| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
0313 Haladó

Csatlakozott: Apr 16, 2006 Hozzászólások: 70 Tartózkodási hely: London (Harlesden)
|
Elküldve: 2006. Július 7. Péntek, 21:29 Hozzászólás témája: |
|
|
Kifejtened egy kicsit bovebben,hogy miert is uszik a megszakitas nelkuli 1 eved?
Lehet,hogy en nem ertem a dolgokat...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
judit7 Haladó

|
Elküldve: 2006. Július 7. Péntek, 21:45 Hozzászólás témája: |
|
|
| Szerintem érted. Ha regisztráltál,a reg certificate-en szereplő dátumtól számított egy év folyamatos munkaviszony után(1 hónapnál hosszabb ideig nem lehetsz munkanélüli) igényelheted a resident card-ot. (Ha az megvan, olyan jogok illetnek meg mint egy UK áll.polgárt.) Mivel valószínű nem fogok munkába állni felmondásom idejétől számított egy hónapon belül regisztrálnom kell újra és az óra indul elölről,újabb egy év. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
0313 Haladó

Csatlakozott: Apr 16, 2006 Hozzászólások: 70 Tartózkodási hely: London (Harlesden)
|
Elküldve: 2006. Július 7. Péntek, 22:33 Hozzászólás témája: |
|
|
Igen,valoban ertem.
Az en regisztraciom viszont.....hat....
Meglehet hogy a ceg akinel dolgozom beadta,mert mint irtam a HO piszkalja oket,mert mar 3 honapja nekik dolgozom,viszont akkor azt nem ertem,hogy miert kerik ujbol az utlevelet vagy a szemelyit,meg stb...
Na,az lesz a legjobb,ha csinaltatok szepen 4 db igazolvanykepet (bar egyszer mar egy csomot leadtam epp ezert... ),valahogy befizetek nekik £70.-ot meg elkuldom a WRS-t,meg a szemelyimet,mindezt egy registered mail-ben.
Remelem par heten belul visszakuldik amit kell,mert igy legalabb itt is tudni fogom,hogy EN ELKULDTEM  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
judit7 Haladó

|
Elküldve: 2006. Július 7. Péntek, 22:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Mért piszkálja a HO őket?
Ha a munkáltatód beadta volna a kérelmet a reg-ra, akkor kapott volna egy értesítő levelet, meg Te is, hogy köszönjuk, ügyei folyamatban vannak és itt az útlevél vissza. Feladástól számított 3(!!!!!) napon belül visszajött az útlevelem, 2 hétre rá a reg.cert. is megjött.
Persze lehet azért mert a sok telefonálgatásom után megsürgették kicsit a dolgot. Mindenesetre a munkáltatóm megúszta büntetés nélkül,igaz befolyásos Londonban... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
judit7 Haladó

|
Elküldve: 2006. Július 7. Péntek, 22:44 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ja, szerintem hívd fel a HO-t mert amikor én beadtam éppen egy új kerelmező lapot adtak ki. Nekünk elfogadták a régit (kis egyszerű 5 oldalas), az új-sajnos- 17 oldlalas és úgy nézett ki mint egy vízumkérelem. De ez nem biztos, már akkor is az volt érvényben mégis beadhattuk a régit... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
0313 Haladó

|
Elküldve: 2006. Július 7. Péntek, 22:53 Hozzászólás témája: |
|
|
Tudod sajnos csak gyanitom,hogy "valamilyen" sumak van a dologban,de nagy cegre valo tekintettel eddig hagyta oket a HO !
Mindenesetre en semmilyen levelet nem kaptam a HO-tol,hogy folyamatban lenne a dolog,ugyhogy miutan most jol felpiszkaltam magam ezzel,Hetfon lepek is....
Az utlevelem az SIA-nal van,mert a Security Officer igazovanyhoz kell nekik,es az bizony eltart egy darabig mindenkitol ezt hallom ( allitolag 6 honap is lehet,nekem 3 honapja van bent...ezert nincs nekem utlevelem,pontosabban naluk van)
A szemelyit ha valoban "gyors" a HO elkuldom nekik ugyis kellene.
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
judit7 Haladó

|
Elküldve: 2006. Július 7. Péntek, 23:03 Hozzászólás témája: |
|
|
| Sajnálom ha felhúztalak ezzel, de hát jobb ha tudod. Kutatok skype ügyben.Van kedved írni par sort róla hogy működik? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
0313 Haladó

|
Elküldve: 2006. Július 7. Péntek, 23:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Fogalmam sincs hogy mukodik,nem modhatod,hogy megprobaltam leirni azt amit nemtudok.?
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
judit7 Haladó

|
Elküldve: 2006. Július 7. Péntek, 23:27 Hozzászólás témája: |
|
|
Kösz a tippet, aranyos.
Láttam a park.en-ről kérdeztél.Nekem nincs autóm ,de olvastam(itt a fórumon) arról h. kf-i autót regisztrálni kell...Talán azt kérik..De mondom csak olvastam ilyesmit, nem akarlak megint elkeseríteni.. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xtazi Haladó

Csatlakozott: Jan 12, 2006 Hozzászólások: 68 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Július 8. Szombat, 7:13 Hozzászólás témája: |
|
|
Bocs hogy beleszolok:))))
0313: Az eddigi tapasztalataim szerint a "komoly" munkahoz senkin nem keri az NI szamot....a cegnek az a lenyeg, hogy alkalmas legyel a feladatra...mivel hosszu tavra tervez, neki edes min1 hogy van, vagy nincs NI. A takaritoi, mosogatoi stb munkanal szerintem azert szoktak ra, hogy feltetel az NI szam, mert nagy az alkalmazott vandorlas...par het, jobb esetben par honap utan tovabb all, annyi ido alatt szinte el sem inezodik az NI...szal a munkaltatonak nem kell plusz bonyodalom...inkabb valogat olyanokbol akinek mar megvan...sok munkaltato nem is tudja, hogy NI szam nelkul is alkalmazhat valaki...
Judit7: En ugy tudom, hogy a Home Office regit nem a munkaltatonak KELL intezni...ok atvallalhatjak persze...de a te kotelesseged... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
judit7 Haladó

|
Elküldve: 2006. Július 8. Szombat, 8:54 Hozzászólás témája: |
|
|
Persze hogy az én kötelességem,de a munkáltatót vonják felelősségre ha nincs..És ugye ha ők nem írnak alá, akkor mit is adhatnék be...
Tudom ott rontottam el hogy a formanyomtatványt nem dugtam az orruk alá. Ők meg azt mondták majd megnézem, letöltöm..."De nem hiszem hogy neked kellene bármiféle HO reg, vagy permit mert hát EU-s állampolgár vagy" Meg is történt másfél év múlva amikor már feljelentést emlegettem,... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Finsbury Mester

|
Elküldve: 2006. Július 8. Szombat, 10:24 Hozzászólás témája: |
|
|
Judit, a skype-ot a www.skype.com oldalrol tudod letolteni, van magyar verzioja is - ez altalabna eggyel regebbi, mint az angol, ami fent van. A hasznalatahoz kell fejhallgatos mikrofon is, en az enyemet otthonrol hoztam ki, a mediamarktban vettem 2 eve, egy kicsit dragabb volt, mint a tobbi (hama), de meg mindig jo es mukodik tokeletesen.
2p-ert lehet vele hazatelefonalni, vezetekesre es 17p-ert mobilra. Vagy ingyert a tobbi skype felhasznalonak, akikre ra tudsz keresni az adatbazisukban. A legtobben 0 infot adnak meg magukrol, ertheto miert, ugyhogy en a legtobb ismerosomet igy meg sem talatam volna. Csak akkor tudnak elerni, ha engedelyezed a masiknak igy te is mindenkit csak ugy tudsz felvenni a kontaktjaid kozze, ha o azt engedelyezte. A legkisebb savszelesseggel is jol lehet hasznalni, nem kell hozza tobb megas kapcsolat es meg osregi windows-okon is kepes mukodni! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Initiale Újonc

|
Elküldve: 2006. Július 8. Szombat, 20:40 Hozzászólás témája: |
|
|
| Tdaniel írta: | | Enci írta: | | Initiale írta: | Sziasztok Lányok, Fiúk!
Szóval olyan kintélő, segítőkész magyarok segítségét kérjük akik nem azt papolják" ne várd a sült galambot, meg kaparja ki mindenki a gesztenyét, stb stb" mert sajnos a fórum tele van olyan emberrel akik csak ezt tudják mondani! s ezt a Frei műsora is jól beigazolta.
Köszi |
Én ezt egy kicsit sértőnek is találom.Ha rendesen olvasgatod a fórumot, láthatod, hogy csupa segítőkész ember van itt, aki a valós Angliát mesélik el Neked, hogy minél kisebb legyen a koppanás.
Lehetne csupa szépet és jót írnunk, biztathatnánk mindenkit, hogy jöjjön, vágjon bele, másnapra már lesz munkája....de ez hülyeség.
Azért emlegetjük azt a bizonyos sült galambot és gesztenyét, mert valóban ez van.Csak rajtad múlik: milyen intenzitással keresed a munkát, mennyire beszéled a nyelvet és hogy adod el magad! Ezt helyetted senki nem tudja elvégezni.
Szerintem mindenkinek sürgős a munkakeresés nem hiszem hogy egyedi eset lenne a Tiétek.Tudok olyanokról, akiknek azért kellett kijönniük, hogy a feleségnek és a 3 gyereknek legyen fedél Mo-on a feje felett és a férj innen küldi a lakbérre, kajára valót.Magának kereste a munkát, bejött neki és ha még bírja 1-2 évig még tán saját házuk is lehet egyszer Magyarországon. |
Én ezt nem értem...........A Frei műsor mit is igazolt be???? Hogy van,aki 1 szót se tud angolul, de vhogy ellébecol?? erre emlékszem,meg, hogy minden boltba be kell nyitni, álláskereséskor.......ja és,talán ne csak 1 film legyen az alap arra hogy el akar indulni vki........ mit akarsz elérni? később csinálni?? Enci! ne add fel azért..........itthon úgy tapasztalom, sok fiatal nem kapja meg a normális oktatást az államtól, ezért kezd bele olyan akciókba, ahol a vége a könyörgés, kapkodás.....és sajnos meg tudom érteni, ha vki fogja magát és bumm kiutazik,mert elege van....de akkor legalább próbáljon méltóságot tanúsítani..........  |
Mit nem értesz?!! Azt igazolja be hogy hogy a magyarok nem összetartóak!olvass figyelmesen!!!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Initiale Újonc

|
Elküldve: 2006. Július 8. Szombat, 20:54 Hozzászólás témája: |
|
|
| Finsbury írta: | Initiale-nek: akkor meg kell biznod egy ugynokseget, ha biztos allasra karsz kijonni. Ezek kozul a legtobb 150-200 ezer Forintra lehuz - mi csak ilyennel talakoztunk.... Az altaluk szerzett munkak a legrosszabb fiztetest adjak neked (5,05/ora) es magukhoz lancolnak akar fel evre is. Ennek az orabernek a masfelszereset siman el lehet erni, ha van valami rendes szakmad - itt az er a legtobbet! Azt a 150-200 ezret meg el lehet kolteni az elso honapban itt is! Egyebkent azzal egyetertek Encivel, hogy ez a sultgalambos megjegyzes kicsit eros volt! Itt mindenki maga kapta el a sajat sultgalambjat - az eleje nagyon nehez, de kb. a 3. honaptol minden konnyebbe valik, ennyit kell kibirni!
Arrival: tanulj meg rendesen angolul - szerintem a legegyszerubb, ha angol nyelvu tanart keresel es beszelgetsz vele. Kabelteven elkezded nezni a BBC Prime adasat. Elmegy a helyi konyvtarba es elkezdesz angol filmeket kolcsonozni es angolul - ha kell eleinte angol felirattal nezni! Mi honapokig jartunk Budan az IH gyakorlatilag ingyenes tanfolyamaira - talan meg van most is! Nem tudom milyen szinten vagy most - akkor indulj el, ha egy filmet elso nezesre felirat nelkul meg is tudsz erteni! Es, hogy valami jot is mondjak: az ujsagok tele vannak home-care-es hirdetesekkel - de egyre gyakrabban irjak, es egyre gyakrabban kiemelve nagybetukkel, hogy csak olyanok jelentkezzenek, akik valoban jol beszelenek angolul! Ha tudsz angolul, nagyon szerencses leszel, merrt eleg jol fizetik ezeket az allasokat - ma olvastam, az eheti Fusion-t hazafele a buszon, hogy 450 GBP-t fizetnek egy bentlako apolonak, kaja es szallas ingyen van! Azert ez nagyon jo penz! |
Te figyi egy picit! nemazzal a pár hónappal van baj vagy akár többel.
Hanem azzal hogy itthon úgy eldurvult a helyzet hogy sajnos azt nem engedhetjük meg azt a pár hónap pénzkiesést!!! itt vki írta hogy a férj kiment és kintről küldte haza a pénzt még a feleség nem tudott kimenni.
Csak sajna a mennyasszonyom és az én pénzemre is szükség van ahoz hogy a csekkek be legyenek fizetve.
Szóval ha én kimennék az a pénz kiesik nem tudná eltartani magát.és se anyuka se apuka mint sok kintélő nagyszájúnak!
A kioktatás meg a mese mint írtam nem nekem való, mert éltem kint és tudom mi újság.
S nem bántani akarok senkit, csak mielőtt vki reagál valamilyen hozzászóláshoz előtte nem árt ha vált az illetővel pár mailt a félreértések elkerülése végett.
Értem ezen azt a férjes dolgot, mert pl az aki ezt írta hogy a férj blalblabla. ott lehet nem voltak anyagi gondok.S az én helyzetemet nem látja ne mtudja akkor mi alapján irja azt hogy ki kell menni addig az asszony otthon.................. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
0313 Haladó

|
Elküldve: 2006. Július 8. Szombat, 21:46 Hozzászólás témája: |
|
|
Te is figyi egy kicsit !
Egy kisse kezd eldurvulni az altalad adott valasz ! Szerintem ha "visszaveszel" egy kicsit,akkor szivesebben valasszolnak felteveseidre.
A nagyszajusagrol annyit,hogy csekket szerintem mindenki fizet,az hogy hogyan az egyeni szoc.problema.
En is jocskan benne vagyok az otthoni csekkfizetesi "opcio"ban,nekem elnek Hal`Istennek a szuleim,de ettol fuggetlenul az arcomrol lesulne a bor,ha harmincon felul meg mindig rajuk lennek szorulva,ugyhogy a kinti nagyszaju kifejezesed ugyerzem ram is vonatkozik .
Tovabb folytatva :
En is kijottem,es igen addig nejem fizette-huzta-halasztotta ameddig lehetett a fizetnivalokat,mert nemnagyon volt melo jodarabig !
Szoval kisse mersekletesebben legyszives !  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|