| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
lali Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 10. Kedd, 11:13 Hozzászólás témája: melót keresek Londonban |
|
|
Sziasztok!
35 éves fickó vagyok, Mo-on eddig a vendéglátásban, ill. a kiskereskedelemben tevékenykedtem mint vállalkozó+2005-ben végeztem a Szolnoki Főiskolán. Angolul társalgási szint körül mozgok, és egy normális melót szeretnék találni Londonban ( gondolok itt vagy7 P/h-ra) Értek ezenkívül a festéshez, vill.szerelő végzettségem is van, de úgy általában mindenféle szerelésben jártas vagyok.Persze a fő kedvencem a főzés, csak arról nincs papírom, de referenciát tudok szerezni.Szóval nem tud véletlenül valaki egy nekem való helyet?
Ja,és tényleg először tax numbert és social security card-ot kell szerezni a legális munkához? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
fuligjimmy Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Január 11. Szerda, 20:58 Hozzászólás témája: Re: melót keresek Londonban |
|
|
| lali írta: | Sziasztok!
35 éves fickó vagyok, Mo-on eddig a vendéglátásban, ill. a kiskereskedelemben tevékenykedtem mint vállalkozó+2005-ben végeztem a Szolnoki Főiskolán. Angolul társalgási szint körül mozgok, és egy normális melót szeretnék találni Londonban ( gondolok itt vagy7 P/h-ra) Értek ezenkívül a festéshez, vill.szerelő végzettségem is van, de úgy általában mindenféle szerelésben jártas vagyok.Persze a fő kedvencem a főzés, csak arról nincs papírom, de referenciát tudok szerezni.Szóval nem tud véletlenül valaki egy nekem való helyet?
Ja,és tényleg először tax numbert és social security card-ot kell szerezni a legális munkához? |
Először munkát, aztán a regisztráció és a NI szám. A jó referencia mindig jól jön, de a lényeg, hogy angolul legyen! Nem a papír a lényeg, hanem amit tudsz!!!
Böngéssz a lapon "Élet és munka az Egyesült Királyságban" - itt találsz hasznos információkat hivatalos ügyekkel kapcsolatban.
Jimmy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
petroccelli Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 12. Csütörtök, 21:27 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Lali!
Sok sikert .Én is ezeket a melókat preferálom s nagyon hasonszőrüek vagyunk. S ha ennyire szeretsz főzni akkor főzhetnél egy klassz kis cukorborsó levest, ha kijössz.
S aztán felülünk az óriáskerékre sörözni  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
zozo Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 15. Vasárnap, 12:45 Hozzászólás témája: |
|
|
parkettás munkát keresek odakint.tud valaki valamit a számomra?  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Krisz972 V.I.P.

Csatlakozott: Jan 09, 2006 Hozzászólások: 272 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Január 15. Vasárnap, 22:10 Hozzászólás témája: |
|
|
| zozo írta: | parkettás munkát keresek odakint.tud valaki valamit a számomra?  |
Szia !
Itt konkret melot nemigen fogsz talalni,de ha beszelsz angolul es kijossz,eleg hamar el tudsz helyezkedni,mert a szakmunkara nagy szukseg van. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
A4ework Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 16. Hétfő, 20:36 Hozzászólás témája: munkakerses londonban |
|
|
Itt vagyok -aki kerte, hogy itt legyek.
Munkakeresehez ingynes (Eu kasszabol finanszirozott) segitseg,
ingyenes internet
napi ujsagok
telefonalas, postazas
tanacsadas
fogalmazas,Cv, application letter
heti buszberlet
Csak munkanelkulieknek munkakereses. tancsadas barkinek.
CIM: Madison House, 3rd floor
24-28 London Road
Wembley < Middlesex
HA9 7EX
Tel: 02089031808
Naponta 9-5 orakban. Kerjel idopontot telefonon, jobb. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bedett Haladó

Csatlakozott: Jan 05, 2006 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Magyarország, Budapest
|
Elküldve: 2006. Január 17. Kedd, 9:49 Hozzászólás témája: A4ework |
|
|
Ez az iroda jó!!!
Kit lehet ott keresni, aki magyar? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Krisz972 V.I.P.

|
Elküldve: 2006. Január 18. Szerda, 0:05 Hozzászólás témája: Re: A4ework |
|
|
| bedett írta: | Ez az iroda jó!!!
Kit lehet ott keresni, aki magyar? |
Kuld egy privat uzit a hirdetonek.O ott dolgozik.Vagy ugorj at a lapforum.lap.hu-ra,kulfoldimunka,London temak.O ott tobbet van kicsit. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
beno Haladó

Csatlakozott: Jan 13, 2006 Hozzászólások: 37 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Január 19. Csütörtök, 19:36 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Cris!
Úgy látom van bizalmad egy-két kinti közvetítőirodában.
Neked lenne kiadó szobád márc-ban? Egy vagy kétszemélyes kellene nekem és anyukámnak. Mi a véleményed arról, hogy mennyi idő után tudnám kivinni a kicsi családomat magammal?
Mialatt intéződnek a papírok tudok munkát vállalni ? Vagy csak ha már a kezemben vannak a papírok ,akkor ?
Köszi !
BENO  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Krisz972 V.I.P.

|
Elküldve: 2006. Január 19. Csütörtök, 20:56 Hozzászólás témája: |
|
|
| beno írta: | Szia Cris!
Úgy látom van bizalmad egy-két kinti közvetítőirodában.
Neked lenne kiadó szobád márc-ban? Egy vagy kétszemélyes kellene nekem és anyukámnak. Mi a véleményed arról, hogy mennyi idő után tudnám kivinni a kicsi családomat magammal?
Mialatt intéződnek a papírok tudok munkát vállalni ? Vagy csak ha már a kezemben vannak a papírok ,akkor ?
Köszi !
BENO  |
Marciusra biztos lesz,de azert azzal szamolj,hogy itt igen draga a szoba is.A double room,amiben ketten elfertek,az 140 font/het korul kezdodik es a hatar a csilalgos eg.Van ahol csak egy bedsit annyi.Milyen papirokra gondoltal?Mert a forditas masnapra kesz szokott lenni,masmilyen papirra meg nincs szukseged,csak legalabb ket fenykepes igazolvanyra.A munkavallalashoz eleg a magyar utlevel.Van,amelyik munkaltato keri az NI numbert,de azt is elintezi neked az a4e,bar egy ismerosom eleg komoly ceghez ment es nem kertek.Igazabol el lehet kezdeni NI number nelkul is dolgozni,csak ezt sok munkaltato nem tudja.
A csaladodat akkor tudod kihozni,ha mar bereltel egy akkora lakast,amiben elfernek es ki is tudod fizetni.En el tudom intezni a lakast referenciak nelkul,mert regota itt vagyok es megvan irantam a bizalom,de arra szamits,hogy ha kozvetiton keresztul vagy esetleg maganszemelytol probalsz majd berelni,akkor kerni fognak munkaltatoit,itteni bankszamlat,ajanlolevelet az elozo landlordtol es meg akkor se biztos,hogy megkapod,mert azt ok biraljak el,hogy kibirod-e fizetni.Nagyon nehez itt onallo lakashoz jutni-foleg kulfoldikent,mert mindent tulbiztositanak,de azert nem lehetetlen. H alesz melohelyed,esetleg anyukadnak is,az azert nagyon sokat segit majd. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
falcon Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 19. Csütörtök, 21:19 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
2 kérdésem volna az albérlettel kapcsolatban: 1. az rendben van, hogy kellene referencia a kiadónak, dehát ha most vagyok Angliában először, akkor elég érthető, hogy nincsen, mert honnan is lenne... Így eleve hátrányból is indul az ember? megbíznak így egyáltalán bennem a kiadók???de hát valahol elkell kezdeni...
2.Mit takar pontosan a bedsit kifejezés??? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Január 19. Csütörtök, 21:47 Hozzászólás témája: |
|
|
Igen sok helyen problemat okoz, hogy maga a munkaltató sem tudja, mi kell, mi nem.Aztán majd olyannal is találkozol biztos, aki a vizumodat kéri, és csodálkozik miért nincs bepecsételve a határon átlépésed időpontja.Nem mindenutt vannak tisztában vele melyek az unios országok, és azzal sem hogy mi vonatkozik az unios országokra.
De nem is e miatt kezdtem most el írni. Csak látom, hogy itt folyamatosan vissza tekeredünk a munkaközvetitő irodákhoz.
Ezért most egy nagyon FONTOS dolog!!!!
Ne akarjatok csak a közvetitő irodákra bizni magatokat. Nem ugy mukodik a munkaközvetitöben sem a dolog, hogy bemegyek, leadom a lapom, aztán majd szolnak, hogy hová menjetek dolgozni.EZ NEM IGY MEGY!!!És elintézni sem fognak helyettetek semmit.Egy nagyon fontos dolog: MINDIG CSAK MAGADRA SZÁMITHATSZ.
Munkát keresni is egyedül menj.Ismerősömmel történt: Lusta volt egyedül menni, meg félős is volt kisse.Valamennyire beszélt angolul, tehet egy mosogatói állás, vagy a Mc Donaldshoz meg volt a nyelvtudása.Elhivott magával másik két srácot ( alig beszéltek angolul) keresgéljenek egyutt. Az egyik srácot azonnal felvették egy mekibe, az ismerősöm meg pislogott erősen.Ő találta ki az utitervet, hol nézzenek a melót, de a masik srác volt a szimpatikusabb. Ha egyedul megy most ő dolgozik ott.
A másik: A munkaközvetitők heteket vesznek el az életedből.Kapsz mondjuk heti 2 interjut.....mennyi az esély, hogy 1 hónapon belul elhelyezkedsz?
Addig mibol élsz? Ha meloba állsz is két hét mulva kapod az első fizetésed.Addig miböl élsz, laksz, eszel ha a közvetitő irodákra vársz?
A közvetitő irodát csak úgy tekintsd: keresem magamnak a melót és közben ha ők is szereznek valamit oda is elmegyek.
A másik: Tisztában kell hogy legyetek vele, itt félélmetes mennyiségben vannak külföldiek, köztük rengeteg a magyar is. Ha a közvetitő irodák csettintésre találnák mindenkinek a munkát nem lenne ennyi munkanélküli magyar.Ezen azert erdemes lenne elgondolkozni.Na meg azon is, hogy esetleg otthon megirjátok az önéletrajzotokat, lefordittatjátok hivatalos helyen a szakirányu bizonyitvanyotokat, mert kellemetlen lesz, amikor esetleg ez itt napokba ne adj isten hetekbe kerül.
Ez most lehet hogy kicsit erősnek tűnik így, de napok ota úgy érzem ezt ki kell hogy mondjam.Higyjetek nekem, itt nem működik a " majd más elintézi helyettem" dolog.Itt igenis mindenkinek magának kell kikaparnia a gesztenyéjét .Senki nem fogja helyetted. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Krisz972 V.I.P.

|
Elküldve: 2006. Január 19. Csütörtök, 22:03 Hozzászólás témája: |
|
|
Hat igen...Tanacsot tudunk adni,munkat sajnos nem.Tessek kijonni,megbeszelni,interjura menni,stb...En hiaba beszelek a munkaltatoval,hogy Te,van itt egy magyar srac...Az ajtoban meg van 20 masmilyen.Ha meg ugymond a biztosra akar jonni valaki,akkor azt gyorsabban verje ki a fejebol,mint ahogy eszebe jutott.Itt szerencsed lehet vagy tudasod es kesz.Ezekre szamithatsz.Pont.A lakasban,ugyntezesben persze,hogy segitunk,de ne vard senkitol,hogy fogja a kezed.Se ideje,se energiaja.Vagy hasonlo cipoben jar,mint Te.
Persze kesobb jobb mast okolni...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
beno Haladó

Csatlakozott: Jan 13, 2006 Hozzászólások: 37 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Január 21. Szombat, 1:32 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia CRIS!
Úgy gondolom ,hogy március 8 -án indulunk anyukámmal.Nagyon sokan írnak a fórumra különböző hallomásokat de az igazit csak kint tapasztalja meg az ember.Én annak a híve vagyok, hogy biztos lesz valami amit szeretnék ha elég magabiztos vagyok. Viszek lefordított referenciát is
. A
nyukám nem beszéli a nyelvet , szerinted ő is talál valami munkát?
Szerinted a gumtree-n valós munkák vannak? Vagy kezdjem az utcán , tescoban ,budgers-ben?
Vagy az ujságokban?
bye BENO  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Krisz972 V.I.P.

|
Elküldve: 2006. Január 21. Szombat, 2:40 Hozzászólás témája: |
|
|
| beno írta: | Szia CRIS!
Úgy gondolom ,hogy március 8 -án indulunk anyukámmal.Nagyon sokan írnak a fórumra különböző hallomásokat de az igazit csak kint tapasztalja meg az ember.Én annak a híve vagyok, hogy biztos lesz valami amit szeretnék ha elég magabiztos vagyok. Viszek lefordított referenciát is
. A
nyukám nem beszéli a nyelvet , szerinted ő is talál valami munkát?
Szerinted a gumtree-n valós munkák vannak? Vagy kezdjem az utcán , tescoban ,budgers-ben?
Vagy az ujságokban?
bye BENO  |
Szia !
Nem mondom,hogy anyukadnak konnyu lesz itt,mert nem fiatal es a nyelvet sem beszeli,de nincs lehetetlen,csak tehetetlen.A gumtree-n valos munkak vannak,azzal nincs gond.De ha van referenciad,beszelsz angolul,akkor ne aggodj,eleg gyorsan melohoz fogsz jutni.Igen,az elszantsag fontos,mert egyaltalan nem biztos,hogy az elso helyre felvesznek,ahova jelentkezel.Itt is korulnezhetsz melougyben:
http://www.jobcentreplus.gov.uk/JCP/index.html
Csak a 0845-tel kezdodo szmokat ne nagyon hivd,mert az a jobcenter ingyenes szama.Inkabb azokra menj ra,amelyikeknel 0207 vagy 0208 az elso negy szam es meg van adva egy contact-person neve,mert ott egybol a melohelyet hivod.Itt beleszaladhatsz parszor,mert regi hirdetesek is fennvannak,de beallithatod,hogy mondjuk csak az aznapi hirdetesek legyenek megjelenitve.Szal no para.Anyunak nehez les,de ha felveszed a kapcsolatot Banyai Krisztaval az a4e irodaban,naluk lehet,hogy talalsz neki valamit.Ha mast elsore nem,csak egy ingyenes nyelvtanfolyamot,mar azzal is nagyon elore vagytok.A masik topicban kerdezted az utalast.Ha jol tudom,banktol fuggoen 15-20 fontot vonnak le kulfoldi tranzakciokent.Akkor inkabb a Western Union,kis osszegeknel olcsobb.50 fontot 12 font koltseggel tudsz hazakuldeni,100-at asszem 17-ert visznek.300 fontot hazakuldese 27 font.Arlistat nem talatam,de a postakon mindenhol van W.U. es meg tudod nezni,mennyibe kerul az altalad kuldeni szandekozott osszeg tovabbitasa.
Krisz |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|