| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Brittington Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 24. Kedd, 15:54 Hozzászólás témája: Londoni férfi szeretne magyarul beszélni |
|
|
Tiszelt magyarul beszélő hölgyeim és uraim !
Én Londonban élő huszonhét éves autentikus angol férfi vagyok, aki imádja a magyar nyelvet. Magyarul tanulok autodidaktaként egy pár év óta. Azonban még eddig sajnos soha sem volt alkalmam egy magyar emberrel beszélgetni! Ennek következtében lehet, hogy teljesen téves és érthetetlen a beszédem! Gyakorlat távollétében, nem lehetek biztos abban, hogy jól megy-e a tanulásom.
Ezért nagyon szeretnék egy idönkénti angol-magyar oktatási beszélgetés-cserét vállalni egy többé-kevésbé hasonló életkorú magyar emberrel, aki részéről szeretné az ő angol nyelvtudását gyarapítani és továbbfejleszteni. Segíthetek Önnek ebben a vonatkozásban.
If you are interested in meeting for a language swap, maybe fortnight or monthly, you can contact me at:
brittington@ freemail .hu
Köszönöm a figyelmüket! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Október 24. Kedd, 18:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Hát megnyugtathatom, autodidaktaként nagyon jól elsajátította a nyelvet.
De honnann jött az ötlet a freemail-es címhez?  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
arrival Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 24. Kedd, 18:25 Hozzászólás témája: |
|
|
Már megbocsáss, de ilyen szépen fogalmazni még sok magyar anyanyelvű sem tud...
A freemailes cím meg elég gyanus, igaza van Encinek... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Október 24. Kedd, 18:49 Hozzászólás témája: |
|
|
| Autista akart lenni a dolog? Mert az autentista teljesen mást jelent. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Október 24. Kedd, 19:52 Hozzászólás témája: |
|
|
Nem akarok rosszhiszemű lenni, de tényleg gyanúsan jól beszél, és ráadásul ékezetes betűkkel is, ami nem kizáró ok, csak még nehezebb azzal irni, mint anélkül. Ja igen, és miért pont freemail? _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
Elküldve: 2006. Október 24. Kedd, 20:10 Hozzászólás témája: |
|
|
| Artin írta: | | Nem akarok rosszhiszemű lenni, de tényleg gyanúsan jól beszél, és ráadásul ékezetes betűkkel is, ami nem kizáró ok, csak még nehezebb azzal irni, mint anélkül. Ja igen, és miért pont freemail? |
Jaj, hagyjatok mar ezt a kotelezo paranoiat
Brittington, engem inkabb az erdekelne, hogy miert eppen magyarul kezdtel el tanulni?? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

|
Elküldve: 2006. Október 24. Kedd, 20:16 Hozzászólás témája: |
|
|
| avnire írta: |
Jaj, hagyjatok mar ezt a kotelezo paranoiat  |
Nem kotelezo, hanem szabadon valaszthato. De nekem nincs. Inkabb a levelezesed nezd meg.  _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Evvi Mester

Csatlakozott: Oct 01, 2006 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Crawley
|
Elküldve: 2006. Október 24. Kedd, 21:32 Hozzászólás témája: |
|
|
| Mint tudjuk a magyar nyelv elsajátitása nagyon nehéz, ha ez mégis igaz, akkor beszélgetőtársra nincs szükséged, de nem lenne egyszerübb, ha azt mondanád, hogy ismerkedni szeretnél? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hadnagy Mester

Csatlakozott: Feb 24, 2006 Hozzászólások: 310 Tartózkodási hely: Nottingham
|
Elküldve: 2006. Október 24. Kedd, 22:37 Hozzászólás témája: .. |
|
|
De egyszerűbb lenne, csak nem hangzana olyan jól.  _________________ "- Engem egy ilyen kis hadnagyocska, mint maga, nem tud megijeszteni.
- Voltam én már százados is fiacskám. Csak egyszer egy ilyen takonypócot, mint te, úgy vágtam szájon, hogy kiesett három foga és ezért lefokoztak." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Brittington Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 25. Szerda, 12:02 Hozzászólás témája: Re: .. |
|
|
Jó napot!
A magyarnyelvű önkifejezésemnek az Önök kedves értékelését köszönöm szépen. Örülök, hogy sikerült megértetnem magam, és hogy ráadásul adok alkalmat arra a gyanúra, hogy a magyar nyelv lenne az igazi anyanyelvem! Ámulatba estem !
Ami a magyar e-mail-címemet illet, véletlenül fedeztem fel ezt a szolgálatot, miközben barangoltam és böngésztem különféle magyar nyelvű oldalokon. Azt találom, hogy a freemail-es e-mail-szolgálat használása, az egy hasznos modszér internettel kapcsolatos szókincs tanulásához.
Avnire – Ön kérdezi, hogy miért tanulok magyarul? Hát, egyik szenvedélyem a nyelvek általában, de különösen beleszerettem a magyar nyelvbe, amikor szabadságon tölöttem egy kicsi időt Budapesten. Szerintem rendkívül érdekes és kellemes hangú a magyar nyelv.
Köszönöm megint a megjegyzéseiket. Sziasztok!
brittington@ freemail .hu |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
arrival Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 25. Szerda, 16:46 Hozzászólás témája: |
|
|
| meg ugye vettél mindjárt magyar billentyűzetet is? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Frenky Mester

|
Elküldve: 2006. Október 25. Szerda, 17:20 Hozzászólás témája: |
|
|
Gyerekek !
Nem tünt még fel senkinek hogy berakták a társaságot a hintába !?
Jó reggelt kivánok !!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Brittington Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 25. Szerda, 17:40 Hozzászólás témája: |
|
|
| arrival írta: | | meg ugye vettél mindjárt magyar billentyűzetet is? |
Nem. Elsősorban Microsoft Word-ban gépelem a hozzászólásaimat, speciális karakterek használatával.
Például, 0171 majd Alt+x, az termeli az ű-karaktert.
Azután az üzenetmezőbe helyezem át a befejezett szöveget. Egy kis kézügyességre van szükség !
Apropó, Frenky, mit jelent "berakták a társaságot a hintába" ? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Október 25. Szerda, 19:16 Hozzászólás témája: |
|
|
Na, itt kitűnt a legnagyobb hátulütője a nyelvtanulásnak, ami mindenfajta nyelvre vonatkozik: a szójárás, szókapcsolatok használata, amit nem lehet szótárból, nyelvkönyvekből megtanulni.
Egyébként azt jelenti, hogy át lettük verve. Nagyjából.
Különben nekem sincs magyar billentyűzetem, de a szoftverben van olyan lehetőség, hogy más billentyűzetet is fel lehet állitani, és lehet a kettő között váltani. Hát igy vannak nekem ékezeteim. Gépelni meg tudok, mert az az egyik szakmám, 5 évig tanultam, úgyhogy tudom, hol vannak a betűk. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

|
Elküldve: 2006. Október 25. Szerda, 19:42 Hozzászólás témája: |
|
|
Brittington merre fele dolgozol, vagy laksz? Ha van kedved talalkozhatnak, tartanank egy kis barati eszmecseret. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|