Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

fontos kérdések
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Sel1
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Június 4. Vasárnap, 20:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kösz a címeket Nagyon boldog

Sel
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
playaa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Június 5. Hétfő, 9:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne azzal kapcsolatba hogy ti hogy csináltátok kimentetek és munkát kerestetek vagy elobb ithonrol lefoglatatok egy házat/lakást és ahoz közel kerestétek a melo helyet?

Különben London melyik részére éri meg legjobban menni?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Klumpeduns
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Június 5. Hétfő, 10:29    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy lehet szerencsém lesz és sikerül elcsípnem kis szerény munkát. (Gumtree-n keresztül igaz, hogy kb 1,5 hónapja próbálkozom még itthonról)

Aggodalmam az, hogy egy nagyon rutintalan vezető vajon hogy fog boldogulni a 'jobbra tarcs!'-ban? Persze nem nagyvárosban, pláne nem Londonban, de mondjuk főutakon és kisebb helyeken? A tanuló jelzéssel toleránsabbak, mint itthon?

(A jogsit nem a munka eszközeként kérik, csak, hogy tudjak közlekedni kis faluból.)

Esetleg valaki, aki hasnoló cípőben volt?
Köszi a választ!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
hadnagy
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Június 5. Hétfő, 11:21    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

Mindenképpen toleránsabbank (kultúráltabbak) mindenben mint itthon.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Indyjoe
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Június 5. Hétfő, 21:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Klumpendus !

Én pár nap alatt megszoktam a vezetést itt - sokkal könnyebben ment, mint gondoltam. Na nem mondom, egyszer kétszer előfordult, hogy a rossz sávba fordultam - de a kereszteződések jó része körforgalom, ott nem lehet eltéveszteni. Tájékozódni is könnyebb, mint otthon, nagyon jól elő van jelezve minden.

Mindez persze csak vidékre érvényes - Central Londonba csak egyszer merészeltem eddig behajtani, egy kölcsön kapott GPS-sel, vasárnap - egy merő katasztrófa volt.

Üdv

Indyjoe
Vissza az elejére
mozaik
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Június 10. Szombat, 13:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Létezik Angliában az ügyintézési határidő fogalma a közigazgatás berkeiben?

Mindehol csak olyasmit találok, hogy igyekszünk kérem,mielőbb intézkedni, de konkrét időpont, időintervallum nincs sehol megjelölve... Sokkolt
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Június 10. Szombat, 19:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen, de csak irányjellegűek....
Vissza az elejére
emolo
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Június 14. Szerda, 21:12    Hozzászólás témája: ?? Hozzászólás az előzmény idézésével

Hellóka Felkiáltás Felkiáltás

Nekem egy kérésem lenne. Forgó szemek Szükségem lenne egy megbízható, és valóban létező külföldi munkaközvetítő iroda elérhetőségére. Már sokszor hallottam kamu irodákról, és szeretném elkerülni ezeket.

Előre is köszönöm: Évi

Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Június 14. Szerda, 21:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én itt eddig csak kamuról láttam irva.
Vissza az elejére
01Eszti
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Június 15. Csütörtök, 13:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello!

Lenne néhány kérdésem, nagyon fontos! Valószínűleg már valahol le van írva máshol, de nem találtam. Mosoly Meg lesz közte néhány egyértelmű is, csak egy kicsit fóbiás vagyok.
Au-pairként szeretnék dolgozni Londonban. Nem cégen keresztül találtam családot és nem vagyok biztos benne, hogy milyen papírokat kell elintéznem.
Igaz, hogy au-pairként doldozni nem minősül munkaviszonynak, ezért nem kell regisztrálni sehol?
Kell valamilyen engedély hogy kiutazhassak?
Hogy kint orvosi ellátásban részesüljek ha szükséges, mit kell intézni? Mennyi időre kell biztosítást kötni?
Szükség van útlevélre, vagy elég a személyi? Ha szükséges és az útlevél a kinttartózkodás alatt jár le, kell-e előre intézni valamit?

Előre is köszi!
Eszti
Vissza az elejére
hadnagy
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Június 15. Csütörtök, 14:26    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

Ahhoz, hogy kiutazhass nem kell engedély, hacsak nem a saját családodtól. Mosoly
Ha nem lesz hivatalos munkaviszonyod, akkor a társadalombiztosíatás sem vonatkozik rád, tehát vagy itthon be kell szerezned az EU-s nyomtatványt (vagy mi a szöszt), vagy érdemes kötnöd egy biztosítást (ami viszont hosszú távra eléggé drága).
A többi kérdésben sajnos nem tudok megfelelően reflektálni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
xtazi
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Június 15. Csütörtök, 15:10    Hozzászólás témája: Re: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

hadnagy írta:
Ahhoz, hogy kiutazhass nem kell engedély, hacsak nem a saját családodtól. Mosoly
Ha nem lesz hivatalos munkaviszonyod, akkor a társadalombiztosíatás sem vonatkozik rád, tehát vagy itthon be kell szerezned az EU-s nyomtatványt (vagy mi a szöszt), vagy érdemes kötnöd egy biztosítást (ami viszont hosszú távra eléggé drága).
A többi kérdésben sajnos nem tudok megfelelően reflektálni.

Nem kell munkaviszony az orvosi ellatashoz....kerdezd meg a csaladot hogy hol van a haziorvosuk...bemesz...kersz egy regisztracios papirt...kitoltod....leadod...a tobbit mondani fogjak...
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Június 15. Csütörtök, 18:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Útlevelet a követségen lehet meghosszabbitani. Én is igy csináltam. Személyi elég, de ajánlatos az útlevél, mert azt jobban ismerik.
Vissza az elejére
Barto
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Június 15. Csütörtök, 18:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok!

Offline lettem teljesen, melóhelyen betiltották a netet... Zavart
Két fontos kérdésem lenne.
Egyik: Kint diákigazolvánnyal milyen kedvezmények vonatkoznak az emberre, gondolok itt szállásra (diákszálló) és az utazásra.
Magyar diákot kint kell eu-sra cserélni vagy itthon? ésha kicseréltetem, mennyire ellenörzik le, hogy mennyire valós?
Másik:
Milyen előnyökhöz lehet jutni kettős állampolgársággal, tehát ha felveszem, és milyen feltételekkel lehet ezt megvalósítani, hogy felveszem az angol állampolgárságot.
Légyszi, ha tudtok szombatig válaszoljatok, mert utána elég sokára jutok nethez megint... Zavart
És persze a segítséget előre is köszönöm Mosoly
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Június 15. Csütörtök, 19:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Diákigazolványról nem tudok semmit, de valaki irta előzőleg, hogy kb. a nullával egyenlő.

Állampolgárság megszerzéséhez 5 év itt lakást kell igazolni, maximum országon kivüli tartózkodással, ha jól emlékszem, olyan 180 nap, egyszerre nem több, mint 3 hónap. Kettős állampolgárság semmi előnyt nem ad, a különbség annyi, hogy angol állampolgársággal szavazhatsz is, és van néhány olyan állás, amihez ezt megkövetelik.

Állampolgárságról részletesen itt olvashatsz:

http://www.ind.homeoffice.gov.uk/
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
2 / 5 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban