| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Barto Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 29. Hétfő, 8:17 Hozzászólás témája: fontos kérdések |
|
|
sziasztok!
Nem igazán találtam megfelelő témát, így nyitottam egy újat.
1.Valahonnan rémlik egy 300.000 Ft os összeg, aminek rendelkezésre kell állnia külföldi úttal, vagy kivándorlással kapcsolatban, valaki meg tudná nekem mondani, hol lehet ilyen?
2.amikor kimegyek, akkor van bejelentési kötelezettségem rendőrség, adóhatóság felé?
3.itthoni jogosítvány-szerzés miatt lesz adóvisszatérítésem, ezt át lehet ütemezni akkorra, amikor visszajövök, vagy esetleg kint is meg lehet oldani?
Szerintem lesz még kérdésem, így hirtelen ennyi jutott eszembe, segítségeteket előre is köszönöm. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bkriszta Mester

Csatlakozott: Feb 25, 2006 Hozzászólások: 171 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Máj 29. Hétfő, 15:17 Hozzászólás témája: |
|
|
1. nem kell semmilyen osszeg, ilyen regen volt hgoy be kellet bizonyos osszegt jelenteni, most akar tiz fontal a zsebedben is johetsz, de akar 15 ezerrel azt se kerdezi senki.minel tobb annal jobb, lenyeg nincs se also se felso hatar.(felso biztos van, de magas az osszeg a penzmosos miatt.)
2.amig munkat nem talalsz nem kell magd bejelnetni sehova, NEM KELL, de erdemes. arendorseg nem foglakozik lakasbejeltessel, az adohivatal is csak a munkakezdessel fog veled foglakozni, tehat cserled le a jogsidat es akkor hivatalosan be leszel jelentve valahova.
3. nem ertem a kerdest???/ azert mert leteszel egy jogsit lesz jogod adovisszaigenylesre????????????? nem tiszta nekem a kerdes, de a magyaroraszgi ado viszateritest magyaroszagon kapod meg, ahogy az angol angliaban, nem hiszem hogy az adohivatal foglakozik valuatatvaltassal. A magyar torvenyeket nem ismerem, itt viszont az adoviszaterites an agliai bankszamaldra megy. Gorogorszgabn csekket kaptal es oda vitted ahov akartad. a magyart nem tudom.talan valaki mas tudja, bocs. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Barto Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 29. Hétfő, 16:19 Hozzászólás témája: |
|
|
köszi a válaszokat, sokat segítettél vele!
(tehát akkor régebben volt ez a 300.000 Ft-os dolog és onnan rémlett?)
ami az adóvisszatérítést illeti, most csinálom a jogosítványt és a tanfolyam díjának 33% vissza lehet igényelni adóvisszatérítés formájában, ezért kérdeztem.
Egy teljesen más témáju kérdés:
Svájci zsebkés miatt cseszekedhetnek velem a repülőtéren kifelé menet és amikor oda érkezem? (USA-ban mintha hallottam volna ilyesmit) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hadnagy Mester

Csatlakozott: Feb 24, 2006 Hozzászólások: 310 Tartózkodási hely: Nottingham
|
Elküldve: 2006. Máj 29. Hétfő, 17:00 Hozzászólás témája: .. |
|
|
| Abban az esetben igen, ha a kézipoggyászban fel akarod vinni a gépre. Ha a feladandó csomagokba teszed, akkor elvileg nem lehet vele gond. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Barto Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 30. Kedd, 11:39 Hozzászólás témája: |
|
|
Az angol kormányzati linkek miért nem működnek?
Vagy csak nagyon lassan lehetne elérni őket? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2006. Máj 30. Kedd, 12:37 Hozzászólás témája: |
|
|
| Barto írta: | Az angol kormányzati linkek miért nem működnek?
Vagy csak nagyon lassan lehetne elérni őket? |
Csak nagyon lassuak. Turelem, turelem, ez nem egy kapkodos orszag kerem szepen!
"In a mo'"!
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
baranyaibari Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 30. Kedd, 18:31 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, tud-e valaki valamilyen egészségügyi papírról, ami kell a munkavállaláshoz Londonban. Azt hallottam itthon kell csináltatni és kint mindenhol kérik, de nem tudom hol kell csináltatni.
Előre is köszi, barbi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
dia11 Haladó

|
Elküldve: 2006. Máj 30. Kedd, 19:39 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Ha konkrét munkát irnál,könnyebb lenne válaszolni.Igy nehéz érteni,hogy mire gondolsz.
Ha otthoni egészségügyi könyvre gondolsz,azt nem fogadják el. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Finsbury Mester

|
Elküldve: 2006. Máj 30. Kedd, 23:04 Hozzászólás témája: |
|
|
| Szerintem baranyaibari arra az eu-i igazolasra gondol, amit a magyar ugynoksegek az erkolcsivel egyutt szoktak kerni - mindketto feleslgesnek tunt nekem. Mert ha fiatal vagy es egeszseges itt kint a kutya nem fogja kerdezgetni, hogy van-e orvosi igazolasod. En ket ilyen nyomtatvanyt lattam, amin a korzetinek csak annyit kellet allairnia, hogy fizikailag alkalmas vagy munkara - az mar nem, hogy konyvtarosi vagy szenbanyaszi munkara..... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bkriszta Mester

Csatlakozott: Feb 25, 2006 Hozzászólások: 171 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Június 1. Csütörtök, 7:53 Hozzászólás témája: |
|
|
mostanaban nem erek ra olvasni sem.
eu igazolsa nem kell, se az E111 se semmi.
amikor itt jelenetkezel munkara, max a jelentkezesi lapon ki kell toltened hogy egeszseges vagy es volt e valamha valami bajd, szedsz e gyogyszert,....... es ki a zorvosod, vagy egyetretesz e hogy a z "uzemi" orvos megvizsgaljon....
Soha nem ertem hogy miert kell akarmit is otthon elinetzni--iratokat ertek rajta, hogy bizonyos kozvetitok lefordtittajak a nagypapa halaozasi dokumentumjat is borsosaz es itt hasznalhatatalan.
Egy masik dokumentum amire soha nem lesz szukseged az a szuletesi anyakonyvi kivonat: csak aha hazssagot kodsz itt , kerik a forditast, tehat ne koltekzzetek.
A mi irodank fordit is, tehat ha sos nem forditottad le a bizidet, itt vagyok ragyogok.
A lakcim igazolot se kell cipelni, mert itt mas lakcimed lesz es minek magyar lakcim igazolot mutogtani??
Szoval itt mindent lelehet intezni, es majd rajossz hogy nem is kell tuujadonkepepn semmi fele papir, az utlevel esteleg a kepzetetseg, pl szakmunkasbizi, nem erettesegi, az megint csak feleselegs forditas!!!!
akinek kerdese van forditassal kapcsolatban az banyaik@yahoo.co.uk irjon batran |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Finsbury Mester

|
Elküldve: 2006. Június 1. Csütörtök, 8:23 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ha esetleg felreertheto voltam az eu-ben a masodik betun lenne 2 pont, de azt itt most nem talalom, szoval nem az Europai Uniot, hanem az egeszsegugyet jelenti ez a 2 betu |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CALEB Mester

Csatlakozott: Jun 01, 2006 Hozzászólások: 103 Tartózkodási hely: East Croydon
|
Elküldve: 2006. Június 1. Csütörtök, 10:46 Hozzászólás témája: |
|
|
| Sziasztok! Én még Mo.-n vagyok,de ki szeretnék majd menni Londonba dolgozni,később pedig új életet kezdeni ott. Hogy éri meg jobban ott dolgozni? Ha be vagyok jelentve vagy ha nem? Mert sztem jobb az ha be vagyok jelentve meg van bankszámlaszámom+hivatalosan lakásom. A lakás az gondolom jó ha nem feketén van.....Bankszámla miatt. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
dia11 Haladó

|
Elküldve: 2006. Június 1. Csütörtök, 11:07 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Érdekes,hogy még itt sem vagy de már az jutott eszedbe,hogy feketén kellene dolgozni.
Szerintem messze kerüld el azokat a munkahelyeket,ahol feketén alkalmaznak.Ilyen helyeken nagyon könnyen juthatsz olyan helyzetbe,hogy majd a fizetést is elfelejtik odaadni.
A "feketén lakást bérelni",meg nem is tudom,hogy képzeled.Majd örülsz annak,ha valamelyik ügynökség hajlandó lesz neked lakást kiadni referencia nélkül.
Tisztában vagy azzal,hogy hova készülsz?
Javaslom,hogy olvasd végig a fórumokat. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sel1 Újonc

Csatlakozott: May 12, 2006 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Bp
|
Elküldve: 2006. Június 2. Péntek, 20:11 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Autószerelőként szeretnék kint dolgozni,de egy csomó álláshirdetésnél oda van irva hogy saját szerszámok kellenek.Mire gondolnak?Kéziszerszám elég sok féle van.
Sel |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|