Londoni Magyarok
Keresés     
Buckingham Palace
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Angliai munka vállalásom története
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Angliai munka vállalásom története
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
fanni84
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Június 8. Csütörtök, 19:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Mi októberben mennénk ki a párommal. Én egész jól tudok angolul, ő semmit, de augusztustól mindketten játunk nyelvsuliba. Egy barátunk bíztat minket, aki Northhamptonban van. Azt mondja sokkal olcsóbb, mint London, és van munka. Magyar munkaközvetítője van a fizu 2%áért. Szóval eléggé felbuzdultunk, csak sajnos szinte semmit nem tudunk még (mennyi egy hétre az albérlet- külön lakás 2nknek, mennyi a kaució). Érdemes előre szállást és munkát keresni? Milyen kezdeti regisztrációs problémák vannak a munkavállalással (Laci írtál valami ilyesmit)? Szóval minden ilyen jó kis tanácsnak nagyon örülnék, ha írnátok nekem, akár ide, akár msn-en, v mailen (fanni84@freemail.hu). Ja és a legfontosabb, h van egy kiskutyánk, akit semmiképp se akarunk itthagyni, nem tudjátok véletlenül, h mennyi ideig tart a karantén, és hogy a főbérlők mennyire viselik el a kutyát?Előre is nagyon köszi, ha valakinek van kedve tanácsokat adni nekünk!Sziasztok!
Laci43
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Június 8. Csütörtök, 20:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Fanni, én a kuttyát nem javasolnám. A lakás, illetve albérletárakról ezeken a helyeken tájékozódhatsz.

Üdv,
Laci

http://www.fish4.co.uk/iad/lettings
http://www.flatmateclick.co.uk/?rid=nl
http://uk.easyroommate.com/index.cfm?CountryCode=uk&LCode=uk_en&pw=727&AutoSign=N
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Laci43
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Június 8. Csütörtök, 20:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ja igen, a deposit van ahol csak egy két hét de átlagsnak inkább az egy hónap mondható.
Vissza az elejére
xtazi
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Június 9. Péntek, 3:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Laci43 írta:
Ja igen, a deposit van ahol csak egy két hét de átlagsnak inkább az egy hónap mondható.

Ha kulon lakast akartok, a depozit minimum egy honap....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. Június 9. Péntek, 8:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

fanni84 írta:
mennyi ideig tart a karantén, és hogy a főbérlők mennyire viselik el a kutyát?

A berleti szerzodes 3-parancsolata:
no smoking
no pets
no small children

Persze kifoghatsz olyan nenit-bacsit, aki kiad egy szobat es el-hal a kutyakert. De ez nem tipikus... Itt inkabb macskat tartanak, mar amennyire egy macskat tartani kell (elvan az magatol a kertek kozott, csak zabalni jar haza, ha nem fogott maganak ennivalot - sok az eger, ugyhogy fognak). A kutya-tartasra nagyon szigoru szabalyok vonatkoznak, pl. nem zarhatod be a lakasba csak N oraig (N=5 talan?), nem zavarhatja allando ugatassal a szomszedokat, stb. Kertben lako kutyaval en nem is talalkoztam meg, es az idetlen kutya is nagyon ritka, a kutyak jol neveltek.

Karanten tudomasom szerint mar nincs, ha otthon csinaltatsz rendes kutyautlevelet.

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Június 9. Péntek, 8:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A lakást mindenképpen még otthonról intézd, mert 100-ból 98 főbérlő azonnal nemet mond, ha megtudja, hogy ebet akarsz vinni a házhoz.
Vissza az elejére
fanni84
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Június 9. Péntek, 15:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

köszi a válaszokat!!Hát ez a kutya téma elég lelombozóSzomorú semmiképp sem akarom itthon hagyni:( Majd megkérem a kinti ismerősöm, h kérdezősködjön nekem előre..Szomorú A honlapokat megnéztem, tök jók, köszi! Már 220/hóért is találtam, tényleg olcsóbb mint London. (ugye az jó- mert londonról 70-80/hetet láttam 5lakótárssal).A külön lakásról már letettem (átnéztem a fórumot, és látom, h az nagyon nem éri meg. Már elég lenne egy külön szoba is, csak azt nem tudom, hogyha egy szobát adnak ki két ággyal az a megszabott ár fejenként, vagy összesen?De legalább karantén nincs...Na most jól lelombozódtam Szomorú Pedig már teljesen rákattantam a kiutazásra. Megpróbálom majd előre itthonról intézni a szállást, gondolom 2 héttel előtte elég, nem? annál tovább csak nem tartják fenn.
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Június 11. Vasárnap, 9:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

fanni84 írta:
Magyar munkaközvetítője van a fizu 2%áért.

Latom itt is mukodik a magyar felebarati szeretet, es segitokeszseg. Nagyon boldog
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. Június 11. Vasárnap, 19:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Artin írta:
fanni84 írta:

Latom itt is mukodik a magyar felebarati szeretet, es segitokeszseg. Nagyon boldog

Nem tudom, miert vagy ezen a 2%-on ugy felhaborodva, mi marhara orultunk volna, ha Finnorszagban csak 2%-ot csippentettek volna le a fizetesunkbol...

Valaki vagy szerezen maganak munkat, vagy ne sirjon, plane nem 2% miatt.

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Laci43
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Június 11. Vasárnap, 22:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
Artin írta:
fanni84 írta:

Nem tudom, miert vagy ezen a 2%-on ugy felhaborodva, mi marhara orultunk volna, ha Finnorszagban csak 2%-ot csippentettek volna le a fizetesunkbol...

-seci

Igazad, van azt hiszem, de nem vagyunk egyformák. Én eddig, ha tudtam, önzetlenül segítettem, és ezen már a jövőben sem kívánok változtatni.
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Június 11. Vasárnap, 23:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
Artin írta:
fanni84 írta:

-seci

Azert mert tolem senki nem vett le fel szazalekot sem, es nem is fizettem. Meg is van munkam. Amugy meg azert, mert eddig 1szer nem hallottam , vagy olvastam, hogy egy magyar ellenszolgaltatas nelkul adott vagy szerzett volna munkat. Felteve, ha neki nem kerult penzebe.
Amugy engem kulonosebben nem erdekel, kit mennyivel huznak le. Csak az elv.....
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Június 11. Vasárnap, 23:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Laci43 írta:

Igazad, van azt hiszem, de nem vagyunk egyformák. Én eddig, ha tudtam, önzetlenül segítettem, és ezen már a jövőben sem kívánok változtatni.

Na ez mar valami, ez a beszed! Nagyon boldog
Vissza az elejére
fanni84
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Június 12. Hétfő, 7:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

nekem nem tűnik gáznak a két százalék. Cserébe mindig van munkája. Pár hetet dolgozik csak, utána bemegy és kap másikat. Nekem ez a biztonság megérne 2 százalékot. Na meg az is h magyarok, és tudnak mindenféle hivatalos ügyben is segíteni. Persze ha tudok valakinek vmiben segíteni én is örömmel megteszem, de ezek az irodák ebből élnek, ezért települtek ki, így adnak munkát az irodán belül is sok magyarnak, belefektettek egy csonó pénzt, tartják a kapcsolatot a munkaadókkal, keresgélnek...érthető, h nem ingyen teszik.És nem vmi durva reg díj van, amiért cserébe soha nem lesz munkád, hanem tényleg van, mert ez az érdekük, h legyen fizetésed. Szóval nekem nem tűnik pofátlanságnak.
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Június 12. Hétfő, 7:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Amig le nem buknak vele... Merthogy itt jogellenes a dolog...
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Június 13. Kedd, 0:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

fanni84 írta:
nekem nem tűnik gáznak a két százalék. Cserébe mindig van munkája. Pár hetet dolgozik csak, utána bemegy és kap másikat. Nekem ez a biztonság megérne 2 százalékot. Na meg az is h magyarok, és tudnak mindenféle hivatalos ügyben is segíteni. Persze ha tudok valakinek vmiben segíteni én is örömmel megteszem, de ezek az irodák ebből élnek, ezért települtek ki, így adnak munkát az irodán belül is sok magyarnak, belefektettek egy csonó pénzt, tartják a kapcsolatot a munkaadókkal, keresgélnek...érthető, h nem ingyen teszik.És nem vmi durva reg díj van, amiért cserébe soha nem lesz munkád, hanem tényleg van, mert ez az érdekük, h legyen fizetésed. Szóval nekem nem tűnik pofátlanságnak.

Pontosan ezert, amit Heni irt egyel feljebb. Itt jogellenes barmifele penzt elkerni munkakozvetitesert a munkavallalotol. En is dolgoztam ugynoksegeknek, es soha nem kellett fizetnem, mert az ugynoksegek a cegtol kapjak a penzt, ahova teged munkara kuldenek. A regisztracioert sem kerhetnek toled penzt az ugynoksegek, es nem is vonhatjak le az elso fizetesedbol de meg az utolsobol sem.

Ez a kulonbseg egy angol, es egy magyar ugynokseg kozott. Na meg meg sok miden mas.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4  Következő
2 / 4 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban