Elküldve: 2006. Június 3. Szombat, 7:47 Hozzászólás témája:
igaz:))))
de csak azert szoltam hozza, hogy nem muszaj a jo magyar autot angol rendszammal felruhazni, meg felesleges penzeket kifizetni biztositasra amikor a magyar itt is ervenyes, igy hat nem muszaj feleslegesen fizetni:)
Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
Elküldve: 2006. Június 3. Szombat, 20:57 Hozzászólás témája:
Elvileg csak egy bizonyos ideig érvényes, utána nem és kötelező angol rendszámot kérni. Csak ugye ezt a gyakorlatban nehéz ellenőrizni. Amúgy már régen megbüntettek volna.
Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 792 Tartózkodási hely: Farnborough
Elküldve: 2006. Június 4. Vasárnap, 14:49 Hozzászólás témája:
HenriettaWH írta:
Elvileg csak egy bizonyos ideig érvényes, utána nem és kötelező angol rendszámot kérni. Csak ugye ezt a gyakorlatban nehéz ellenőrizni. Amúgy már régen megbüntettek volna.
Ha elolvasod a magyar biztositasi felteteleidet, akkor benne van, hogy kulfoldi tartozkodasra nem ervenyes. Marpedig amikor te eletvitelszeruen Angliaban elsz, akkor ez a biztositas void lesz. Tehat ha barmilyen baleset reszese leszel, akkor johet a feketeleves. Merthogy itt az alapveto elv, hogy baleset eseten "nem ismerunk el semmit sem". Majd a ket biztosito elrendezi egymassal. Namost ha a magyar biztositonak nekiugrik az angol, akkor nem tudom, hogy a magyar biztosito fizet-e minden gondolkodas nelkul...
Persze lehet nagyon optimistanak lenni, es abbol kiindulni, hogy nekem sosem lesz karesemenyem, csak rizikos. Mi is hasznaltunk itt magyar autot 2.5 evig, ugy hogy magyar biztositas es angol MoT volt rajta (nem jartunk vele haza, igy aztan itt vizsgazott). Meg lehet csinalni.
Es a fenti eszmefuttatas nem tartalmazza azt a reszt, mi szerint neked regisztraltatnod KELL az autot... Azaz ha nem teszed, akkor torvenyt sertesz.
Finnorszagban anno elkaptak egy sracot, aki 2 evig nem regisztraltatta a magyar autojat. A buntetes tobb volt, mint az auto ara...
Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
Elküldve: 2006. Június 5. Hétfő, 17:40 Hozzászólás témája:
Csak a pontosság kedvéért tenném hozzá, hogy én a jogsira és a magyar autó használatára értettem hogy egy ideig érvényes, nem a biztositásra. Már nem emlékszem pontosan, mit irtál az autóra, 3 vagy 6 hónapig lehet használni, mielőtt angol rendszámot kell kérni?
Arra ne számitson az ember, hogy nem lesz balesete évekig... Sok idétlen szaladgál az utakon, én eddig szerencsés voltam, de volt jónéhány eset, hogy hajszál hiján úsztam meg. Én pedig nem vezetek vadul, a biztonság az első...
Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 792 Tartózkodási hely: Farnborough
Elküldve: 2006. Június 5. Hétfő, 19:56 Hozzászólás témája:
HenriettaWH írta:
Már nem emlékszem pontosan, mit irtál az autóra, 3 vagy 6 hónapig lehet használni, mielőtt angol rendszámot kell kérni?
C. Temporarily Imported Vehicles
There are International agreements which provide for the temporary use of a vehicle in a foreign country for a limited time, usually 6 months in a 12 month period. A visitor to the UK may use a vehicle displaying foreign plates, provided that all taxes (including vehicle excise duty) are paid in their country of origin.
(forras: http://dvla.gov.uk/vehicles/exptimpt.htm )
Elküldve: 2006. Június 8. Csütörtök, 17:05 Hozzászólás témája:
ez mind igaz amit irtok, de pl a lengyel haverom aki mar 3 eve itt hasznalja az autojat, na neki volt balesete, rendor is volt es o is lengyel randszammal lengyel autot hasznal meg a mai napig is es semmi gondja nem lett belole!
Egyebkent meg azt mondod a rendornek hogy temporarylag vagy itt es nincs belole semmi!
francia fonokom 4 eve hasznalja itt a renault cliojat, ezerszer allitgattak es meg mindig nincs belole semmi baj!
Mondjuk erdekes amit mondtok, mert amig 8 evig kanadaban voltam ott az ujmagyar ciganyok meg biztositast sem kotottek es abbol sem lett semmi, szoval ha itt magyart hasznalsz abbol nagy gond nem lehet!
vegul is itt annyi balfasz vezeto van hogy ha nem figyelek kb mar 100szor osszetorom az automat igazatok van, egyebkent en a fargalmimban tulajdonos vagyok, uzembentarto az a nagypapam ugyhogy ha tenyleg nagy gaz lenne, akkor csak kolcsonbe van nalam az o altala uzembentartott auto par hetre!
de mint irtam sok ismerosom van aki igy csinalja es nincs belole gond!!
egyebkent meg most viszem haza es utanna jovok vissza vele akkor megint elolrol kezdoidik a 12 months?
ti ebben a temaban profik vagytok ugyhogy ha magyar jogsitok volt akkor azonnal csereljetek le angolra es eszetekbe se jusson magyar biztositast hasznalni, hanem fizessetek csak nyugodtan az a sok szaz fontot feleslegesen!!!
en nem azert jottem ide tanulni hogy amit a suli mellett keresek azt visszafizessem ezeknek a hulye angoloknak, de a ti dolgotok hogy hogy vagytok ezzel a kerdessel!
de akkor azt modjatok meg hogy aki itt a sok par szaz fontos ocskavas autot haza viszik es otthon hasznaljak angol rendszammal, na ok milyen biztositassal mennek otthon, mert az jo duma hogy itt kint dolgoznak es ok is csak latogatni mentek haza mert ismerek par embert aki egyaltalan csak azert jott ki hogy vegyen egy fapados astrat es hazavigye hogy legyen valami verdaja es a mai napig otthon hasznalja angol rendszammal!
Elküldve: 2006. Június 10. Szombat, 9:17 Hozzászólás témája:
Erre értettem, hogy nehéz ellenőrizni, ki mióta van az országban, azért nem volt eddig semmi gond.
Miért fizetjük ki a rengeteg pénzt biztositásra és egyebekre? Először is: igy szabályos. Másodszor, a mi általunk fizetett adóból finanszirozza az állam az olyan embereket, mit te, a főnököd és a lengyel munkatársaid.
Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2006. Június 11. Vasárnap, 9:42 Hozzászólás témája:
HenriettaWH írta:
Miért fizetjük ki a rengeteg pénzt biztositásra és egyebekre? Másodszor, a mi általunk fizetett adóból finanszirozza az állam az olyan embereket, mit te, a főnököd és a lengyel munkatársaid.
Elküldve: 2006. Június 11. Vasárnap, 11:51 Hozzászólás témája:
Egy dolgot el is felejtettem... Ha valaki összeütközik egy olyannal, akinek nincs biztositása, vagy nincs angol biztositása, az itteni biztositással rendelkező nem tudja kérni a kártéritési igényt a másik biztositójától, tehát az ezzel járó költség mind az itteni biztositót terheli. Növekszik a költség, legal fees, plusz még a no-claim bonust is elvesziti az ember. Ez több száz fontra növekvő összeg lesz. És még csodálkozol, hogy haragszunk az olyan emberekre, akik nem hajlandóak itteni biztositást kötni????
Elküldve: 2006. Június 14. Szerda, 20:27 Hozzászólás témája: ANPR rendszer
Egy kis érdekesség a külföldi rendszámú autóval szaladgálóknak.
A rendőrség fejleszti az ANPR - automatic number-plate recognition rendszerét. London már tele van ilyen kamerákkal, vidéken, főleg Hertfordshire-ben is sok van. Ezek olyan kamerák, ami rögziti a melletük elhaladó autók rendszámát. Az újabb trafipax kamerák mind ilyenek, nemcsak akkor fényképez le, ha gyorsan hajtasz, hanem amúgy is.
Minden alkalommal, mikor a rendőr megállit egy autót, bekerül egy központi rendszerbe. Valahányszor bemész Londonba a fizetős zónába, a rendszám bekerül a rendszerbe.
Tehát, ha a rendőrségnek sikerül egyenesbe hozni az összes adatbázisukat, ha valakinek a külföldi rendszámú autója itt van több, mint 6 hónapja és nincs regisztrálva angol rendszámra, a rendőrség elkobozza az autóját kérdés nélkül. Aztán mehetsz utána....
Ezen érdemes elgondolkozni, mert ez csak idő kérdése, és utána szivhat az ember.
A lengyel rendszámú autókra különösen ráhajt a rendőrség, mert sok lengyel zsebtolvajbanda rohangál velük, azokat tutira megállitják rendszeresen.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban