| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
rena83 Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 8. Vasárnap, 13:38 Hozzászólás témája: Referenciák, korábbi tapasztalat |
|
|
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, mennyire lehet eladói (vagy pénztáros vagy felszolgálói) munkát kapni tapasztalat és ergo referencia nélkül. Több nagyobb cég honlapján is olvastam, hogy elvileg nem gond, mivel vannak betanító tréningjeik. Igaz ez? Vagy valójában be sem hívnak interjúra, ha nincs korábbi tapasztalatom és referenciáim..? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
Elküldve: 2006. Október 9. Hétfő, 19:35 Hozzászólás témája: Re: Referenciák, korábbi tapasztalat |
|
|
| rena83 írta: | Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, mennyire lehet eladói (vagy pénztáros vagy felszolgálói) munkát kapni tapasztalat és ergo referencia nélkül. Több nagyobb cég honlapján is olvastam, hogy elvileg nem gond, mivel vannak betanító tréningjeik. Igaz ez? Vagy valójában be sem hívnak interjúra, ha nincs korábbi tapasztalatom és referenciáim..? |
Kuld el a CV-det, vagy a kitoltott jeletkezesi lapot, aztan majd meglatod mi lesz. A referenciasdi ne tartson vissza a jelentkezestol! (bar mar a jelentkezesi lapon 2 referencia szemely kernek).
A kivalsztasi folyamat legutolso resze a referencia kerese, ha mar megvan az allas, gyakorlatilag akkor kernek meg teged, hogy biztosits ket szemelytol referenciat ( egyiknek a legutolso munkaltatodnak kell lennie). |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hadnagy Mester

Csatlakozott: Feb 24, 2006 Hozzászólások: 310 Tartózkodási hely: Nottingham
|
Elküldve: 2006. Október 9. Hétfő, 20:06 Hozzászólás témája: .. |
|
|
Az már más kérdés, hogy mire mennek azzal, ha megnevezel 2 olyan magyar személyt (magyarországi munkáltatót) akiket ha éppen sikerül is elérni igen kevéssé beszélik az angol nyelvet...  _________________ "- Engem egy ilyen kis hadnagyocska, mint maga, nem tud megijeszteni.
- Voltam én már százados is fiacskám. Csak egyszer egy ilyen takonypócot, mint te, úgy vágtam szájon, hogy kiesett három foga és ezért lefokoztak." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Finsbury Mester

|
Elküldve: 2006. Október 10. Kedd, 0:20 Hozzászólás témája: Re: Referenciák, korábbi tapasztalat |
|
|
| rena83 írta: | Sziasztok!
A vendéglátásban mindenhol brit tapasztalatot kérnek - ameddig az nincs a magyarral akkor mégy valamire, ha azt egy nemzetközi cégnél,mondjuk a Hiltonban szerezted. A tobbi nem fontos, az első próbanapon úgyis kiderül, mennyire beszélsz angolul és mennyi gyakorlatod van. Pénztárosi munkához nem tudok hozzászólni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
rena83 Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 10. Kedd, 16:51 Hozzászólás témája: |
|
|
Hát ez az, hogy már a jelentkezési lapokon meg kell jelölni két referenciát... Vagy nyugodtan kamuzzak, úgyse ellenőrzik..? Hallottam már ilyenről is, és fel is vették a lányt!
(Egyébként elsősorban eladói munkára gondoltam, éppen amiatt, amit te is írtál, Finsbury.)
Köztetek van olyan, aki tapasztalat nélkül keresett/talált munkát? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
Elküldve: 2006. Október 10. Kedd, 18:41 Hozzászólás témája: |
|
|
| rena83 írta: | Hát ez az, hogy már a jelentkezési lapokon meg kell jelölni két referenciát... Vagy nyugodtan kamuzzak, úgyse ellenőrzik..? Hallottam már ilyenről is, és fel is vették a lányt!
(Egyébként elsősorban eladói munkára gondoltam, éppen amiatt, amit te is írtál, Finsbury.)
Köztetek van olyan, aki tapasztalat nélkül keresett/talált munkát? |
Cak tudsz ket szemelyt megjelolni, aki kesobb majd ad neked egy levelet? Vagy nincsen korabbi munkaltatod? Ha meg tanultal eddig, adhat referenciat a tanarod is, vagy az iskolaigazgato.. barki gyakorlatilag, aki nem csaladtag..
Az application form fazisaban a jelentkezesnek meg nem kontaktolnak azokkal, akiket megjeloltel referencianak! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
rena83 Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 10. Kedd, 20:28 Hozzászólás témája: |
|
|
Igen, még tanulok, ráadásul bölcsészkaron, szóval tényleg nincs semmi kötődésem semmiféle szakmához. (Viszont az egyik szakom éppen az angol, úgyhogy felsőfokon beszélem a nyelvet.) De majd kitalálok vmit, csak a diploma után megyek ki, csak gondoltam, tájékozódom.
A további kommenteket és tippeket mindenesetre továbbra is várom! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
Elküldve: 2006. Október 11. Szerda, 0:14 Hozzászólás témája: |
|
|
| rena83 írta: | Igen, még tanulok, ráadásul bölcsészkaron, szóval tényleg nincs semmi kötődésem semmiféle szakmához. (Viszont az egyik szakom éppen az angol, úgyhogy felsőfokon beszélem a nyelvet.) De majd kitalálok vmit, csak a diploma után megyek ki, csak gondoltam, tájékozódom.
Mar ne haragudj, hogy megkerdezem, de akkor miert akarsz annyira penztaros lenni?  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bandhi Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 11. Szerda, 0:30 Hozzászólás témája: |
|
|
| Nyugodtan bele lehet hazudni bármilyen referenciát az önéletrajzodba, ha biztos vagy benne, hogy a megpályázott munkát fogod tudni csinálni. Úgyis próbaidőre vesznek fel. Pár nap alatt kiderül, mennyit tudsz és ha bizonyítasz, utána már senkit nem fog érdekelni, hol dolgoztál előtte. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
rena83 Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 11. Szerda, 7:41 Hozzászólás témája: |
|
|
| avnire írta: | | rena83 írta: | Igen, még tanulok, ráadásul bölcsészkaron, szóval tényleg nincs semmi kötődésem semmiféle szakmához. (Viszont az egyik szakom éppen az angol, úgyhogy felsőfokon beszélem a nyelvet.) De majd kitalálok vmit, csak a diploma után megyek ki, csak gondoltam, tájékozódom.
Mar ne haragudj, hogy megkerdezem, de akkor miert akarsz annyira penztaros lenni?  |
Gondolhatod, hogy nem ez életem álma, de azt gondoltam, más munkát úgyse kapnék. Viszont mindenképpen kint szeretnék tölteni úgy egy évet, és hát vmit vmiért.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
rena83 Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 11. Szerda, 7:48 Hozzászólás témája: |
|
|
| bandhi írta: | | Nyugodtan bele lehet hazudni bármilyen referenciát az önéletrajzodba, ha biztos vagy benne, hogy a megpályázott munkát fogod tudni csinálni. Úgyis próbaidőre vesznek fel. Pár nap alatt kiderül, mennyit tudsz és ha bizonyítasz, utána már senkit nem fog érdekelni, hol dolgoztál előtte. |
Őszintén szólva épp ebben bízom...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Október 13. Péntek, 20:57 Hozzászólás témája: |
|
|
| rena83 írta: |
Őszintén szólva épp ebben bízom...  |
Ha tenyleg jol beszelsz angolul, akkor szerintem valami adminisztrator munkat is megprobalhatsz, ha ertesz a sz.gephez, akkor adatbevitel es hasonlot is, tisztabb munka, es talan kicsit jobban is fizet mint a penztaros.
Valami szellemi munka, amiben van nemi tapasztalatod??
Amugy annak idejen en is kamu referenciaval kezdtem, persze magyarorszagival, es nem is ellenoriztek le. De ez mar reg volt. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
rena83 Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 13. Péntek, 21:09 Hozzászólás témája: |
|
|
| Artin írta: | Ha tenyleg jol beszelsz angolul, akkor szerintem valami adminisztrator munkat is megprobalhatsz, ha ertesz a sz.gephez, akkor adatbevitel es hasonlot is, tisztabb munka, es talan kicsit jobban is fizet mint a penztaros.
Valami szellemi munka, amiben van nemi tapasztalatod?? |
Igen, adminisztrációs munkára is gondoltam, de referenciát sajnos ott is csak kamuzni tudnék. Tapasztalatom az angoltanításban van (dehát nem anyanyelviként Londonban erre nem hiszem, hogy esélyem lenne), valamint alkalmanként fordítok, tolmácsolok, és tárlatot vezetek angolul. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
keszti Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 14. Szombat, 9:46 Hozzászólás témája: |
|
|
Őszintén szólva épp ebben bízom...
Ha tenyleg jol beszelsz angolul, akkor szerintem valami adminisztrator munkat is megprobalhatsz, ha ertesz a sz.gephez, akkor adatbevitel es hasonlot is, tisztabb munka, es talan kicsit jobban is fizet mint a penztaros.
Valami szellemi munka, amiben van nemi tapasztalatod??
Már ne haragudjatok hogy beleszolok de gondolom a bölcsész karon nem gépész kezelői meg ilyen szakmunkát tanult ott gondolom ilyen bölcsészkarra használt szavakat.
Ezért szerintem jobb hogyha alappal kezdi mert annak semmi értelme hogy nagyba elkezdi utánna meg fokozzák lefele.
de ez csak az én véleményem.
De most gondolj bele most odaállítanának akarámilyen munka elé tudnál mondani valamit vagy legalábbis tanuljál olyan szavakat amilyen témakörbe akarsz dolgozni .
Mert mondjuk én a szálloda iparba szeretnék menni valami alap munkára és már egy hónapra csak arra a szakmára készülök és még van egy hónap és rengeteg szó van amiröl el se tudtam képzelni hogy ezt tudni kellene.
üdv:k. eszti  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
rena83 Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 14. Szombat, 10:10 Hozzászólás témája: |
|
|
Eszti, szerintem a többiek se arra gondoltak, hogy akkor vessem bele magam vmi szakmába, amihez egyébként semmi közöm...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|