| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
myvett Újonc

|
Elküldve: 2006. Február 2. Csütörtök, 10:30 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Edina vagyok.
Gondolkozom az angliai munkavállaláson, mert Magyarországon nem sok lehetőség van. 15 éves kamaszlányom van. aki idén kezdi a középiskolát, eddig németül tanult, és egy picit angolul is tud. Én 37 éves vámügyintéző vagyok, az Unió miatt lettem munkanélküli, és a szakmából is kiábrándultam. Változást szeretnék!!! A kislányomat egyedül nevelem, de a szüleim rengeteget segítenek. Ne értsétek félre nem SOS a dolog, de érdekelne, hogy van-e értelme ezen gondolkodni. Egy keveset beszélek angolul, de folyamatosan bővítem a tudásomat.
Az infókat előre is köszönöm!
A legjobbakat kívánom mindenkine, üdv. Edina |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Február 2. Csütörtök, 10:42 Hozzászólás témája: |
|
|
| myvett írta: | Sziasztok!
Edina vagyok.
Gondolkozom az angliai munkavállaláson, mert Magyarországon nem sok lehetőség van. 15 éves kamaszlányom van. aki idén kezdi a középiskolát, eddig németül tanult, és egy picit angolul is tud. Én 37 éves vámügyintéző vagyok, az Unió miatt lettem munkanélküli, és a szakmából is kiábrándultam. Változást szeretnék!!! A kislányomat egyedül nevelem, de a szüleim rengeteget segítenek. Ne értsétek félre nem SOS a dolog, de érdekelne, hogy van-e értelme ezen gondolkodni. Egy keveset beszélek angolul, de folyamatosan bővítem a tudásomat.
Az infókat előre is köszönöm!
A legjobbakat kívánom mindenkine, üdv. Edina |
Szia Edina!
A gyerkőc miatt ne aggodj, az én lányom pont ebben a cipőben jár mint a Tiéd, kor, nyelvtudás dolgában. A kisebbik lányom itt kezdte az elsőt de a nagyobbik kikönyörögte, hogy M.o-on fejezhesse be az utolsó két évet az általánosban, addig maradt az apukájánál.Most költözik a suli végével ki.Szeptemberben kezd a Croydon Collageben, 1 év ingyenes intenziv angollal.Csak 15-16 évesek járnak az osztályba, akik most költöztek ide a világ valamelyik tájárol.Egész nap nyelvet tanulnak heti 5 napban.Aztán ha vége az 1 évnek kezdődhet a 9. osztály, normál angol suliban.
A gond "az egy keveset beszélekkel" van, mert nyelvtudás nélkül nehéz lesy olyan melot keritened, hogy el tudd tartani magatokat.Persze itt is tudsz kapni támogatásokat, családi potlék, lakás hozzájárulás meg ilyesmi, de akkor is kell egy olyan állás amivel legalább heti 250 et megkeresel.Igaz a helyzeted már egyszerübb mint a kisgyerekes anyukáknak, mert már nem kell sittert keresned a gyerkőcödhöz. Jelzem ha konyhára mész kisegitőnek, már meg tudod keresni a 250-et egy héten.Igaz lehet napi 10 órát kell dolgoznod.Csak hát közel sem biztos hogy konyhai kisegitőként szeretnéd keresni a kenyered.Ha beszélnéd a nyelvet, sokkal nagyobb esélyekkel indulnál. Én javaslom, ha úgy is munkanélküli vagy, akkor iratkozz be valami intenziv nyelvsuliba ( szerintem a Munkanélküli Hivatal is indit ilyet, )és utána vágj bele. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
myvett Újonc

|
Elküldve: 2006. Február 2. Csütörtök, 12:04 Hozzászólás témája: |
|
|
Kedves Enci!
Köszönöm szépen a gyors választ és kedveségedet.Nagyon örülnék, ha tudnánk a kapcsolatot tartani, de semmi esetre nem szeretnék a terhedre lenni.Jelentkezem!
minden jót!
Edina |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Február 2. Csütörtök, 12:31 Hozzászólás témája: Edina |
|
|
Nem vagy terhemre, nyugodtan keress bármikor, vagy itt a fórumban, vagy privát üziben.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
myvett Újonc

|
Elküldve: 2006. Február 2. Csütörtök, 16:02 Hozzászólás témája: |
|
|
Kedves Enci!
Köszönöm a bíztatást.Gondolataim csak az angliai élet körül forognak és egyre több kérdés merül fel bennem.Ha nem haragszol felteszem őket?
Ha sikerül találnom egy számomra megfelelő állást, pl. konyhai kisegítő, szobalány vagy takarítás, amit a csekély nyelvtudásommal vállalni tudok, mi a teendőm, hogy intézni tudjam a családi pótlékot(ez kb. mennyi), lakást,és iskolai elhelyezést.Leghamarabb a ballagás után indulnék, addigra el tudok intézni mindent itthon, hogy egy új életet kezdhessek Angliában.
Családom rendkívűl támogat a lányom is örömmel fogadta terveimet.
A testvérem barátja márciusban megy ki dolgozni, így közvetlen ismerősöm is lenne, aki segít a keresésben.A hugom is ki szeretne menni az egyetem után/Zeneakadémia/.
Nagyon elszánt vagyok de a realitások talaján szeretnék maradniA lányom már kiskora óta zongorázik és énekel, ha mennénk a szegedi Zeneművészeti Szakközépiskolát adja fel, gondolom van lehetőség ezt kint is folytatni.
Egyenlőre ennyi, de még tele vagyok gondolatokkal...
Szívélyes üdvözlettel:
Edina  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Február 2. Csütörtök, 16:28 Hozzászólás témája: |
|
|
| myvett írta: | Kedves Enci!
Köszönöm a bíztatást.Gondolataim csak az angliai élet körül forognak és egyre több kérdés merül fel bennem.Ha nem haragszol felteszem őket?
Ha sikerül találnom egy számomra megfelelő állást, pl. konyhai kisegítő, szobalány vagy takarítás, amit a csekély nyelvtudásommal vállalni tudok, mi a teendőm, hogy intézni tudjam a családi pótlékot(ez kb. mennyi), lakást,és iskolai elhelyezést.Leghamarabb a ballagás után indulnék, addigra el tudok intézni mindent itthon, hogy egy új életet kezdhessek Angliában.
Családom rendkívűl támogat a lányom is örömmel fogadta terveimet.
A testvérem barátja márciusban megy ki dolgozni, így közvetlen ismerősöm is lenne, aki segít a keresésben.A hugom is ki szeretne menni az egyetem után/Zeneakadémia/.
Nagyon elszánt vagyok de a realitások talaján szeretnék maradniA lányom már kiskora óta zongorázik és énekel, ha mennénk a szegedi Zeneművészeti Szakközépiskolát adja fel, gondolom van lehetőség ezt kint is folytatni.
Egyenlőre ennyi, de még tele vagyok gondolatokkal...
Szívélyes üdvözlettel:
Edina  |
Este felé küldök privát üzit jó? Leirom benne mit hogyan. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
myvett Újonc

|
Elküldve: 2006. Február 3. Péntek, 11:26 Hozzászólás témája: |
|
|
Kedves Enci!
Várom leveled!
Minden jót!
Edina |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Február 3. Péntek, 14:12 Hozzászólás témája: |
|
|
| myvett írta: | Kedves Enci!
Várom leveled!
Minden jót!
Edina |
Menni fog, bocsika....behavazódtam kicsit. Estére tenyleg össze szedem a gondolataim, csak nem akarom összecsapni  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
monika_g Újonc

|
Elküldve: 2006. Február 7. Kedd, 15:01 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Az álláshirdetések között láttam pár "nekem valót". Ezeket az állásokat mi magyarok is bátran pályázhatjuk? Közlekedésmérnök végzettséggel, 3 év tapasztalattal, középnél magasabb nyelvtudással rendelkezem. A hirdetésben megadott óradíjakat hogy kell érteni? Bruttó? Havonta mennyit - és mire vonnak le? Konkrétan 26-30 font/óra -ból mennyi marad meg?
Jelenleg 1.5 éves a kisfiam. Olvasva az előző hozzásólásokat célszerűbb egyedül kijönni, elkezdeni a munkát-szobát bérelve és 6 hó után kiköltöztetni a családot? Fent említett órabér (ami marad belőle) szerintetek elég lenne arra, hogy gyereket+apukát is fenn tudjam tartani (apa lenne a kicsivel) + kis lakást bérelni? A bölcsiért v.oviért fizetni kell? Áltban vannak helyek vagy ez is várólistás, mint ahogyan az iskoláknál írtátok?
Gondoltam merészen (nagyot álmodva), mi történne, ha kint lenne munkaviszonyom és teherbe esnék? Táppénz? Gyed? Járna? (barátnőm most Ausztriából kap1500euró/hó táppénzt terhesen pedig már hazaköltözött)
előre is köszi: Móni |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Február 7. Kedd, 18:53 Hozzászólás témája: |
|
|
| monika_g írta: | Sziasztok!
Az álláshirdetések között láttam pár "nekem valót". Ezeket az állásokat mi magyarok is bátran pályázhatjuk? Közlekedésmérnök végzettséggel, 3 év tapasztalattal, középnél magasabb nyelvtudással rendelkezem. A hirdetésben megadott óradíjakat hogy kell érteni? Bruttó? Havonta mennyit - és mire vonnak le? Konkrétan 26-30 font/óra -ból mennyi marad meg?
Jelenleg 1.5 éves a kisfiam. Olvasva az előző hozzásólásokat célszerűbb egyedül kijönni, elkezdeni a munkát-szobát bérelve és 6 hó után kiköltöztetni a családot? Fent említett órabér (ami marad belőle) szerintetek elég lenne arra, hogy gyereket+apukát is fenn tudjam tartani (apa lenne a kicsivel) + kis lakást bérelni? A bölcsiért v.oviért fizetni kell? Áltban vannak helyek vagy ez is várólistás, mint ahogyan az iskoláknál írtátok?
Gondoltam merészen (nagyot álmodva), mi történne, ha kint lenne munkaviszonyom és teherbe esnék? Táppénz? Gyed? Járna? (barátnőm most Ausztriából kap1500euró/hó táppénzt terhesen pedig már hazaköltözött)
Szia!
Az állás hirdetésekben mindig brutto összeget találsz. Azt hogy mennyi marad a következő képpen tudod kiszámolni. Éves brutto 32.ooo.Ł- a fizetésed 25%-a az ado, a fölött 40%.Szerintem ha ilyen órabérben el tudsz helyezkedni, meg tudtok élni, úgy ha az apuka nem dolgozik.Lehet hogy téves az infom, de a bölcsi és az ovi pénzes.Suli kezdés előtt 1 évvel van a reception class, ami ingyenes.Gyes és gyed kérdésben nem vagyok otthon, de találsz róla infót az " angliában gyerekkel" rovatban A4work hozzászólásainál. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
A4ework Újonc

|
Elküldve: 2006. Február 7. Kedd, 20:04 Hozzászólás témája: |
|
|
Figyelem az angliai munkakeresoknek!
Uj tipusu programokra kaptunk engedelyt, amelynek a kereteben AZONNALI segitseget tudunk nyujtani CV irasaban, es mindefele tancsadasba, forditasban...VALTOZATLANUL TELJESEN INGYENESen, EU altal finanszirozottan.
Aki eddig "sorban allt" most mar nem kell sorba allni.
Varok mindenkit.
Madison House, 3rd floor
24-28 London RoadWembely, Middlesex
HA9 7EX
02089031808 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xtazi Haladó

Csatlakozott: Jan 12, 2006 Hozzászólások: 68 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Február 7. Kedd, 20:14 Hozzászólás témája: |
|
|
| monika_g írta: | Sziasztok!
Hali:)
Itt talasz egy kalkulatort....beirod a kereseted..es kiadja a levonasok utan jaro osszeget...
http://www.cwjobs.co.uk/Contents/IncomeCalculators.aspx
Munkakereses: Irj egy jo CV-t es portfoliot, kuld el mindenhova...de arra hogy talaj munkat szerintem, szanj legalabb egy honapot...(mert tapasztalatbol tudom sajna hogy nem kapkodjak el a valaszokat)...az a legjobb ha itt vagy, es ugy keresgelsz (ejjel internet, nappal kozvetito cegek), ha hivnak interjura akkor keznel legyel...keszitsd fel magad lelkileg hogy a legtobb helyrol elutasito valasz erkezik:(( mert nagyon kerik az itten tapasztalatot:(
Legyen telefonszamod amin el tudnak erni...(Ne magyar szam, mert a kutya sem fog felhivni)
Fizunal meg nem valoszinu hogy kezdesnek annyit kapsz...de sosem lehet tudni:)...ha nem is kapsz annyit, de jol dolgozol..gyorsan fogjak emelni:)
sok sikert |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
zarandn Újonc

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 3 Tartózkodási hely: Budapest, Hungary
|
Elküldve: 2006. Február 11. Szombat, 18:08 Hozzászólás témája: Ismét egy sablon kérdés... |
|
|
Szervusztok, segítségeteket kérném.
Feleségemmel és két gyerkőccel mennénk ki Angliába.
Én 30 éves, diplomás vagyok. 11 éve tűzoltó vagyok Budapesten, szakirányú a diplomám is. Van e esélyem Angliában tűzoltóként elhelyezkednem?? Angol az közepesen megy (azért eladni nem tudnak) de pár hónap és profi leszek:-)
A feleségem nem beszéli a nyelvet, Ő 31 éves , 7 éve Nővérként dolgozik most Újszülött intenziv osztályon( Gyermekszakápoló, felsőfokú) Ő kénytelen lesz megtanulni kint az angolt!!
Lányom 3, fiam 5 éves persze csak magyarul beszélnek de miattuk nem aggódom.
Köszönöm ... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Február 12. Vasárnap, 8:54 Hozzászólás témája: Re: Ismét egy sablon kérdés... |
|
|
| zarandn írta: | Szervusztok, segítségeteket kérném.
Én 30 éves, diplomás vagyok. 11 éve tűzoltó vagyok Budapesten, szakirányú a diplomám is. Van e esélyem Angliában tűzoltóként elhelyezkednem?? Angol az közepesen megy (azért eladni nem tudnak) de pár hónap és profi leszek:-)
A feleségem nem beszéli a nyelvet, Ő 31 éves , 7 éve Nővérként dolgozik most Újszülött intenziv osztályon( Gyermekszakápoló, felsőfokú) Ő kénytelen lesz megtanulni kint az angolt!!
Köszönöm ... |
Ha már jól beszéled a nyelvet, biztos el tudsz helyezkedni a szakmádban, de előtte valószinüleg valami más munkát kell találnod, ami mellett tökéletesityheted a nyelvtudásod.Nővérekre itt nagyon nagy szükség van, viszont követelmény a jó nyelvtudás.A gyerköcök miatt meg tényleg nincs miért aggódnod, mert ők nagyon gyorsan bele szoknak az új életbe. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Krisz972 V.I.P.

Csatlakozott: Jan 09, 2006 Hozzászólások: 272 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Február 12. Vasárnap, 14:04 Hozzászólás témája: Re: Ismét egy sablon kérdés... |
|
|
| zarandn írta: | Szervusztok, segítségeteket kérném.
Köszönöm ... |
Szia !
Javasolnam,halasszatok el egy evvel a kiutazast.Noverre tenyleg nagyon nagy szukseg van es szinte azonnal talalna munkat,de CSAK akkor,ha a szakmai angolja is kifogastalan.Tuzoltokent nem tudom,milyen eselyeid lennenek,de ha a legrosszabbol indultok ki (ami itt sajnos surun elofordul),akkor lehet,hogy csak egy nagyon draga kirandulas lesz Londonba.Es ez foleg a gyerekek miatt nem mindegy.Nem veletlenul mondjuk mindenkinek,hogy ha szakmunkat akar vegezni es nem egy csirkesutoben akar robotolni 3 fontert orankent,akkor KELL tudni angolul.Ha mar legalabb az egyikotok normalis munkat kap napokon belul,akkor van realis esely arra,hogy meg tudjatok itt vetni a labatokat.
A londoni tuzoltosagnal meg igy juthatsz allashoz:
http://www.london-fire.gov.uk/recruitment/firefighter_career_benefits.asp
Krisz |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|