Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Nyugdíjas vagy kiskorú Angliában???
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Nyugdíjas vagy kiskorú Angliában???
Ugrás oldalra 1, 2  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
keszti
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Október 21. Szombat, 21:41    Hozzászólás témája: Nyugdíjas vagy kiskorú Angliában??? Hozzászólás az előzmény idézésével

erröl szeretnék érdeklődni mivel mindkét fajta emberkét szeretnék kivinni angliába nagyon fontos lenne tudnom, hogy a nyugdíjas végülis milyen ellátást kaphat mivel nincs munkahelye így nincs mire kapni "TB" kártyát .
Ezt fontos lenne tudnom mivel cukor beteg és szinte minden hónapba szükség lenne ilyen gyogyszerre de nem biztos hogy minden hónapba haza tudunk jönni magyarba.
Ezekre a problémákra szeretnék választ találni sürgősen

ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET
ESZTI
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Október 21. Szombat, 21:58    Hozzászólás témája: Re: Nyugdíjas vagy kiskorú Angliában??? Hozzászólás az előzmény idézésével

keszti írta:
erröl szeretnék érdeklődni mivel mindkét fajta emberkét szeretnék kivinni angliába nagyon fontos lenne tudnom, hogy a nyugdíjas végülis milyen ellátást kaphat mivel nincs munkahelye így nincs mire kapni "TB" kártyát .
Ezt fontos lenne tudnom mivel cukor beteg és szinte minden hónapba szükség lenne ilyen gyogyszerre de nem biztos hogy minden hónapba haza tudunk jönni magyarba.
Ezekre a problémákra szeretnék választ találni sürgősen

ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET
ESZTI

Az NI number nem munkahely fuggo, ha tanulsz peldaul akkor is kaphatsz NI numbert. Amugy az Europai Unio szabalyozza a nyugdijasok jogait is. Ha jol emlekszem van olyan lehetoseg, hogy megmondhatod mely orszagba szeretned a nyugdijadat megkapni. Arrol nem beszelve, hogy az en munkaltatom itt Angliaban fizet utanam nyugdijat. Minden honapban a fizetes x szazalekat utalja egy cegnek, ahol nekem gyarapodik a money.
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Október 22. Vasárnap, 8:37    Hozzászólás témája: Re: Nyugdíjas vagy kiskorú Angliában??? Hozzászólás az előzmény idézésével

Artin írta:

Az NI number nem munkahely fuggo, ha tanulsz peldaul akkor is kaphatsz NI numbert. Amugy az Europai Unio szabalyozza a nyugdijasok jogait is. Ha jol emlekszem van olyan lehetoseg, hogy megmondhatod mely orszagba szeretned a nyugdijadat megkapni. Arrol nem beszelve, hogy az en munkaltatom itt Angliaban fizet utanam nyugdijat. Minden honapban a fizetes x szazalekat utalja egy cegnek, ahol nekem gyarapodik a money.

En tobb mint egy eve vagyok itt, de NI szamom azota sincs. Szoval az orvosi ellatashoz nem tudom ennek mi koze van.
A haziorvosi ellatas ingyenes , csak be kell regisztralni egy lakohely szerinti rendelobe. Utlevel es nehol lakcim igazolas kell hozza. Gyerekeknek nem csak az ellatas, de a gyogyszerek is ingyenesek. Felnottkent a gyogyszerert fizetni kell. De azert jobb lenne annyit hozni mindenkinek otthonrol amennyit csak bir. Foleg ha allando gyogyszerezest igenyel. Aztan itt kint mielobb regisztralni egy rendeloben es kivizsgaltatni magat.

Artin. Bocs, de szerintem az otthoni nyugdijjal itt nem megy messzire az ember. Nagyon boldog
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Kate7
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Október 22. Vasárnap, 9:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

lehet, hogy hasznos lesz
http://www.eu2004.hu/index.php?op=mindennapok_nyugdijak&id=61
Vissza az elejére
keszti
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Október 22. Vasárnap, 12:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok !!!!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Érdeklődni szeretnék hogy tudnátok-e olyan albérletet ami min. 3 szobás OXFORDBA fontos lenne mert lehet hogy november elején megyünk vagy ha nem tudtok, akkor legalább a kb. árat mondjátok már meg mert gőzöm sincs.
JA MÉG VALAMI: TUDTOK OLYAN EMBERKÉKET AKI A BMW-GYÁRBA DOLGOZIK HA IGEN AKKOR MI VOLT VAGY MI A TAPASZTALATA!!!!
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET... Nagyon boldog
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Október 22. Vasárnap, 19:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

www.rightmove.co.uk

Itt találsz árakat és kiadó lakásokat. Oxford drága hely.

Egy dologra figyelj: itt hálószobákban mérik a lakás nagyságát, tehát egy 3 szobás lakás itt nappali + 2 hálószobát jelent. Az angolok általában nem szoktak a nappaliban aludni.
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Október 23. Hétfő, 1:01    Hozzászólás témája: Re: Nyugdíjas vagy kiskorú Angliában??? Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:

En tobb mint egy eve vagyok itt, de NI szamom azota sincs. Szoval az orvosi ellatashoz nem tudom ennek mi koze van.
A haziorvosi ellatas ingyenes , csak be kell regisztralni egy lakohely szerinti rendelobe. Utlevel es nehol lakcim igazolas kell hozza. Gyerekeknek nem csak az ellatas, de a gyogyszerek is ingyenesek. Felnottkent a gyogyszerert fizetni kell. De azert jobb lenne annyit hozni mindenkinek otthonrol amennyit csak bir. Foleg ha allando gyogyszerezest igenyel. Aztan itt kint mielobb regisztralni egy rendeloben es kivizsgaltatni magat.

Artin. Bocs, de szerintem az otthoni nyugdijjal itt nem megy messzire az ember. Nagyon boldog

Az orvosi ellatashoz nem sok, viszont joval tobb adot kell fizetned, ha dolgozol, es nincs NI numbered. En is voltam ugy rendelobe, hogy bajom volt, de szamom nem, megis foglalkoztak velem.

A nyugdijaval nem sokra megy, de amit kap, az is tobb mint a semmi, es ha nyugdijas, akkor gondolom kap nyugdijat, es azt szerinted hogy kapja meg ha Angliaban el??? Bankon keresztul atutalja neki valaki? A fele meg elmegy kezelesi koltseg cimen!!!!????? Pontosan ezert is fontos, hogy ha kulfoldon elsz, de nyugdijas vagy, kerheted, hogy a nyugdijadat oda kuldjek. Maskent hogy akarsz hozzajutni???
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Október 23. Hétfő, 1:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Itt van amirol beszeltem

1.6. Nyugdíjjogosultság más tagállamba költözéskor

Gyakran felmerül a kérdés: mi történik a megállapított nyugellátással, ha a jogosult a folyósítás helye szerinti tagállam területét elhagyja, és másik tagállamba költözik? Természetesen ennek nincs akadálya, hiszen az ellátások exportálhatóságának elve alapján a pénzbeli ellátásokat - különösen a nyugdíjakat - akkor is folyósítják, ha a jogosult egy másik tagállam területén tartózkodik. Ehhez azonban szükség van a változás bejelentésére (ahogyan ez a magyar gyakorlatban is szokásos). A változás bejelentésével kapcsolatos tájékoztatást az illetékes magyar nyugdíjmegállapító intézmény nyújtja.
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Október 23. Hétfő, 8:08    Hozzászólás témája: Re: Nyugdíjas vagy kiskorú Angliában??? Hozzászólás az előzmény idézésével

Artin írta:

A nyugdijaval nem sokra megy, de amit kap, az is tobb mint a semmi, es ha nyugdijas, akkor gondolom kap nyugdijat, es azt szerinted hogy kapja meg ha Angliaban el??? Bankon keresztul atutalja neki valaki? A fele meg elmegy kezelesi koltseg cimen!!!!????? Pontosan ezert is fontos, hogy ha kulfoldon elsz, de nyugdijas vagy, kerheted, hogy a nyugdijadat oda kuldjek. Maskent hogy akarsz hozzajutni???

Attol fugg mennyi idore jon ki. Ha vegleg akkor persze mas akkor el kell intezni. De ha csak egy-ket evre akkor kar a hercehurca szerintem. Megy a bankszamlara a penze es gyulik. Vegul is nem egyedul lesz ellatas nelkul, hiszen keszti hozza ot magaval. Gondolom tisztaban van vele hogy el kell tartania. Egyebkent ha valaki ker internetes hozzaferest a rendes bankszamlajahoz meg otthon akkor extra koltsegek nelkul lehet a penzt atutalni barhova.
Nekem legalabbis igy muxik. Otthon gyulik a penz a szamlan aztan ha eler egy normalisabb osszeget akkor vagy atutalom az itteni szamlara vagy elvasarolom.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Október 23. Hétfő, 14:50    Hozzászólás témája: Re: Nyugdíjas vagy kiskorú Angliában??? Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:

Egyebkent ha valaki ker internetes hozzaferest a rendes bankszamlajahoz meg otthon akkor extra koltsegek nelkul lehet a penzt atutalni barhova.
Nekem legalabbis igy muxik. Otthon gyulik a penz a szamlan aztan ha eler egy normalisabb osszeget akkor vagy atutalom az itteni szamlara vagy elvasarolom.

Ha interneten utalsz kulfoldre, akkor is ugyanugy fizetned kell. TE milyen banknal vagy??? Toled nem vonnak le penzt, ha atteszed a penzt a magyar bankbol a kulfoldibe?? Az erdekes lenne.
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Október 24. Kedd, 9:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

De persze vonnak le az atutalasnal. De minimalisan, az adott osszeg 1-2 szazalekat. De hasznaltam mar itt kint az otthoni bankartyamat es azert peldaul nem szamoltak fol semmit. Pedig vartam hogy fognak. A bank K&H.
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Október 24. Kedd, 19:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:
De persze vonnak le az atutalasnal. De minimalisan, az adott osszeg 1-2 szazalekat. De hasznaltam mar itt kint az otthoni bankartyamat es azert peldaul nem szamoltak fol semmit. Pedig vartam hogy fognak. A bank K&H.

Én a múltkor küldtem 7500 forintnak megfeleő eurót németországba a magyar számlámról, és elég keményen több mint 10% megvágtak.

Ha a magyar kártyáddal külföldön vásárolsz, az ingyenes. Ha automatából veszel ki pénzt, azért felszámolnak díjat a magyar bankok. Ha jol tudom ez minden magyar banknal igy van.
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Október 25. Szerda, 10:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az automatabol vettunk ki penzt itt is meg odaat Calais-ban is es nem vontak le semmit erte. Direkt neztuk utana mert mi is ugy tudtuk hogy szamolnak fel rendesen dijat erte. A bank kozi atutalas dija szerintem szinten bank fuggo lehet. Vagyis mindenhol mas. Tobb oldalnyi paksametat olvastam at anno hogy melyik tipusu bankszamla a legjobb, de keptelenseg kitalalni melyik a legjobb, ha tul sokoldaluan kivanja az ember hasznalni.
Vissza az elejére
keszti
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Október 25. Szerda, 22:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok nagyon köszönöm a sok hozzászolást
az lenne a problémám hogy nem tudjuk eldönteni a barátommal hogy ez az egész szállás hogy van mert olyan házba szeretnénk költözni hogy 4 en laknánk és mindannyian kivéve én meg barátom eggyüt szeretnénk lenni egy szobába az anyosom, és tesóm külön lenne szov. 3 szoba lenne és az komoly pl 75Ł/hét az egy kicsit húzós ár . de ha muszáj kifizetjük.
ha valaki tud ehez szolni vagy tud olyan szállást pl olyat ami nem ilyen drága.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. Október 26. Csütörtök, 6:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

keszti írta:
sziasztok nagyon köszönöm a sok hozzászolást
az lenne a problémám hogy nem tudjuk eldönteni a barátommal hogy ez az egész szállás hogy van mert olyan házba szeretnénk költözni hogy 4 en laknánk és mindannyian kivéve én meg barátom eggyüt szeretnénk lenni egy szobába az anyosom, és tesóm külön lenne szov. 3 szoba lenne és az komoly pl 75Ł/hét az egy kicsit húzós ár . de ha muszáj kifizetjük.
ha valaki tud ehez szolni vagy tud olyan szállást pl olyat ami nem ilyen drága.

Ha 3 haloszobara van szuksegetek, akkor ti hazat fogtok berelni es nem betarsulni valaki(k) melle, hacsak nem vagytok mazochistak.

A berleti dijak pedig havi 750-csillagos eg kozott mozognak + rezsi (100-150) + council tax (100ish).

Ha meg nem hallottad volna, ebben az orszagban lakni k@rva draga, a tobbi nagysagrendileg annyi, mint otthon Mosoly

Viszont ha az anyos-pajtas meg munkakepes es akar is dolgozni, fog talalni maganak ezt-azt. A vicc az, hogy kisegito, napi 1-2 oras munkaert kaphat havi annyit, amennyi a csalad kajapenze. DE ezt mar csak azutan kalkulald, hogy a FO csaladfentarto megkereste azt a penzt, amibol LAKTOK. Kulonben borulhat az egesz epitmeny!

-seci
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban