| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Charles16 Újonc

|
Elküldve: 2006. Szeptember 30. Szombat, 12:37 Hozzászólás témája: - |
|
|
Sziasztok ! Karesz vagyok és a jövőben Angliában szeretnék dolgozni. Szeretném a véleményeteket és tanácsaitokat kérni a következővel kapcsolatban.
Szerintetek milyen iskolai végzettség kell ahoz , hogy nagy valószínűséggel eltudjak helyeszkedni a munka területén . pl ( Londonban vagy Anglia nagyobb városaiban ) ? Én arra gondoltam , hogy elvégzem a Technikusit ( Logisztikában ) azután megyek főiskolára és ha mindez megvan akkor megyek Angliába. . De..!! Mi van akkor ha csak technikusi végzettségem van ?... Ha nem végzem el a főiskolát akkor az esélyeim nagyon kissebbek az elhelyeszkedésben ? És hová lehet elhelyeszkedni technikusival Angliában ? Melyek azok a munkaterületek ahová a magyar munkavállalót nagyesélyel felvennének ?
Válaszotokat és Tanácsaitokat előre is köszönöm ! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
Elküldve: 2006. Szeptember 30. Szombat, 20:43 Hozzászólás témája: Re: - |
|
|
| Charles16 írta: | Sziasztok ! Karesz vagyok és a jövőben Angliában szeretnék dolgozni. Szeretném a véleményeteket és tanácsaitokat kérni a következővel kapcsolatban.
Szerintetek milyen iskolai végzettség kell ahoz , hogy nagy valószínűséggel eltudjak helyeszkedni a munka területén . pl ( Londonban vagy Anglia nagyobb városaiban ) ? Én arra gondoltam , hogy elvégzem a Technikusit ( Logisztikában ) azután megyek főiskolára és ha mindez megvan akkor megyek Angliába. . De..!! Mi van akkor ha csak technikusi végzettségem van ?... Ha nem végzem el a főiskolát akkor az esélyeim nagyon kissebbek az elhelyeszkedésben ? És hová lehet elhelyeszkedni technikusival Angliában ? Melyek azok a munkaterületek ahová a magyar munkavállalót nagyesélyel felvennének ?
Válaszotokat és Tanácsaitokat előre is köszönöm ! |
Oszinten, nem tudom, hogy a te technikusidat itt elismerik-e. Itt ilyen nincs kinn, vagy legalabbis nem tudom, hogy minek feleltetheto meg.
Az erettsegit altalaban A level equivalent-nek szoktak forditani, a technikusi ettol tobb..
Tapasztalataim szerint itt kinn munkakereseskor leginkabb az elozetes itteni munkatapasztalat szamit. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Charles16 Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 3. Kedd, 10:33 Hozzászólás témája: |
|
|
| Köszi szépen a válaszod ! Még egy kérdésem lenne. Ha elvégzem a főiskolát és lesz egy diplomám akkor azt mennyire értékelik ? Megbecsülik vagy nem nagyon veszik figyelembe . ? Mert ha tényleg az ott szerzett tapasztalat számít jobban akkor én nem hinném , hogy megyek főiskolára . (majd esetleg később ) Melyek azok a munkaterületek ahová egy magyar bevándorlót szivesen felvennének ? Mert azt hallottam , hogy a Lengyeleket jobban megbecsülik . |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Október 3. Kedd, 18:45 Hozzászólás témája: |
|
|
Csak akkor van előnyöd, ha keresett szakmád van. Logisztika tudtommal nem tartozik ebbe.
Munkakeresésnél a gyakorlat számit. Friss diplomával gyakorlat nélkül kevés esélyed van munkát találni. Amúgy mindegy, milyen nemzetiségi vagy, nem különböztethetnek meg ez alapján. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2006. Október 4. Szerda, 7:08 Hozzászólás témája: |
|
|
| HenriettaWH írta: | Csak akkor van előnyöd, ha keresett szakmád van. Logisztika tudtommal nem tartozik ebbe.
Munkakeresésnél a gyakorlat számit. Friss diplomával gyakorlat nélkül kevés esélyed van munkát találni. Amúgy mindegy, milyen nemzetiségi vagy, nem különböztethetnek meg ez alapján. |
Ha jot akarsz magadnak, akkor egyetem/foiskola, otthoni multi, itteni multi. Ez mukodik. A dolgoztam am otthon a "meggazdagszunk BT-nel" nem referencia.
A nemzetiseg alapjan nem kulonboztetnek meg a torveny szerint. Valojaban persze megkulonboztetnek, pl. nem vesznek fel azert, mert accent-ed van (customer care). Ami baromsag, mert az indiai accent az jo, a bugacpusztai nem. Persze ezt ne vard, hogy barki is leirja. Es ez is terulettol/cegtulajdonostol fugg es nem all a multikra, ahol elfogadott a soknemzetisegu tarsasag.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
rev_lovejoy Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 4. Szerda, 16:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok
A következöt szeretném megkérdezni :
regisztralas (vmi szam kell ugye?) nelkul el lehet e kezdeni dolgozni?mennyire rugalmasak a munkaadok, elkezdhetsz e dolgozni es kozben intezed vagy anelkul nincs is ertelme keresni. gumtree en eleg sok min beres munka van ami kezdetnek jo lenne es szeretnek megerkezes utan a leheto leghamarabb dolgozni. kb mennyi ideig tart ezt/ezeket elintezni (nemzeti insurance,....?)
remelem ertheto volt kerdesem, elore is koszi a valaszt. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2006. Október 4. Szerda, 16:53 Hozzászólás témája: |
|
|
| rev_lovejoy írta: | Sziasztok
regisztralas (vmi szam kell ugye?) nelkul el lehet e kezdeni dolgozni?mennyire rugalmasak a munkaadok, elkezdhetsz e dolgozni es kozben intezed vagy anelkul nincs is ertelme keresni. gumtree en eleg sok min beres munka van ami kezdetnek jo lenne es szeretnek megerkezes utan a leheto leghamarabb dolgozni. kb mennyi ideig tart ezt/ezeket elintezni (nemzeti insurance,....?)
Mindketto nelkul elkezdhetsz dolgozni (szvsz).
WR: jogi dolog, ahhoz kell, hogy legalisan tartozkodj nem turistakent az orszagban, a munkaltatot szerintem abszolute nem erdekli, hogy regisztraltattad-e magad vagy sem.
NI: ahhoz kell, hogy legyen hova utalni a jarulekaidat
Ha nincs NI-d, akkor a ceg temp/ideiglenesre vesz, es amikor megvan az igazi, akkor az adohivatal osszevezeti a kettot.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
Elküldve: 2006. Október 4. Szerda, 19:41 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: | | rev_lovejoy írta: | Sziasztok
Mindketto nelkul elkezdhetsz dolgozni (szvsz).
WR: jogi dolog, ahhoz kell, hogy legalisan tartozkodj nem turistakent az orszagban, a munkaltatot szerintem abszolute nem erdekli, hogy regisztraltattad-e magad vagy sem.
NI: ahhoz kell, hogy legyen hova utalni a jarulekaidat
Ha nincs NI-d, akkor a ceg temp/ideiglenesre vesz, es amikor megvan az igazi, akkor az adohivatal osszevezeti a kettot.
-seci |
WRS nelkul lehet dolgozni, en vagyok ra az elo pelda. Olyan munkahelyen dolgoztam 1 evig, ahol nem kertek, en meg nem onkenteskedtem, hogy kiadjam a semmira azt a 70 fontot.
Most mar teljesen korrekt munkaltatonal dolgozom, ahol a szerzodesemben benne volt, hogy 30 napon belul le kell regisztralnom magam a Home Office-nal.
Azt hiszem 5 ezert fonttal buntetik egyebkent a munkaltatot, ha WRS nelkul alkalmaz ( marmint ha kiderul ) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
rev_lovejoy Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 4. Szerda, 20:07 Hozzászólás témája: |
|
|
| köszi, ez egész jól hangzik |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Charles16 Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 7. Szombat, 11:18 Hozzászólás témája: |
|
|
| En úgy tudom , hogy a Logisztika ( árúszállítás és fuvarozás ,lebonyolítása) eléggé keresett szakma . vagy tévedek ? Szerintem akkor lenne nagyobb esélyem elhelyeszkedni ebben a teruleten Angilában ha magyar céggel lenne kapcsolat . ( De ezt pályakezdőként nem hinném , hogy nagy esélyeim lennének rá) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2006. Október 7. Szombat, 13:06 Hozzászólás témája: |
|
|
| Charles16 írta: | | En úgy tudom , hogy a Logisztika ( árúszállítás és fuvarozás ,lebonyolítása) eléggé keresett szakma . vagy tévedek ? Szerintem akkor lenne nagyobb esélyem elhelyeszkedni ebben a teruleten Angilában ha magyar céggel lenne kapcsolat . ( De ezt pályakezdőként nem hinném , hogy nagy esélyeim lennének rá) |
Es meg egy dologrol ne felejtkezz el, eleg jol kell felismerned es dekodolnod az osszes fellelheto accent-et Ez nem fog otthoni hatterrel menni, a felesegem - 6 ev ittlet utan - is sziv vele naponta... Mondjuk nem benne van a hiba, sokszor a bennszulott kollegak is egymasnak passzoljak a telefonokat, hogy "wazze, fejtsd mar meg mit akar a Józsi"!
Multkor egy oraig dekodoltak negyen azt, hogy a betont most Richhill-be vagy Whichhill-be kell szallaitani (vagy valami ilyesmi)
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ZBZoli Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 11. Szerda, 8:49 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok,
Tanacsokat es segitseget szeretnek kerni azoktol akik mar egy ideje kint elnek es dolgoznak, 23eves kulkereskedo vagyok, a szakmaban eddig 1.5evet dolgoztam de 2eve egy multi penzugyi kp jaban dolgozom mint kapcsolattarto+konyvelo+elemzo. angolbol kozepfokum van beszelek is bar sajnos cska irasban szoktam hasznalni, nemetul alapfokon bar 8 evig tanultam de mar nem hasznaltam jo ideje.
kulkereskedelemben, szallitmanyozasban, beszerzesben szeretnek elhelyezkedni, londonba menjek vagy inkabb valami kikoto varost tamadjak be? esetleg eloszor valami rakodo melora menjek a nyelv tanulasa miatt? kb. milyen fizeteseket lehet kapni ebben az agazatban?
nagyon koszonom elore is!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xavier Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 13. Péntek, 13:44 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Tudtok arról valami infót, hogy ha van egy éjszakás full time állásom, amellett elmehetek-e part time-ba dolgozni? Vagy ha négy napot dolgozok egy héten full time, akkor dolgozhatok-e még 2-3 napot máshol? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
keszti Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 15. Vasárnap, 13:15 Hozzászólás témája: |
|
|
sziasztok
oks tudom ez nem ide tartozik de nem találtam olyan témát ahol ezt lehetséges lenne leírnom ezért gondoltam ide
szoval megszeretném kérdezni mi az az NI-szám ?
minden munkahelyen kérik?
hol lehet beszerezni ?
és úgy átlagosan légyszi írjátok mát le milyen íratok kellenek egy munkahelyre.
azért vok ilyen butus mert most fogunk kimenni novemberbe és nem tom mit kell nagyon vinni majd egy munkahelyre.
ne kérdezétek meg hol fogok dolgozni mert még én se tom.
vagy szálloda ipar vagy nagy árúházba eladó utóbbi csak vészhelyzetbe.
köszi. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Október 15. Vasárnap, 18:49 Hozzászólás témája: |
|
|
| keszti írta: | sziasztok
oks tudom ez nem ide tartozik de nem találtam olyan témát ahol ezt lehetséges lenne leírnom ezért gondoltam ide
szoval megszeretném kérdezni mi az az NI-szám ?
minden munkahelyen kérik?
hol lehet beszerezni ?
és úgy átlagosan légyszi írjátok mát le milyen íratok kellenek egy munkahelyre.
azért vok ilyen butus mert most fogunk kimenni novemberbe és nem tom mit kell nagyon vinni majd egy munkahelyre.
ne kérdezétek meg hol fogok dolgozni mert még én se tom.
vagy szálloda ipar vagy nagy árúházba eladó utóbbi csak vészhelyzetbe.
köszi. |
Pedig ez mar sok helyen es sokszor elofordult itt a Forumban, de azert leirom neked. NI vagyis National Insurance number. Ez olyan mint otthon a TAJ kartya, ingyenes orvosi ellatasra leszel jogosult. Jobcenterben kell intezni, miutan emailben vagy telefonon kersz appointmentet. Vinni kell utlevelet, ha van paymentslip-et, levelet a munkaltatotol, ha van hol dolgozni mar. Ezert nem kell fizetned, ez ingyen van. Ezenkivul meg a Home Office-ban kell regisztarlni, de azt csak akkor, ha mar van munkahelyed, mert a munkaltatonak is kikell tolteni a ravonatkozo reszt. Ez a buvos 70 fontos tetel. Persze megcsinalhatod, hogy nem regisztralsz, ha a munkaltatod nem keri, de ot fogjak megbuntetni, ha kiderul regisztracio nelkul alkalamaz. Ezenkivul bankszamla nyitasnal kell a lakcimed igazolni vagy kozuleti szamlaval, vagy angol jogositvannyal, mert azon rajta van a cimed. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|