Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Nyelvvizsga??
Ugrás oldalra Előző  1, 2

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Dumaparti, bármiről ami az eszedbe jut
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Július 13. Csütörtök, 16:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Remek! nem valami szürke egyenmeló! Nagyon boldog Megy privi, nyelvtémában!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szabina
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 18. Péntek, 22:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Én új vagyok a fórumon, bár a férjem már régi látogató, s néha beleolvasgattam. Az angolom otthon még jónak volt mondható, de mióta( júl 2) kijöttem , már tudom, hogy nemsokat ér. Én sem merek megszólalni, mert amit mondani akarok az tökéletesen akarom és mire átgondolom nyelvtanilag, addigra már más a téma. Ráadásul mivel itthon vagyok a fiammal, itthon is csak magyarul beszélünk, igy marad a TV amit nem igazán szeretek, s az élő beszéd lenne az igazi.----hiába próbálok a férjemmel itthon angolul beszélgetni, de végül mindig magyar lesz belőle. Éppen elgondolkodtam azon, hogy meg fogok-e tanulni eggyáltalás másfél év alatt angolul? De legalább jó hallani , hogy másnak sem könnyebb. Szóval fő az önbizalom, hát megpróbálom!
Egyébként azt hittem, hogy válogathatok majd a nyelvtanfolyamok között, pedig ez nem is olyan egyszerű. Én, mivel fiam van aki 9 től jár majd isibe , nem tudok 8 órakor kezdödö tanfolyamra járni, s csak szinte ilyeneket találtam, azt is főleg Londonban. Én Ware-ben lakom, Hertfordshire megye, s nem igazán akarok naponta Londonba bejárni-nem is tudok. Namármost a környékünkön egy ESOL kurzus van a Hertford college-ban de az csak heti egy napos kurzus, s az nekem túl kevés, egy másik ESOL kurzus is létezik, ami heti 15 óra, és tanit egyebet is töri, adminisztráció stb azoknak akik késöbb dolgozni vagy tanulni akarnak itt, de arra meg azt az infot kaptam, hogy nem biztos , hogy elég az angolom. Hát akkor meg kinek szervezik???? Szóval ez a nagy helyzet, s szomorú vagyok, otthonról egyszerübbnek tünt az egész.
Ha kapnék infot valami jó nyelvtanfolyamról Hertfordshire megyében akkor nagyon hálás lennék! A neten csak magántanárokat találtam ami nagyon húzós 20 font/ó.
Szabina
Vissza az elejére
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 22. Kedd, 16:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szabina! amit szerintem tudnál csinálni:

Mivel a gyerekkel vagy,nem melózol: társadalmi munka emellett(lehet a gyereket is vinni,ha olyan) charity,vagy mifene.....
Ha álláskereső lennél,esetleg jobcentre+ adna,beiratna valahova.......Nincs ismerős,szomszédnéni ahova csakúgy el lehet menni, napközben besegítesz a családnak, ,,cserébe" beszélgetnek veled???? Azt kéne megnézni ,a státuszoddal milyen, mennyi idejű meló összeegyeztethető, és ott kéne ,,beszélőset" keresni... ha a nyelvtanár túl drága..előte te is felmérheted, hol van hiányosság. bevándorló/letelepedési engedélyesként már talán más is menne...........?????
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Dumaparti, bármiről ami az eszedbe jut Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2
2 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban