Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Angol állampolgárság

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Vision
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 22. Péntek, 18:17    Hozzászólás témája: Angol állampolgárság Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Kíváncsiságból érdekelne, mi a feltétele, hogy megkapja az ember az angol állampolgárságot, mert ugye a magyarként az ember lehet kettős állampolgár, nem kell lemondania a másikról. Mosoly
Van, aki közületek kint él, dolgozik, magyar, de közben angol állampolgár is?

Ha vki tud vmi infot kérem jelezze. Mosoly

Köszi előre is!

Szép napot! Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 22. Péntek, 19:24    Hozzászólás témája: Re: Angol állampolgárság Hozzászólás az előzmény idézésével

Vision írta:
Sziasztok!

Kíváncsiságból érdekelne, mi a feltétele, hogy megkapja az ember az angol állampolgárságot, mert ugye a magyarként az ember lehet kettős állampolgár, nem kell lemondania a másikról. Mosoly
Van, aki közületek kint él, dolgozik, magyar, de közben angol állampolgár is?

Ha vki tud vmi infot kérem jelezze. Mosoly

Köszi előre is!

Szép napot! Mosoly

Lasd itt, top-level topic... http://magyaroklondonban.com/ftopict-1511.html
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Vision
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 22. Péntek, 21:48    Hozzászólás témája: Ciki Hozzászólás az előzmény idézésével

Ez ciki rám nézve... Zavarban levő
Bocsi...
Figyelmetlen voltam. XD

Ezer bocsi, és hamupipőke...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
koleszgabi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2009. Március 17. Kedd, 12:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Mindenki!

Nagyon sok hasznos infot találtam itt amit köszönök szépen.
Ugy gondoltam megosztom a saját tapasztalataimat is, bár igaz számomra is homályos az egész de hátha valakinek segit vagy nem tudom....
Nos a történet a következö:
Családommal élek itt (kislányom, férjem) lassan 5 éve.
Hála ennek a világ-válságnak a férjemet elzavarták a munkahelyéröl mondván nincs elég megrendelés a cégnél igy utilaput kötöttek a talpára....
Természetesen nagyon sajnálták a dolgot a felettesek igy probálták "hasznos" tanácsokkal ellátni, unszolták, hogy menjen el munkanélkülire mindenképpen, ugy talán sikerül kihuzni addig mig talál munkát.
Na troba cseresznye alapon meg is tettük persze, mondanom sem kell.
Megkaptunk minden infot, hol és hogyan kezdjük. a Férjem felhivta az illetékes teloszámot amin nagyon kedvesen felajánlották, hogy visza is hivnak minket ne fogyjon a számlánk, mert ez hosszadalmas lesz.
Ezt követöen egy kb 40 perces beszélgetés többnyire adatfelvétel volt majd kaptunk egy idöpontot a helyi jobcenter-be,ahova utlevéllel számlákkal...stb kellett megjelenni.
Ott a kezünbe nyomtak egy pár kitöltendö okmányt ami mint kiderült az a bizonyos rezidens akármi volt, amiröl itt ha jol olvastam, már többször is szo volt. Kitöltöttük leadtuk és vártunk.... kb egy hét mulva jött egy levél miszerint nem kapunk munkanélkülit, nem nagyon értettük, hogy miért igy felhivtuk a teloszámot amit a levélben javasoltak, ahol nagyon kedvesen elmondta a bácsika, hogy még nem lett elbirálva ez a rezidens-es badarság igy addig nem tudják ök sem megitélni a munkanélkülit azt mondták ez kb 2 hetet vesz igénybe.
Most ugyszintén várunk, hogyan birálják el....
Azok alapján amit itt olvastam most már végképp nem értem mi hogy megy itt számomra ugy tünik az egész mintha egyáltalán nem lenne az biztos, hogy megfogjuk kapni azt a rezidens akármit, mert ugye ha alapbol "járna" annyi év után akkor mit szöszmötölnének a munkanálkülin gondolom én a gyöpös agyammal...
Minden esetre bizakodo vagyok Mosoly majd kiderül.

Lenne azért pár kérdésem is:
1., nem igen láttam emlitést tenni itt arrol a bizonyos elektori listárol, nem tudom mondd-e ez valamit nektek. én ugy tudom, vagyis ezek a saját tapsztaltaim, hogy aki fenn van ezen a listán az pl szavazni is elmehet itt...

2., Nagyon érdekelne, hogy közületek valaki letette-e már azt a bizonyos vizsgát ami az utlevélhez szükséges?
Öszintén értékelném, ha az illettö elmesélné a tapasztalatait, a kérdések szoszerinti idézéséért pedig egyenesen verném a seggem a földöz Nevető
Mivel eléggé gyenge elméjü is vagyok igy nem vetném meg azt sem ha szájbarágosan már-már gyermeki egyszerüséggel kapnék választ, feltéve persze hogy van köztetek tapasztal mokamester ezen a területen Kacsintó
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
tothz
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2009. Március 18. Szerda, 9:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

koleszgabi írta:

1., nem igen láttam emlitést tenni itt arrol a bizonyos elektori listárol, nem tudom mondd-e ez valamit nektek. én ugy tudom, vagyis ezek a saját tapsztaltaim, hogy aki fenn van ezen a listán az pl szavazni is elmehet itt...

Mi minden szavazás előtt automatikusan kapjuk, hogy az elektori listán rajta vagyunk és hogy menjünk szavazni. Én ugyan csak egyszer szavaztam itt. Csak miheztartás végett, mi sem élünk még itt 5 éve (augusztusban telik le).

Számomra úgy tűnik, hogy aki a local taxet fizeti, az automatikusan rajta van ezen az elektori listán, bár ez lehet, hogy csak a helyi (council) választásokra igaz.
Vissza az elejére
Amalia
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2011. December 4. Vasárnap, 20:19    Hozzászólás témája: angol allampolgarsag Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok .Szeretnem meg kerdezni ha angliaba hazasodunk a paromal aki angol allampolgar megkapom automatikusan az allampolgarsagot vmikor is?
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban