Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Nyelvvizsga??
Ugrás oldalra 1, 2  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Dumaparti, bármiről ami az eszedbe jut
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Klumpeduns
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Július 3. Hétfő, 13:24    Hozzászólás témája: Nyelvvizsga?? Hozzászólás az előzmény idézésével

VAn kjöztetek olyan, aki kint tett le nyelvvizsgát? Tudtok javasolni nekem is, hogy melyiket érdemes letenni? Középfokúm van kb itthon...VAgy tipp, hogy hol tudnék ezeknek utánajárni?
NAgyon köszi, Janka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Július 3. Hétfő, 17:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ESOL vizsgák, nagyrészt főiskolákon lehet rá tanulni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
judit7
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Július 6. Csütörtök, 22:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én ESOL-t tettem le.(Cambridge)Level 1vagy 2-t szerintem meg tudod csinálni,lehet a 3-t is. A level 1-2 dolgozós, a level 3 egyetemi szint a tanárom szerint. Ha beíratkozáskor elmondod h. van középfokúd a következő szintre fognak helyezni,ha a felvételi elbeszélgetés is ezt igazolja.Ezek EU állampolgároknak ingyenesek, munka mellet végezhetők. Én csak a nyelvet tanultam, de ha érdekel tudsz egyszerre adminisztrációt tanulni,vagy valami mást a nyelvvel együtt. Láttam londoni egyetemek honlapján hogy van ilyen lehetőség,sajnos én vidéken tanultam és ott csak nyelv volt. Szerintem könnyebb lettenni ,mint otthon nyelvizsgáznim ( én otthon alapfokúztam).
Vissza az elejére
Klumpeduns
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Július 10. Hétfő, 17:06    Hozzászólás témája: d Hozzászólás az előzmény idézésével

NAgyon koszi a segitseget Judit!

Most egy kicsit ketsegbe vagyok esve, mert 4napja vagyok itt Angliaba, Luton mellett es az angolomban rendesen csalodtam. Erteni sokat ertek, de beszed egyre rosszabbul megy... az is lehet, hogysokat beszeltem, es elfaradhattam, elbizonytalanodtam.
Mondjatok vm biztatot, kb hany het utan lehet belejonni?A mjunkaadom tunderi amugy, segit mindenben, filmeket is nezunk, beszelget velem nagyon sokat!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
judit7
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Július 10. Hétfő, 18:04    Hozzászólás témája: angol nyelvtanulás Hozzászólás az előzmény idézésével

Cseppet se aggódj! Laza
Én is így éreztem. MINDEN önbizalom kérdése, főleg ha értesz mindent, és mélyen magadba nézel.
Nagyon de nagyon kétségbe voltam esve még egy év után is! (igaz én magyarokkal voltam körülvéve..)Ez akkor változott meg amikor itthon töltöttem 3 hetet, mikor visszamentem eléggé depis voltam, nem érdekelt semmi és akkor gátlás nélkül elkezdtem beszélni angolul. Csak ebből gondolom hogy, csak önbizalom kérdése, persze ha tudás is van mögötte(ha jól értesz,akkor van). Javulni fog.
Láttam az angolt kevésbé jól tudó embereket nálam magasabb pozíciókban. Azért mert dumásak,el tudják adni magukat..
Ha hibásan is, de beszélsz, akkor fogsz javulni. Ha a főnököd rendes veled, szerencsés vagy! Általában már hozzászoktak hogy nem angol anyanyelvűekkel dolgoznak, de azért az én munkahelyemen láttam ahogy kigúnyolták, türelmetlenkedtek azzal aki nem beszélte elég jól a nyelvet. Fel a fejjel! Szerintem a legtöbben túl esnek ilyen mélyponton, főleg azok az emberek akik amúgy is kevesbb önbizalommal rendelkeznek, és mindig többet várnak el maguktól. (mint én is)
Az elején szerintem kell egy hónap, egyébként is mindenhez hozzá kell szokni, új hely, emberek, ország.. Ne légy magaddal szigorú. Úgy tűnik nekem boldogulsz, ha a munkaadód beszélget veled "nagyon sokat",akkor kell hogy tudjál beszélni. Nagyon boldog
Vissza az elejére
Klumpeduns
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Július 10. Hétfő, 18:49    Hozzászólás témája: . Hozzászólás az előzmény idézésével

NAGYON KOSZI soraid!!!

Az igazsag az, hogy live in /es vagyok, housekepper, dogsitteres Nagyon boldog
A beszelokem jo, es pont ez a problemam, hogy mondanam en, de amikor hallom a sajat hibaimat, nagyon ketsegbe esek, es ordogi kor lesz, lassan mar meg sem merek szolalni, na jo, nem tulzas, de valamit ki kell talalnom, mert egyre halkabban beszelek, es alig artikulalok, mert sokat sokat beszelgettunk, EChte brit a csaj, 28 eves, irto rendes, barati viszonyunk van, de pont ezert szegyenlem magam.. Kicsit erzem, hogy nagyon gyengenek tartja az angolom, hibasnak. NA mindegy, valami csak lesz majd!
csak meglepodtem magamon, tudtam, h nem lesz konnyu, de amit tudok sem jut eszembe, es a nyelvtanom sose volt ilyen tragedia...

Es eszrevettem, h elcsipem a szavakat, halkan beszelek, es ha jol is mondanam emiatt erthetetlen lesz az egesz. Akarok keresni vm nyelvsulit Lutonba, kb. ott lakok.amit irtal csak meg nem talaltam. meg tvzek sokat, meg olvasok...
te hol laksz? Mit dolgozol?
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. Július 10. Hétfő, 19:21    Hozzászólás témája: Re: . Hozzászólás az előzmény idézésével

Klumpeduns írta:
amikor hallom a sajat hibaimat, nagyon ketsegbe esek,

Te a tipikus peldaja vagy a magyarorszagi nyelvoktatas csodjenek Mosoly
No hard feelings!

Ne foglalkozz a hibaiddal. Esetleg kerd meg a kornyezetedet, hogy javitson (ha ugyan hajlando ra), de ne foglalkozz vele tul sokat. Ha majd angolok kozott fogsz dolgozni rajossz, hogy ok is hibasan beszelik. If I was you es tarsai. Amikor meg helyesen azt mondod, hogy if I were you, akkor van, amelyik "kijavit".

Az angol nyelvoktatas mottoja: Beszelj, a tobbi nem szamit. Ha hallanad, amint a gyerekeim nemetul beszelnek (itt sajatitottak el a nyelvet!)...

-seci, beszelni kicsi angol Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
judit7
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Július 10. Hétfő, 19:23    Hozzászólás témája: angol Hozzászólás az előzmény idézésével

ha jól értem egy családnál laksz. Én most itthon vagyok M.o-on egy hete. 2 évig dolgoztam egy hotelben house-keeperként. Szeretnék visszamenni 1-2 hónap múlva, máshová.
Ha jól figyeltem 4 napja vagy kint. Senki nem várja el tőled hogy perfect legyél, az emberek többsége nem tud társalogni, mint te, az első hetekben. Még akkor sem ha nyelvvizsgájuk van. Ne szégyeld az akcentust, inkább hangos legyél akcentussal, mint olyan halk hogy senki nem ért meg.
Nézd meg ezt: www.emagister.net , találtam rajta esol tanf-ot, csak nem tudom helyileg mi lenne jó.
Vissza az elejére
judit7
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Július 10. Hétfő, 19:28    Hozzászólás témája: angol Hozzászólás az előzmény idézésével

Igaza van az előttem szólónak. Fogadni mernék hogy sok homfitársunk azonos szintű vagy jobb english grammar test-et tudna írni már a kiérkezésekor, mint néhány helyi fiatal, de beszélni azt nem. Mert hogy beszélni nem tanítanak angolórán, csak írni olvasni érteni.
Vissza az elejére
Klumpeduns
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Július 10. Hétfő, 19:33    Hozzászólás témája: ... Hozzászólás az előzmény idézésével

Igazatok van, amugy a tanaraim TRAgediak voltak, mindegyik csak a maximumra ment es belenk vertek, hogy hulyek vagynk,es sose tanulunk meg angolul... Aztan amikor elment a sulibol a btanarunk, rogton letettem a szobeli vizsgat, meg 16evesen, de a Rigo utcai irasbelit bebuktam 3X es 4 eve nem is mertem megprobalni ujra. Az angolt hasznalom azert, nem a fiokban ul. NAgyon koszonom nektek a biztatast, lehet akkor inkabb majd lassabban beszelek, kicsit es akkor jobban kordaban tudom tartani magam.
Sokat segitettetek , koszi!
Vissza az elejére
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Július 10. Hétfő, 20:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hajrá!!! http://www.englishforums.com! És talán tanulj be 1-2 panel mondatot, amit töltelékként lehet mindíg mondani,amig gondolkodol a folytatáson, lehet meditálni (agykontroll) én is görcsös vagyok,de rájöttem,ha hiszek abban amit mondok, akkor átmegy..... van,aki vhol azt hitte, már kinnt élek, hogy vmit meg tudtam neki válaszolni.....(nem magyar, nem angol londoni) mi magyarok azt hisszük,akkor jó a tudásunk amikor az egész szótár fejből megy.......... A rigó utcában amúgy megbukott a magyarországi angol nagykövet titkárnője is, aki napi szinten dolgozott angolul........ mihez kéne a nyelvpapír? Mert pl. angliában, azt hiszem nagyobb ázsiója lenne egy 3. nyelvnek! én németből csináltam meg........Mit szeretsz mint téma olvasni?? azzal is lehet tanulni.......hajrá!!! Vicces
Vissza az elejére
Klumpeduns
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Július 10. Hétfő, 20:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szerettem volna nyari egyetemre menni, na ahhoz pl kene papir, az aug elejen lenne, arrol mar lekestem, de mindenkeppen szeretnek tanulni valamit, meg magamnak is bizonyitanek a vizsgaval es nem utolsosorban, Magyarorszagon a diplomamhoz, mar csak 1 ev van hatra kernek 2 nyelvvizsgat is. Amugy nemetes vagyok meg kicsit es IMADOM a svedet!Nagyon boldog
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Július 10. Hétfő, 22:16    Hozzászólás témája: Re: d Hozzászólás az előzmény idézésével

Klumpeduns írta:
NAgyon koszi a segitseget Judit!

Most egy kicsit ketsegbe vagyok esve, mert 4napja vagyok itt Angliaba, Luton mellett es az angolomban rendesen csalodtam. Erteni sokat ertek, de beszed egyre rosszabbul megy... az is lehet, hogysokat beszeltem, es elfaradhattam, elbizonytalanodtam.
Mondjatok vm biztatot, kb hany het utan lehet belejonni?A mjunkaadom tunderi amugy, segit mindenben, filmeket is nezunk, beszelget velem nagyon sokat!

Milyen a te munkadod? Mit dolgozol? Nem mintha az enyemek nem lennenek tunderiek, csak kivancsi vagyok. Amugy jo 2-3 honap kell mire belejossz, aztan meg fokozatosan fejlodsz, minel kevesebbet beszelj magyarul ha lehet.
Vissza az elejére
Klumpeduns
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Július 10. Hétfő, 22:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Irtam fentebb, hogy Dogsitter vagyok Nagyon boldog Amugy fiatal csaj a munkaadom, es elegge egy huron pendulok vele. Csak irok magyarul, bezelni semmit, max. amit magamban mondogatok gondolatok, de azokat sem mondom ki:D
Vissza az elejére
Klumpeduns
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Július 10. Hétfő, 22:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Irtam fentebb, hogy Dogsitter vagyok Nagyon boldog Amugy fiatal csaj a munkaadom, es elegge egy huron pendulok vele. Csak irok magyarul, bezelni semmit, max. amit magamban mondogatok gondolatok, de azokat sem mondom ki:D
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Dumaparti, bármiről ami az eszedbe jut Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban