Elküldve: 2006. Október 31. Kedd, 20:06 Hozzászólás témája: Vám kérdés
Nem tudja valaki véletlenül hogy ha ebay-en keresztül vennék használt számítógépet Amerikából és Londonba postázzák, akkor az vám köteles e, ha igen akkor mekkora a vám és esetleg milyen procedúrával járhat?
Sajnos az angolom nem tökéletes ezért nem tudok utána nézni neten.
Nem tudja valaki véletlenül hogy ha ebay-en keresztül vennék használt számítógépet Amerikából és Londonba postázzák, akkor az vám köteles e, ha igen akkor mekkora a vám és esetleg milyen procedúrával járhat?
Sajnos az angolom nem tökéletes ezért nem tudok utána nézni neten.
Sanyi
Az attol fugg, hogyan adjak fel, es mennyi az erteke. Ha maganszemely adja fel, es rairja, hogy ajandek, vagy alacsony erteket ir ra, akkor nem kell fizetni, En vettem 3 dvd-t kb 30 font ertekben egy amerikai cegtol es kellett kb. 8 font vamot fizetnem a postan amikor atvettem. Viszont vettem foto optikat szinten amerikabol, kb. 90 font ertekben es az siman jott a postaval, csak berakta a postas a postaladamba nem volt semmi vam. Szoval a feladotol fugg, amugy ha belinkeled ide az ebayes oldalt, talan kideritunk neked valamit. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?!
Az attol fugg, hogyan adjak fel, es mennyi az erteke. Ha maganszemely adja fel, es rairja, hogy ajandek, vagy alacsony erteket ir ra, akkor nem kell fizetni, En vettem 3 dvd-t kb 30 font ertekben egy amerikai cegtol es kellett kb. 8 font vamot fizetnem a postan amikor atvettem. Viszont vettem foto optikat szinten amerikabol, kb. 90 font ertekben es az siman jott a postaval, csak berakta a postas a postaladamba nem volt semmi vam. Szoval a feladotol fugg, amugy ha belinkeled ide az ebayes oldalt, talan kideritunk neked valamit.[/quote]
szia
Egész pontosan egy Imac-et szeretnék venni, ez Amerikában kb. 500 font körül van. Ahhoz biztos hogy nagy hogy a postás csak berakja a postaládámba. és gondolom ha nem szeretném hogy össze vissza dobálják akkor érdemes feltüntetni hogy mi van a dobozban
Az ebayen ezt találtam:
http://pages.ebay.co.uk/help/policies/importation.html
de ebből pont nem derült ki hogy a számítógépre milyen szabályok vonatkoznak.
Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2006. November 2. Csütörtök, 3:23 Hozzászólás témája:
En mondjuk konkretan a termek linkjere lennek kivancsi, abbol kiderul, hogy milyen uton postazzak. Es abbol kovetkezik a vam is. HA betudod linkelni a termeket, megnezem neked. Vagy ird meg a szamat a job felso saroban van kb. 10 szamjegy. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
Viszont Ha tudnám hogy esetleg milyen típusú küldésnél lehet megúszni a vámot akkor gondolom kérhetem hogy úgy küldje az eladó nem?
Azt nem tudod esetleg, hogy hány százalék lehet a vám?
Viszont Ha tudnám hogy esetleg milyen típusú küldésnél lehet megúszni a vámot akkor gondolom kérhetem hogy úgy küldje az eladó nem?
Azt nem tudod esetleg, hogy hány százalék lehet a vám?
Bocsi, hogy csak most valaszolok. Megneztem a linkeket, amiken mar lejart kozben a licit. Ezekre a gepekre tutti kell vamot fizetni, es nem 10 fontot, hanem kb. 30-40 fontot vagy tobbet. Amgy azt irtak az eladok, hogy csak amerikaba postazzak. Ilyenkor elofordul, hogy nem csak oda, de megkell kerdezni oket, hogy Londonba is elkuldenek-e. VAn aki igen, van aki nem. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
Elküldve: 2006. November 6. Hétfő, 1:28 Hozzászólás témája:
szia
Semmi gond jobb később mint soha )
Nem tudod hol tudnám megnézni hogy pontosan mennyi rá a vám?
Mert ha nem több a vételár 25-30 százalékánál akkor még megéri kintről rendelni.
Ezen az oldalon van egy link, Adobe-ban letölthető lap, 'Common internet goods'. Ezen azt irják, hogy laptop és desktop számitógépek ingyenesek, vagyis nem kell utána vámot fizetni, palmtop-ra az ár 3.75%-a (ha jól emlékszem).
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban