| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
inwe Újonc

|
Elküldve: 2006. Július 29. Szombat, 13:41 Hozzászólás témája: kérdések |
|
|
Sziatok!
Bár tudom hogy milliószor feltették ezt a kérdést, de valljuk be nem akartam végigolvasni az összes témát.
20 éves budapesti fiú vagyok aki szeretne kijutni angliába dolgozni és nyelvet tanulni. Az angolom egy oylan szintre korlátozódik hogy ha lemegyek a boltba tudok kérni dolgokat tudok útbaigazítást segítséget igényelni
Nem tudom hogy ez oda ki mennyire elég de szeretnék belevágni a dologba ű, beleolvasgattam az itteni foruomkba és tudom hogy vért fogok pisilni de akkor is megakarom próbálni:D
A kérdéseim pedig a következők lennének mennyi költőpénz kéne ahoz hogy tudjak az én nyelvetudásommal valmi munkát találni amiből legalább 2 hónapig kint tudok maradni, akár egy ifjuságiszálláson is.
Melyik városba érdemes menni ahol tudok is tanulni de emelett munkát is tudnék szerezni.
Egyenlőre még csak én tervezem hogyegyek de mióta egy barátomnak is említettem terveim erősen vacilál rajta , hogy ő is velemjön. Szerintetek hogy lenne jobb egyedül belevágni a nagyvilágba vagy egy baráttal?
Válaaszaitokat előre is köszönöm...
Ja és lehetőleg ne a cukormázas előadást kérem hanem a brutális valóságot
Köszönöm...
Ui.: ben hozzátenném hogy még akár au pairnak is kimennék férni létemre hogy csiszoljam a nyelvtudásomat bár erre nem tudom mennyi lehetőségem lenne, és ha lenne mennyi pénz kéne ehez hogy ebbe belevágjak
na jó mostmár tényleg ennyi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
arrival Újonc

|
Elküldve: 2006. Július 30. Vasárnap, 16:55 Hozzászólás témája: Re: kérdések |
|
|
[quote="inwe"]Sziatok!
Bár tudom hogy milliószor feltették ezt a kérdést, de valljuk be nem akartam végigolvasni az összes témát.
20 éves budapesti fiú vagyok aki szeretne kijutni angliába dolgozni és nyelvet tanulni. Az angolom egy oylan szintre korlátozódik hogy ha lemegyek a boltba tudok kérni dolgokat tudok útbaigazítást segítséget igényelni
Szia!
Azért én mégis javasolnám, hogy olvasgasd a fórumot, mert sok hasznos tanács van benne. Én tavaly voltam kint au pairként 3 hónapot, de elötte hetekig, egész napokat töltöttem különböző fórumok olvasásával, és úgy kialakult bennem egy kép. Nem 1-2 hosszászólásra kell alapoznod, hanem több százat, több ezret kell elolvasnod, hogy tudj következtetéseket vonni.
Amiben én tudok segíteni az ennyi volt, mert túl sok tapasztalaom nincs, au pair voltam 3 hónapig, elég rossz családnál, azonban szerettem kint, és szeretnék ujra visszamenni.
Szóval én csak biztatni tudlak. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
evilany Újonc

|
Elküldve: 2006. Július 31. Hétfő, 11:09 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok
Szintén kérdéssel fordulok hozzátok,tudom már ezt is százszor hallottátok,de sajna itthonról nehéz kevés info alapján dontest hozni...
28 eves nover vagyok,angoltudassal,elinteztem az angliai munkavallalashoz szukseges regisztracios kartyat is. Egeszsegugyben vagy vendeglatasban szeretnek kint elhelyezkedni, kozvetito cegen keresztul. A kerdesem a berrel kapcsolatban van, havi kb 600 fontot igernek az ado,eu.hozzajarulas,szalllas levonasa UTAN(5-6 fontos oraber) ebbol a berbol meg lehet kint elni eseteg felretenni? Mert innen ezt eleg nehez megitelni!
Valaszotokat elore is koszonom. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
evilany Újonc

|
Elküldve: 2006. Július 31. Hétfő, 11:11 Hozzászólás témája: |
|
|
| Hozzatennem hogy ezt a bert ne Londonra,hanem mas varosra ertsetek. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 927 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2006. Július 31. Hétfő, 11:30 Hozzászólás témája: |
|
|
| evilany írta: | | Hozzatennem hogy ezt a bert ne Londonra,hanem mas varosra ertsetek. |
Ha a havi 600-at egeszsegugyben igerik, akkor ezt ne vedd komolyan. Ennek legalabb a duplajat kell igerniuk. Angliaban megfizetik az EU dolgozokat.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
robertkiss Újonc

|
Elküldve: 2006. Július 31. Hétfő, 20:14 Hozzászólás témája: |
|
|
http://www.reed.co.uk/health/
nézegesd ezt az oldalt, kb tisztában leszel mit kellene kapnod.
600 font arra elég, hogy elélj egy honapot londonban, de ugy hogy megnézed mit veszel, de azért még mindig nem élsz rosszul:)
Félretenni, nem hiszem, de az a 600 nem lehet hogy heti?
ÉS a nővéreket téányleg jól megfizetik.
Sok Sikert |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vortel Újonc

|
Elküldve: 2006. Augusztus 1. Kedd, 17:06 Hozzászólás témája: |
|
|
| Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy milyen papírokat szükséges elintézni, hogy munkát vállalhassak Londonban! Szükség van e bármilyen egészségügyi papirra, és a papirokat csak tolmács fordithatja le, vagy más is? És a bankszámlához mi szükséges? Köszi a válaszokat! Sziasztok |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szimonetta Újonc

|
Elküldve: 2006. Augusztus 1. Kedd, 22:22 Hozzászólás témája: ?ek |
|
|
kedves "fórumlátogatók"
érdekelne, hogy mennyi az a min. havi összeg, maiből kinnt még "jól" meglehet élni.. igazából az arányokra lennék kiváncsi
/beleértve,külön lakás bérlése, nem megosztott /[/b] |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Augusztus 1. Kedd, 22:39 Hozzászólás témája: |
|
|
| szimonetta írta: | kedves "fórumlátogatók"
érdekelne, hogy mennyi az a min. havi összeg, maiből kinnt még "jól" meglehet élni.. igazából az arányokra lennék kiváncsi
/beleértve, [color=red]külön lakás[/color] bérlése/[/b] |
Minimum havi osszeg, ha lakasban akarsz lakni, akkor 1000-1200 font. Egy lakas ugyanis 150-200 font/hettol indul. Attol fugg mekkora, es melyik reszen van. Az utazasi koltseg 52 font/honap busszal, 85 font/honap, 1-2 zonas metrojeggyel. Ezek csak a minimum arak, ennel dragabb, de kevesebb nem. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Augusztus 1. Kedd, 22:45 Hozzászólás témája: |
|
|
| vortel írta: | | Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy milyen papírokat szükséges elintézni, hogy munkát vállalhassak Londonban! Szükség van e bármilyen egészségügyi papirra, és a papirokat csak tolmács fordithatja le, vagy más is? És a bankszámlához mi szükséges? Köszi a válaszokat! Sziasztok |
Utlevelet, magyar jogsit hozzal. Itt kinnt NI card, work registration scheme at Home Office kell intezni. Bankszamlahoz Billek a lakcimeddel, vagy itteni sulitol igazolas, ha tanulni fogsz, esetleg munkahelytol. Angol jogsi is jo, ha akarsz szamlat, de akkor a magyar repul.
Eszedbe ne jusson penzt kidobni holmi forditasra. Felesleges. Ha van valami specko egeszsegugyi bajod, ami korlatol a munkaban, akkor arol esetleg lehet forditast csinalni, de itt inkabb csak kikell tolteni a reg. lapon a megfelelo reszt. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bkriszta Mester

Csatlakozott: Feb 25, 2006 Hozzászólások: 168 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Augusztus 2. Szerda, 6:05 Hozzászólás témája: |
|
|
| evilany írta: | Sziasztok
Szintén kérdéssel fordulok hozzátok,tudom már ezt is százszor hallottátok,de sajna itthonról nehéz kevés info alapján dontest hozni...
28 eves nover vagyok,angoltudassal,elinteztem az angliai munkavallalashoz szukseges regisztracios kartyat is. Egeszsegugyben vagy vendeglatasban szeretnek kint elhelyezkedni, kozvetito cegen keresztul. A kerdesem a berrel kapcsolatban van, havi kb 600 fontot igernek az ado,eu.hozzajarulas,szalllas levonasa UTAN(5-6 fontos oraber) ebbol a berbol meg lehet kint elni eseteg felretenni? Mert innen ezt eleg nehez megitelni!
Valaszotokat elore is koszonom. |
ezt most nem ertettem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MILYEN REGISZTRACIOS KARTYAT INTEZTEL AZ ANGLIAI MUNKAKVALLASHOZ? lemaradtam valamirol es bevezzetEk a munkavallashoz , a munkavallas ELOTT megszerzheto regisztracios kartyat amit MAgyarorszagrol szerezhetsz meg? Kinek a kozremukodesevel es utasitasara??????? eZ VALAMI UJABB TRUKK A MAGYAR KOZVETITOK ALTAL ???
HA LEHET VALSZOLJ GYORSAN , MERT NAGYON ERDEKEL A DOLOG..... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Augusztus 2. Szerda, 10:53 Hozzászólás témája: |
|
|
Minden képzett nővérnek, orvosnak és egyéb health professional-nak van kamarája, ahol regisztrálni kell, különben nem praktizálhatsz. Nővéreknek ez a Nursing and Midwifery Council, orvosoknak General Medical Council, van a röntgeneseknek, laborosoknak is külön. Ez nem új egyáltalán, hosszú évek óta igy van. Nem munkavállaláshoz kell, hanem praktizáláshoz, a regisztrációk nélkül nem végezhet az ember képzett munkát, csak segédet.
Mikor egy kórházban dolgoztam a személyzeti osztályon, a rendszer kihozta, hogy melyik nővérnek járt le a regisztrációja, és ha nem újitotta meg időben, felfüggesztették, csak segédnővéri állást csinálhatott, jóval kevesebb pénzért. A regisztráció ugyanis egyben biztositás is, hogy az adott illető képes elvégezni a szükséges feladatokat. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bkriszta Mester

Csatlakozott: Feb 25, 2006 Hozzászólások: 168 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Augusztus 3. Csütörtök, 6:12 Hozzászólás témája: |
|
|
ok, koszi
csak a tapasztalt beszelt belolem, mert mar jottek hozzam olyan emberek akiket jol becsaptak a WRS teren es kifizettetek veluk az akkor meg £50 amikor meg nem is volt munkajuk-frissen erkezettek votlka es nem eppen tajekozattak...csak megijedtem hogy ujra valaki hasonlora beszeli ra a honfitarsat- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
derexhun Újonc

|
Elküldve: 2006. Augusztus 3. Csütörtök, 14:49 Hozzászólás témája: |
|
|
Hello!
Kérdésem az lenne, hogy mia különbség a Class 1 Class 2 stb driverek között... Melyik az, amelyiket B kategóriával lehet vezetni? Magyarán autót??
köszke: DereX |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tyrion Újonc

|
Elküldve: 2006. Augusztus 15. Kedd, 13:07 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Attól, hogy csak kettes és hármas zónára van tube, dlr heti bérletem átszállhatok, vagy áthaladhatok az egyesen? Lévén, hogy nincsenek körvonalak, durva lenne ha nem.
Mikor túristaként voltam ott, úgy emlékszem a megállóból kiképéskor is használni kellett a kártyát a kapunál, de a szerelvényeken nem, ellenorök pedig nincsenek.
Vagy átszálláskor az egyes zónában külön kapuk vannak, esetleg a kiszálláskor a kapu érzékeli, hogy az utolsó ellenorzés óta nem engedélyezett zónán is áthaladtam?
kösz a választ elore is. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|