Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge éjszaka
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Motorkerékpár szerviz Londonban
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Vám kérdés
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Vám kérdés

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Dumaparti, bármiről ami az eszedbe jut
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
bel26
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Október 31. Kedd, 20:06    Hozzászólás témája: Vám kérdés Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem tudja valaki véletlenül hogy ha ebay-en keresztül vennék használt számítógépet Amerikából és Londonba postázzák, akkor az vám köteles e, ha igen akkor mekkora a vám és esetleg milyen procedúrával járhat?
Sajnos az angolom nem tökéletes ezért nem tudok utána nézni neten.

Sanyi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. November 1. Szerda, 0:04    Hozzászólás témája: Re: Vám kérdés Hozzászólás az előzmény idézésével

bel26 írta:
Nem tudja valaki véletlenül hogy ha ebay-en keresztül vennék használt számítógépet Amerikából és Londonba postázzák, akkor az vám köteles e, ha igen akkor mekkora a vám és esetleg milyen procedúrával járhat?
Sajnos az angolom nem tökéletes ezért nem tudok utána nézni neten.

Sanyi

Az attol fugg, hogyan adjak fel, es mennyi az erteke. Ha maganszemely adja fel, es rairja, hogy ajandek, vagy alacsony erteket ir ra, akkor nem kell fizetni, En vettem 3 dvd-t kb 30 font ertekben egy amerikai cegtol es kellett kb. 8 font vamot fizetnem a postan amikor atvettem. Viszont vettem foto optikat szinten amerikabol, kb. 90 font ertekben es az siman jott a postaval, csak berakta a postas a postaladamba nem volt semmi vam. Szoval a feladotol fugg, amugy ha belinkeled ide az ebayes oldalt, talan kideritunk neked valamit.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bel26
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 1. Szerda, 17:31    Hozzászólás témája: Re: Vám kérdés Hozzászólás az előzmény idézésével

Sanyi[/quote]

Az attol fugg, hogyan adjak fel, es mennyi az erteke. Ha maganszemely adja fel, es rairja, hogy ajandek, vagy alacsony erteket ir ra, akkor nem kell fizetni, En vettem 3 dvd-t kb 30 font ertekben egy amerikai cegtol es kellett kb. 8 font vamot fizetnem a postan amikor atvettem. Viszont vettem foto optikat szinten amerikabol, kb. 90 font ertekben es az siman jott a postaval, csak berakta a postas a postaladamba nem volt semmi vam. Szoval a feladotol fugg, amugy ha belinkeled ide az ebayes oldalt, talan kideritunk neked valamit.[/quote]

szia

Egész pontosan egy Imac-et szeretnék venni, ez Amerikában kb. 500 font körül van. Ahhoz biztos hogy nagy hogy a postás csak berakja a postaládámba. Mosoly és gondolom ha nem szeretném hogy össze vissza dobálják akkor érdemes feltüntetni hogy mi van a dobozban Mosoly
Az ebayen ezt találtam:
http://pages.ebay.co.uk/help/policies/importation.html
de ebből pont nem derült ki hogy a számítógépre milyen szabályok vonatkoznak. Szomorú
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. November 2. Csütörtök, 3:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

En mondjuk konkretan a termek linkjere lennek kivancsi, abbol kiderul, hogy milyen uton postazzak. Es abbol kovetkezik a vam is. HA betudod linkelni a termeket, megnezem neked. Vagy ird meg a szamat a job felso saroban van kb. 10 szamjegy.
Vissza az elejére
bel26
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 2. Csütörtök, 11:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szia Artin

Itt van pár link de ezeket Amerikába küldték szóval nem tudom ebből kiderül e valami.

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=300041854136&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=020

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=280041626112&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=018

Viszont Ha tudnám hogy esetleg milyen típusú küldésnél lehet megúszni a vámot akkor gondolom kérhetem hogy úgy küldje az eladó nem?
Azt nem tudod esetleg, hogy hány százalék lehet a vám?
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. November 6. Hétfő, 1:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

bel26 írta:
szia Artin

Itt van pár link de ezeket Amerikába küldték szóval nem tudom ebből kiderül e valami.

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=300041854136&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=020

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=280041626112&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=018

Viszont Ha tudnám hogy esetleg milyen típusú küldésnél lehet megúszni a vámot akkor gondolom kérhetem hogy úgy küldje az eladó nem?
Azt nem tudod esetleg, hogy hány százalék lehet a vám?

Bocsi, hogy csak most valaszolok. Megneztem a linkeket, amiken mar lejart kozben a licit. Ezekre a gepekre tutti kell vamot fizetni, es nem 10 fontot, hanem kb. 30-40 fontot vagy tobbet. Amgy azt irtak az eladok, hogy csak amerikaba postazzak. Ilyenkor elofordul, hogy nem csak oda, de megkell kerdezni oket, hogy Londonba is elkuldenek-e. VAn aki igen, van aki nem.
Vissza az elejére
bel26
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 6. Hétfő, 1:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szia

Semmi gond Mosoly jobb később mint soha Mosoly)
Nem tudod hol tudnám megnézni hogy pontosan mennyi rá a vám?
Mert ha nem több a vételár 25-30 százalékánál akkor még megéri kintről rendelni.
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. November 6. Hétfő, 21:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

http://customs.hmrc.gov.uk/channelsPortalWebApp/channelsPortalWebApp.portal?_nfpb=true&_pageLabel=pageTravel_ShowContent&propertyType=document&resetCT=true&id=HMCE_CL_001454

Ezen az oldalon van egy link, Adobe-ban letölthető lap, 'Common internet goods'. Ezen azt irják, hogy laptop és desktop számitógépek ingyenesek, vagyis nem kell utána vámot fizetni, palmtop-ra az ár 3.75%-a (ha jól emlékszem).
Vissza az elejére
bel26
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. November 7. Kedd, 1:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

köszi szépen az infot
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Dumaparti, bármiről ami az eszedbe jut Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban