Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Óvoda - bölcsőde
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 15, 16, 17  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
goscroh
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Június 30. Péntek, 11:25    Hozzászólás témája: Bocsi Hozzászólás az előzmény idézésével

Bocsi,akkor valoszinu a nagykovetseg a hulye:Mosoly)De mindenesetre a magan bolcsodei arak sem 1000 font.Na de ezt is csak majd szemelyesen fogom megtapasztalni ugyanugy amikor az USA-ba koltoztem.Lehet egymasnak tanacsot adni csak mindenki maskepp fogja megelni a szitut.Es en nem is Londonban szeretnek munkat talalni.Inkabb videk az ami vonz.Elegem van mar a nagyvarosi rongyrazasbol.Es videken kevesebb esellyel fogok magyar emberrel talalkozni.Elore elnezes a negativizmusomert,de elegge a bogyomben vannak az olyan emberek akik pl.USA hatarait atlepve mar magyarul sem hajlandoak megszolalni,az angoljuk meg szar..Meg az olyanokkal is akik ferjfogas magas rendu iparagat uzve Ms.Jonsonkent/pl/ leszarjak,leveszik a tobbi magyar tarsaikat.Na de.Eljen a videk.Jo hetveget.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Június 30. Péntek, 17:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A követség valószinűleg nem igazán érti a helyzetet, vagy hogy mit is akartál tőlük megtudni. A magánóvodák vidéken olcsóbbak, bár azért annyira nem, én pl. 700 font alatt fizettem a gyermekemért havonta. Vidéken is vannak magyarok, persze megtalálni őket a nehezebb, merthogy általában angolul kell beszélniük, csak ha elcsiped őket egymást közt beszélni, lehet tudni, hogy magyarok. Ezek közül sem mindenki akar ismerkedni. Az iwiw-en rengeteg magyar van, én is meglepődtem.
Vissza az elejére
goscroh
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Július 1. Szombat, 5:07    Hozzászólás témája: Igeen. Hozzászólás az előzmény idézésével

Termeszetes,hogy angolul"Kellene" beszelniuk,de altalaban mar az akcentusukrol ki lehet oket szurni.Altalaban az elso 10 percben nagyon szivelyesek,de utanna rogton raterelik a temat a "Nem tudsz valami munkat?"Temara.En segitettem meg nem tudnam ket kezemen szamolni mennyinek.TERITESMENTESEN.Viszont 1 kezemen megtudnam szamolni hanyan mondtak hogy koszonom.Na ennyit.Irigykedni meg tragarkodni azt tudnak.Voltak olyan lanyok akik csak azert csatlakoztak hozzank amikor szorakozni mentunk mert egy kanyi szot nem tudtak kiejteni.Viszont amikor valaki tancolt veluk es randira akarta hivni rohantak hozzam hogy forditsak stb.Es elmentek veluk!!!Sok csalodason mentem keresztul,de mondhatom ilyen nepet mint a magyar nem ismerek masikat.Nem tartanak ossze semenyire sem.Ala akarnak tenni a masiknak ha annak veletlen jobban megy vagy tobb szerencseje volt.Egyszer pl.bementem a Park Avenue-n egy magyar etterembe ahol ki volt irva az is hogy kave sutemeny..Leultem es mondtam a holgynek hogy egy kavet es egy szelet piskotat szeretnek rendelni.Erre a holgy azt mondta ahhoz hogy mindezt kihozza foetelt is kell fogyasztanom mert nekik nem eri meg csak ezt kihozni.Felalltam megkoszontem atsetaltam a tuloldalra a Starbucks-ba es boldogan kavezgattam ott.Pl.New-Yorkban van lengyel,orosz cseh,alban stb negyedek.De magyar?Talan a 82-s utcat lehetne mondani de a kozelebe sem johet az elobbieknek.Volt egy fiu aki hazajott 2 hetre es atadta a munkajat ezidore a haverjanak.Ez heti 250$$-t jelentett akkor.A munka egy grocery-ben volt egy zsido oreg bacsinal...A potfiunak annyira megtetszett a munka hogy felhivta az Immigrationt es felnyomta a fiut,Kiadta hogy O tudja hogy dolgozni jon vissza,kiadta mikor milyen geppel hany orakkor,hogy hivjak.STB Gyonyoru volt mit ne mondjak!!!!!Egy masik no meg felnyomott egy egesz buszravalo magyart Long Islandon hogy Ot ne toloncoljak ki.Az Immigr. Kiszallt hazrol hazra mentek a megadott cimek alapjan es a nap vegere megtelt a busz.Es sattatobbi.
Ugyhogy mindazok altal elindulok Angliaba a gyerekemmel,mert nekem az O erdekei mindekie elott a legfontosabbak.Azutan lehet hogy Ausztraliaban kotok majd ki oda egy kedves baratom hiv.Hiaba a veremben van a menes mint uk-uk nagyapamnak Benyovszky Moricnak:)
Elnezest kerek az esetleges kellemetlen benyomasert.
Szep Napot.Kata
Vissza az elejére
0313
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Július 2. Vasárnap, 1:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Kata !

Amerikaval kapcsolatban maximalisan egyetertek veled.En felesegemmel 5 evet toltottem ott,felig legalisan,felig illegalisan,ha tobb evet toltottel ott akkor tudod mirol beszelek ( Feher kartya )
Amit ott csinalnak a magyarok az valoban katasztrofa,sajnos jomagam is azert kenyszerultem a magyarorszagi hazamenetelre,mert magyarok "hozzasegitettek".Termeszetesen akkor amikor mar be volt rendezve a lakas,megvolt a kocsi stb...
Nagy,komoly cegnel dolgoztam,csak hat a papirok..... (SSN)
No,lehetne itt mirol meg irni,ha ugy erdekel privat uziben ertekezhetunk ( New York,Brooklyn,Borough Park-i Zsido negyed )Long Islandon dolgoztam...

Itt meg nem tapasztaltam hasonlo dolgokat,de szerintem ez abbol fakad,hogy a kornyekunkon nincs magyar,vagy nem tudok rola.

Forgó szemek
Vissza az elejére
karajster
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Július 20. Csütörtök, 15:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Stevenage-ben élek (Lodontól 30 percre) és szeretnek egy Toddler group-ot szervezni főleg magyarok részére( 0-5 eves korig illetve alkalmankent idősebb gyerekek számára).
Aki nem tudná, a Toddler group-k arra jók, hogy a gyerekek és az anyukák találkozzanak (természetesen a apukák is jöhetnek), és együtt töltsenek 2 órát. Míg a gyerekek játszanak, addig a felnőttek beszélgetnek. Szokták szeretni ezeket a találkozókat, mivel jó alkalmat nyújt a szülőknek eszmecserét váltani. Persze a gyerekről sem feledkezünk meg: lesznek közös éneklések és mese olvasások angolul és magyarul igény szerint.
A belépés £1-2 családonként. Ez tartalmazza a terem bérlést, éves biztosítást és a teát.
Ezek a találkozók minden héten hétvégén lennének. A részvétel semmiféle kötelezetésggel nem jár, bármikor benézhetsz hozzánk.

A Stevenage-i Toddler group-ok szervezője megvenné a szükséges játékokat, és segítene a beindításában, ha lesz eleg számu (min. 1O fő) jelentkező.
Amennyiben érdekel írj nekem emailt: cmsunrise@yahoo.com

Szívesen várom azon lelkes embereket is, akik a szervezésben segítenének.

Szandra
Vissza az elejére
Klumpeduns
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Július 24. Hétfő, 11:36    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

S.o.S segitsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

irjatok meg kerlek, mit tapasztaltatok, hogy egy 3, 5 eves gyerek melle ha keresnek babysittert par alkalomra kb 10 re akkor kb Milyen nyelvismeretet varnak el?Melyik az a minimum szint amire megalkusznak? mondjuk 1-5 os skalan, ahol az 5 a fluent, excellent?
NAgyon koszi, ha valaki trud erre gyorsan valaszolni!
Janka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Puti
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Július 30. Vasárnap, 21:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Először is üdv mindenkinek, mert még nem jártam ezen az oldalon.
Volna néhány kérdésem a leendő szülőknek járó juttatásokkal kapcsolatban, remélem valaki tud neken segíteni.
Jelenleg 5 hónapos terhes vagyok, és szeretnék itt maradni. Olvastam az Smpről(Statuory Maternity Pay), a Child Benefitről, és még sok mindenről.
Ami nem világos az az, hogy az Smpt a munkáltatómtól kell igényelni???
Hallottan továbbá arról, hogy lehet igényelni un. tanácsi lakást. Ezt hogyan kell megigényelni, illetve hol? Hogyan induljak el? Mi is a pontos neve?
(Job Center Plusba már jártam,ott nem voltak segítőkészek, nem lettem okosabb.)
Kérlek segítsetek!
Köszönettel
Kriszta
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 2. Szerda, 11:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A legelső oldalon irtam az SMP-ről, ott a link is a megfelelő oldalra. SMP csak akkor jár, ha már dolgoztál, az, hogy ki fizeti, attól függ, mennyit dolgoztál az adott munkahelyen. 26 hétig jár, utána semmi. Először a munkahelyen kell érdeklődni a személyzeti osztályon, ott megmondják, mi jár, mi nem, és segitenek.

Tanácsi lakás igényléséhez be kell menned a helyi önkormányzathoz, és regisztrálni a housing need register-re, egy nyomtatványt kell kitölteni, és megmondják, hogy jogosult vagy-e vagy nem. Hosszú várólisták vannak lakásokra, ha nincs különleges körülményed, egyhamar nem kapsz. Valamint arról sem találtam még információt, hogy újonnan jötteknek jár-e, vagy ez abba a kategóriába esik, hogy egy évig semmiféle állami támogatás nem jár. Ha megtudod, ird meg, mert másoknak is hasznos információ.
Vissza az elejére
Puti
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 2. Szerda, 15:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nagyon köszönöm a segítséget, utánajárok az önkormányzatnál a dolognak. Aztán majd leírom, hogy mi történt. Szia
Vissza az elejére
Puti
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 19. Szombat, 20:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Megpróbálom összefoglalni, hogy itt hogyan zajlik a terhesgondozás. Remélem valakinek hasznára fog vállni.

1. GP(háziorvos) felkeresése, aki csináltat egy terhességi tesztet. Pozitív eredmény esetén ez első lépésként nyomtatványokat kell kitölteni, álltalános dolgokról, kórtörténet, családi kórtörténet stb...
Ekkor én már találkoztam a védőnővel, ő küldte el ezeket a papírokat a kórháznak. A kórház pár napon belül küldött egy levelet az első ultrahang időpontjáról (dating scan).

Kaptam egy kártyát is, amellyel a felírt gyógyszerekért nem kell fizetni, illetve a fogorvos is ingyenes.

2. 11-13. hét környékén csinálják meg a dating scant, itt pontosan megmondják, hogy hány hetes a pici. Illetve ellenőrzik, hogy minden rendben van-e.

3. 16. hét: Laborvizsgálatok, AFP. Súlyellenőrzés. Ezeket a védőnő végzi. Újjabb papírok kitöltése. Ekkor hallgattuk meg a pici szívhangját is. Kaptam egy bounty mum to be csomagot is, amelyben rengeteg hasznos info van + termékminták stb...
A védőnő készíti el a maternity notes-t, amelyben az összes vizsgálat eredményei lesznek majd. Ez egy narancssárga színű dosszié.
Egyébként nekem eddig az a tapasztalatom, hogy a védőnőm nagyon segítőkész, és a kórházban is nagyon rendesek voltak.

4. 20.hét: A 2. ultrahang időpontja, ez az anomaly scan. Nekünk itt megmondták, hogy fiú lesz. Egyébként nagyon alaposan megviszgálták a pici szerveit, működésüket, méregettek stb... Ezen a párom is velem volt, felejthetettlen élmény volt mindkettőnknek.
Elvileg több ultrahangot nem csinálnak, csak ha ne adj isten valami probléma adódik.

5. 22. hét: védőnővel találkozás, laborviszgálat, súlyellenőrzés, meghallgattuk a pici szívhangját. Én most 23 hetes vagyok most, így a további vizsgálatokról nam tudok még részletesen írni.

6. 28.hét: Ismét találkozás a védőnővel. Újabb laborvizsgálatok.

7. 34. hét: Házirovos felkeresése, a születés várható időpontjának pontosítása.

8. 36. hét: Ekkor ellnőrzik a pici elhelyezkedését a méhben. Szülési terv megbeszélése.

9. 38. hét: Laborvizsgálatok. Álltalános "állapotfelmérés".

10. 40. hét: Minden kismamának gyors és problémamentes szülést, illetve makkegészséges gyerkőcöt kívánok. És természetesen sok boldogságot és kitartást!

Ami igaz, az igaz: itt tényleg nem viszik túlzásba a terhesgondozást, de amit csinálnak azt lelkiismeretesen végzik, és emberszámba vesznek, legalábbis nekem eddig ez a tapasztalatom.
Remélem valakinek segítettem ezzel a kis összefoglalóval. Biztos, hogy nem hibátlan, és nem mindenkinél így zajlik, de ez azt hiszem természetes.
Üdv.
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 19. Szombat, 20:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem védőnő, hanem szülésznő, community midwife. A védőnők, health visitor, csak a születés után foglalkozik a gyerekekkel.

Az én körzetim nem csinált terhességi tesztet, elhitte nekem, hogy az otthoni tesztem igazat mond.

A szülésről még annyit kell tudni, hogy egy sima szülést a szülésznő vezet le, az orvost nem látod. A hazamenetel előtt a gyerekorvos megnézi a picit, talán te is látsz orvost, aztán mehetsz haza, ez általában másnap. Császárral három napot marad az ember, az én lányom vasárnap délután született, és szerda este már otthon voltunk. Aztán a community midwife jön 10 napig rendszeresen látogatni, nézi a gyereket meg téged, utána átveszi a health visitor, téged meg a körzeti.

Nem minden kórházban mondják a meg a pici nemét, vannak olyanok, ahol visszautasitják a kérést, igy marad a meglepetés. Ha nem akarod, nem mondják meg.

Ha minden rendben zajlik, valóban úgy tűnik, hogy elhanyagolják az embert, de ha valami komplikáció van, túlzásba is tudják vinni a dolgokat. Az egésznek az előnye, hogy itt nem kell fizetni a privilégiumért, hogy gyereket szülj, nem kell orvost fogadni, és mégis foglalkoznak veled!
Vissza az elejére
Puti
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 22. Kedd, 11:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Heni!
Köszi, hogy kijavítottál, látod ezeket nem tudtam.
Képzeld, ma elmentem a helyi Social Security Officeba, hogy érdeklődjek a benefitsekkel kapcsolatban. A pasi azt modta, hogy nem kaphatom az Smpt, mivel nem vagyok itt 2 éve. Én tavaly november óta dolgozom ugyanannál a munkáltatónál, és mindenkitől azt hallottam, illetve azt olvastam az interneten is, hogy 26 hét munkaviszony kell hozzá, és nekem ez simán megvan. Nem értem, szerinted most mi a helyzet?
Kérdezzem a főnökömet erről?
Üdv. Kriszta
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 23. Szerda, 17:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mindenképpen kérdezd meg a főnöködet, bár szerintem úgyis a személyzeti osztály felé irányit. Nem hiszem, hogy jól mondták a Social Security irodában, én sem voltam még itt két évig, mégis kaptam, kicsit hamarabb jött a baba, mint terveztük.... Járj utána mindenképpen.
Vissza az elejére
snowflake
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 26. Szombat, 12:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok!tudna-e valaki abban segiteni,hogy a kisfiam 5eves mult juniusban,2hete jottunk ki es,hogy mikor kell a gyereket beiratni a suliba.vagy hogyan mukodik ez az egesz dolog?koszi elore is a segitsegeteket!erika
Vissza az elejére
peva
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 27. Vasárnap, 0:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

snowflake írta:
sziasztok!tudna-e valaki abban segiteni,hogy a kisfiam 5eves mult juniusban,2hete jottunk ki es,hogy mikor kell a gyereket beiratni a suliba.vagy hogyan mukodik ez az egesz dolog?koszi elore is a segitsegeteket!erika

Talán el kéne olvasni az iskola topikot ott nagyon sok mindent leirtak a többiek...
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 15, 16, 17  Következő
4 / 17 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban