnek ugyan, de kezbe kapjak a penzt.. innentol kezdbe bankszamla sem kell, nem fizetnek majd NI-t, sem adot, elik majd a vilagukat boldogan..

En eleg szkeptikus vagyok e tiltasok legitimitasa kapcsan.
Vissza az elejére
goalkeeper
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. November 18. Szombat, 22:24    Hozzászólás témája: Újoncok kifelé Hozzászólás az előzmény idézésével

Evvi írta:
Hát igen, összetartás a gyakorlatban nincs, csak elméletben.

Hi Evvi !

Tudod,hogy működik az összetartás itt a fórumon ?Megjelenik egy újonc,föltesz egy csomó kérdést,amennyiben nem hízelgő,vagy válasz
nem az általa elvárt, kritizál és lebaltázza a válaszolót.Egyben általánosak: csak a legritkább esetben köszönik meg a választ.
Utána kijelentik,nincs összetartás a magyarok között,mert nem szereznek neki azonnal szállást és jól fizető munkát.
Olyan emberek,akik még nem tettek le itthon semmit az asztalra,de gondolják,majd kint ezt megteszik.Még arra sem képesek,hogy megértsék: VALAMILYEN NYELVTUDÁS KELL A KINTI MUNKÁHOZ!!!!!!!!!!!!!
A nyelvtanuláshoz meg végképp nem fűlik a foguk,inkább mindenfajta
szakadt magyar lehúzós ügynökségeket keresnek,akik azt hazudják
nekik,hogy nyelvtudás nélküli munkát szereznek nekik.Ha azt az összeget,
amire lehuzzák őket nyelvtanárra fordítanák,szuper felsőfokú nyelvtudással jönnének ki.

TISZTELET A KIVÉTELNEK !!!!

Üdv:
goalkeeper

-Hol a bukósisak ??
- What ?
- Hát bu-kó-si-sak !!!
- .......????
- Látja őrmester úr,nem ártana nekünk is nyelveket tanulni.
- Osztán minek ??? Ez négy nyelven beszélt,még se értett meg !!!!!
Nevető Nevető Nevető Nevető Nevető
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
3 / 7 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban