Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Melyik banban erdemes szamlat nyitni.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Melyik banban erdemes szamlat nyitni.
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
judit7
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Július 7. Péntek, 19:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én azt tapasztaltam egyre szigorúbbak a feltételek számlanyitáskor. Nekem pl. 2 éve elég volt egy levélke a munkáltatótól, 3 hónap múlva ,mikor a húgom kijött már tax code is kellett. a Natwest-nél 2 éves múlttal sem kölcsönt sem credit kártyát nem adtak, egy ismerősöm 3 hónapos Barclays számlával kapott credit kártyát 250-es havi limittel, a havi 500 font nettó fizuja mellet.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
0313
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Július 7. Péntek, 20:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hali !
Jo a tema,en HSBC-nel vagyok es van egy Debit cardom kokemeny £100.-ig mehetek vele minuszba.
Jelenleg 3.honapja vagyok naluk,rendszeres jovedelem erkezik a szamlamra,tud valaki rola,hogy lehet-e "feljebb" kapcsolni ?
Vissza az elejére
Mityi
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Július 8. Szombat, 1:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves 0313!

En nekem is van egy ugyan ilyen bankszamlam. En nagyon megvagyok elegedve veluk. Mivel ez egy debit card szerintem nyitnod kell egy credit szamlaszamot. Ha van allando melod, tudsz nekik vinni egy par payslipet es a credit checked is oke, akkor az HSBCnel nem lesz akadalya.

Szerintem sok fugg attol,hogy az adott bankban az adott holgynek vagy urnak milyen hangulata van es milyen tudasa. Kell a kredit kartya nyitasahoz szerencse is. Az egyik baratnom a Barclays-tol kapott kredit kartyat ugy hogy nem is kerte egybol 2500 fontos havi hitelre. Szerencse szerintem.

Kivancsisagbol azert megkerdezem. Ti egyet ertetek a credit kartya letezesevel? Mi a velemenyetek errol?
Vissza az elejére
0313
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Július 8. Szombat, 1:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Mityi !

Tokeletesen igazad van abban,hogy milyen a hangulata az adott bankban az eppen ott dolgozonak,ezt mar magam is tapasztaltam.Amikor a debit card-ot igenyeltem payslippekkel,utlevellel nekem ennyivel mar meg is csinaltak,baratom kb. 10 percel kesobb ugyenezeket a papirokat vitte az en tanacsomra es elhajtottak,pedig mondta,hogy o tud valakit aki eppen most kapott...
A credit kartyahoz szerintem regebbi mult kell,de a jovo heten megkerdezem.(nekem 3 havi fizetes jott eddig meg csak a szamlamra,modjuk "normalis" osszegek,persze ki mennyit tart annak...)

Hat,igen Credit Kartya letezese,es az emberek fuggove valasa tole.
Jo,hogy van,de pl.M.o-n ugyebar a rendszervaltas elott nemvolt,nem is fajt sok embernek a feje,hogy hogyan is fizeti vissza a temerdek kamattal megterhelt alaposszeget...
Igen,uj autohoz eveket kelett varni meg lehetne sorolni a tobbit is,de felesleges.
Mityi ! Ha nem lenne,talan annyibol elnenk amennyi van?
Amerikaban jolmeno vallalati emberkeket lattam,hogy a sajat szuleik huztak ki az adossagbol a hitelkartyak vegett,pedig az esznek nemvoltak hianyaban.
Kérdés
Osszegezve : Jo is Nem is,na ez aztan a valasz nem ?
Vissza az elejére
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Július 8. Szombat, 7:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én is azt hiszem, banki hangulatfüggő a dolog.
Én a Barclaysnál csináltattam.Az első bankban átnézték a papírjaim, ( két perc) majd a srác adott egy brossúrát, hogy vigyem haza, töltsem ki, küldjem be, aztán majd felülbírálják, hogy kaphatok-e.
Jelzem péntek dél volt, rá volt írta a kiscsávóra, hogy semmi hangulata velem kinylódni.
Bementem a 200 méterre lévő másik Barcleysba, 50-es kedves hölgy.Másfél órán át el sem engedett.Credit, debit kártyát csinált, kezembe adta a bankszámlaszámom, sort códom, meg egy csomó ajándékot. Mosoly
Aztán 1-2 hét alatt érkeztek a kártyák.
Vissza az elejére
judit7
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Július 8. Szombat, 8:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem nem jó dolog a creditkártya(és nem azért mert nem kaptam). Mint ahogy írta is valaki: annyit költsünk amennyi van.
Munkatársaim 18-19 évesen ott tartanak hogy a havi fizetésüket meg sem kapják, mert megy a törlesztésre.
Szóval úgy mondanám okos embereknek jó...
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Július 8. Szombat, 10:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Erdekes, amit irtok - ezek szerint nem csak nekem volt az az erzesem, hogy "pofara" megy a szamlanyitas, VISA kartya engedelyezes stb.

A hitelkartyakkal kapocsolatban olvastam egyszer egy nagyon jo konyvet: Kyosaki(remelem jol irtam) Rich dad, poor dad c. konyvet. olvassatok el, ha van idotok, tok jol leirja, hogy a felelotlenul hasznalt hitelkartyakkal es a jelzalogkolcsonokkel hogyan keveri magat a nyugati ember bele egy elete vegeig tarto mokuskerekbe, amibol gyerekekkel gyakorlatilag nincs kitoresi lehetoseged. Es eleg sokan hasznaljak ezeket esz nelkul - de errol szol a fogyasztoi tarsadalom nyomasa. En csak kivancsisagbol probaltam meg a Visat - egyebkent soha nem hasznaltam hitelkartyat es szerintem nem is fogok, nekem eleg a debit.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. Július 8. Szombat, 19:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hitelkartyat okos ember halasztott debit-kartyakent hasznalja, azaz a honap vegen visszafizeti a teljes osszeget. Ilyenkor nincs kamat.

Viszont a hitelkartya neha szukseges. Pl. ha az ember berel egy autot, akkor kernek depozitot, nehany 100 fontot. Debit kartyarol ezt nem tudjak/akarjak/szeretik ezt, merthogy akkor vissza is kell utalni. Hitelkartyaval meg csak lehuzzak egy papir-alapu geppel es kesz. Repteri autokolcsonzesnel meg masmilyennel nem talalkoztam.

Masreszt a hitelkartyakhoz szokott jarni egy csomo olyan dolog, ami jo: airmiles, biztositas, stb.

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
judit7
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Július 8. Szombat, 19:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ezekhez a dolgokhoz nem vagyok elég "okos", de okosodom a fórumon.
Vissza az elejére
0313
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Július 8. Szombat, 19:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

en is nagyon figyelek... Ötlet
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Július 8. Szombat, 19:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
Hitelkartyat okos ember halasztott debit-kartyakent hasznalja, azaz a honap vegen visszafizeti a teljes osszeget. Ilyenkor nincs kamat.

Viszont a hitelkartya neha szukseges. Pl. ha az ember berel egy autot, akkor kernek depozitot, nehany 100 fontot. Debit kartyarol ezt nem tudjak/akarjak/szeretik ezt, merthogy akkor vissza is kell utalni. Hitelkartyaval meg csak lehuzzak egy papir-alapu geppel es kesz. Repteri autokolcsonzesnel meg masmilyennel nem talalkoztam.

Masreszt a hitelkartyakhoz szokott jarni egy csomo olyan dolog, ami jo: airmiles, biztositas, stb.

-seci

Tavaly bereltem autot talan a Budget-nel es elfogadtak a magyar debit kartyamat is, igaz Budapesten inteztem egy spanyolorszagi auto berleset. Visszautalni nem kellett semmit, sot le sem vettek semmit a szamlamrol, van a kartya hatso oldalan egy 3 jegyu kod, azzal off-line barmikor meg tudjak terhelni a szamlat.
Vissza az elejére
Mityi
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Július 9. Vasárnap, 0:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Forum olvasok!

Nagyon erdekes olvasni a kulonbozo velemenyeket.
En is ugy vagyok vele, mint a Matyas kiraly mesekben volt. Hoztam ajandekot meg nem is. Jo a hitel meg nem is. A Secinek igaza van abban, hogy vannak olyan dolgok, mint peldaul haz vagy auto vagy nagyobb merteku dolgok, amikor segit es valoban az okos ember, aki jol tud a penzugyeivel banni annak valo.
Viszont az is igaz, mint ahogyan azt Finsbury irta, hogy a fogyasztoi tarsadalomban nagyon sok embernek adatott es hulye modon idiota hitelekbe tudjak magukat sodorni. Judit7-et idezve nehany 18-19 eves emberke mar kemeny hitelekkel kuzd. Mire 25 evesek lesznek szuleinek hazat veszi el a bank mert nem tudja a kolcsont visszafizetni. Latta valaki vagy nezi valaki azt a programot, hogy 'Spendoholics'?
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. Július 9. Vasárnap, 17:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az angolok gyerekbetegsege a csakazertis-tulteszek-a-szomszedon/kollegan, ami nagyaranyu koltekezesi hullamhoz vezet. A hazarak szepen mennek felvele, minden evben ra lehet terhelni 10-20K fontot, es a csalad szepen eladosodik es eluszik a lakas a fejuk felol. Tipikus eset.

Ha valaki nem latja at azt, hogy mennyi jovedelme varhato es mennyit lehet ebbol biztonsagosan elkolteni illetve mennyi hitellel tud megbirkozni azzal sem te, sem a TV ilyen iranyu felvilagosito musorai sem tudnak sokat kezdeni, legfeljebb felhivjak a problemara a figyelmet. Az ilyeneknek ajanlott a debit-only szamla Mosoly

Tipikus az otthon-unatkozo-ferj-penzet-kolto "hazi"-asszony, aki - mivel a hazimunka gyakorlatilag elfogyott - az idejet azzal tolti, hogy a bevasarlocentumokban a baratnoivel verseny-vasarlason vesz reszt. Ez ellen nincs mit tenni, igy lettek nevelve (illetve igy nem lettek nevelve).

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Mityi
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Július 9. Vasárnap, 20:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nagyon jot bazsajogtam az elozo uzeneten. Teljesen realis kepet irtal le Seci. Dr. Seci-Phd. Szociologia
Nagyon sok olyan peldat lattam en is, ahol meg a hazimunka sem volt megcsinalva, sot szaladt az egesz lakas vagy inkabb olcso munkaerovel megcsinaltattak a hazimunkat, amig ok idezve Secit verseny-vasarlast rendeztek baratnojukkel. Tegyuk hozza, hogy az angol holgyek nem a higeniajukrol es rendmaniarol hiresek. (Tisztelet a kivetelnek!!!!!)
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Július 9. Vasárnap, 20:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mityi írta:
Tegyuk hozza, hogy az angol holgyek nem a higeniajukrol es rendmaniarol hiresek. (Tisztelet a kivetelnek!!!!!)

Te még nem láttam az anyósom otthonát... Egy porszem sehol. De ő már az ötvenes éveiben jár, nem a mi korosztályunk... Sokszor elcsodálkozok viszont, mikor bemegyek valakinek a lakásába, némelyek hogy élnek, a szomszédom lakása például olyan, mint ahová bombát dobtak be. Ő pedig nem is dolgozik, sosem dolgozott, támogatásokból él, egész nap döglik és akkora, mint egy ház... És még én gondolom magamról, hogy rendetlen vagyok...
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Következő
5 / 9 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban